Uzmi. Bekavcu unatoc :D, bas mislim da ce ti se vise svidjeti.
Printable View
Uzmi. Bekavcu unatoc :D, bas mislim da ce ti se vise svidjeti.
Pročitala sam Bijele zube i da citiram emily: o-dli-čna! :mrgreen:
Nije me razočarao kraj i skoro da nisam našla slabih mjesta. Spretno razvijanje priče i rukovanje jezikom, i duhovitost - baš sam se zaželjela duhovitosti i dosjetljivosti. A kako sam se ljutila ne neke likove! Meni je ovo jedna od onih knjiga kod kojih zaboravim da je knjiga i mislim da gledam stvaran život.
Zato ću sad London NW sljedeće.
Ljutila si se na tatu Indijca?
Da, na Samada najviše! A i na neke druge, sad mi na pamet pada baka Hortense.
Čituckam Poludnicu, Julie Franck. Dosta je hvaljena, za sada mi je i zanimljiva.
Što može natjerati majku da neposredno nakon završetka rata ostavi sedmogodišnjeg sina na kolodvoru, samo s koferom i adresom strica kojega nikada nije vidio? ...... http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=310
Zapravo imala sam potrebu podijeliti svoje oduševljenje prijevodom Drugog spola. Nije beletristika, ali svejedno. Planiram joj se prepustiti u ljetnim i neradnim mjesecima.
http://www.najboljeknjige.com/conten...px?BookID=5859
u knjižnici počela listati kalendar maja i nisam mogla stati
pa sam sjela uru vremena i uživala
nisam ga uzela doma je rsam počela braću karamazove iz svoje biblioteke
kalendar ću kad vodim malu po slikovnice
jer ko zna kad ću dovršiti karamazove
a još me u ladici čeka rat i mir :škartoc:
Palcica hvala za info za Drugi spol. Vec dugo mi je na popisu.
Flopice :lool:
Ja citam Anu Karenjinu.
Kalendar Maja je izvrstan!
Pročitala sam Smisao života jednog psa... Pisano iz pseće perspektive ... Za sve ljubitelje životinja
https://www.vbz.hr/knjiga/cameron-w-...ta-jednoga-psa
Prikljucujem se hvalospjevima za Kalendar Maja!
Ja sam trenutno na "One" od Richarda Bacha. Cula sam same pohvale, pa sam se odlucila procitati
Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk
Dovršila Olivino nasljeđe, Alida Bremer.
Jako mi se svidjela.
Divna, simfonična knjiga o Dalmaciji nekad i sad, o običajima, o hrabrim ženama, o mirisima, o čežnji, o nostalgiji...
Da, možda me osvojila lokalpatriotskim šarmom, ali meni to nije važno, lijepo je pisana i dotakla me u potpunosti.
Stoga ju toplo preporučujem. :)
Eugenides, Bračni zaplet.
Izvrstan. Možda ne tako jezično rasplesan kao Srednji spol, gdje sam se naglas smijala zbog duhovitih konstrukcija, ali opet, Eugenidesov stil je i ovdje divan. Je li moguće da nema više od tri njegove knjige na našem tržištu?
Sve teme koje se obrađuju su mi interesantne - naravno, ljubav, pa spašavanje voljene osobe, pa genetske bolesti, manična depresija, vjera i traženje sebe, feminizam koji se isto nenametljivo provukao kroz knjigu (obožavam Eugenidesa zato što stvarno razumije žensko pitanje), američki koledži, obitelji kao takve....
Velika preporuka!
Odličan roman London NW (Zadie Smith). Malo sam se bojala toga što su ga okarakterizirali kao eksperimentalan, ali nije mi bio težak za čitanje, čitala sam ja i puno luđih :mrgreen: I nije mi isforsirano, zapravo nisam ni primjećivala način, samo sadržaj.
Otpočetka mi je dobro sjeo, i, iako nisu svi dijelovi jednako uspjeli, nisam je puštala do kraja. Mislim da je stvar u načinu pisanja jer, kad mi paše nečiji stil, onda mi jednostavno klizi i malo šta me može onda odbiti. Valjda je to baš nešto subjektivno, ne bih se čudila da se nekome uopće ne sviđa.
