MI = oocit metafaze I (nezrelim),
MII = oociti metafaze II (zreli)
Printable View
cure moje kod mene cijela momčad [emoji23]
8 oplodjenih za sad..u subotu transfer [emoji4]
Samo ne znam koliko da ih vratim 1 ili 2....
Happy!
______________________________________MM 35 Azoo. Ja 36 sve ok
Zenice koliko dode put autom Zagreb-Prag najbrza ruta?...dizelas gorivo? vinjete Slovenija i Austrija? Ceska?
[QUOTE=Carrot;3032485]cure moje kod mene cijela momčad [emoji23]
8 oplodjenih za sad..u subotu transfer [emoji4]
Samo ne znam koliko da ih vratim 1 ili 2....
Happy!
______________________________________MM 35 Azoo. Ja 36 sve ok[/QUOT
Draga Carrot pokušavam ti poslati pp. To je super vijest, samo neka se sve nastavi tim tokom.
Ja mislim da bi ja vratila 2. Ne znam jel tada ima kakvih većih rizika, ali tako sada razmišljam.
Nemas puno km - nekih 650 ugrubo. Slovenska vinjeta ti je najskuplja i vrijedi samo 7 dana, ne noci! Slo je 15€, Austrija 9€ (10 dana vrijedi i mozes kupit digitalnu), i Ceska je 12,50€. Gorivo ti je naisplativije tankirat kod nas pa u Ceskoj i to u pogranicnoj zoni (tamo je uglavnom najjeftinije). Najgora ti je opcija ici preko Brna jer je asfalt uzas. Druge dvje opcije su ok - ili idesna Znojmo-Jihlava-pa lovis autoput Brno-Prag, ili na Graz-Linz-Budejovice-Prag. Na odredjenim dijelovima ruta imas tunelarine po Austriji i uglavnom su izmedju 7-11€. Racunaj si otprilike nekih 150 €. Mi konkretno do Budejovica imamo 700 km i put nas izadje 120€. S jednim tankom gore i vozikanje po gradu i okolici i na povratku drugi tank do doma.
Cure i admin moje isprike što pišem ovdje. Carrot opet ne mogu poslati. Natipkala sam i neće kaže da je opet pretinac pun. Izbriši sve. Uglavnom, ono za nalaz u redu na kraju, njezin propust, vadit ce gore svakako te vrijednosti. Pisat cu ti ujutro sve.
hvala drage moje na svemu!
Evo me prije 5min izasla s transfera.
Od 11 folikula i oocita se oplodilo 8.
Danas su mi ih pokazali snimljene na ekranu...uzela sam onu PiCSI metodu...suze mi dosle...i 2 smo vratili i 3 zaledili. 3 ih je odllucilo da ipak nece sa mnom na put [emoji4]
Cure muci me utrogestan na poslu/putu...jel mogu te dvije kuglice popit da one imaju isto djelovanje kao i vaginalno?...zaboravila pitat ginića...
Hvala cure..na brzom odgovoru ko uvijek...ujutro i navecer cu vaginalno a oko 16h onda oralno
Molim vas da budete sažeti, informativni i da dijelite korisne informacije.
Molim vas, ponovno, nemojte chatati, vibrati i ostalo. Ovo je tema vezana uz specifičnosti MPO-a u Češkim klinikama, neka te posbne informacije ostanu dostupne svima kojima trebaju.
Za ostalo, osim chata, imate duge teme foruma.
Npr. vibrajte i šaljite lijepe želje na temi Odbrojavanje, o svemu vezanom uz stanja nakon embriotransfera imamo temu Nakon transfera...
Postoje pravila foruma, pročitajte ako niste.
Inesz shvatili smo, samo smo imali problem s forumom. Slobodno obrisite poruke ove zadnje.
lp
Znaci ovako, Pronatal je nakon 4 neuspjela postupka, prije novog FET-a zatrazio histeroskopiju od mene. Do sad je protokol bio: estrofem (varira ovisno o stanju endometrija), prednison, clexane (zbog trombofilije), utrogestan oralno. Sad, za petti postupak razgovaramo, osim histeroskopije, da bi mozda mijenjali protokol, odnosno da bi isli u prirodnom ciklusu i cekali ovulaciju. Kazu da inace nisu skloni tome, ponajvise zbog udaljenosti, no kako moje tijelo uvijek reagira na hormone, smatraju da bi mozda neopterecen organizam bio bolja opcija. Cini mi se da je ovo neko novo razmisljanje iz ceskih klinika (ponajvise zbog te udaljenosti), pa ukoliko itko ima slicnih iskustava s njima bila bih zahvalna na podijeljenom iskustvu.
