Antonia Mia, ja sam zato odmah startno odabrala PFC jer je sve išlo brže. Premda ovdje ima puno pohvala za Pronatal, ali eto to je valjda ono kako te osječaji i instikti vode.
Printable View
Antonia Mia, ja sam zato odmah startno odabrala PFC jer je sve išlo brže. Premda ovdje ima puno pohvala za Pronatal, ali eto to je valjda ono kako te osječaji i instikti vode.
Cure molim vas pomoć. Ispod svakog maila primljenog od PFC stoji istaknuta napomena: "Ponesite i kopije svih nalaza sa sobom, kao i osiguranje u slučaju mogućih komplikacija nakon punkcije."
Pitala sam K. Medved što znači ovo osiguranje a ovo niže je bio njen odgovor:
"U slucaju da bi nedaj Boze doslo do krvarenja nakon punkcije i da morate u bolnicu,
provjerite da li Vam osiguranje plati boravak u bolnici ako sami idete na neki postupak kao sto je IVF.
Boravak u bolnici moze kostati i 2tisuce eura. To je uglavnom za pacijente izvan EU."
Ja imam redovno dopunsko zdravstveno osiguranje. I izvadila sam onu EU zdravstvenu iskaznicu.
Gdje da provjerim jel mi osiguranje plaća boravak u bolnici? Jel netko ima iskustva s ovim i je li provjeravao? Pretpostavljam da trebam zvati HZZO.
No, ako bilo tko zna nešto o ovom molim Vsa pomoć.
U svakom slucaju bolje napraviti putno zdravstveno osiguranje...to je zbilja jeftino i mozete online..npr na stranicama Uniqe i dodje polica na mail...samo treba provjeriti u uvjetim da li osiguravaju samo lijecrnje uslijed nezgode ili u slucaju komplikacija....
Cure jeste li vi radile kakvo dodatno osiguranje u slučaju mogućih komplikacija nakon punkcije?
Molim Vas gdje se to i kako napravi?
Imam Croatia zdravstveno osiguranje (dopunsko), oni u Croatie kažu da mi pokriva troškove samo ako imaju ugovor s njima i da to trebam provjeriti sa klinikom. Mislim... Ovo za Uniqu što Carrot spominje, jel znate što o tom? Hvala.
Nisam jer ovo mi je prvi put u Pragu, ali sam radila nor kad idem na put, na skijanje i sl....vrlo jednotavno i online...ne smijem stavljati ovdje link vjerojatno radi reklame [emoji53] ali bila je rijec o Uniqa osig...vjerojatno i drugi to imaju...
Samo da znate ukoliko se to dogodi nekome, mozete normalno korisititi sve lijekove. Samo par dana prije punkcije ne bi smjeli Aspirin jer razrjedjuje krv (zbog punkcije)...
I sad mi treba jos jedan savjet vaš...
Prva mi je stimulacija i dr mi je rekla da dodjem u Zg 6.dan na uzv da vidimo kako to ide...sto spada u nedjelju pa ce me ipak netko drugi pogledati i uzv napraviti...
Ksenija iz PFC mi je rekla da trebam pak napraviti UZV 8.dan radi eventualnog nastavka terapije ili dolaska u Prag.
Obzirom da MM ne moze ici sa mnom u nedjelju tj u subotu u Zg nego tek npr u ponedjeljak...sto mislite da napravim UZV 7.dan tek?? U pknedjeljak? Ili da se ne igram i da odem 6.dan pa laganini???
Kakva su vasa iskustva sto se tice stimulacije i uzv i sl?
Thx
A za aspirin, sve ovisi koju dijagnozu koja od nas nosi :)
sto se tice osiguranja, mi do sad nismo nikad radili...e sad..svaki put razmisljam o tome, i na kraju ipak ne uzmemo. Ali EU zdravstvenu smo napravili.
Hej, u par stimulacija sto sam imala uvijek je prvi uzv bio 8.dan. pa ponavljanje uzv-a svaka dva dana
Znaci ne trebam 6.dan....
A kad se okvirno ide u Prag, koji dan?
A ne znam, obicno mi je bila ovulacija 12.dan pa cak i 17. bez stimulacije...inace ciklusi uredni,ali kratki npr 3 dana, sto se tice ovulacije i svega, sve ok ob...
Vjerojatno je htjela dr da dodjem da mi to laganini sve pratimo..ali ionako nje nema u nedjelju pa mi nije toliko bitno...
