Jučer-
Poriluk ćušpajz sa noklicama.
Pohani kremenadli.
Danas- pečena marinirana rebarca, šparoge
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Jučer-
Poriluk ćušpajz sa noklicama.
Pohani kremenadli.
Danas- pečena marinirana rebarca, šparoge
Jučer - hajdinska kaša sa šampinjonima, pileće bijelo meso, cikla
Danas - pureći faširanci, mlado zelje
Sutra je mom starijem sinu rođendan, pa ćemo prilagoditi ručak njegovim željama (još ne znam, ali vjerojatno će biti juha od šparoga, šparoge na lešo, a od mesa stvarno ne znam - on bi najradije opet kobase i ćevape s roštilja, iako smo to jeli za vikend. Možda naruči paradajz juhu... Od kolača - lješnjakova čokoladna torta. Danas ću je napraviti.
Sutra palentu s gljivama
Dinstanu kiselu repu
Juhu od tikvice
Onda niš opet buš morala raditi kolač ko bi izdržao pored kolača tri dana ili više
Sretan točkas velikom
Puretina s gljivama i tikvicama i šnenokle da i ja obrstim brk u čast Franjorođendanka
jučer piletina u bijelom umaku i fusili.
danas ćevosi i pomfrit, kajmak uz to. za desert jagode.
Imaš pravo za kolač. Trenutno još imamo pol lažne mađarice, a za vikend kanim napraviti pvo: https://www.coolinarika.com/slika/1342749/
Rižoto sa divljim šparogama, neko meso i opet trešnje
Prekjučer rižot s kozicama i trlje na tavi sa rikolom, bosiljkom, češnjakom
jučer grah
Danas pileći zabatci i batci s gljivama i tikvicama i kus kus
kako radite curry?
planiram za vikend
Bez puno filozofije - piletinu i povrće narežem na štapiće. Ako se sjetim dan ranije, ponekad piletinu mariniram u umaku od soje. U wok ubacim prvo meso na kratko, pa izvadim u vatrostalnu zdjelu i zasipam curry-jem i drugim začinima (korijander, kurkuma), a u wok ubacim povrće redom, od najduljeg vremena obrade do najkraćeg (prvo mrkvu, pa luk, pa papriku, pa tikvice).
Prilog - kuhana riža.
Btw. Mojim sinovima na kraj pameti ne pada ovako komplicirati - oni samo bace tanko pileće bijelo meso na vruću tavu, preprže s obje strane da bude rumeno i onda ubace u drugu posudu (u kojoj je narezan luk na ploške) pa tamo posole i obilno zaspu curry-jem. To je sva mudrost.
Mi smo baš jučer pileći curry - kad nemam vremena, onda najjednostavniji recept: pileća prsa na kockice, dobro začinim curryjem (kupiti negdje pravu mješavinu, u harissi ili kod Iračanina) i korijanderom, prepržim na ghee maslacu ili maslinovom ulju, zalijem kokosovim mlijekom (ako nemam, onda i običnim vrhnjem za kuhanje), i to je to, prilog obavezno basmati riža (obično dodam cijela zrnca kima dok je kuham).
Super uz to paše i neko crno vino, što je curry ljući, to bolje prija :)
Danas boeuf bourgignon, uf što je bio fin, za prilog njoke i isto crno vino :)
Danas špageti bolonjez.
Sladoled.
Hambi. S time da sam od kvasa radila peciva i to je nesto najpahuljastije ikad :zaljubljen:
Peterlin i Angie, hvala na receptima za curry :-*
Pečeni domaći picek s mlincima.
Zelena salata
Jagode sa šlagom
Juha od tikvica i mrkve s prosom
Oslic na tavi
Krumpir s blitvom/ krumpir salata
Zelena salata
Tresnje
Trenutno je u izradi rođendanski kolač za mog starijeg sina. Za ručak ćemo ispeći komad prasetine u pećnici. Uz to luk i rotkvice. Roštilj eventualno u nedjelju.
Juha, lungic i fuži s gljivama.
Pastrve i mladi krumpir u pećnici, tršćanski i limun sa strane, paradajz na salatu, jagode.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Djeci dva dana zaredom curry piletinu i basmati rižu, one i inače jako vole indijsku kuhinju, a cure gore su me podsjetile ovako neinspirativnu! Tnx!
Nama odraslima tortilje s ostacima smjese za punjenu papriku i ljubičastim lukom, plus ajvar/tartar i salata regica.
Desert lisnato s đemom od jagode i sladoledom.
Sutra špinat na kašasto, pečene kobasice za cure i gavuni za odrasle, krem juha tikvica.
