Imam domacu kobasicu..
Printable View
Imam domacu kobasicu..
Krumpir na ploške bez prethodne termičke obrade, kobasica domaća na ploške, malo slanine, kuhana jaja na ploške, sve u jednom redu..mjestimično po žlicu kiselog vrhnja. Luk, poriluk ako ga imam pri ruci.
mima, staviš kobasicu koja vam je dobra. Kaj na znam, kranjska, neka domaća.
Meni je francuski krumpir bio užasno suh s vrhnjom iz dućana.
Ona vrhnja od kumica daje baš puno safta
Da, dućanska vrhnja imaju 12 ili 20% mliječne masti, a vrhnje s placa nema ispod 30%. Ako nemaš domaće, uzmi mileram, ali obrati pažnju - mora imati 30% mliječne masti. Provjereno.
Btw. ja to izbjegavam, iako mi je jako fino. Dečkima napravim i oni sliste cijelu kaserolu u roku keks, ali mm i ja imamo granične masnoće u krvi, pa se ne pridružujemo, jer je kombinacija opaka (domaća kobasa, jaja, masno vrhnje, prezli preprženi... užas).
Danas varivo od mladog povrća (koraba, mlada mrkva, krumpir) s koprom i zobenim pahuljicama. Nema mesa, zapravo ima hrenovki ako kome treba. Prejeli smo se mesurinja za vikend.
Prošli tjedan
Grah i ječam sa suhim mesom
Pileća prsa i pomfrit
Tortilje s piletinom, kukuruzom i paprikom
Zelena krem juha i složenac od krumpira i lososa
Danas juneće lazanje i salata
Sutra juneća juha, meso, sos, mladi kupus salata
Ideja imam sve manje, volje također.
Muzgavci s krumpirom
Salata
Flopi, ja danas imam takve tortilje.isto mi ponestaje ideja.
Prije odes na plac, prosetas, vidis sto ima, dobijes ideju...
Iako ja uglavnom imam jelovnik isplabiran za tjedan unaprijed pa tako kupujem na placu, fali mi to muvanje kad u zadnji cas mijenjas plan jer si ugledao nesto drugo fino na placu...
zhang, jučer na Dolcu u zatvorenom dijelu je bilo pačjih jaja. Sam ja tam ne kupujem jer su preskupa.. 3 kn/kom. Gore su po 2 ili 1,5 kad ih im
Hvala ti :*
kod mene danas čevapi i kobasice s roštilja, kuke i šparoge s jajima i salata
tang i kod mene ćevapi, pureći sa žara s blitvom i krumpirom, salata: mladi kupus.
A sad nakon sat-dva, desert Ledove knedle sa šljivama
Rostilj danas, cevapi i losos. Mislila sam homemade pilece cevape, ali sam imala jos jedan komad lososa u skrinji pa je prilika da ga preokrenemo na rostilju.
Uz to peceni krumpirici i batat. I salate. I kruh s maslinama.
Jedva cekam da se bacim na klopu :njam:
Za veceru bih mogla americke palacinke sa nutelom i jagodama i borovnicama napraviti, umjesto deserta nakon rucka..
Gulaš od divljeg (uzgajanog) prašćića i šufnudli od krumpira i ljubičastog batata.
Desert će biti gotov za večeru ili sutra.
I rano ujutro - kiseli kruh. Opet sam ga loše prehitila u posudu za pećenje. Al je jako fin
Pečenje
Ja sam skuzila, kad ga prebacujem u posudu, ako mi se spiga n ajednoj strani, moram ga zarezati na drugoj da se ima gdje dignuti. Probala sam par puta u tom utoru gdje se spigao, ali onda mi se ne digne bas...
