pa ništa drugo se ni ne daje (barem kod nas u Ri) :-)
Printable View
pa ništa drugo se ni ne daje (barem kod nas u Ri) :-)
Eto, kiki30 je već napisala. Poslije transfera, osim progesterona (a to si dobila - utrogestani) ne dobije se ništa drugo.
phiphy,šta je s tobom?nema te dole :-)
eva,hvala ti.. :-)
u drugim nekim klinikama dobiju štopericu brevacitid 5dnt i još neku prije...za bolju implantaciju zato sam pitala a ovo mi je bio prvi postupak pa nisam znala...
da,neki doktori to daju,reču da je za bolju implataciju a sad da li je ili nije..neznam
ma samo se smiri,lijepo vrijeme šetaj i opusti se,vjerujem da ćeš nam javit lijepu betu pa da nam daš još malo nade ;-)
Potpisujem! I sama sam uzela na svoju ruku Brevactid 4dnt (jer tad "po nekom pravilu" započinje implantacija trodnevnog embrija) i jedino sam tada imala blijedu drugu crticu. Jest da je kratko trajala sreća, ali nema veze, bila je tu - vidljiva. Tek sam neki dan bacila taj test, i još se vidjelo I I.
A ovi, donatela, tvoji simptomi su kao dvosjekli mač - mogu biti implantacijski /trudnički, a mogu biti i pms. Neznaš do bete :P
phiphy,a joj nadam se da te neću vidjeti na jesen haha ajde uživaj u ljetu,pa se možda vidimo i na 4-5 katu :-)
snekica,šta se može kupiti Brevactid bez rp.?pa i ja bi isto to probala,mislim da ne može škoditi ako neki dr.doktori daju i to po 2-3 inekcije
da sam znala i ja bi ju uzela na svoju ruku da sam znala da moze/ako moze bez recepta brevactid....ja opet imam grceve...szalno na momente ..u trbuhu nalik menstrualnima..
ah kamo srece da ti grcevi znace implantaciju...mada...dali ima tko kakvih iskustva stime moze li se uz implantaciju osjetiti zakvi grcevi...ili su mi to mozda bas pms grcevi...neznam ali menga treaba,tj netreba doc za 5 ili 6 dana ....inace pred m.dobijem grceve one menstrualne dan prije nego procurim...
ovaj tekst sam nasla surfajuci pa po tom bi mi danas ako bi sve islo po planu bila implantacija.
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Ma donatela, uspjet će, vidjet ćeš! :D
joj nevjerojatno nesto ...neprestano imam te menstrualne grceve osjecam se kao da imam mengu ili kao da cu svaki cas dobit..bolovi se prozimaju po nogama i maternici,donjem djelu trbuha...bas boooooliii....lezim na krevetu i nemogu mrdnut..
Da, u Ri su prirodnjaci prilično popularni :)
Najprije se na konzultacijama dogovoriš s doktorom u kojem mjesecu ćeš ići. U tom mjesecu na 1.dc zoveš Humanu (poželjno oko 12-13 h) da te zapišu za prvu folikulometriju 7. ili 8.dc.
Tamo se pojaviš 7./8.dc u 8 ujutro, s uputnicom općeg ginekologa na kojoj piše IVF+ET. Kod socijalca odmah digni i Utrogestane. Dobiješ papire za pristanak (koje sljedeći put moraš donijeti potpisane) i posudu za spermu (ako ćete uzorak donositi sa sobom).
Ideš na fm u prosjeku svaki drugi dan dok dr. ne procijeni da je vrijeme za štopericu. Štoperica se daje na Ginekologiji u 22 h (ili doma). Punkcija slijedi 36 sati nakon primljene štoperice. Na punkciju mora doći i tvoj partner s uzorkom i uputnicom za spermiogram. On na licu mjesta potpisuje pristanak.
Za prirodnjake se ne dobiva nikakva anestezija, možeš užicati voltaren injekciju tamo ili se doma omamiti ako smatraš da je potrebno.
Na punkciji ti odmah kažu je li dobijena jajna stanica, i ako je, transfer se zakazuje za 3 dana. Moraš doći tamo u svakom slučaju, nema telefoniranja nego na licu mjesta saznaš hoće li biti transfera ili neće. Ponesi svoje Utriće.
