Meni je propisano 2x2mg normabela dnevno, mada ja nekada preskocim jednu, pa nadoknadim (nadam se) sa sumecim Mg..
Printable View
Meni je propisano 2x2mg normabela dnevno, mada ja nekada preskocim jednu, pa nadoknadim (nadam se) sa sumecim Mg..
Meni doktorica nije spominjala normabele nego prepar (mislim da se tako zove). Koja je razlika i kada se prepisuje jedan, a kada drugi lijek znate li možda? Ja sam sretna jer zasada ne moram ništa piti :)
Vitekova mamuska, prepar je puno jaci, koristi se kod jacih kontrakcija, navodno ih zaustavlja.. Koliko sam ja uspjela saznati, javljaju se uzasne nuspojave prilikom uzimanja.. Navodno jedino djeluje kada se prima intravenozno.. Medjutim, receno mi je da su ga povukli iz proizvodnje i da se vise ne koristi.. Postoji navodno neka zamjena (ne znam koja) i lakse se podnosi nego prepar, ali ne znam kakva je djelotvornost.. potrazi malo po forumima, ima dosta toga o preparu (za i protiv), ja nemam hvala Bogu osobnog iskustva, tako da sve navedeno uzmi sa rezervom ( to sam vise-manje saznala na forumu). Samo znam da je moja kuma sa blizancima morala uzimati prepar i da nije mogla, na svoju odgovornost je prestala.. Meni je isto raniji doktor (privatnik) spominjao tokolizu kao opciju, medjutim doktor u petrovoj mi je rekao da on misli da u mom slucaju (barem za sada) nije potrebno i propisao mi normabele
prepar zaustavlja trudove... i hvala Bogu više se ne koristi....
a što se tiče normabela i mga... mg pijem kad osjetim potrebu isto kao i
normabele... iako mi je dokica i dalje propisala 3x2mg norma i 2x300mg mga
i mislim si da me upravo u pola jedan čopio jedan trud... makar ne znam
kak to izgleda jer na prvom porodu sam imala samo trudove za izgon pa
ak mi netko može samo reći jel se to osijeti po cijelom trbuhu ili samo dolje
ili kak?? mene je samo počelo u donjem dijelu i trajalo je oko 10 sek i sad me više ništa ne boli....
Mlukacin, ja isto nisam sigurna, jer ja osjetim stezanja po donjem dijelu trbuha, mada vidim da cure kazu da osjete kontrakciju, odnosno stezanje cijelog trbuha.. Idem sutra doktoru i obavezno cu to provjeriti.. Trbuh mi je vrlo cesto tvrd, pogotovu kada ustanem iz lezeceg polozaja ili kada mi je mjehur pun, a naravno i ako se malo vise krecem..Vise ne znam sta je od toga kontrakcija, a sta ne :? :?
mulkacin,i a isto ponekad osjetim grceve u donjem dijelu stomaka,traju 10 20 sekundi ali nije to ono sto treba biti,osim ako se ne ponavlja u istim intervalima.
Ja sam ove noći mislila da imam trudove. Stalno me nešto stezalo....
Također kao ni Mlukacin nemam pojima kako izgledaju pravi jer sam i ja imala svega kojih 4 truda i porodila se (također samo trudovi za izgon).
Mlukacin, znači ni ti ni ja se nismo namučile u prvom porodu pa nismo dugo čekale za drugog bebača! :lol:
koliko se nisam namučila toliko mi je i žao da nisam....
nafiksali su me demerolom i meni je bilo super, porod je bio induciran....
kasnije radi komplikacija transfuzija krvi... tak da :/
al sam porod je trajao 57 min tak da se stvarno nemam kaj žaliti :mrgreen:
molim te, javi šta ti je rekao doktor jer i mene jako zanima jesu li to kontakcije ili ne.Citiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Ja sam svaki puta imala svoje prave trudove, pa ih opet ne znam prepoznati. Mislim da je jedina razlika između kontrakcija i trudova što su trudovi u sličnim, sve kračim razmacima i sve jači. Najbolje je pogledati na sat i pratiti intervale.
Mlukacin jesi li još sa nama ili si otišla u bolnicu?
Garfy, samo da ti javim da sam pitala doktora za ono stezanje trbuha i on mi je samo rekao da je to sve ok i da ne brinem toliko :? :? Pa ti budi pametan..Citiraj:
Garfy prvotno napisa
Super! I meni je moj tako rekao, a nema druge nego im vjerovat. Bolje da je tako. Hvala ti :love:Citiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Eto cure samo da se javim; mi smo još uvijek 2 u 1 bez ikakvog nagovještaja mogućeg poroda
:* svima
evo da se onda i ja javim....
bila u bolnici, otvorila se dva prsta... sad doma i to je to...
ak ne prije, tek 17.8. idem do petrove...
uglavnom, puna sam energije
evita???
just me di ideš roditi??? možda se i sretnemo??