Krem juha od mrkve i korabe
Rizoto od piletine sa curryiem (isto me inspirirale cure), povrcem i sampinjonima
Zelena salata
Tresnje
A cure upravo rade( bezglutenske, bezmlijecne, bezjajne :mrgreen:)kakao kocke
Danas rostilj i peceni krumpirici, sutra cufte i pire, utorak lazanje.
Pečena patka s krumpirom i batatom. Mlinci. Rolada: bisvit s orasima i slastičarska krema.
Sutra bolonjez.
Ujotro pečem kiseli kruh. I sad bum se valjda uhodala oeći ga jednom tjedno i to vikendom
Ja sam zaboravila strudlu prijaviti.
Kod nas isto roštilj, treći vikend za redom, a to znači da ja ne kuham, odnosno da ne kuham sve što je na stolu.
Danas su se na roštilju pekle pečenice i šiš-ćevapi, a uz to hrpa patlidžana i tikvica. Prepržili su i dvije lepinje.
Moj dio posla bila je juha od purećih krila s gris knedlima i salata od mladih krastavaca. Bilo je još i luka i rotkvica. Kolač od jučer.
Mesa je ostalo i za sutra, pa ću samo neku brzinsku lešadu uz to.
Krem juha od šparoga.
Pohane bukovače.
Zelena salata.
Pita od jabuka.
Grah i ječam i suha rebra
Jučer junetina juha, lešo meso i stari dobri paradajz sos uz krumpir
bolonjez i zelje na salatu
Pečeni brancin.
Lešo tikvice.
Jagode i marelice.
Jučer:
Domaće krvavice sa žgancima.
Danas je mlađe dijete kuhalo: kus kus sa slanutkom i piketinom
Juha od rajcice
Spinat i pire krumpir
Jaja(tko smije)
Zelena salata
Narance
nedjelja pileća juha, pileći batci s mlincima, kupus salata
jučer francuski krumpir i kupus salata, juha od domaće kokoši (malo nam je prejaka bila)
danas MM u neki komad janjeće potkoljenice, nama punjene pljeskavice i varivo od graška
Ovih dana/tjedana- riblji tacosi sa kratko ukiseljenim rotkvicama i mladim lukom uz salsu od korijandra, rolice od teriyaki piletine sa klicama i zacinskim travama, u rizinom papiru, sa spicy bademima, jos uvijek cesto pesto od pistacija i boba uz pastu od lece, tandoori slanutak, kratko grilane lignje uz tarator od badema i relis od limuna, hobotnicu uz toskanski kelj- kratko obradjen u woku uz salsu od maslina i grozdjica, varivo od jecma i gljiva, jecam kao rizoto sa potocarkom, spinatom i sparogama, omlet sa manchegom i harissom, vikendom pasta ala gricia, empanade s junetinom, slani cheesecake, confit od patke, dimsumovi raznih vrsta, burgeri, sourdough pizze. Stigle su tresnje pa su deserti u tom tonu, male cokoladne tortice s umakom od tresanja, prhka pita s tresnjama, savijaca od tresanja i oraha, sve uz sladoled- zadnji sam radila sa tahinijem i halvom- jako fino! Uglavnom meni je Dolac prekrasan ovo proljece- a i cvijece se vratilo na Splavnicu prosli tjedan!
To sve skuhaš u jednom tjednu?
Ja sam se isto razveselila svojim kumicama na Dolcu. Jedino me oni najloni tak zbunjuju da mi promaknu stvari.
Orzoto s potočarkom, špinatom i šparogama ( divljim?) Radiš kao klasični rižoto ili nekaj posebno?
Zhang, ak čitaš, gornji dio Dolca, pačjaja jaja su po 1,5 kn
ja sam danas svinjske šnicele sa senfom na tavi, i patlidžane, tikvice i gljive "na buzaru", odnosno s puno češnjaka, peršina i maslinovog ulja
Po meni se halva jede ne prerađeno,jesam li sad u krivu,Saša?
Hvala ti, Nano. Ja cu morati jedan dan na Dolac, iako mi nije bas blizu.
Sasa, organiziraj tecajeve kuhanja, vec tu na forumu bi se naslo kandaidata..
Može i prerađeno, tj. halva se može koristiti i kao sirovina za druge kolače i slastice. Nisam dugo radila, ali imam recept za šnite s halvom (s oblatnama).
Evo i jednog recepta za sladoled sa halvom - prvi koji sam našla na internetu: https://bonapeti.rs/recepti/r-147546...doled_sa_alvom