Transferi se rade oko 10 h. Dobiješ i sličicu embrija. Nakon transfera se leži 2 h.
Beta se vadi oko 18 dana nakon transfera, javiš odmah sestrama pa se dogovarate za dalje.
Dakle, štoperica je jedini lijek koji dobiješ (naravno, pod uvjetom da nemaš anovulatorne cikluse), ne uključujući Utrogestane koji se stavljaju vaginalno 3x2 od dana transfera nadalje.
Nek' ti ovaj vodič posluži samo jednom! ;)
Hvala ti Argente na iscrpnom odgovoru bas si mi pomogla i opisala sve kako to ide ,mislila sam da ipak daju neku stimulaciju tipa klomifena ali ovdje je stvarno prirodni postupak:-D
I dali na tim postupcima rade sa 1.jajnom stanicom ako dobiju ICSI postupak jer nama je to potrebno sa obzirom na nalaz M spermiograma
ja sam do sada bila na 3.stimulacijska postupaka i nije dobijena stanica neke dobre kvalitete bar su tako rekli,a sad na zadnjem pregledu mi je Dr. u RI predlozio prirodni postupak a treba i to probati kako ne reagiram na te stimulacije bog zan kako mozda ovo bude OK i na koncu bar se ne primi brdo lijekova koje nas samo truju
Donatela detaljan pregled imaplantacije ali mozda ti je bolje ako mozes ne razmisljati toliko o tome
Da, radi se ICSI i sa jednom JS, evo npr. Donatela je bila u prirodnjaku i radili su im ICSI.
Po iskustvima drugih cura mogla bi to biti implantacija :fige:... uživaj baš onako kako ti je rekla snekica
kiki30 jooooo draga, ta punkcija....ma bit će sve ok. samo neka poslije bude dobar tulum!
kameleon tako treba, i želim ti da ovaj prirodan postupak bude dobitni, ipak će biti sve nekako prirodnije,bez lijekova i vjerujem da bi to moglo biti to;-)
hvala ti buterfly nada mi je malo porasla...grcevi su trajali jucer skoro cijelo popoodne s pauzama na momente..i navecer su skroz prestali...i evo prvo sam mislila da nisam mozda vec procurila ali nisam...danas me vec nista ne boli...nema vise grceva....
samo me cudi zasto me cicke bas nista ne bole i nisu ni porasle...ako je i bila implantacija..kad bi cice trebale poceti boluckati???
Hvala ti Argente na odgovoru ,mozda i to je jako dobro pogotovo kada ne ide sa tim stimuliranim kao kod mene,mene su prvo rukali sa punim stimulacijama a sada bi na prirodni ,odlucila sam na jesen idem i ja na to ,nas je stavio da bi nas primio 11,12 mj.navodno nam je reko da ce na jesen startati novi zakon i da po tome ce zene trebati prvo ici na te prirodne postupke
MA Betu necu ja ni docekati procurit cu garant opet imam grceve menstrualne danas mi 27dc ciklusi mi traju od 30-32 dana danas mi 6dnt...sve me steze u maternici...neznam smijem li popiti nesto za bolove?makar lopocet/paracetamol jer idem sad na šišanje ,frizuru kod frizerke da vise ne mislim o tome a nebi tila ici bas u ovim grcevima.... a s ovim sto bude da bude sto mu ja mogu više....
pa šta te toliko jako boli da moraš popiti tabletu?
Radije popij kamilicu ili magnezij i lezi ako te grči
ej,cure..danas moram dobiti štopericu,i sad gledam na kutiji mi je sestra napisala kao 15.06. u 22,30h (pod kožu)
ništa mi nisu rekli,šta više nije u mišić tj.guzu?ako je pod kožu onda si mogu i sama dat u trbuh,ne moram ići dole:roll:
a koju si dobila Ovitrelle?
