Sada kada ste rekle da to skida celulit....POZORNO VAS ČITAM!!!!
Pišite daljeeeee...
Od Twinlaba šta da tražim, rekoste?
Printable View
Sada kada ste rekle da to skida celulit....POZORNO VAS ČITAM!!!!
Pišite daljeeeee...
Od Twinlaba šta da tražim, rekoste?
Pa po pisanju lex u kombinaciji sa limunom ima efekta a ja i na sebi vidim :D
Twinlab- cold liver oil i košta nekih cca 100 kn okus mente
Childlife ima sa okusom jagode i sa naranđom cca 200 kn
I obično u apoteci samo pitaš "Vaše" riblje ulje :mrgreen: i košta cca 20 kn, nema ga u svim apotekama ja sam ga tražila u zapadnom djelu grada i našla ga samo u Dvoržak ljekarnama, nemaju podružnice u Splitu :/
Curke ako to ulje nema deklaraciju sa info o koncentraciji EPA i DHA kako onda znate koliko ga treba uzeti i koliko je učinkovito. Ja sam uzimala i kapsule jedno vrijeme ali dok nisam uzela ovo tekuće s daleko većom koncentracijom ovih kiselina nisam ništa primijetila, a onda sam se malo odmorila od alergija dok sam ga pila. Kad sam ga prestala piti vratila se i slinavica.
Ta cijena je super u odnosu na ove prerađene. Moram to potražiti.
Nisam znala da je proso :nope: ..ja ga obožavam s porilukom! Sve fino je zabranjeno :/
Mislim da sam trenutačno u stagnaciji ako ne i u plusu jer čekam M..ali nema veze i postignuto je već pomak a uvijek ima vremena za nove rezultate! To se ja sad tješim! :mrgreen:
Jesam li vam se pohvalila da sam probala napraviti humus..to je bio ljuti fijasko. Skroz sam ga zabrljala i na kraju je završio u zdjelici mog psa..njemu je bilo jako mljac!
Drugi put se strogo držim recepta! :mrgreen:
Trenutno sam razvila ovisnost o svježem siru sa sitno nasjeckanim kis. krastvacima, malo malo češnjaka, malo vrhnja (žličica), papra, soli i kopra.. :mljac: :mljac:
Meni više riblje ulje nije ne tako bljak, iscjedim limun dio pomješam sa uljem a ostatak odmah nakon ulja pa voće i sve pet...samo zna mi se cesto podrigivat kao da sam 2-3 konzerve sardina pojela.
Nego dali zna tko jel mogu sojine ljuspice uz tjesteninu bas bi njupala nesto sl. bolonjesu?!
Meni više riblje ulje nije ne tako bljak, iscjedim limun dio pomješam sa uljem a ostatak odmah nakon ulja pa voće i sve pet...samo zna mi se cesto podrigivat kao da sam 2-3 konzerve sardina pojela.
Nego dali zna tko jel mogu sojine ljuspice uz tjesteninu bas bi njupala nesto sl. bolonjesu?!
Ove od Twinlaba da li je to tekuće ili u kapsulama? Pretpostavljam tekuće, je li.... ali mi se čini, kada sam ih nekada davno pitala, da oni imaju kapsule - ili sam ja to nešto zabrijala?
Moram se požaliti...baš sam obeshrabrena Montijem. Kada čitam vaša iskustva ne mogu vjerovati da gubite i po 8kg (i još varate :lol: ), a ja sam od 17.02. izgubila 3kg i ni makac. Mislim, vidim promjene, zadovoljna sam bila...do danas... :( sve se nadam da je zato što sam dobila, pa mi onda malo stala kilaža, ili je čak malo i dobila :/
Izbacila sve živo,i kolu i šećere, i pazim šta jedem i ovo i ono...i vidim promjene, ali sve je to tako malo kako sam se ja nadala... :cry:
Draga Maslackica, ne odustajati! 8) Monti je vrlo zdrava dijeta kod koje se nista ne gubi naglo. Sve se polako gubi i dugo ostaje izgubljeno. Ako zelis ubrzati gubitak kilograma, treba smanjiti unos mlijecnih proizvoda i svi moraju biti sa sto manje masnoce. Takodjer, treba pripaziti na kombinacije namirnica, no ti to sve vec znas. Prva faza je stroga, ali ne moze ne uroditi rezultatima. A sto se izbacivanja secera tice, organizam ti je sigurno jako zahvalan. To je ogroman korak ka zdravlju. Sretno i dalje!
hi!
samo da vas pozdravim!
vidim super vam ide! baš mi je drago!
ja sam malo griješila u posljednje vrijeme al sad sam se opet primirila i krećem ponovo!
u boj, u boj ... :D :D
:*
Maslačkica ima i kapsula od Twinlaba ali s kapsulama je problem što ih moraš uzeti gomilu da bi dobila učinkoviti koncentraciju EPA i DHA a to ti je onda jaaakoooo skupo. TEkuće je puno prihvatljivije a mislim da sam čitala i da se bolje apsorbira.
