Ja uzimam u Kauflandu njihove zobene, ima dvije vrste, cca. 5 kn 500 gr.
Printable View
Dobre su i te i Lidlove i Sparove. Ako dugo stoje na skladištu, možda izgube na kvaliteti. Eh...
Inače, mi više volimo sitne, sjeckane. Krupne (valjane) znaju ponekad imati malo gorčine, ali mene ne smeta. Volim i pahuljice miješanih žitarica, ovakve: https://different.hr/crownfield-3-grain-flakes/
Te znaju biti gorke, jer je u njima raž.
Cathy, a kakve su im.
Da, ove su krupne. Uvijek ih kuhkam. Budem ih i namočila idući put.
Nemoj ih ni predugo kuhati.
Nisam nikad namakala zobene pahuljice (ne kažem da se ne smije, ali ne sjetim se). Inače, tako pripremljena kaša je tradicionalni indijski obrok. Mogu se koristiti razne žitarice uključujući i pšenicu, ne nužno zob, ali meni su zobene fine. Recept sam našla u jednoj od knjiga o jogi. Zove se kollath doručak i uvijek mislim kako ću to isprobati, ali nisam. I dalje kuham kašu.
Kupujem najjeftinije zobene iz Lidla 5 kn/500g. Nikad , ali bas nikad mi nisu gorke bile.
Ja sam zadnje kupovala neke jeftine sitne iz Konzuma, sasvim su ok, nimalo gorke. Mislim da su iz Poljske...
Naranče smo uzeli neki dan, ok su ali još uvijek dosta kisele, ionako one fine španjolske dolaze tek oko nove godine. Budem sok složila ;)
Meni su odlicne one iz Lidla u onoj povecoj kao tuba kutiji, uzmem sa susenim jabukama i cimetom. Prefinee, samo stavim toplu vodu, ne treba nista cekat, odmah ih se moze jesti.
Cijenu naravno nemam pojma jer ja cijene ne mogu zapamtit :lool:
Pise na njima: Zobena kasa.
Bas su onako natur. Nisu slatke.
Kupujem i najobicnije te fine iz Lidla, uvijek su bile odlicne. Znam da nisu skupe. Valjda su to te od sirius.
Probaj napraviti od njih zapečene zobene, ja napravim više smjese pa nam je to svima za doručak 2 dana, može stajati u frizideru par dana.
https://sallysbakingaddiction.com/baked-oatmeal/ Umjesto javorovog sirupa stavim med.
Meni su one poljske u Konzumu dobre, a jeftine, mislim da su oko 10kn/kg.
Je, evo sad sam in nasla u nekom starom katalogu, zovu se “One day more muesli” i dođu 400 g 23 kune s jabukom i cimetom, a 25 s voćem i bijelom čokoladom :lool:
Ako sam vidjela na netu cijena je uups 22.90kn, 450g. :mrgreen:
Al u obranu cijene, dorucak koji bi djeca pojela u slast :-)
Ja kupujem u Mulleru Kolln zobene pahuljice. Najčešće krupne. Nisu nikada gorke.
Meni su najbolje zobene BiVita od Bozjakovine
A kaj nije bolje onda u obične zobene staviti pol naribane jabuke i dve cvebe ,pa smo u ovoj tematici?:mrgreen:
Pa kad to jedes na poslu bas i nije prakticno jer sve to nemas pri ruci a cesto ni vremena za rezuckat, ribat i sl :mrgreen:
Doma vec da, tada svasta dodajem.
Te cvebe nikako da se naviknem da su to grožđice, naucila sam to na ovom forumu al svaki put moram zastat da se sjetim sta je to :mrgreen: znam da i Peterlin koristi taj naziv, tipican za sjeverni dio Hrvatske.
Ja doslovce sve namirnice nazivam po standardnom hrvatskom, osim jedne iz djetinjstva. E tu ne dam nikome :mrgreen: al necu vam reci koju tra la la :lool:
Tu sam. He he
Stalno hoću pročitati neku antirecesijski savjet a ono ništa. Kod nas doma se zobene baš ne jedu.
Neko vrijeme su klinci jeli muesli i tad se kupovao onaj isto skupi iz Lidla u crnoj vrećici i jednako skupi u Muelleru, ne znam koja marka.
Al juniorka je počela "izvodit" s hranom pa se to stalno mijenja, odnosno ne jede ga više.
A i mislim kaj i lili, cijena zobenih i varijanti je zanemariva u odnosu na ostale namirnice u kućanstvu pa je bolje kupit ono kaj ti je fino
Ne bih rekla da su te jeftine. Da jesu, odavno bih ih ja isprobala, ali nisu. Hrskavi muesli su bili 14-19 kn za kutiju od (mislim) 500 grama, a oni u vrećici su preko 20 kn. Ove u tuljcu ne znam koliko koštaju, ali nisu ispod 15 kn po kutiji. Čim je cijena za pahuljice dvocifrena, ja ih ne gledam :škartoc: Evo, našla sam prošlogodišnji katalog https://mojkatalog.hr/lidl-katalozi/ponuda-8179-48 - tu piše da su snižne na ispod 20 kn po pakiranju, a bile su oko 25. To definitivno nije za antirecesijski topic. Na istoj stranici su obične zobene pahuljice ispod 4 kn za 500 grama. Kupiš obične zobene i vrećicu cveba i jednu čokoladu od 100 grama, nema šanse da dođeš do ove cifre.
Uostalom, mi doma više volimo sami stavljati dodatke. Obične zobene pahuljide u Lidlu dolaze u dva pakiranja - plavi paket (sitne, sjeckane) i žuti paket (krupne, valjane) https://m.vecernji.hr/media/img/32/4...34a7f1c75.jpeg Nikad se nije dogodilo da budu gorke. Super su.
