Lucija sretno ovaj put....kao i svim curama ....drzim fige i sebi i vama
Printable View
Lucija sretno ovaj put....kao i svim curama ....drzim fige i sebi i vama
Bravo prskalica, je li to bila inseminacija?
Cure, otvorila sam temu Riječka kavica, ajmo svi željni ugodnih razgovora - javite se!
nije ne, skocila sam od tamo ovdje....imala sam ih 6 i nista....drugi ivf...bojim se veseliti
cestitam prskalica na plusicu,...bit ce velika beta....:)jesi bila u prirodnom ili stimuliranom...?
kiki30 nadam se da nije nista strasno i da ti nece morati odgađat postupak......drzi se...
nije ne, skocila sam od tamo ovdje....imala sam ih 6 i nista....drugi ivf...bojim se veseliti
vidi kako sam zbunjena ha ha...ponavljam se, prirodni postupak, oboje smo zdravi ali jednostavno nam nije islo
i snama je kao sve ok a opet nesto nije kad ne ide prirodno ja cak imam vec sina od 7 god s ex-om za drugog bebaca neide pa neide a imam 27 god..ali nadam se da ce mi prvi ivf/icsi biti dobitni mi smo preskocili inseminacije u potpunosti...
da, nazalost to je sve ucestalije...pocela sam sebe hvatati da pitam kad netko kaze da su zatrudili dali prirodno ili?? Uzas....drzim ti fige, ima ih koje su iz prvog puta uspjele, sve je moguce.
ja imam osjecaj da ce mi biti dobitno ali naravno opet nesto drzim i u rezervi....ali mislim pozitivno pa se nadam da ce i biti tako....nema razloga zasto nebi bilo...hehe...ah triba docekati betu....još 16 dana....danas mi je 2dnt....imam neki nelagodan cudan osjecaj u trbuhu,maternici ali sve je to mozda od ustrogestana....
dino 84 ja dolazim u srijedu, oko 9 čekati transfer!! :-)
drzi da je i od bebe i od utrogestana.....ja sam od pocetka govorila da sam trudna, pa cemo vidjeti. Drzim fige Donatela
Kada se rade folikulometrije kod dr. V? Postoji neko posebno vrijeme, npr. od 8-9, ili se često dešava da traje puno duže?
lalala,ja sam danas došla dole u 7,30h,bila 3 na redu za folikumetriju a gotova sam bila u 10,45h ..ludnica :-)
evo meni bolje,folikulići rastu,u četv.opet folikumetrija,dr.V.kaže da kaže da je zadovoljan kako ide,neka se tako i nastavi.
tako da punkcija vjerovatno u subotu :-)
Ajooj, tako dugo? Stvarno je ludnica tamo... Kad se prvi put vidi vodeći folikul, koliko dana najčešće prođe do ovulacije? Znam da je to individualno..ali otprilike?
Kiki30, još malo, još malo! :)
a da sve ovisi,evo meni je do sada uvijek punkcija bila 13dc a sad će biti 15dc.
do sad sam bila na 3 folikumetrije svaki drugi dan
kad ti startaš?
Dali mi netko moze reci kako je sada sa labom u Rijeci jer rade oni ICSI postupke i kako im je LAB uspijesan mi ako se odlucimo ici trebao bi nam ICSI postupak sa obziron na nalaz muzevog spermiograma,nekako me strah otici tamo jer jednom davno smo bili pa su nam fulali postupak pa se od 15 stanica niti jedna nije oplodila,to je bilo 2009.god. mozda su od onda nesto naucili sada nedavno kada sam bila kod dr.V na pregledu mi je reko da on nebi iso u nikakve stimulacije nego prirodni postupak;nadam se da tu nemogu puno fulati ali nama opet moraju raditi ICSI,jer ima koja iskustva da sada to oni uspijesno rade molim Vas za pomoc?:-D
Ne znam.. Čekam m, pa ću se onda ići javiti.. Kasni malo..ali moguće je da je to zbog hssg-a koji sam radila ovaj ciklus.. Iako, bilo bi dobro da umjesto m dođe bebica! hahaha
Mi bi trebali probati sa ciljanim odnosima prije ljeta..čisto da ne stojimo bez veze.. A onda preko ljeta skupljamo nalaze..
Kad se radi spermiogram..čitala sam da ako se uzorak nosi od kuće, da bi trebalo čašicu držati blizu tijela, da bude na toj temperaturi.. Eh, zanima me šta se dešava u slučaju da se nosi u torbici, a vani je 17°C.. Da li će onda biti bolji nalaz (jer kao njima odgovara niža temperatura) ili im je to pak prehladno, pa će biti lošiji?