Nemoj se obeshrabrivati...od Monty režima ćeš se uvjerljivo bolje osjećati a posve je noramlno malo stagnirati pa padati.Razmišljaj na duge staze..ovo nije dijeta niti je strogi cilj izgubiti suvišne kg. Cilj je biti zdraviji a gubljenje kg je usputna nuspojava. Zato se sve i odvija dosta sporo i naravno ovisi od metabolizma do metabolizma, ali provjerenop funkcionira! Ja sam definitvno u stagnaciji a od straha ne smije niti stati na vagu jer osjećam debeli +, ali to j ei zbog PMS-a. Ipak ne odustajem. Brljam, ali ne odustajem!
Maslačkice, 3 kg za tri tjedna i ti si nezadovoljna? :? Kilogram po tjednu - pa to je izvrsno. :D Ja sam svojih 8 skidala puno dulje (uz dojenje). A ovih preostalih 6 se izgleda zabetoniralo... :(
Što se tiče ribljega ulja, i koliko ga uzimati, u ljekarni su mi rekli jednu žličicu dnevno. Ali i ta mi je previše. No, sad kad vas čitam, od sutra krećem ponovno s uljem.
Kosjenka, mislim da soju možeš kombinirati sa svime, tako i s integralnom tjesteninom, ali ipak provjeri kod Montija. Inače, u Mercatoru se, na odjelu sa zdravom hranom, prodaje soja-bolognez, svi sastojci za umak su u vrećici (osim vode, naravno). I fino je.
Ja trazim to ulje i nema...osim naravno ova od 100kn i vise :x
Danas idem novu rundu ljekarni... :mrgreen:
Moja vaga već par dana pokazuje istu kilažu pa sam htjela prijaviti svoje prve -3! :D :D :D
:D :D :D :DCitiraj:
lucij@ prvotno napisa
Bravoooooo!!!! Čestitam!!!
Sigurno već sada na hlačama vidiš razliku i u općem držanju!
Cure, hvala vam...
Ma malo mi je 3kg zato što sam se ja ponadala 8kg u 4 sedmice. ZNAM da će ići dole, uvijek i svima idu, samo ako se paze... tako i meni.
Moram reći da mi je ovo najbolja dijeta do sada, tj. najbolje se osjećam i ne gladujem - a možda je povezano isto sa tim što ne pijem coca-colu.
Kupila sam suhi miks leće, slanutka, graha i graška i to kao je za juhu. Imate li neku ideju za recept?
Maslačkica -3 je super, bitno je da si ti zadovoljna i kile će otići :)
Nemojte gledati mojih -9 tj. danas -10 jer ja sam se nakrcavala dnevno sa tri komada lisnatog čokolada/sir, tabla čokolade obavezno, večera x2, jednom sama i još jednom sa MM i to ponekad u ponoć kad bi se on vratio sa nogometa, a kretanje mi je bilo nula, svugdje sa autom.
Ukidanjem svih tih loših prehrambenih navika i kretanjem dogodio se taj drastičan pad na kilaži koji je i mene iznenadio.
Bolje se osjećam i to je najvažnije. Potporu nalazim u vama i ljudima koji me okružuju i super se osjećam kad primjeti netko tko me nije duže vidio ala buby ( montijevka) pa me odšacala i skužila ili susjeda koja je primjetila po licu, sve me to dodatno motivira.
A i u knjizi piše da netko tko se izrazito loše hranio ukidanjem toga mogući je veliki gubitak kilograma.
Naravno sve ovisi o metabolizmu kojeg sam si ja recimo vožnjom auta ulijenila, a šetnjama "pod teretom" polako vračam u normalu tj. ubrzavam.
Onaj mix povrća po meni nije dobar izbor jer svakoj vrsti je potrebno drugačije vrijeme pripreme. Leća 20 min, dok ćeš slanutak kuhati sat vremena, a o suhom grašku da i ne govorim njemu treba vječnost.
Najbolje je svaku namirnicu zasebno pripremati.
Lucij@ super za -3 :D :D :D
Dolisa ako ne nađeš mogu ti ja poštom poslati iz Zg.
