Danasnji rucak: gulas i zeleni rezanci, za desert kolac od jogurta s visnjama
Printable View
Danasnji rucak: gulas i zeleni rezanci, za desert kolac od jogurta s visnjama
danas sam već bila prijavila ušate. za sutra teleće medaljone s gljivama.
danas sam uzela već pečeno meso u trgovini i kiselu salatu... :/ nisam bila ni zašto! :roll:
za sutra planiram lazanje sa tikvicama patliđanom i rajčicom! našla nekakav recept pa bumo videli kako će ispasti!
danas: pileći paprikaš sa rižom
sutra: ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom
popečci od tikvica + miješano povrće - mrkva, cvjetača, kukuruz i tikvice
Znači - tikvice s tikvicama (i vidim da nisam jedina :mrgreen: )
Danas - kvrguša sa piletinom
Jučer bili piletina i riža na indijski, miješana salata i predvečer sam nabrzaka smućkala klafute s breskvama, ribizlima, kupinama i malinama.
Danas špinat, pire, jaja na oko.
Danas ništa, jedemo ostatke od jučer.
Sutra poham osliće i tikvice i grah salata.
jučer : pohane srdele i lešo tikvica s krumpirom
danas: sataraš i jaja :)
pohane srdele, koja dobra ideja!
Danas:francuski krumpir i mješana svježa salata
Sutra:Punjena paprika i pire.
Moo Goo Gai (pileci prutici na kineski) + riza
jel tako, to mi je tako ukusno i super jelo, na brzinu se napravi doduše jedino šta mrzim je čistiti ribu! :oops:Citiraj:
pohane srdele, koja dobra ideja
enya22 je napisala
ja sam za sada probala jedino pileće prutiće u butterino umaku i odlični su mi, ove se nisam usudila probati ali mislim da bi mogli biti dobri!!Citiraj:
Moo Goo Gai (pileci prutici na kineski) + riza
pečena punjena paprika!
sestra će danas kuhat :)
Pečeno pile iz Konzuma i salata.
Peglam, :( ...
Jučer bio brzinski ručak - pileći file nakockan mariniran soli, vegetom i curryem, popržen na par kapi ulja, na to sam bacila bonduelle china mix povrće i kad je malo omekšalo zalila sam to vrhnjem i prokuhala. U to umiješala Barilla špagettine br. 1, uz to zelenu salatu.
Za desert - bučnica s makom, štrudla od višanja.
šnicli u umaku od senfa i marmelade, pire i kisela salata! njami! :mrgreen:
boli te briga, mi jučer išli u Puntijarku, danas u Lojzekovu hižu.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ne da mi se kuhati po ovoj vrućini, a bogati ručak na Sljemenu, za nas troje, 100 kuna.
E pa sviđa mi se ovaj tvoj brzinski ručak!Napraviti ću ga sutra! :)Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Hvala na receptu, svakako ću ga isprobati! ;)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Subota - pileća juha, bolonjez, kupus salata, desert - štrudla od jabuka
Nedjelja - juneća juha, pohana puretina, kuhani kumpir i blitva, salata od pečenih paprika; za večer trokutići od gotovih kora za štrudlu sa sirom
Danas - grašak varivo sa noklicama i puretinom
Sutra - juneća juha, karbonara sa njokima, paradajz salata
mi već drugu nedjelju zaredom jedemo u medvedgradu. :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
isto - nas troje se prejedemo za 100kn. odličan salata bar, fenomenalne domaće pogačice, domaća tjestetnina, puretina/piletina i povrće sa žara za mene i nešto konkretno za mm-a da utaži glad za mesom.
andrej je oduševljen - jučer je uletio unutra i konobarima okupljenima za šankom objavio: ja ću pečenu kobasu! :lol:
i za stolom ponovio narudžbu prije nego smo stigli progovoriti: ja ću pečenu kobasu a tata će grah. :lol:
lešo tikvica s krompirima začinjena maslinovim uljem i jaje
MM mi nema danas na ručku pa sam pojednostavnila po ovoj žegi :oops:
ms. ivy, i tvoj mi je recept primamljiv. :lol:
Nekada smo češće jeli u pivnici, što li nam se dogodilo u međuvremenu :?
U Subotu-mahune varivo (priprema je inaće brza, ali je potrajalo jer sam po mahune, mrkvu, luk i krumpir prvo morala obuti čizme i u vrt, a usput sam pobrala i tikvice da ne propadnu). Za desert :gibanica od oraha.
U Nedjelju-juneća juha s rezancima,meso iz juhe,riža i miješana salata(opet po paradajz, papriku i krastavce u vrt :roll: ),desert:gibanica od Subote. Danas-opet neko povrće,ovisi o raspoloženju, a MM danas radi do 19, njemu ubodem pečenog piceka iz Konzuma, jer njemu nije jelo ako nema mesa i pečenog krumpira :nope: (a naravno ima manje kila od mene), a ja za većeru: flaster na usta poslije 18 sati.
osim ako ostane kaj od piceka pa ga satarem oko tri ujutro, nečujno poput ninje :mljac:
blago ti se, imaš vrt :)
ja danas riblju juhicu, lokarde na gradele, uz to ću kuhanu mrkvicu i šta još nađem, desert ? ima sladoleda i čokolade i voća
Danas lazanje i to naručene iz restorana ;)
Jedva sjedim a di da josh stojim za stednjakom po ovoj vrućini :)
Vinski gulaš s noklecima.
Punjena paprika, pire krumpir.
Jučer je bio umak od tikvica, rajčice i junetine iz juhe, juha od nedjelje, krastavci s vrhnjem na salatu. Desert - lubenica, breskve.
danas imala šnicle od pilećih prsa umak od šampinjona nudle i teleća juha , kolač-rolada sa bananama! imala sam goste pa zato... :mrgreen:
sutra vjerovatno jogurti u različitim oblicima da se revitaliziram od ovoga danas! :/
Cipal (ili zlatar kako tko kaže ;) ) u kruhu.....prefino :mljac:
danas kelj a meso još moram smisliti
danas bez mesa! :mrgreen: mahune s vrhnjem, međuobrok kuhani kukuruz šećerac- uglavnom povrće!
mahne varivo sa dimljenim seitanom (za probu)!! :mrgreen:
za ručak pureće odreske i matovilac, za večeru gustu juhu od povrća i home-made pecivo s raznim namazima
Za ručak smo imali lazanje, a za večeru ćemo palačinke sa sirom :D .
Kelj-varivo, svekiji uz to jedu kobasice, a mišonja i ja smo si ubacili po ćuftu/punjenu papriku u svoju porciju. Desert - gomila lubenice, banane, breskve.
špagete s paradajzom i sojom, desert lubenica