Romi, ja znam slučaj, moja prijateljica, koja je išla u PFC na postupke. Nakon 8 neuspjelih stimuliranih postupaka (od toga 1 x trudnoća ali spontani, 1 x biokemijska), što IVF-a, što FET-a, prijedlog je bio ići na FET u prirodnom (samo štoperica) i uspjelo je. Sada njen mali ima 13 mj.
Znam da je bila tu na forumu, da li još tu i tamo pogleda, ne znam, ali možda ti se i ona javi. Ako želiš mogu je pitati da li ti mogu dati njen prv mail, pa da se tako s njom povežeš i vidiš kako je kod nje sve išlo.
bmaric...jeste li vi isli dalje ili odustali?
Rominka,ja sam uspjela iz FET-a u prirodnim ciklusu u PFC-u.
Prije toga sam kod njih imala 2 sviježa ET-a ( ništa),3 FET-a uz estrofem (ništa) i onda na moje inizistiranje FET u prir.ciklusu i bingo!
Pola poruke mi se izgubilo..
Prati se folikul i kad bude oko 20 mm ide štoperica i za 7 dana ET (ako se radi o blasticama)
Želim ti isti scenarij!:)
Nina, hvala na javljanju. Mogu li te pitati, koji su ti razlozi bili za prirodni ciklus? Mene jedino strah sto ako se desi neki glupav ciklus? Blastice se vracaju. I ja sam imala 2 ET-a i 2 FET- do sad. Mene i estrofem smrda i treba mi desetak dana da se organizam navikne i meni to nije neko optimalno stanje za vracanje embrija. Mislim da mi je organizam ipak izmucen tom borbom. Jesi li primala mozda Prednison ili ?
Pratim ovu zadnje jako zanimljvo...ja sam hipo /hashi, mthfr..1xsvjezi et...2feta ...
Evo kopiram svoj post sa poslije transfera da nepisem opet:
Bas danas su mi opet pisali iz praga, sad mi preporucuju intralipidnu infuziju, 3 se dobiju ukupno. Valjda to sad daju kad je bilo vise biokemijskih i ranih pobacaja. Radi nekih celija koje imaju zene sa hasimoto i ostale autoimunske dijagnoze. Dali ste cule za to? I dali je mozda neko vec primao? Poslali su mi i link ali nisam stigla jos procitati. Ako ima neko da zna bilo sto o tim infuzijama bilo bi mi drago da se javi da nam napise malo nesto o tome.
I meni se sprema FET za mjesec dva i to u prirodnom ciklusu zvuci super ali kako je npr, ja sam znala vec 9ti dan imati ovulaciju i to je bas rano, dali bi to moglo zasmetati? A i rominka je upravu sto kaze ako se nesto poremeti odose blastice, mi jos dvije imamo. A nina kod tebe je slicna situacija bila kao i kod mene, zato bih ja sad samo tebe slusala
Uglavnom kad se ide s estrofemom lakse je tempirati odlazak, sam transfer. No, Kaji, ne trebas se bojati da bi propale blastice. Nece in ionako odledjivati prije nego se dogovorite. Mene brine druga stvar, ja sam taman odradila histeroskopiju i ne bih voljela propustiti slijedeci ciklus....a sve vise naginjen FET-u u prirodnom ciklusu. Da li bi u tom slucaju ona kombinacija cikle i anansa zaista pomogla endometriju? Inace bude ok i nemam problema s njim, no da se pitam, pitam.
Intralipidna infuzija je, recimo novina. U pitanju su NK stanice (ukucaj u trazilicu, pisalo se i na forumu dosta o tome. Nekako periodicno se pise o njoj.) te II kao pripomaze. Daje se pred transfer, na dan transfera i nakon transfera. Mozes li dati link koji su ti poslali?
https://www.healthcare-at-home.de/de...usionstherapie
Evo draga. U desnom cosku gore mozes na engleski promijeniti ako ti je lakse
Draga Kaji, ja sam primila, doduse samo jednu. Sutra idem u splitsko rodiliste y dnevnu bolnicu da vidim hoce li mi dati, naime pise mi u protokolu pa se nadam da ce mi dat. To su ti esencijalne masne kiseline I primaju ih uglavnom nedonoscad I ljudi koji su jako bolesni. Neka istrazivanja kazu da pomazu za ivf za zene koje imaju imunoloskih problema.
Dobila sam na dan transfera, ne prije.
Evo i ja sam primila infuziju intralipida u ovom fetu u PFC, prva inf. mi je bila 10 dana prije transfera, druga na dan transfera, u slučaju pozitivne bete trebala bi je uzimati svaka 2 tjedna do 8.tj.
Bilo bi dobro prije nego što je uzmete provjeriti da li ste alergični na koji od sastojaka infuzije: soja, bjelanjak, žutanjak i kikiriki.
Traje od 1,5- 2 sata, platila je 150 EUR.
Isto kao i KateSplit problem mi je naći nekog ko bi mi je dao tu u HRV da ne putujem u Prag samo radi infuzije.
U Pragu su nam davali Intralipid 20% od Baxtera, pokušati ću ga naručiti u ljekarni pa onda tražiti nekog da mi da kući, privatno kakva sestra ili ... uglavom javim jesam li uspjela naručiti
Pitala kod svog ginekologa, ona nema pojma o tome, opća praksa da ona nema ništa s tim, uglavnom su me svi otkantali.
zd77,
jesi imala nuspojave od infuzije intralipida?
150 eura za jednu infuziju je lijep iznos, jesu li ti dali kakve valjane dokaze o djelotvornosti infuzije intralipida kod IVF-a (radomizirane kontrolne studije), ne one podatke sa web stranica proizvođača intralipida za infuziju.
Inesz,
obzirom da nemamo nikakvu dijagnozu, da sam bila uglavnom u punim stimulacijama 9. puta sa 300 jedinica gonala na dan, dobila 89 j.s, odradila 14 transfera uglavnom sa dvije do tri blastociste, da nikad nisamo došli do pozitivne bete, da imam 40. godina, da redovito u posupku uzimam Clexane/fragmin jer eto pomažu u ovakvim slučajevima, zatim prednison/dekortin jer pomažu u ovakvim slučajevima, toliko sam očajna za uzeti bilo što, jer naša situacija bome nema nikakvo logičko objašnjenje...
Jedan od razloga što smo se odlučili za Pfc je taj što imaju inf. Intralipida i PGD, jer je to valjda još jedino što nismo probali.
U 11. mj. smo išli u postupak kod njih, stimulaciju mi je vodio dr. L. u Zagrebu
U stim. smo dobila 15 j.s., 8 embrija 4.dan, 6 zamrznuli (3+3), najbolja 2 vratili u svježem. I onda na transferu nisam uzela intralipide jer sam trebala potpisati obrazac da ih uzimam na svoju odgovornost, da ne smijem imati alergije na sastav intralipida zbog mogućih nuspojava.
U međuvremenu sam napravila test na alergene:bjelanjak, žutanjak , soju i kikiriki. Tek kad su mi došli neg. nalazi, sada u 2.mj kad sam išla u Fet uzela sam i intralipide. Uzimaju se 7-10 dana prije transfera i na dan transfera (tako mi je rečeno u Pragu).
Nisam imala nikakve nuspojave, mada mi nije bilo sve jedno, jer imam povećan kolesterol i to oko 7,5-8. Kad sam prvi put primila inf. bila sam zamoljena da neka 4-6 sati nakon infuzije ne izlazim iz kruga bolnice, možda samo do obližnjeg shopping centra, u slučaju da budem imala problema s glavoboljom , disanjem, bolovima u prsima da dođem hitno kod njih, morala sam potpisati obrazac da ih uzimam na svoju odgovornost ili što već, nije baš da sam podrobno čitala. Rekli su da uzimam barem 2 l tekućine, najbolje vode, taj dan i dva tri dana iza.
Drugi put sam ih uzela na transferu, pošto sam ih već uzimala, te bila bez nuspojava rekli su da ne trebam ostajati na promatranju, već da možemo doma..
Prvi transfer kad nisam uzela intralipide sa mnom je bila žena koja ih je primila u Novom Sadu ili Beogradu, prije transfera, i kod njih na transferu, možda se žena javi pa napiše točno gdje i koliko je platila, ne bih htjela dati kakvu krivu inf. kontaktirala sam je u međuvremenu da li bi ja mogla dobiti infuziju u Srbiji (Novi Sad) u poliklinici, rekla mi je da ih je pitala i da ne može da daju samo svojim pacijentima, tako da smo se mi morali zaletiti iz Zadra do Praga (1000 km) po infuziju i nazad, pa opet putovati za 10 dana na transfer.
Nisam stekla dojam da ih nude svima, ja sam baš pitala za njih.
Sad da li djeluje ili ne, nama u ovoj MPO priči nitko za ništa ne garantira, ni mojih 30 transferiranih embrija, uglavnom blastocisti nisu nikakva garancija...
Inesz, upravo to imja nastojim iskopati, ali ne nalazim neke konkretne i referentne studije. Sve mi je to nesto u oblacima. Za Pronatal jos nisam cula da nude, dok je PFC poceo. Imam dojam da je to cisto trziste - oni imaju proizvod, a ljudi su to poceli intezivnije traziti. Ti linkovi koje nude....ja iz toga nisam uspjela nista pametno iscitati.