Šećer na kraju...lista :mrgreen:
1. MGrubi (20 kg) 20 to go
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
5. cvijetak (10 kg) 10 to go
6. Marinchi(10 kg) 3 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
8. buby (10 kg) 1,6 to go
9. mikka (20 kg) 11 to go
10. babyiris (30kg) 25 to go
11. taniaz (8 kg) 4kg to go
12. lola24 (30 kg) 13 to go
13. skviki (15 kg ) 9 to go
14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
15. Dolisa (8 kg) 8 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
20. Djenka (20 kg) 17 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
23. tik-tak (8kg) 3 to go
24. ninaxy (20 kg) 12 to go
25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
26. mummy_s (25 kg) 19 to go
27. magriz (10kg) 7 to go
28. willow tree (20kg) 20 to go
29. paulin (13kg) 13 to go
30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
33. big milky mum (10 kg) 5,5 to go
34. anne (21kg) 11 to go
35. kinder (3 kg) 3 to go
36. lucij@ (7 kg) 7 to go
Ma da! I, što je najvažnije, puno bolje se osjećam i zadovoljna sam sa sobom. Mislim da je bolje ovako, nego kako si ti zamislila. Svaku heftu 2 kile?! Pa stalno bi bila gladna, a polaganijim tempom si ipak možeš priuštiti koji slatkiš :mrgreen: .Citiraj:
lucij@ je napisala/o:
Moja vaga već par dana pokazuje istu kilažu pa sam htjela prijaviti svoje prve -3!
Bravoooooo!!!! Čestitam!!!
Sigurno već sada na hlačama vidiš razliku i u općem držanju!
Da, zaboravih listu.
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 11 to go
36. lucij@ (7 kg) 4 to go
anne, super! :D :D :D :D :D Ti si moj idol. Super mi je kako si uspjela prekinuti ustaljene navike i baš si se uhvatila u koštac s kilama.
Moram vam ovo prijaviti: zahvaljujuci Montignacu, moja mama prvi puta nakon 20 godina ima normalnu, redovitu probavu bez tableta, cajeva i ostalih "pomagala". Zena je u soku od srece. :shock:
čitam vas cijeli dan.
i odlučila sam vam se pridružiti od sutra.
nabavila sam knjigu, mada pored svih onih vaših recepata za to nije bilo potrebe.
ali čisto da se upoznam sa osnovama Montignaca 8)
izvagala sam se u ljekarni i spremna sam za početak
:mrgreen:
kupila sam mavrovićevo pecivo za doručak + marmelada light,
pa ćemo vidjeti dalje
:klap:
evo liste:
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 11 to go
37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
Dobro nam dosla M.a.r.t.a.!
Sorry, ali ja ne kuzim to s listom. :? Vidim da ju svako malo netko posta, moze li molim netko objasniti.
Ako treba volontera ili kako to vec ide, biljezim se!
izbjegavaj umjetne zaslađivače, oni su otrovni u velikim količinamaCitiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
bolje je da uzmeš marmeldau sa fruktozom i fruktozu umjesto bilokakvog šečera
fruktoza ima GI 25
to su ti extra marmelade od podravke, ima i schneekopfe sa natpisom "sa fruktozom"
lucij@ :oops:
M.a.r.t.a. dobrodošla :D
Naomi cure su krenule s listom već u samim počecima postanja na montiju, svaka je zacrtala neki svoj cilj.
A i nekome tko čita sa strane ako se i neodluči promjeniti prehranu doživotno već bi samo skinuo/la kile, barem daje nade da se zdravim kombiniranjem namirnica može smršavjeti.
Naomi, lista dode kao neki poticaj ekstra, da si biljezis koliko si skinula a i da drugi vide da se moze. ustvari, zakaj ti nisi na listi?
M.a.r.t.a. welcome. ja preporucam pekmez bez ikakvih zasladivaca, ima u merkatoru recimo Fior di Frutta, neki talijanski, okusi su sumsko voce (moj favorit), brusnica, i ribizla ili borovnica nisam sad ziher, a imas i fenomenalan (meni) Dona pekmez od sljiva bez dodanog secera. mljac!Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ovi prvi su zasladeni samo sokom od jabuke, a stoje na polici sa zdravom hranom, ne kod dijetnih nego kod onih pahuljica, integralne tjestenine i sl.
imam niskokalorični podravkin džem od borovnica.
sad sam vidila da ima 45g šećera na 100g proizvoda!
šta da jedem za doručak sa mavrovićevim pecivom?
uz kruh moze ili pekmez bez secera (napisala sam ti gore koji su meni dobri) ili nemasni sir (za koji ja iskreno sumnjam da postoji. mozda onaj neki kao posni svjezi? procitaj na pakiranju koliko ima % mlijecne masti, sve ispod 2% je prihvatljivo).
druga vrsta dorucka su jaja sa cim hoces (sir, sunka, kobase, spek..) ali bez kruha.
aha, i ne nasjedaj na "niskokaloricne" fore. to je nebitno. znaci ili da nema dodanog secera, ili da je sa fruktozom (fruktozi je GI 20, a zasladivaci su zivi otrov).
