Samo da se pohvalim... 10 vrsta kolača :raspa:
Kaže MM da ću svake godine za Božić biti trudna :lol:
Printable View
Samo da se pohvalim... 10 vrsta kolača :raspa:
Kaže MM da ću svake godine za Božić biti trudna :lol:
Kolaci su izrezani i spremni za posluzivanje. Sad idem zamatati darove. :)
nije dobro 3x10, uske su, bolje je 4x10 kockica 8)
Napravila ovo jučer. Super je. Jedino što sam prvo na pari otopila maslac s čokoladom (nemam mikrovalnu i ne volim ju inače, pa ju zato ni nemam jelte), dodala kesten pire i ispalo super. Trebalo je malo duže od sata na balkonu da se stisnu (pet sati da budem preciznija). Mislim da je to zato što je kesten pire bio od Leda, i kad se odmrzne, dosta je nekako vodenkast, a ne brašnast, kao da sam ga kupila u slastičarni. Nisam dodala apsolutno ništa šećera, jer ga kesten pire spomenuti sadrži 25% :roll: (majko mila), tako da ne treba.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Enivej, super recept!!!
hvala na pohvalama drago mi je da vam se sviđaju kugle
nije moj recept
iz neke od mojih 769000 kuharica
e vidiš ovo:
kuglice su sigurno pet puta bolje s tim kesten pireomCitiraj:
Mislim da je to zato što je kesten pire bio od Leda, i kad se odmrzne, dosta je nekako vodenkast, a ne brašnast, kao da sam ga kupila u slastičarni.
ja sam isto koristila ledov
uh uh uh
moraću opet napraviti :mrgreen:
ja cu samo pohvaliti "napolitanke bake Anke",...mislim da je dovoljno reci da ih je MM jeo, jeo i jeo...tako da je tiramisu (njegov oooomiljeni kolac) ostao netaknut :)
evo i ja, sad na poslu, jedva cekam doci doma da se malo zasladim
Apri, tj.baka Anka :naklon:
potpisujem. Mi smo doma isto svoi oduševljeni napolitankama bake anke - nadmašile su i meni najbolji figaro
a ja, zapravo, uopće nemam pojma tko je baka Anka :(
Recept sam pokupila od svoje kolegica s fakulteta koja je vrsna kuharica: ona ih je tako nazivala, a meni bilo super - ko dječja pjesmica: na-po-li-tan-ke ba-ke An-ke :heart:
Bako Anko, tko god da si, napolitanke su ti super :D
je, je - i ime je doma kod nas glavna fora. Sada izmišljamo i imena za druge kolače, ali Anka je definitivan hit, tako da možda napravim još jednu turu - ostalo mi je oblatni
A ja cu radit jos jedne bajadere! :mrgreen:
Napolitanke mi se cine prekomplicirano.. :roll:
napolitanke jednostavnije od bajadera, ozbiljno.
jedina je tlaka nasjeckati orahe.
Mozda jesu ako bi imala tena oblatne..ovak sam jako skepticna naspram ovih baltickih.. :/
Nema veze nije bed..bajadera je zakon! A mozda probam i jos jedan rafaelo ak nadem kokosa za kupit.. :roll:
Kao sto rekoh..radila sam jos jedne bajadere, pola s crom cokoladom..a u bijeli dio stavila malo bijele cokse.. To je naprosto prefino!
nije Božić, ali frendica mi danas rekla da je probala caruso šnite i da su super, ali ne može naći receptCitiraj:
ronin prvotno napisa
... a ja naravno na Rodu i nadam se da će mi ronin ili netko drugi napisati recept
imam pitanje za ovu roladicu, u slučaju da netko pogleda ovaj topic, s obzirom da je iz 2007....Citiraj:
Rolada od kokosa (ne peče se) by SUNCE
Sastojci:
30 dkg petit keksa
12 dkg šećera u prahu
žlica kakaa
1,5 dl instant kave
Kekse samljeti (ja ih uvaljam u najlon vrećicu i elegantno prelazim valjkom preko njih), izmiješati s ostalim sastojcima, na foliji razvaljati na tanko i premazati kremom.
Krema:
10 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu
10 dkg kokosa
zanima me koliko to bude kolačića od ove smjese? nisam nikad pravila