Erika, u Ri se pod normalno radi i ICSI, ne znam kad je uveden ali rekla bih da su se dosad dosta ispraksirali
Niža temperatura im paše u samoj proizvodnji (doduše, i tada su u tijelu pa temperatura teško da je ispod 35...), a jednom kad su vani moraju biti na toplom, dakle ništa torbica, nego ih grij ko kvočka! :)
lalala trenutno je dr M na go pa je ful gužva i čeka se duže nego inače, a i inače se uvijek dosta čeka..
ali folikulometrije su u pravilu od 8:30 do 10...
čak i ako dođeš prva, nikad ne znaš koji će doktor prvi doći,
koga će prozvati, jer prije pregledavaju cure koje čekaju punkciju, pa krenu po redu dolaska...nema pravila!sretno s ciljanim!!!
kod mene se već 8dc vidi na kojem će jajniku biti vodeći folikul, onda rastu svaki mjesec drugačije,
prošli mjesec brzo i 15dc ovulacija, ovaj mjesec sporije i 16dc ovulacija...
inače su mi ciklusi trajali školski 28 dana,a nakon prve stimulacije na 26 dana
kiki 30 hura za folikule!!!!!sretno na punciji u subotu!!
erika2 i meni se čini da je lab ok, meni su prvi puta oplodili 3js, vratili blastocistu 5 dan; drugi put oplodili dvije od tri koje su preživjele odmrzavanje i 3 dan vratili lijepi osmostanični embrij; sutra treća sreća :-)!!
pozdravi svima i sretno u postupcima, čekanju, pikanju i ostalom!!!!!
kameleon,kako je prošao transfer?
joj,cure meni jučer bilo super,danas opet boli mjehur :-(
[QUOTE=Lalala;2163490]A već smo ponovili spermiogram, ali fora je u tome da smo čašicu nosili u torbici..i sad ne znam da je je rezultat vjerodostojan..tj.da li je bolji ili lošiji nego što ustvari je.. Ako me kužiš..
Lalala ako je za kratko vrijeme mislim da to ne utječe nešto bitno na nalaza barem nama nije;-)
kiki, nažalost ništa, oplodili su dvije koje su preživjele odmrzavanjee, ali nažalost su stale u razvoju..
idemo u 7 mjesecu u prirodni, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje!!
kad je tebi punkcija? sretno!!
a joj,baš mi je žao.. :-( znam kako je kad dođeš na transfer a mrve te ne čekaju :-(
a super da odmah ideš dalje,prirodnjaci su isto ok.držim fige...
sutra imam folikumetriju nadam se zadnju pa vjerovatno je u subotu punkcija..nekako me strah,samo da mi se malo taj mjehur smiri.
i meni je žao, ali eto, šta je tu je...
više sreće drugi put!možda baš prirodni bude dobitni!!! :-D
bit će sve ok, vidjet ćeš..sretno u subotu!!!! :-)
nadajmo se.. :-) ajde drži mi se,brzo će 7mjesec i neka bude dobitni!!!
kameleon a je.....mu , koje sr....., žao mi je draga:love2:
kiki30 u subotu punkcija, držim fige da sve prođe bolje nego što želiš...
Iako nisam u postupku i namam što napisati o sebi, redovito vas čitam i pratim situaciju.
Znam da vam nije lako,ali borimo se i nema negativnih misli i odustajanja, bit će šta bude,ali kad tad sve mi ćemo uloviti našu sreću :bye:!!!!
butterfly,draga hvala što misliš na nas :-) javljaj nam se i dalje,uvijek treba nam treba podrška..:kiss:
kameleon zao mi je :(ali ajd bit ce 7 mj dobitni drzim palceve.......
ja inace sva nikakva postala danas mi je 4dpt i zabrijala sam sebi odjednom u glavu da necu uspit docekat betu da cu procurit prije nje..jer sam od jucer uzasno zivcana i sve me lako izzivcira a takva sam inace samo u pms-u 7-8 dana pred mengu a to je taman sad taj period zato pomalo gubim nadu u uspjeh jel moguce da me pere pms vec :( ???
