Ovako čemu sam se nadala! Hvala.
Probat ću, ovo bi moglo proći! :-)
Printable View
Juha od kelja i prosa,oslic filei s lukom i krumpirom u pecnici,neki kiselis
juha od buče, tjestenina zapečena u pećnici sa purećom šunkom, malo paradajz sosa i vrhnja od zobi (pa kako ispadne)
Juha od povrća, biftek ala mm, rukola, štrudla od jabuka!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
ćoravi kelj
brancin na grill tavi i grah salata :)
za desert dobila od nećakinje bajadere :heart:
Juha, pileći file, krumpir, umak od tikvica i rukola salata
pile u rolu, nabujak od karfiola i tjestenine, strudla od jabuka
makaroni i saft
Baš nemam inspiracije ni preveč volje...pa ispunjavam želje.
Danas: Grašak s noklicama, faširanci od puretine
Sutra: Juha od telećih rebara, polovica piceka pečena u pećnici, još ne znam da li će biti krumpir ili mlinci, salata - dalmatinska mišancija
Kolač - brzinski biskvit s makom
Kuhana teletina obično ostane za ponedjeljak, pa uz to bude neki sos (hren) i pire
jučer, brancini na grill tavi i slani kuhani krumpir
danas, musaka s krumpirom
sutra, rižoto s porilukom i oiletina na naglo
ja danas ništa, svak je s nogu jeo što je dohvatio jer nam je sutra velik dan,jedan mali prvi rođendan.
pa sam sva bila u kolačima,pitama...
kiselo zelje sa suhim mesom
pole
jučer pohane bukovače i njoke sa sirom
danas juha od svinjice, prodimljena vratina u rerni, pire i opet neki umak od bukovača, kupus salata, za desert štrudla od višanja.
Dici sretan rođoš malom slavljeniku!
Krem juha od gljiva, patkica sa mlincima i mladim krumpirom (za slucaj da sam napravila mlince predebele :mrgreen:), mix zelene salate iz svekrvinog vrta
juha od junetina sa noklicama,pečena teleća rebra sa mladim krumpirom,zelena salata
palačinke sa sirom zapečene
uff! kad čitam kuhano meso i sos zazubice mi rastu-- MM ništa od kuhanog mesa ne jede :-x ; mogla bi se rastati zbog toga ;)
Povrtna juha s noklicama,rizi bizi,krmenadle sa senfom,cikla,desert torta od narance
povrtna juha, krmenadla u komadu napacana u senfu i ispečena u pečnici zajedno s krumpirima, lukom i mrkvom, zelena salata s dresingom.Desert sladoled
Brancin, blitva, više vrsta salata i za desert štrudla sa sirom
picekova juha s griz knedlima, piletina sa šampinjonima na saft, riža, salata od friške cikle, mrkve i jabuke
Juha, pohane bukovače, miješano povrće na maslacu, pire krumpir, pohani svinjski i pileći šnicli, zelena salata
Za desert Majmunski kolač
govedska juha i hrpa povrca janječi but sa krumpirom i gljivama u kikiriju zelena salata desert puding
a sutra ce mo ostatke
Hmmm, kak točno nabaviš but i pripremaš? Pretpostavljam da uzmeš cijelul četvrt janjeta pa onda uzmeš but... ostalo može na poruku da ne brljamo topic...hvala...baš sam se htio počastiti i goste za rođendan :)
Danas ne kuhamo ništa jer smo premoreni. Trebam ideju za sutra. Nešto sezonsko i zdravo, a da nisu grahorice. Anyone? :)
Grah i ričet, domaće kobasice i matovilac
Ostalo pirjanog povrca od juce pa cu dodat u njega pelat rajcice i skuhat tjesteninu
Gore malo parmezana.Jos zelena salata uz to
Francuska juha od luka, quiche s kozjim sirom i spinatom
danas jednostavno-kelj (kao varivo, sa malo mesa, mrkve i krumpira)
Ručak: mini quichevi sa nadjevima od različitih vrsta povrća, šunke i sira
Večera: sirova salata od ostataka tog povrća, šunke i sira uz dodatak kuhanih jaja
danas sarma i pire
sutra šniceli juneći u šugu i njoke
danas - pohani sir, grah na salatu
sutra - varivo mahune s teletinom
upravo kuham za sutra piletinu sa porilukom,a
sutra za preksutra cini mi se,po zelji starijeg,varivo
grasak,mrkva,meso,krumpir,noklice.
Losos, za mene sa pirjanim porilukom i komoracem, za decke sa vrhnjem i tjesteninom..
Čime ga začiniš ako je s vrhnjem i tjesteninom? Nekim začinom za ribu? Muškatni oraščić? To bi se moglo sviđati mojim dečkima.
Ovo s komorčem mi je klasika, ali ne stavljam poriluk u tu kombinaciju. Vidjela komorač prekjučer u Sparu i sad mi je krivo što ga nisam kupila (žurili smo se).
Dinstano mlado zelje s krumpirom i junetinom.
Grah sa zeljem(kuhala moja mama)
Zapravo samo sol i papar, i cesnjak (dosta) prije lososa. Ali ne stavim samo vrhnje za kuhanje, stavim i kiselo vrhnje i malo mlijeka u kojem razmutim brasno. Ovako prolazi i kod mm-a koji inace ne voli ribu.
A sto se tice poriluka, zapravo mi je prvi plan bio poriluk i papriku, ali sam se komoraca sjetila kad sam vec bacila poriluk na tavu pa je tako ispalo.