Nema duhovitosti iz Bijelih zuba, ali je zrelije. Sama autorica kaže da je kad je pisala Bijele zube (a imala je 23 godine) bila sveznalica, a sad da više ne zna puno toga. Mogu to razumjeti.
Trenutno, Djevojka u vlaku. Zanimljiv triler kada sam uspjela prezvakati odbojnost prema jednom od likova :)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Kojem? Meni je većina odbojna :mrgreen:
Ta knjiga će uskoro kod mene na udomljavanje, i veselila sam joj se, sad ste me zbunile s odbojnim likovima :-x
Čitam Vrijeme je opak igrač. Sviđa mi se, čitanje teče glatko.
Jučer mi palo na pamet da pogledam je li je tko čitao na temi i upišem naslov u tražilici i ispadne da ima rezultat. I krenem ja čitati; čitam, čitam, tražim, tražim... i nađem da sam je spominjala u jednom postu gdje sam najavljivala što mi je na popisu :roll:
Korisno utrošenih 10 minuta :lool:
Priča o pankerima, muzičkoj industriji, raznim ljudima - nije sigurno je li roman ili zbirka pripovjedaka, ali funkcionira kao cjelina.
Jurana :lool:
Dudov svilac, krimić J.K.Rowling, preporuka ako već nije bila
Mene i inače izluđuje što tražilica na rodi ne pronađe postove, nego teme. A ova s knjigama je uvijek duuuugačkaaaaa....
Jurana :lool:
pročitala "Istina i druge laži", Sascha Arango
tako, nije loše, ali nije me baš nešto oduševilo
sad čitam, po Forkinoj preporuci "Progon"
za sada (80 stranica) mi je odlično
ide mi malo sporije, nije da mogu gutati stranice
ali odlično pisano
Posudila djetetu, ali nije zainteresiran :( Sjećam se da mi je taj roman bio mrak, pa ga onda barem ponovno čitam ja: William Saroyan, Tata ti si lud
Samo jedan citat:
- Tata, kaži mi nešto. Što to čovjek otkriva što ga plaši?- To ćeš uskoro i sam otkriti.- Pa zar ne možeš reći, bar otprilike?- Ono što sam ja otkrio da je mene uplašilo, možda nije ono što će tebe uplašiti.- Ali kaži mi, tata.- Pa, reče otac – ljubav je sve... pa kad sam vidio da se ljubav može pretvoriti ni u što, to me uplašilo. To me uplašilo unatrag do dana prije no što sam se rodio i plašit će me do sutradan poslije smrti.
Završila Progon i Nerazdvojne.
Odlične su knjige. Znala sam se nakon pročitanog uhvatiti u razmišljanju kako bi ja postupila na Leovom mjestu.
Ponekad sam bila bijesna na njega.
Nerazdvojni, ah, ne čudim se što je proglašena najboljom knjigom u Italiji u posljednjih 10 godina.
Preporuku sam pokupila ovdje i nisam požalila ni stranice.
Sinoć sam posudila Fred Vargas. Iskreno, ne znam što očekivati ali preporučio mi ju je burky a on čita poprilično dobre knjige.
Ja nikako da ulovim Nerazdvojne, Progon me odusevio.
Curke, dajte malo pomoći…
Pročitala Nošeni valovima... Brdo me je baš duboko dirnulo na pojedinim dijelovima, tako da se danima, tjednima pokušavam osloboditi tog osjećaja.
Sad bih nešto da me vrati u ravnotežu, a da nije bljutavo, već samo malo manje…hm…zbedirano, tužno, depresivno (iako su mi takvi romani najdraži :sajko: ).
Optimist, uzmi nešto od Davida Lodgea, npr. Razmjena, Misli ili Svijet je mali (preporučujuem ovu zadnju iako je nisam pročitala! onda znaš koliko povjerenje imam u Lodgea :) )
Započela sam Polovicu žutog sunca, Chimamanda Ngozi Adichie. Okusi, mirisi, boje i arome Afrike u svakoj rečenici, suočavanje s postkolonijalizmom, jako sam puno naučila i knjiga me ful uvukla u sebe. Nisam još stigla ni do pola ali ne vjerujem da me može razočarati.