Ajme, imam ekstramasni ABC, i svježi sir sa 15%mm. Mislim da će ipak biti jaja mada ne kužim kako da ih pojedem bez kruha :(
nema veze, masnoća nije tolio bitna ako je kombiniraš sa povrčemCitiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
ja jaja kombiniram kao kajgane sa povrčem (tikvice, luk ili rajčica, luk) + neka salata
Mene tak veseli kad čitam "stare" curke na ovom topicu jer znam da nije lako totalno izmjeniti način prehrane, proces traje, ali vidim da dosta cura opstaje uz veće ili manje modifikacije i pridržavanja pravila. I samo jedna dobro usvojena navika je korak ka zdravijem načinu življenja.
Svaka čast :naklon:
:/
meni fali volje .. + ovisnost o slatkom, baš ovisnost
krečem od sutra .. zaozbač
i'm back 8)
jaja kao dorucak ne bi trebala jesti vise od 3x tjedno.
mozes jesti i pahuljice (zobene, razene, jecmene...) sa suhim vocem (osim grozdica) i malo masnim jogurtom ili mlijekom. pahuljice se ne kuhaju jer im se kuhanjem dize GI.
ili sa svjezim vocem, osim banana, iako monti preporuca da se voce uvijek jede ujutro nataste.
moze i samo voce, ili vocni shake (voce+jogurt).
ima kombinacija, samo ih treba malo posloziti.
pahuljice ne smiju biti one hruskave i ekspandirane nego one obicne, bez secera.
ja nisam nikad imala problema jesti jaja bez kruha, pogotovo ako su kajgana sa sirom i kobasom i povrcem i svim zivim. kruh mi opce ne fali. mmmm.
mogu li taj abc pojesti sa mavrovićevim pecivom?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
takva kajgana mi nije za jutro. ja sam ujutro jela čokolino ili nekakve musle prepune čokolade.
jel tako da mogu jesti čokoladu od kakaa?ne mogu zamisliti dan bez čokolade.
pročitala sam i da je dobro natašte popiti iscijeđeni sok agruma. Imam veeeliko stablo limuna u vrtu, a nisam imala poticaj, sad kad krenem :mrgreen:
mikka znači trebam jesti one bljutave pahuljice koje sam djetetu davala jer su zdrave dok sam sebe trpala sa crispy, cruncy i ostalim šećernim bombama :cry:
neCitiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
možeš ga pojesti samog, u nekoj salati, ili sa kuhanim povrčem (moja kombinacija: kuhani grašak + bioaktiv ili može abc sir)
mavrovičevo pecivo možeš sa marmeladom
vitamin C pomaže otključavanju masnih naslaga
ja pijem ujutro iscjeđenu naranču
može svaka čoksa sa preko 70% kakaa
MGrubi :love: ja sam samo čekala tu famoznu rečenicu. :D
mikka je l' možeš usporediti svoje dvije trudnoće s obzirom na montija? Baš me zanima :mrgreen:
Moja pok.baka mi je uvijek cijedila 2 naranče natašte i govorila da je naranča ujutro zlato, popodne srebro, a navečer broncaCitiraj:
mikka prvotno napisa
:heart:
:!: Evo liste!
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 11 to go
37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
38. Naomi (5kg) 5 to go
Cure, jeste cule za/probale Steviu? Stevia je 100% prirodni zasladjivac, bez kalorija i s GI 0, evo nesto vise o njoj na linku (sorry sto je na engleskom):
http://www.stevia.com/SteviaArticle.asp?ID=2415
Ja je koristim, uz fruktozu, i super mi je.
čula sam za Steviu
nekako mi je predobra da bi bila istinita,
a Murphijev zakon kaže: ako je predobro da bi bilo istinito , onda najvjerojatnije i nije
ma ja sam ti i i nače skeptik..
Naomi, ja sam skepticna prema svim tim zasladivacima, ali mislim da su cure pisale na jednom topiku bas o stevii i da je ok, koliko se sjecam. da nije bed kao npr natreen i ostali takvi.
anne, nisam ti ja bas striktno na montiju, ja vise gledam topik kao supervajzor :mrgreen: . ne mogu se prisiliti, pa jedem kako kada. ali dobila sam znacajno manje kila nego u prvoj T. sad, ne znam jel to zbog toga sto sam onda jela cokoladu i ostalo slatko na tone (dobila sam vise od 30 kila :shock: ), ko bi ga znao. u ovoj sam imala i 3 mjeseca mucnina, pa sam izgubila jos 4 kile na pocetku. moj monti pocinje punom parom kada rodim, zasad jos uzivam u grijesima..