Peterlin nisi procitala sve gore sto smo napisale :-)
I cijenu i razloge, ukusno i za posao.
Nano, zivila 100 god da nas nisi :storma: :kiss:
Ja ovaj tjedan stedim jer sam doma s djetetom koje je u SI (ucka pozitivna),ne trosim na parking, gorivo, kartu za vlak, kantinu, sminku....ihaaaaj....
Sad ću ja malo biti Lilin advokat, ne da joj treba. :mrgreen: Ona uopće nije rekla da su te "njene" zobene jeftine, nego one koje je Sirius prije spomenula.
I slažem se s Nano, ekonomičnije je kupiti ono što voliš jesti, makar bilo i skuplje, nego uzeti nešto jeftinije što će na kraju završiti u smeću. :neznam:
Shvatila sam da nema potrebe kupovat vrhnje za kuhanje. Sve je dobro i s običnim. Mislim da ću umjesto kupovne tjestenine ipak probat običnu ribanu tjesteninu i knedle pa ću vidjet kako će proć. Krpice isto kod jednom pokušat napravit moje jer su cijene bolesne. Kruh radit u pećnici. Neću uzet sjeckalicu jer nemam mjesta.
Bila i ostala :mrgreen: :lool :
Emily da me vidiš ujutro kad idem na posao šta sve nosim sa sobom uz svu tu hranu (doručak, dio ručka), sportsku odjeću i obuću, to više nije u vrećici nego nekad furam putni kufer. Svi me pitaju di putujem :lool:e još da dodajem extra dodatak međuobroku (što meni zobene jesu) mi je fakat too much.
Svejedno Teddy zahvaljujem na pruženim besplatnim odvjetničkim uslugama ;-)
Vrhnje za kuhanje nisam nikad koristila (možda 2x nekad u mladosti al ne treba mi za moje kuhanje), sve si pametno odlučila jedino mi se čini da ti sjeckalica baš treba. Imaš troje male djece i sve što ti štedi vrijeme i pripravu ručka, ja bih si nabavila. Te sjeckalice su fakat jeftine, ima ih po Lidlu, ja sam nabavila Delimanovu za 90ak kn, bila akcija u Kauflandu.
O kakvoj sjeckalici je riječ? Mehaničkoj ili električnoj?
Stalno se dvoumim treba li mi električna sjeckalica, ali nisam se za nju odlučila. Moj multipraktik ima više vrsta noževa i rezne ploče raznih profila za sve to - za zelje, za repu, za jabuke, za mrkvu...ali njega izvlačim samo kad radim zimnicu i božićne kolače. Velik je i ne stane mi na kuhinjsku plohu. Zato je i doživio 35 godina :-).
Na dnevnoj bazi služim se s dva ribeža češće nego sjeckalicom:
Plosni ribež za kupus, krastavce i drugo povrće: https://zena.rtl.hr/proizvod/posude_...va_noza/1/7315
Univerzalni ribež sa četiri profila: https://pevex.hr/pribor-kuhinjski-ri...ni-045565.html
Ribeže držim u onoj ladici kuhinjskog ormara u kojoj stoji krama :-) , tako da su mi uvijek pri ruci, a ne uzimaju mjesto na radnoj plohi. Kad razmislim, u istoj ladici držim još pomagala - rezač jaja, otvarač konzervi, razne špahtle i peMzle za kolače, rezervne metlice za miksere, brus za noževe, pjenjaču, kineske štapiće...
Imam pri ruci i štapni mikser koji ima neke od funkcija sjeckalice (za frape, smoothie i razne umake, a često i za zimnicu), a lako ga je oprati - uroniš u vodu i frrrr - sam se očisti. Povremeno odvojim nož i ubacim ga u suđericu.
Eto, ako se odlučim za sjeckalicu, ogledat ću ovu Delimano.
Električna naravno :-) mala, praktična, lako čistiva i zauzme mali prostor.
Ovu imam:
https://www.delimano.hr/sjeckalica-joy/
kupljena za 90ak kn.
Ne bih električnu. Mehaničku. Zapela mi za oko gefu. Eto je sad već neko vrijeme s dragošću na webu pogledavam svaki put kad odsjeckam mrkve.
Zašto mehaničku? Električna radi svoje dok ti za to vrijeme radiš nešto drugo. Ušteda vremena bi meni bila prioritet ispred svega drugog.
Jer me kablovi beskrajno živciraju.
A i to mi je kewl i hipster, haha
Meni radije produzni i kabl da sam brze gotova.:-)
Da, ali ti nemaš pod nogama troje predškolske djece. Doći će vrijeme kad će i ona moći ovako... Za sad, razumijem zašto ju kabeli živciraju. To je izvor opasnosti. Isto je i s kuhinjskim priborom - znaš i sama, dok djeca ne nauče što je opasno, imaš pune ruke posla sklanjati od njih sve oštro, vruće, krhko, sklisko i na bilo koji drugi način opasno.
Antirecesijska mjera je ribež s Hrelića za 20 kn. Fackelmann košta 65, a kad kupiš taj i još jedan obični, dođeš na cijenu sjeckalice. Moram još jednom razmisliti o tome :-)
Pa nisu mi kablovi od kuh.uredjaja po podu nego gore na uticnici na kuh.ploči.:-)
Doduše, ja sam i kuhala s L. na ploči, ona bi gore sjedila i miješala mi lonac, a ja nesto sjeckala pored nje. Imala je 2 god, moja sveki bi se križala :lool: i danas volim te slike pogledat.
Eto imala sam i ja ludih trenutaka :mrgreen: nikad se nista nije dogodilo po kuhinji.