jel ti dosta riječ alergije, onda trazmišljaj, ali imam još fritule, ak hoćeš tvoje su , tj. ko prije njegovo
Printable View
sarma
krafne
Danas, povrtna juha, kelj na lešo s krumpirima i pečena svinjetina, krafne iz Interšpara
Sutra, makaroni sa sirom
Jucer: kokosja juha, lungic, dinstani kiseli kupus, pire krumpir.
Upravo pojeli krem juhu od vrganja, krumpirove pole sa spekom, pileca krilca na naglo, feta sir.
Sutrasnji rucak je jos uvijek enigma.
Jurana to su ukiseljene haringe. Neznam dali si kisele ili kiselkasto slatko. Mi u Nizozemskoj jedemo sirovu haringu s nasjeckanim lukom ;-)
Meni je fina salata s ciklom, ukiseljenom haringom i jabukom a moze i varijanta koja se jede na sjeveru Njemacke; kuhani krumpir, ukiseljene haringe s lukom na tanke kriske i umak od vrnja i hrena.
Peterlin, apricot, fingertips i Maxime, hvala puno!
krumpir na salatu, srdelice
Mi smo u Slavoniji ovaj tjedan pa ne kuhamo nego nam bake kuhaju, danas kod moje bake hobotnica i krumpir ispod peke :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Već sam si u glavi složila mix-recept od haringe na osnovi vaših ideja, i onda me mama pozove na bakalar.
Može!
Mi ćemo danas srdele, samo ne znam što bih za prilog, a da nije krumpir. Možda proso s nečim. :-/
juha s griz knedlama
njoke s tri sira
crveni kupus salata
Butter tikva s heljdom, pileće šnicle + zlena salata
juhica
Pržene lignje i krumpir salata.
na prženi luk stavim na sitne kockice narezanu tikvu (i gljive kad imam), pa kad je skoro kuhano sipam heljdu... Začini se prema želji :)
Sol, papar, eventualno malo vegete.....
oslić s krumpirom u pećnici i kelj na lešo
Juha od prokulica,škarpina,krumpir salata i za mene dinstano zelje
Palamida sa gradela i zdjela zelene salate sa puuuno rikole; za večeru bučnica.
Tortilje sa crnim grahom, mrkvicom i lukom. sve zapečeno sa sirom još malo urerni.
(naravno...prežderala sam se :oops: )
Pastrva iz pećnice i pire od krumpira, kelja i mrkve
trebala je biti sarma za dva dana, ali je došlo do promjene
danas bolonjez, a poslije nekakav izlazak i lagana večerica udvoje :heart:
sutra nekakve ribetine
Danas sam za rucak sama, pa ostaci od jucer: beefsteak i kiselis-salata. Za veceru smo vani.
Sutra, petak: za rucak povrtna juhica, a za veceru vec tradicionalna homemade pizza, kiselis-povce, za desert cheesecake.
Subota: hrane nas drugi :mrgreen:
Nedjelja: juha, struca od mljevenog mesa punjena sirom, kiselis-salata.
Ponedjeljak: neka krem-juha, omlet od sunke, Feta-sira i luka, salata. Za desert/veceru cheesecake cokolada + vanilija.
Utorak: homemade cheeseburger od puretine, zelena salata.
Srijeda: bistra povrtna juha; piletina u marinadi Florida, pohani celer, riza. Za desert homemade puding od cokolade.
Cetvrtak: madjarski gulas s nudlicama, salata od svjezeg kupusa.
Petak: jaja + sampinjoni + sir, zapeceno u pecnici, salata od krastavaca. Za desert/veceru: tiramisu.
Subota: domaca pizza od tofua, kiselis-salata.
List na pariski, tartar umak (s grckim jogurtom umjesto majoneze), kuhani krumpirici i leso povrce
Cuj, od vikenda naovamo je bio raspasoj jer smo bili na praznicima. :mrgreen: Tako da o redu, radu i disciplini... bolje da se pokrijem usima. :mrgreen:
No opcenito se osjecam(o) bolje kad imam nekakav plan i program jer onda kupimo sto nam treba, bolje/zdravije jedemo, manje vremena potrosimo po ducanima, a to automatski povlaci vise slobodnog vremena za obitelj, druzenja, prirodu, itd.. A i manje novaca se potrosi.
Igrom slucaja, za slijedecih 10-ak dana znam kakav nam je program, pa listu i nije bilo tesko sastaviti. Odmah pokraj jelovnika biljezis i shopping-listu, naznacim si dan za kada mi treba meso i povrce pa da bude svjeze, prije odlaska u ducan dodam jos nesto po potrebi na listu, i to je to. Osobno u shoppingu nemam nekih velikih odstupanja od liste, dok MM kupuje po inspiraciji, no cesto i nazove da vidi sto mi treba. :mrgreen:
Naravno da ima dana kad jelovnik mijenjamo po trenutnim potrebama i raspolozenju, ima dana kad MM dobije inspiraciju pa kuha nesto sasvim deseto, ili kad odemo van pa se jelovnika ne pridrzavamo.
Ali da mi jelovnik pomaze u svakodnevnoj organizaciji - pomaze, puno. :)
mogu samo reći :klap:
juha tikvica brokula
rižoto s lignjama
zelena salata
Nekakvo mix varivo: grašak, mrkva, mahune, luk, porililuk, paradajz sos, sušeni paradajz, noklice,... skuhano na gusto, bez zafriga.
ja pustim poriluk da malo povene, ubacim piletinu, kad dobije boju zalijem vrhnjem za kuhanje + začini i malo se prokrčka
još mi je bolje kada poriluk i piletinu (može i puretina) zalijem s juhom (juha iz vrečice od brokule i karfiola se umiješa u manju količinu vode - nekih 4dcl + 1dcl mlijeka), kuha se nekih 15 ak minuta i s tim zalijem široke rezance
i to se znači kuha?
Ima li koja varijanta da se peče ili nešto na kineski možda?
Baš ću probati, možda prođe. :-)
Gregada i palenta
Mozes napravit quiche sa porilukom:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...e-od-poriluka/
Juha od cvjetače i mrkve, pohane tikvice i pileći filei,pire, zelena salata s dresingom, desert-mađarica
piletina s porilukom
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom/
sve ovako kako piše osim bijelog vina ja pravil. Bolje mi je s kis. vrhnjem nego s onim za kuhanje. Moji inače poriluk jedu samo u ovoj varijanti, pa onda iskoristim i jako puno ga natrpam.
Ja mnogo volim heljdu pa ako ti nije mucno da mi malo pojasnis...Dinstas luk...onda dodas tikvu ili gljive...Njih takodje izdinstas i onda sipas heljdu....koliko ??? Nikakvu tecnost ne dodajes...pecec kao palacinku...kacamak...Kako treba sve da izgleda u finalu ....Hvala unaprijed
juhica i kelj na leš s krumpirom :)