I jesi ti ono imala neki dan kiseli kruh za desert? :lol:
Ma ja to radim ranom zorom. I onda nikad na sredinu. Neg mi se zalihepi za jednu stranu. Tak da kad je pečen imam lijepu stranu i manje lijepu koja je čak možda i finija jer uvijek korica ispadne nekako fino nepravilna
Nisam imala kiseli kruh za desert. Ak nam ostane predugo, stostiramo ga. I onda gore pašteta ili putar il kaj već imamo doma
Ali si spomenula da će to bit desert nano
meni isto rijetko na sredinu, tu mi je čak bilo bolje dok sam ga držala u papiru za pečenje jer bih onda uvijek lijepo namjestila
Jučer- mlado zelje s junetinom.
Sladoled
Danas-Juhica od teletine.
Pečena teletina s mladim krumpirom, zapečeni grah i kristalka za salatu.
Borovnice i jagode sa šlagom.
Jučer - moj stariji je pekao vratinu i kobasice na roštilju (električnom, da ne bude zabune) na balkonu. Uz to je bila salata i mladi luk. Ja sam napravila samo juhu od telećeg rebra. Desert - lažna mađarica (keksi i puding), jagode.
Danas - ostaci mesa od jučer i varivo od poriluka.
Za sutra još ne znam, ali vjerojatno će biti kineski stir fry s piletinom i raznim povrćem.
Danas riza i junece trakice iz woka.
Zapravo, to je bilo ostalo u skrinji pa sam odlucila iskoristiti. Nisam niti znala da to imam u dubokom.
Ako nista, u ovom periodu sam ispraznila sve zalihe iz skrinje. Jesam ju bila nadopunjavala, ali sam ispraznila i ono sto sam ranije bila utrpavala.
Ja sam skoro ispraznila pred koronu. I onda sam ju zatrpala - više mm paničar - i sada nikako opet ispraznit
Ja sam isto skoro sve ispraznila, danas nestala zadnja šalša u parmigiani
Jučer sam opet radila vignole, kako je to finooooo. A moj muž kaže: bilo bi bolje bez ovog limuna. A u limunu i menti je cijela fora!
što su vignole?
I mene je zanimalo, pa sam našla ovo: https://www.italianfoodforever.com/2...egetable-stew/
Zvuči starorimski :-) - artičoke, bob i grašak...
subota: juha, pile s mlincima, zelena salata
nedjelja: juha, špageti s tikvicama i češnjakom, pečeni batat, mladi luk i paradajz. za desert jednostavni kolač s jagodama.
danas: varivo povrće+ječam i heljda.
Jucer :
pileca juha
Pile peceno u pecnici
Rizi bizi sa mladim graskom
Zelena salata
Kakao kocke bez glutena
Danas:
Krem juha od blitve
Bolonjez juneci( u koji sam naribala mrkvu i tikvicu) sa intergralnim i bezglutenskim tijestom
Zelena salata
ma to je onaj sasin recept: bob, grašak, blitva, šparoge
plus češnjak, maslinovo ulje, na kraju limunov sok i nasjeckana menta
nadam se da nisam ništa važno zaboravila, buntovna kakva jesam :mrgreen: ali meni je ovako savršeno bilo
jučer home made umak od rajčica sa širokim rezancima, salata
danas rižoto od šparoga i domača kobasica kuhana/zapečena
sutra punjena parika
ni volje ni ideje i dalje
I ja sam danas kupila preskupi bob i napravila rižoto s njim i piletinom. Za desert preskupe trešnje. Današnj8 dan - preskup.
Sutra zato imamo grah
Ja imam dojam da je sve jako poskupilo. Dva zadnja odlaska u nabavku bila su svaki po 1000 kn, a kolica samo dopola puna i riješeni samo doručci, bez pravih sastojaka za ručak :-/
Angie i kod mene je slicna situacija. No iskreno nisam bas prucavala cijene.
Danas grasak i mrkva s noklicama.
I mlijecni kruh.
Meni se isto čini da su cijene otišle gore
Nano bilo je tresanja na Dolcu?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da. 50 kn/kg . Na dva štanda. Investirala sam u 1/2 kg
Ajme! Ko ce docekati petak sad?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pastrve na naglo i restani krumpir
Juha od brokule i karfiola