Citiraj:
Stana prvotno napisa
Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Jako me zanima ova tema. Inače provjeravam i preispitujem sve što mi GOSPODA doktori kažu, ali znaju da kažu i lažu i lupetaju da je to neviđeno...
Samo da počnem od njihove bahatosti i same pretpostavke da ako ti je 15 i umireš od bolova da lažeš jer ne želiš ići u školu, pa želiš mamu prevariti itd.
Isto me zanima gdje bih mogla naći detaljnu listu bolesti protiv kojih se cijepi tako da bih mogla više naučiti o njima i informirati se o opasnostima i vjerovatnoći dobijanja te iste bolesti, a i kada se dobije ta neka bolest, koji je tok liječenja, smrtnost itd.
Hvala...
Prvi dio: a ti znaš više od njih, pa znaš da lažu?
A drugi dio: upišeš lijepo medicinski fakultet, studiraš ga 6 godina, pa ćeš biti više informirana o svemu što te muči :)
Ovako.....evo ti samo jedna greškica. Imam migrene, šalju me od doktora do doktora, jedan jedini doktor mi je rekao ono što sam znala, tj. sama osjetila i što mi pomaže, ali doktorica koja je kao stručnjak prepisuje mi tablete. Naravno, ne kupujem ih, nego provjeravam za šta su. Tablete za srce koje ne smiju piti osobe koje imaju nizak tlak.
U čemu je problem?
1. tablete za srce?
2. nije se niti potrudila me pitati za tlak, a kamol izmjeriti... naravno, nizak mi je
Samo da te pitam, da li ti vjeruješ svemu što ti doktor kaže?
Ako vjeruješ, otiđi kod 5 različitih, ako nećeš imati 3 različite terapije, savjete, ako ne i dijagnoze!
A možeš probati otići u 3 različite države pa vidjeti različite prakse.
Po meni su doktori ljudi, daleko su od bogova i mislim da iako su završili škole i škole, mogu progriješiti, požuriti, biti nezainteresirani (što je najčešće), i ukratko, sjebati te...
Ako možemo postavljati pitanje obrazovanim bankarima i sumnjati u programe koji su napravljeni za obračun kamate, pa su više obračunali 100-ak kn, vala mogu reći za dr. i da laže i da može pogriješiti.
2. Na sve moje rečeno... želim samo odgovor na pitanje, a ne analizu rečenog gdje sam "bogove" uvrijedila....
I najvažnije: ako kažem da me boli tu i tu, ja ZNAM da me boli tu i tu, a oni mene ubjeđuju da to nije tu.... pa ko je tu lud????
U tom slučaju ZNAM BOLJE OD NJIH i u tom trenutku, a i inače, njihova škola mi nije baš toliko bitna...
I naravno, ko sam ja da sumnjam u njihove dijagnoze, terapije... zato na stotine hiljada ljudi hoda BEZ dijagnoze, a tužbe se redaju i redaju za pogrešne terapije (ovdje ne kažem da nema i tužbi bez osnove).