U Merkur, ti?Citiraj:
mlukacin prvotno napisa
Tek sad vidim da si gore napisala da ideš na pregled u Petrovu ... ah ti hormoni, ne mogu vjerovati da sam tak poglupavila ...
Bok cure,
malo nam je zamro kružok. Možda je i tako bolje da se nove cure ne javljaju sa tim problemom. Ja sam bila u ponedjeljak na kontoli i dalje sam samo prst otvorena (na svu sreću), već 2 mj. ali ja sam tek u 32. tj. Ja i dalje baš ne mirujem. Bila na moru, kupala se, veli doktor da mogu i dalje se kupati, šarala po kontinentu...
Mlukacin, daj mi molim te reci jesi li prošla trudnički tečaj u Petrovoj (ako bi TM bio prisutan) i da li je gužva?
:love:
nemam ti pojma... mm nije bio ni prvi put sa mnom... bili smo krenuli na
tečaj, bili dva puta i odustali... jer:
1. starno je bilo predavanje i bedastoćama, natalitet, mortalitet... bla bla...
nebitne stvari za porod
2. koštalo je 400 kn, ma i nije to neka cijena al ipak kad sam čula da se
drugdje ne plaća :/ a i da muževi ne moraju na tečaj....
3. na kraju cijele priče on je odustao, mislim, oboje smo zaključili da je tak
bolje jer on jedva da krv izvadi a da se ne sruši i to su pripreme po par dana
porod bi ga valjda dotukao...
tak da smo odslušali ta dva sata, na kraju je išla moja seka sa mnom (ona
je već rodila a i bila je na tečaju i imala je tu potvrdu za koju su joj rekli da
ne vrijedi :shock: al ipak sam je uspijela ufurati u box) brzo je izletjela
jer se porod jako zakomplicirao....
ovaj put ne želim nikoga pored sebe, samo da mi je mobitel i dobra muzika
(to sam već sredila) i meni je mrak....
e ašta se ostalih stari tiče.... sestra, babica, dokora... prema meni su svi
bili super i ne mogu reći jednu jedinu ružnu riječ ni za koga, samo riječi hvale :naklon: jedino što higijenski uvijeti nakon poroda nisu ni blizu zadovoljvajućih, al to oni nisu krivi....isto kao ni za to da mi doktor kaže
da sam dobila gljivice al da mi nemre dati plymicol jer ga nema, i dal
bi mi mm moga donijeti...
Nisam znala da je Mlukacin još s nama. Ja sam mislila da je žena rodila! Svaki dan sam gledala pod "čestitamo",a ništa našla.
Drago mi je da si još cijela :D
~~~~~~~~za sve preglede i da čim duže izdržimo. Evo ja sam već 35+4 i beba je iznad 2500g pa mislim da nebi bilo problema da rodim,ali se ipak nadam da ću dočekati Sarin 1. rođendan i da ćemo ga proslaviti samnom u komadu.... :mrgreen:
tu sam ja.... bez brige.... nedam se, bar ne još koji dan :mrgreen:
Drago mi je mlukacin.
Ja se danas dosta čudno osijećam. Imam osijećaj da mi beba glavicom jako pritišće na dolje i pojačava moju otvorenost.... :/ Točno kao da mi se vrat otvara....nadam se da nije ništa....
Bok cure, ja sam tako depresivna danas, moram se nekako istresti.. Jednostavno me uhvatila takva nervoza od ovog mirovanja, imam osjecaj da cu poluditi.. Pored toga, bole me ledja, kukovi, ne mogu se namjestiti u krevetu, ako ustanem da prohodam sve me boli vec nakon 10 minuta..
Moj nalaz je i dalje nepromijenjen (cerviks 1 cl., malo uloziva za vrsak prsta) i pitam se da li zaista moram toliko mirovati? kada pitam doktora, on kaze mogu se kretati 15-ak minuta, bez pretjerivanja! Pa toliko mi treba dnevno do wc-a i nazad!! ja izadjem s vremena na vrijeme, ne mogu jednostavno izdrzati, ali onda se opteretim da nisam napravila nesto lose.. Sada sam 28. tjedan, sto znaci da moram mirovati jos barem 9. tjedana (mirujem vec 11.tjedan), a ne znam kako da si olaksam.. Znam da ima i puno gorih situacija, lezanja u bolnici i ostalo, ali samo se pitam je li moja situacija zaista nalaze toliko mirovanja??
Molim vas savjet, sto da radim?? Vidim da ima cura koje su otvorene, a doktor im dopusti da idu na more, a ja nisam sjela u kafic u kvartu mjesecima.. Po cijeli dan sam sama kuci i zaista ludim vise.. Sto da radim??
