Ako volis komorac, jednom sam pravila lazanje s njim i bilo je fino.
Luk i komorac izdinstas, u besamel ubacis i gorgonzolu, i kad slazes lazanje, stavis i malo nasjeckanih preprzenih oraha.
Bilo je fino, ali dugo to nisam radila..
Printable View
Ako volis komorac, jednom sam pravila lazanje s njim i bilo je fino.
Luk i komorac izdinstas, u besamel ubacis i gorgonzolu, i kad slazes lazanje, stavis i malo nasjeckanih preprzenih oraha.
Bilo je fino, ali dugo to nisam radila..
Kuhano povrće iz carske mješavine, pire krompir i pečena piletina, a dodatno i cikla. Savršeno lagan obrok unatoč pečenoj piletini! :-D
Faširanci i mahune varivo
Kad već spominjete komorač... Zna li netko je li on alergen? Nedavno smo ga prvi puta pravili i nedugo nakon toga mama je dobila osip, a muža je koža grozno svrbila. Postoji mogućnost i da je od praška za veš ili nečeg trećeg, ali za veš već duže vrijeme koristimo isti prašak i nemam pojma što bi treće moglo biti. :-/
jučer i danas sarma i pire
sutra: riža i piletina na saft
četvrtak: pašta fažol
petak: nekakve ribice (mama kuha)
Modificirani pileći paprikaš - od piletine će biti samo popržena pileća prsa, a i namjeravam dodati malo umaka od ljutih papričica da bude pikantan :)
Grah sa suhim mesom, cikla za salatu i slatke palačinke sa sirom
Paradajz juha, rižoto s piletinom, cikla, za djecu još i kukuruz iz limenke.
povrtna juha, blitva s krumpirom na lešo, pečeni batki i karabatki
Bolnička spiza, još od petka, uf! Ogladnim kad vas čitam, a i fali mi kuhanje! Ajde da višeeee rodim :lol:
Zapečeni kavol sa svježim sirom i vrhnjem, pileća prsa na naglo, pire i zelena salata.
Ja ću nekakvo varivo od leće, s mrkvom i krumpirima i malo mljevenog mesa.
Krem juha od kelja,spagete bolonjez i kiseli krastavci
pitanje: jučer sam navečer stavila grah da se moči, ali ga na kraju nisam stigla skuhati danas, hoće bit dobar sutra ako ostane u vodi?
A zašto ga ne izvadiš iz vode, možda bi se previše smežurao ako ostane tako dugo u vodi?
misliš? da samo izlijem vodu?
Da, samo ga procijedi i ostavi na suhom. I obavezno ga skuhaj sutra da ne popljesnavi..
varivo od mahuna i svinjski šnicli na naglo
sutra blitva, palenta i jaja
sasa, prošli tjedan je MM tako namočio grah navečer, skuhao ga preksutra
još smo živi :yes:
Danas će biti makaroni sa sirom i tikvicama, medaljoni od špinata i cikla.
Čistim ostatke iz hladnjaka...
Bolonjez, juha od povrca ili iz vrecice, matovilac
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
varivo od kiselog zelja i graha
Bolonjez. Klinci su jedva dočekali... Kineski kupus na salatu.
e, ja već dugo nisam radila bolonjez
mogla bih ovaj tjedan
vinski gulaš,klipići
mesne lazanje po želji prvijenke moje i neka salata tipa svježi kupus
jučer - gusta krem juha od povrća, tjestenina s tunom
prekjučer - pohana pileća prsa i žuta leća kao prilog, cikla salata
Krem juha od povrća i francuski krumpir
Dijana, mislim da ga je bolje rezat nožem jer je dosta mekaniji od običnog kupusa
ja ga režem na šire trake
Krem juha od povrća
Svinjske bržole na naglo i rizot od tikvica
Cikla za salatu
X
Baš tako - trake širine 5-7 mm. Kineski kupus je mekaniji i rahliji od običnog kupusa i kad ga začiniš (ja stavljam sol+jabučni ocat+maslinovo ulje+svježi mljeveni papar), odmah je spreman za jelo.
Ponekad naribam mrkvu unutra na najtanje rezance. U to paše i suhi ili svježi vlasac.
Jučer: juha od mrkve+gulaš.
Danas: pileća juha+zeljanica.
Sutra: ista juha+Ledov bakalar s krumpirom+zelena salata.
Danas su na repertoaru humus od leće, palenta i umak od šampinjona.
Jučer kuhao muž: krumpir na pekarski, pohana svinjetina u nekom njegovom stilu s milion i 600 000 začina i načina (rijetko kuha, pa ima vremena izmišljati...), kisele lukovice i cikla za salatu.
Danas:varivo od krumpira, kupusa i mrkve na teletini. Za večeru lisnato sa svježim sirom.
Sutra: piletina u bijelom umaku, tjestenina, zelena salata.
A meni cijela kuća miriši na sarme. Ne znam što mi je došlo da ih kuham u srijedu. To mi je obično nedjeljni ručak. Bit će radi ovih oblaka vani.:-)
Francuski krumpir.
Juce slatki kupus sa jagnjetinom
Danas piletina sa prazilukom
rižoto s vrganjima (za mene)
knedle od šljiva (ostali ukućani)
Danas ću pileću juhu i domaću pizzu, sutra kunić na saft i neki prilog (pire krumpir/žganci/tjestenina), u petak rižot
s plodovima mora.