ko ja sa jagodama
ili bilo čim drugim što kupim, računam da s ovim što imam domaće sam si kupila dovoljno kredita za guilt free davljenje u jagodama
Printable View
ko ja sa jagodama
ili bilo čim drugim što kupim, računam da s ovim što imam domaće sam si kupila dovoljno kredita za guilt free davljenje u jagodama
Probala bih to lisce, mozda se nekad odvazim na to. Ne znam ima li neka posebna procedura kad ide na salatu, osim da se opere. Mogla bih bas malo prouciti.
e za salatu ne znam, mislim da je dobro da je što mlađe
ja sam kuhala, ko blitvu, u malo vode, procijediš, dodaš sol i maslinovo
Za salatu mora bit jako mlado i jako friško
Začiniš ko i obično
MM je neki dan kupio premalo špinata, za špinat na mlijeku, pa sam ubacila lišće rotkvice. Baš je bilo fino
E već mi je dosta smišljanja što kuhat. Eto da to malo izbacim iz sebe :mrgreen:
Sutra ću fini crni rižoto od sipe. Njamiii...
jučer punjena paprika i restani krumpir
srijeda muž kuhao lungića u umaku od gljiva i zelena špinat tjestenina
utorak kelj varivo i faširanci
danas čevapi u lepinji i juha od korive plus razni prilozi
sutra pile s mlincima i pileća juha s griz knedlama, salata
nedjelja špageti s mesnim okruglicama, povrtna juha, salata
S obzirom na vrijeme vani, jos ne znam hocemo li rostilj ili francuski krumpir.
Mi smo odustali od roštilja, toliko je hladno i vlažno da nam se kameni roštilj ne bi mogao dobro ugrijati, pa se bojim da bi sve bilo gumasto.
Zasad samo imam desert - kolač od mrkve - a za glavno ćemo vjerojatno lungić u umaku od bijelog vina i senfa.
mi smo isto odustali još jučer od roštilja, možemo roštiljat u nedjelju :mrgreen:
danas će bit teleći šniceli i pire
ionako nije nikakav osjećaj prvog maja
Bazulj
Mi cemo ipak rostiljati. Onda sutra francuski krumpir.
Losos iz pecnice
Brokul leso
Putar stangice
Hola kocke
Poriluk varivo.
Pita od jabuka.
Blitva na špinat (na mlijeku) dodala sam i listove korabe i mrkve, pire krumpir, pačja jana na oko. Sad kad nisam svaki dan na placu stalno imam ilj prepun frižider ili preprazan.
Biskvit od oraha i lješnjaka, s džemom od dunja i jabuka. I tu se rješavam ostataka
Gdje si kupila pacja jaja?
Ja sam ih na svom placu bila nasla samo jednom...
A frizider bolje da ne komentiram. Obradjujem muza da kupimo jos jedan i stavimo ga u podrum :roll:
Pačja jaja redovno kupujem na zagrebačkim placevima (Dolac, Kvatrić, Trešnjevački). Baš ih volim, a pogotovo su super za Uskrs.
No kak su placevi bili zatvoreni, tak sam po fejsu tražila tko će mi dostavit sir i vrhnju. I našla ženu koja je ujedno imala i pačja jaja. Ona inače prodaje na Dolcu al nije jedna od "mojih" kumica.
Mi zaboravila sam napisati da ih nema cijele godine. Al u proljeće krenu i ima ih. Samo ne znam do kada. Nisu česta al ja uredno naletim na njih
Ako me nekad put nanese na te trznice, uzet cu. Hvala ti.
Danas ipak nije francuski krumpir, nego ostati od rostilja i carbonara. I juha.
Taman se sad sve pojelo.
Piroge sa krumpirom i sirom
Šnicle u saftu
mi smo danas pizzarili
Lungić na naglo i brokula s krumpirom na lešo
Popečci od kozica, pečeni krumpir i salata.
Za desert- kiseli kruh.
Nije, jagode. Al sam spekla i kruh
Kod nas rostilj.
Meso klasicno.
Povrce tikvice i luk kozjak.
Kiflice i lepinje koje se dizu.
Salata.
Desert ili sladoled u kornetu koji nisu otkrili ili neki keks iz spajze
pileća juha, pileća prsa na grill tavi (malo sam pretjerala s ružmarinom), mahune na salatu, slani krumpir, zelena salata...desert neka čok/kokos torta
jučer ćevapi zapečeni u vrhnju i pekarski krumpir, salata, mladi luk
prekjučer špageti sa šampinjonima
Klasika, picek, mlinci i pečeni krumpir, zelena salata. :mrgreen:
Klinci se zaželjeli.
Desert jagode i šlag.
Juha od šparoga, šparoge s maslinovim uljem, krumpir salata s kukuruzom iz konzerve, salata od ribane mrkve. Mm je okrenuo roštilj na balkonu, ćevapi i pečenice, pileće bocke... Mislim da je to sve. Za desert i kod nas jagode, a ima još i fritula...
ja sam danas napokon onaj francuski krumpir :lol:
jučer je bilo pohano i pire. to se klinci, naravno, raspamete.
sutra saft i tijesto, iz slowcookera, meso bude kao putar mekano...
zhang, već tjedan dana praviš francuski krumpir :lool:
kod mene leća danas
za sutra ne znam šta bih, možda bih isto mogla neki slow cooking toć ala beef bourblablablanjon s palentom
Obožavam francuski krumpir. Moji doma ne dijele moje oduševljenje.
Danas ne kuham - mama mi je napravila sarmu. To je valjda zadnje ove sezone
Napokon napravila ratatouille, uz to ostaci jučerašnjeg mesa s roštilja. Uz to salata od krastavaca s vrhnjem i zelena salata (moji sinovi nemaju isti ukus kad je salata u pitanju, pa napravi svaki svoju).
Mojima je ovog proljeća francuski krumpir postao jedno od top jela, nekako si mislim da ga prije nisam često ni radila.
Danas pileća juha od jučer, faširke i mahune, zelena salata.
Kako radite francuski krumpir, što sve stavite, baš me zanima.
Ja krumpir, jaja, malo špeka, ponekad i poprženi luk i vrhnje.
Sataraš, tjestenina i naravni šnicli.
Rikula i zelena salata.
Čokoladne napolitanke.
Ja ga radim prilicno jednostavno: krumpir narezem na ploske i malo ga na pari prokuham, ne skroz. Slazem maaalo rize, krumpir, maaalo rize, kobasica, kuhana jaja, maaalo rize, krumpir. Slojeva ovisno za koliko ljudi pravim i u kojoj posudi. Zalime mjesavinom vrhnja (najdraze mi je veronikino slatko) i mlijeka. Skuzila sam da, kad stavim rizu, ona upije i nemam tekucine na dnu i sve mi bude nekako finije. Nekad sam u smjesu stavljala jaje, da poveze, ali mi se ovo s rizom pokazalo bolje...
Ja skuham krumpir u ljusci, jaja ( opet su mi draža pačja ak ih imam) i kobasicu. To sve narežem na ploške. Slažem slojeve, sloj krupira zalijem i dinstanim lukom. I na kraju zalijem vrhnjom s placa. Samo jedno sam radila s dućanskom i tada je bilo očajno. Skroz suho.
Sve slažem u vatrostalnu zdjelu
A kakvu kobasicu koristite?
Ja isto nekad stavim neku kobasu, ali nekad ne pogodim pa ne pusti sok i suho je. Zato radije stavim špeka.
Za vrhnje sam sigurna da je domaće bolje, meni je dobro kad stavim Veronika vrhnje.