Meni doc nije preporučila more,a šetnje je rekla maksimalno 30 min. Otvorena sam negdje od 26.tjedna i nisam mirovala. Evo drugi tjedan stupam u 37. i jednako sam otvorena unatoč nahodavanju od po 2 sata u komadu,nošenja bebice (ne puno,ali je ipak nosim 11 kg)....
Probala sam i ja mirovati,ali su me užasno boljele prepone,križa... tak da sam odustala i sve ok (zasad) :mrgreen:
Svakako probaj što više mirovati jer je to za tvoju bebicu dobro. Zamisli da ne miruješ pa rodiš za dan-dva malog mišića koji će se boriti za život i s kojim ćeš do ne znam koje godine raditi vježbe kako bi dostiglo svoje vršnjake.... Bolje onda da odležiš u tih 9 tjedana koliko maksimalno možeš i da rodiš živu i zdravu bebu koja će lijepo bez problema našredovati u razvoju.
~~~~~~~~da izdržiš čim duže.... (nabavi dobre filmove ili knjige, čips, čokoladu....,legni u krevet i uživaj!) :*
Dzani, baš mi je žao da se tako osijećaš. Čuj, bolje ipak slušaj doktora. Ja sam od kraja 4. mj. otvorena za vršak prsta a od 6.mj. za prst. U pon. kada sam bila na kontroli stanje je, na svu sreću, nepromjenjeno...a jako slabo mirujem. Bila sam dva puta na moru, Slavoniji, kupala se, mogu i dalje. A da ne pričam koliko švrljam autom po gradu. Evo, malo prije smo se vratili iz Slovenije, iz Brežica i Krškog, išli smo u onaj Baby centar gledat kolica i krevetiće... i naručili. :D
Meni je dr. rekao da mirujem, ne strogo, i da mogu se šetati dnevno 2 sata.
Mene je jedino malo počelo mučiti što ne mogu dugo sijediti jer se curka tako rita da je meni sve neugodno pa mislim da nema mjesta pa se izravnam i to sve češće osijećam.
Zaboravih reči da sad ulazim u 33. tjedan tj. 8. mj.
dzani_sa, naša dijagnoza je ista.Otvorena sam za vršak prsta već mjesec i pol dana i gin.mi je rekao da moram mirovati,s tim da se mogu slobodno malo i šetati. Međutim, zbog straha od daljnjeg otvaranja ja sam to mirovanje pretvorila u strogo mirovanje - nigdje ne idem iz kuće osim na preglede,ne kuham,ne čistim i 95% dana provedem ležeći. Kad sam na nogama osjećam jak pritisak tako da mi zapravo najviše paše horizontala.
Ne bih si mogla oprostiti da se moje zlato rodi ranije.. Radije ću sve preležati,do zadnjeg dana!
I uopće mi nije dosadno - imam laptop kraj sebe,malo surfam,čitam,gledam tv,učim za ispite za pds..i tako dani prolaze :)
Nekad mi fakat dođe da se dobro istrčim,našetam,putujem (sve ono što mi je zabranjeno),ali ima vremena za sve, kad nas bude troje :)
Drži se i nemoj tugovati!
Cure, hvala vam puno, zaista mi je puno lakse kada cujem ohrabrujuce rijeci... Ma i ja bih za svoje zlato ucinila sve na svijetu, odrekla se svega, ali valjda nekada jednostavno dodje poneki losi dan.. :) Izdrzacu nadam se jos tih devet tjedana, samo da moja srecica bude dobro..
Ivana b, ja isto spremam ispite za pds, vec sam polozila dva na mirovanju, tako da ima u tome i nesto dobro :) (uz posao mi je bas sporo islo). Ja sam isto mirovanje shvatila skroz ozbiljno, uglavnom lezim, povremeno obavim nesto laganijih poslova po stanu, svakih par dana izadjem do nekog ducana da pogledam stvari za bebu ili stan, ali to je uvijek do sat vremena.. jos niti jednom nisam izasla na kavu ili nesto slicno..
Evita, znam da imas curicu i stalno se pitam kako uspijevate mirovati uz malu djecu, zaista vam nije lako.. Sreca pa si dogurala do 37.tjedna, svala cast :)
Ibili, stvarno super da si mogla ici i na more i sve ostalo, cesto sam mislila na tebe dok si bila na mora i bas sam se pitala kako ce ti proci kontrola.. Super da se nista nije promijenilo..