Donatela, skuhaj si malo lavande da ti zamiriše prostorija, čitaj neku dobru knjigu, gledaj humor. serije i uživaj! Ti si trudna! I točka! Mazi si trbuščić i stalno ponavljaj kako voliš bebicu!!! Okreni misli na pozitivu!
kameleon, žao mi je! Nek ti prirodnjak donese sreću!
snekica hvala na takvim lipim mislima za mene ali cini mi se da ovaj put necu bit takve srice...imam sve simptome pms-a imam pms cak mi se maloprije pojavio onaj grozni potkozni prišt na bradi koji uvijek dobijem par dana pred mengu i evo dobila sam ga...menga ne/treba stic 20.6 ja imam sve znakove kao da cu uskoro dobiz...zivcanost,placljivost,nervoza,tak prišt,sva sam si nikakva...ma da mislim da je to to nazalost...:( da me menga nece zaobic a betu necu uspit docekat...vec kujem planove za iduci misec za iduci pokusaj....ovo nemogu biti ni simptomi trudnoce jer je za to prerano...implantacija bi se tek trebala dogodit cini mi se ...danas mi je 4dnt osmostanicnog embrija vracen 3dan poslije punkcije...jedino ako je sve od ustrogestana sto cisto sumlnjam da su simptomi menge od utrica...
Donatela, vidjet ćeš, bit će sve ok :heart:
Kameleon, :love2:
cure, hvala vam svima...:love2:
moram priznati, butterfly da mi je drago šta idem u jedan prirodni s novom js.. :-D
7 sam na go pa bar neću morati juriti na posao šta je stres manje..
ovi sekundarni su me totalno iscrpili!!
puno pozdrava i sreće svima!!
donatela neke cure koje su ostale trudne i dobile :heart: su imale simptome iste kao u pms-u,
zato samo pozitiva do kraja!!!!
Cure, jučer sam obavila 1. folikulometriju, imam jedan folikul na lijevom i jedan na desnom jajniku, jučer mi je dr dao još 2 Gonala i sutra opet gore. Jučer sam se prvi put piknula sama jer mi je sestra rekla da se moram pikati od 17-19 h, a u to vrijeme sam baš na poslu. Baš je ispalo smiješno jer sam to morala pomiješati u wc-u i tamo se piknuti. Ne znam da li su mi se ruke više tresle od straha od igle ili od toga da me ne vidi šef. Uglavnom, uspješno i posve bezbolno obavljeno, stvarno nije problem :)
donatela, nadam se da su to ipak simptomi trudnoće, a ne pms-a. Razmišljaj pozitivno jer to tvoja mrvica sve osjeti :)
kameleon, žao mi je zbog transfera, zato će ovaj sad prirodnjak biti dobitni.
kiki30, sretno na punkciji :)
Hvala Vam na informacijama o labu,a onima koji su u postupku puno srece i relaksirajuce iscekivanje
ma krenuti cemo i mi na jesen tu u RI i meni je Dr. spominajo prvo dva prirodna postupka vidim da vas je dosta tu na tome mi mozete reci kako to ide i sto Vam daju od lijekova
evo gotova s folikumetrijama,sve ide super :-) sutra imam štopericu pa u nedjelju punkcija.
kaže dr. da im da još jedan dan na narastu,inače misli da bi moglo bit oko 6-7 js plus nešto sitnih,uh..baš me neka nervoza lovi kad se sjetim punkcije :-)
i da endometrij je super,nikad mi nije bio tako debel haha
dino,sretno!!
donatela,bit će sve ok..
kiki to kod tebe sve nesto brzo ja sam imala 4 foliulometrije cini mi se prije punkcije nikako potrefit jer su mi duzi ciklusi...pa punkcija bila tek na 18dc...uh ...super da ce bit toliko js bit ce vece sanse za uspjeh...ja bi najrađe u sljedecem ciklusu sad ako ovaj ne uspije(a vjerojatno nece )isla stom stimulacijom...ali dr nece titi...ja bi makar s klomifenima da poboljsam sanse...
ma bit ce mi sve ok samo ako budem trudna i ako test pokaze + ali sve mi se nekako cini da se to nece dogodit...neznam ...u trbuhu ne osjecam vise ama bas nista a neznam zasto...prvih dana nakon transfera sam stalno osjecala jajnike i sve a sad mi je 5dnt i ne osjecam vise nista...koda niceg nema unutra....bas sam zbunjena...jedino me kicma pocela uzasno boliti u donjem dijelu...to je od danas ali to je u leđima samo...a u trbuhu nista... ...i nekuzim zasto mi doktor nije do štoperice nakon transfera za bolju implantaciju vidila sam da to se nekim curama daje a meni nije...jel to zato sto sam bila u prirodnom ili sto??
donatela, donatela tvoji postovi odišu totalnim kaosom smiri se ženo, povuci ručnu još nije prošlo ni tjedan dana od transfera a ti već planiraš stimulaciju drugi mjesec:facepalm:...dr. ti nije dao štopericu jer to u Rijeci nitko ne dobiva, jednostavno netko ima ovakvu teoriju a netko onakvu.
phiphy ne,nije mi daao dobila sam samo štopericu ovitrelle dva dana prije punkcije i to je to..poslije transvera osim utrogestana 3x2 nista drugo nije mi preporuceno...