Super! Onda idem ipak u ned.u Zg i bit cu eto 7.dan na uzv za avaki slucaj [emoji4]
Sva sam u kopiranju nalaza, radim popis sto sve trebam i sva u panici da sto ne falim za Prag [emoji85] zamisli dodjem gore i fali 1 papir [emoji87][emoji85]
Ekipa...
Kako se unose penovi i lijekovi u avion?
Ipak su to igle?
Thx
Drage moje, vezano za osiguranje nas koji idemo privatno u kliniku na liječenje u Prag. Razgovarala sam sa službenicom Hzzo dobrih 15 minuta. Gospođa je bila divna, susretljiva i spremna pomoći. Zaključak: ukoliko smo se sami odlučili na planirano liječenje, i ne idemo preko Hzzo, u slučaju ne daj Bože nekih komplikacija, sami snosimo troškove liječenja. U tom slučaju ona predlaže pozvati se na Europsku zdravstvenu iskaznicu i sačuvati sve račune te se kasnije obratiti Hzzo i to ide u pravni postupak. Naravno, nitko ne garantira bilo kakvu isplatu naknadnog troška. Po njenim riječima, prije ne očekivati nego očekivati. A što se tiče EU zdravstvene iskaznice, kako sam čitala na netu ona pokriva samo izvanredne slučajeve ali u javnim ustanovama.
Da bismo bili zdravstveno pokriveni trebamo dobiti famozno rješenje od Hzzo, što u konačnici znači i sufinanciranje troškova, jedino u tom slučaju ostvarujemo takvu vrstu zdravstvene zaštite u slučaju nekih komplikacija. Kao što smo već zključili, rješenje se treba dobiti (i to potvrdno) prije obavljanja postupka.
Ne preostaje ništa nego ugovoriti putno zdravstveno osiguranje ali po onome koliko sam se informirala ono neće pokriti ovakav slučaj komplikacije. Barem meni nitko nije dao potvrdan odgovor na to. Ja ću ga svakako ugovoriti, cca 200 kn za 7 dana.
Nadam se da sam barem malo pomogla onima koje ovo zanima. Ukoliko netko ima drukčijih saznanja neka napiše.
Cure moje evo da i ovdje javim jos jednu prasku betu, na 14 dnt moja beta je 530
Zelim vam svima isto tako ubrzo ❤️
auuuuuuuuuuuuuuu čestitam kaji od srca na pozitivnoj beti i sretno dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I ja se pridruzujem dobrim vijestima iz Praga. Danas 16dnt beta 2371 :)
Sretno svima u novim postupcima!
Cure, rasturile ste <3 zelim vam predivne, easy going, trudnoce! Woohooooooo
Antonija, je li sve proslo u redu?
Ja sam danas imala dogovor za histeroskopiju. Dobila sam uputnice za predoperativnu pripremu i zapravo samo moramo sacekati slijedeci tj da krene i tad se moram javiti u bolnicu da odrede dan kad ce obaviti. Malo sam se iznenadila sa cu morati lezati noc tamo jer sam nekako stekla dojam da to ipak rade ambulatno. No, i to cemo obaviti. A nakon toga u slijedecem ciklusu slijedi priprema za FET.
I ja sam cula sa se negdje mora ostati preko noci. Meni su radili sa punom narkozom ali ambulantno. Morala sam kod njih lezati jos 2 sata i onda neko mora doci po tebe. Sve je bilo ok, nasli su samo mali polip od 9 mm i tada su ga odklonili. Ciklus iza sam isto isla na FET. Sretne pripreme draga i da sto prijes docekas pozitivnu betu
Isprike na upadanju kao padobranac :)
Kaji,
u kojoj si bolnici bila?
Ja idem na Sveti duh 23.02.2018., ( petak ) pa se onda vraćam doma za vikend i 26.02.2018. ( ponedjeljak ) je planirana histeroskopija.
Ne znam kako rade ali nekako se nadam da će me pustiti doma nakon nekoliko sati ali obzirom na moj dijabetes nekako sumnjam...
Nakon toga sam sljedeći ciklus u pripremi za FET u Pronatalu u Budejovicama.
Nadam se da će biti više sreće...
Rominka,
ja sam baš jučer bila kod hematologa i za ovaj postupak dobila Clexane, nadam se da će pomoći...
Moram se samo raspitati koja je cijena i da li se više isplati kupovati ga u Češkoj ili Hrvatskoj...
Ja predviđam da smo u Budejovicama početkom 4 mjeseca...nadam se da ne griješim...
Rominka,
ja sam baš jučer bila kod hematologa i za ovaj postupak dobila Clexane, nadam se da će pomoći...
Moram se samo raspitati koja je cijena i da li se više isplati kupovati ga u Češkoj ili Hrvatskoj...
Ja predviđam da smo u Budejovicama početkom 4 mjeseca...nadam se da ne griješim...
Tasha, ja sam gore platila 31€ kutiju (s time da mi je taj clexane u "penu" i puno ga je lakse davati nego nas), a kod nas kutiju platim 280 kn.
Nestale su iz grupe moje poruke od jutros gdje pišem o penu i stvari koja me jutros zabrinula i odgovori od Carott. Ako je preraslo u dopisivanje koje se trebalo nastaviti u pp naše isprike. Pisala sam ovdje jer sam imala situaciju, zabrinuta sam i pitala sam za mišljenje. Sve ok, ali samo mi nije jasno gdje si u zašto nestale poruke.
postovi su preseljeni na odgovarajuće teme:
samodavanje injekcija:
http://forum.roda.hr/threads/30090-s...77#post3031977
Dodatni postupci uz IVF/ICSI - stručne preporuke, učinkovitost i iskustva pacijentica:
http://forum.roda.hr/threads/92401-D...va-pacijentica
a sada hrpa postova ide na "odbrojavanje" i na "nakon transfera"
molim vas da se držite pravila foruma, nije fora činiti kupus od ove jako važne teme
jedan savjet svima koji putuju avionom. Obvezno idite dan ranije radi eventualnog kasnjenja kao meni sad npr [emoji4]
Srecom idem dan ranije...
______________________________________MM 35 Azoo. Ja 36 sve ok
ma nisi mi dosadna...pa svi odgovaramo kad mozemo i kako mozemo...
dobro si postupila..naruci si lijekova vise pa da mozes odluciti...ovo sto meni pise npr 1.dan je 1.dan stimulacije a ne ciklusa...cisto da znas...
Meni je cudno bilo to s mjehuricem pa sam nekad istisla a nekad ne...
ako ti sto zaboravim odgovoriti javi mi...
ja sam uzela svega npr za min 8 dana stimuacije pa onda narucivala za 2 po 2 dana...
u ladici je drzati ok...za Orgalutran
i da jedno lijevo od pupka a drugo desno
Ljudi sorry ali Giti ne mogu poslati poruku...pa joj osgovaram ovdje...nemojte brisati dok ona ne vidi pls
Cure moje, od posla ne stignem puno otici na forum...ali mislim na sve vas...vidim da ima dosta plusica ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️i tako sam sretna zbog vas.
Ja sam veceras upravo pisala Mirni u Pfc da mi posalje protokol i da vidim sto se sve treba ponavljati tako da vjerujem da cu u 4 mj krenuti u svoje nove pobjede...
Svima od srca veliki zagrljaj ❤️❤️
pozz iz Praga svima [emoji16][emoji56][emoji3]
S aerodroma s Uberom do Clariona za 17 eur, a taxi uzima 40eur!
Hotel je odlican, jako cist!
jako su flexibilni zato je bolje rezerv.preko maila jer do 18h isti dan mozete otkazati...
toliko za pocetak!
Drage moje koliko unaprijed ste rezervirale smještaj? Mi ćemo vjerojatno u hotel. Ionako trebam čekati UZV jer prije ništa ne znam, hože li se ili neće produžiti stimulacija. Imate li kakvih savjeta sa rezerviranjem?
Gita nikakav problem s hotelom samo mailom javis do 18h da neces doci taj dan..npr u Clarionu..jedan dan sam zaboravila javiti pa tek javila u 22h navecer i nije bio problem ...isto tako s krajnjim datumom...pogotovo sad kad im nije guzva ...i rezerviraj vec sad i to vise dana pa onda otkazujes...ja sam to napravila 3puta ...bas su mi oni to rekli da napravim nego da ostanem bez rezerv.
evo punkcija gotova...ni osjetila nisam..10 min anestezije...rezultat:
11 folikula
11 oocita (7MII i 4 MI)
endom. 14.8 mm
vise nego odlicno!
sad odmaram i cekam da me puste van...
sto je MI a sto MII?