Ovitrelle 250mg-ma idem sad dole pa neka me bockaju kamo će :-)
Ovitrelle se može u trbuh
ipak nisam popila tabletu malo sam potrpila pa mi je proslo dok sam isla u grad..nerazumim te grceve koji se tako pojave pa stanu to je tako od jucer nikad tako mi nije bilo osim na dan menge prije nego cu procurit ili dan prije...ma neznam...necu se vise uopce zamarati....u srijedu cu napravit test ako dotad ne procurim pa cu sve znati tad ce mi biti vec 11dnt tribalo bi pokazat a imam one osjetljive testove sa neta....pa eto kako bude bude....
donatela evo mislim da je ovaj topic prikladniji za sva pitanja i nedoumice koja te muče http://forum.roda.hr/threads/74141-K...pozitivne-bete
pa i nije baš...evo ja mislim da necu raditi test sve do bete...cekat cu....viditi dali cu procuriti do 27-mog a ako ne onda izvaditi betu i znati cu na cemu sam i rješena stvar....
drage moje sve :heart:, samo da vam se kratko javim. mi smo sutra 31+0, ima svakakvih dana, neću vas lagati...lažu oni što kažu da je od 12-tog tjedna lakše, pa od 15-tog, pa kad čuješ bebu, pa kad se okreće, pa kad ovo pa kad ono...iskreno meni je svaki dan sve teže ovo iščekivanje. trudnoća je do sada bila prožeta svim mogućim emocijama ovoga svijeta, a ja se samo nadam dobrom i sretnom ishodu i vjerujem da ću sve loše odmah zaboraviti.
vama želim puno strpljenja, hrabrosti i mira u glavi /to je ponekad najteže dobiti/.
stalno vas čitam, ali ne javljam se....moram ipak ovo reći....NEMOJTE, ali stvarno nemojte uzimati nikakve lijekove na svoju ruku, a najmanje štoperice, pa nisu to žvake :mrgreen:...nikad ne znate kada nešto može krenuti po zlu i pitam se kako bi došle kod doktora i rekle mu da ste samostalno odlučile uzeti lijek taj i taj. ne znam, mislim da ne griješim što vam ovo pišem, ali stvarno mi je zazvonilo u uhu. lijepo je biti informiran, ali ono što je kod nekog upalilo,nekom drugom može naškoditi. vjerujte svojim doktorima, jer u onom trenutku kada se izgubi vjera u doktora vrijeme je promjena, nažalost onda više lječenje kod istog nema nikakvog smisla /okusila u trudnoći, pa znam o čemu pričam/.
p.s. samo da se dotaknem i sisa u ranoj trudnoću, u prvoj neuspješnoj u 2 tjedna narasle dva broja...u ovoj - ni makac, jedva pola broja nedavno, ali mislim da je to radi viška kila, a ne radi povećanih sisa ;-)
ja sam bila sinoć dole i bocnuli me u ruku,znači nema više u guzu :-)
thinkpink,ajde drži nam se još malo,evo još dva mjeseca pa kad zagrliš bebu zaboravit ćeš na sve loše dane,od tada će bit samo sretni,sretni..
evo gotova punkcija :-) sve super,mogu reći skoro pa bezbolna,samo osjetila ubod imamo 6js i čekam srijedu!! :-D
odlično kiki30
super kiki...sretno i dalje...
Bravo kiki
Kiki, bravo. lijepa brojčica, bit će nešto.... :)
hvala cure,divne ste. :kiss:
danas je dole po običaju bila ludnica,ja sam oko 10h bila gotova i iza mene još jedna punkcija pa tek onda foluk.
bila sam sva sretna kad sam vidjela da radi dr.V :-),bilo me baš strah punkcije ali super je prošlo..
tantolina,jesi ti krenula?
kiki30 i ja sam jučer bila dolje, baš me zanima koja li si ti? Stvarno je bila gužva, došla sam tek poslije 10 na red za folikulometriju. Uglavnom, jučer sam si dala štopericu i sutra punkcija, imam 2 folikula. Nadam se da neće puknuti prije punkcije, da me neće jako boljeti, prvi mi je put pa me je dosta strah i da ćemo dobiti stanicu. Po mojoj računici, ako dođe do transfera on bi trebao biti u petak, a petak je baš onaj praznik, zna li tko da li oni normalno rade za te praznike?
kiki puno sreće za dobar tulum u labu :)
cujem da dr V.neće biti do 1.07 na odjelu humane uopce...znate vi što o tome?