Jos da vas pitam, da li vi osjecate povremeno blage menstrualne bolove? Mene ti bolovi izludjuju, nisu oni jaki, jeddva da ih i osjetim, ali uvijek se brinem da nisu signal necega loseg.. Pitala sam doktora za to, on mi kaze da se mogu javiti ti bolovi, nista strasno, ali me to nije smirilo.. Nekada ih ne osjetim danima, a nekada se javljaju par dana, uglavnom ujutro ili kada se probudim u toku noci..
dzani_sa potpuno razumijem kako se osjećaš i meni je tako. Ja sam tek u 23.-em tjednu a mirujem već mjesec dana. Nisam otvorena nego mi se cervix malo smanjio ali s obzirom da nosim blizance potreban je dupli oprez. Ponekad ludim, nekidan sa isplakala pola popodneva a onda se opet smirim, pomirim sa situacijom i guram dalje. Najveći problem je što me sve boli od tog mirovanja. Lijevi kuk i noga mi se ukoče u toku noći nekoliko puta, bole me leđa a kada se dignem na noge sve me počne zatezati. Mislim da je to sve od ležanja. Ja sam stalno doma, ležim ili se nalazim u polusjedećem položaju i to je sve.
Izdržat čemo mi to. Meni je ginić rekao za blizance da je najvažnije izdržat do 32.-og tjedna, s obzirom da se oni ranije rađaju tako da imamo otprilike isto tjedana ispred sebe.
Drži se.
Ma da,a na kojem si? I meni je išlo prije sporo (radno vrijeme od 8 pa dokad treba) a otkad sam zatrudnila još sporije (bila u bolnici na početku i na strogom mirovanju),a sad ne mogu sjediti dulje od 10 min (čak i kad jedem) a da me ne počne boliti,pa kako bi onda polagala ispite..Al spremam jedan -čisto da me ne peče savjest :)Citiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Menstruacijski bolovi - osjetim ih svako malo i nisu ugodni,al kaže mi gin.da je to normalno.Tada mi ni šumeći Mg ne pomaže
Ivana b, ja sam na ekonomiji, financijski menadzment, ostala su mi dva ispita i moram priznati da jedva cekam da to rijesim.. Znaci i tebi je gin. rekao za te blove da su normalni? Hajde, sada mi je lakse.. Meni normabel na kratko smiri, ali poslije mi se opet jave.. Nekada mislim da se nisam mozda prehladila, kako stalno lezim gacice su mi cesto mokre od znoja, pa iako ih mijenjam 5-6 puta dnevno, mozda sam se ipak malo prehladila :?
Garfy, isto tako.. Sve me boli od lezanja, ne mogu se namjestiti, pokusavam stalno lezati na boku, ali mi je najgore sto me bebica odmah pocne lupati cim legnem na bok.. I onda se nekako namjestam dok on ne prestane lupati, tako da ti je to neki polozaj izmedju potpunog lezanja na ledjima i boku - skroz neprirodno, sva se ukocim dok tako lezim.. Tako i meni dodje, jedan dan se isplacem, pa se onda sjetim da ipak ima i puno gorih situacija i nekako se izvucem :) Nadam se da cemo izdrzati :*
Curke, svaka vam čast i na polaganju ispita. Čestitam!
Eto, ima i to neke pozitivne strane.
Garfy, tebi ~~~~~~~~~~~~ za duplu muku. Isplati se za dvoja dva zlata.
:love:
Moja je MAMA je zaslužna za to. :DCitiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Niko kao mama :) Ja sam tek sada pocela razmisljati o toj majcinskoj ljubavi, o svojoj mami, odnosu s njom..Mislim, mi smo uvijek imale super odnos, uvijek me je podrzavala, pomagale smo se, ali ja nisam toliko o tome razmisljala, to mi je bilo normalno.. Sada kada cekam svoju bebicu, jako puno razmisljam o tome, nekada mi dodje da je zagrlim, poljubim i zahvaljujem na svemu, zalim za svaku ruznu rijec koju sam joj ikada rekla.. valjda me hormoni pucaju.. :)Citiraj:
evita prvotno napisa
vidim da otvorenice štajkaju...
pa ja se samo javljam da sam 2u1
još 20 dana do termina :coffee:
toliko o tome da ću roditi prijevremeno
Eto i mi smo još uvijek tu ... Danas idem na kontrolu pa ćemo vidjeti ima li kakvih promjena ...
~~~~~~~~ svim mirovalicama, by the way ja više ne mirujem...
just me... 6 dana si ispred mene...
ni ja ti ne mirujem al već odavno.... nažalost...
eto samo sam molila Boga da mi dijete bude ok, i uspjelo je :D
stvarno si nisam mogla priuštiti stogo mirovanje
Evo ja sam već ponosnih 36+2-znači u 37.tjednu!
Ostalo još samo 27 dana. :D
Cure šta vam znači 2u1,3u1??????????
Garfy jesi me nasmijala ... 2u1 znači da je bebson još u maminoj buši :lol: :lol: