Meni 2 put nisu bili dobri brisevi i oba puta sam morala ponavljati!!
Printable View
Meni 2 put nisu bili dobri brisevi i oba puta sam morala ponavljati!!
sa Candidom i Chlam. trachmatis se nemojte zezati jer one izazivaju spontane pobačaje a to nikome ne želimo! Rjesite se bestija što prije i idemo u nove pobjede!!:-D
Imam pitanje-jeli koja od vas ušla u postupak sa gljivičnom infekcijom ( bijeli sirasti iscjedak dobiven nakon lječenja upale uha antibioticima)
Rekla mi je da uzmem canesten i to je to..ali znam da ne mora bit da ću ih se rješit tak brzo jer sam u postupku za koji 2-3 tjedna..rekla je da ta upalica nema utjecaja na MPO pa se nadam da će sve bit ok.. zato me zanimaju iskustva ostalih..da se ne brinem ak nema potrebe..inače,brisevi su sterilni ali mi se očito poremetila vaginalna flora..
i ja uzimam canesten ista priča ali mi brisevi nisu ok pa sad to liječimo
dobila sam nalaze briseva i imam streptokok grupe b:-x:-(, dobila neki antibiotik Klarc i nadam se da ce nestati i nikad se vise vratiti, sestre u klinici su mi rekle da bi bilo pozeljno rijesiti se streptokoka pa onda na ET, zvat cu doktora pa vidjeti sto ce on reci.
Drage cure, i ja često imam probema s dosadnim beštijicama. Jedno liječiš, drugo se pojavi, stalno neke smetnje. Antiobiotik uništi bakteriju, ali se pojave gljivice ili poremeti flora. Jeste li probale neke kapsule ili vaginalete s Lactobacillusom za obnavljanje vaginalne flore (Linex, Lactogyn ili Vagisan)? Mogu se uzimati paraleno s antibiotikom (čak se preporučuje), preventivno ili iza terapije. Meni su jako dobre, smanje mi smetnje...
moj zadnji CB je došao danas i svi su negativni-pao mi kamen sa srca!!!
Pozdrav,
Ima li neko iskustva sa streptococcus faecalis? Da li s tim mogu ući u MPO postupak? Doktorica mi je propisala Zinnad 7 dana, pa onda ponovo kontrola. Ništa nije spominjala za mm, niti za odnose. Da li i mm treba nešto piti? Kako uopšte dođe do toga?
znam da nesmijes odmah raditi briseve nakon zinnata nego sačekati 10 dana ostalo neznam.javi na pp koje lijekove da pogledam ovdje i cijene
Pozdrav curke,
evo i ja napokon podigla zadnje nalaze prije MPO ( samo cekam vjesticu koja bi trebala doci krajem mjeseca)
Nego podigla sam nalaze od CB i neke stvari mi nisu jasne pa ako koja zna protumaciti bila bi jako zahvalna :-D
znaci:
Roche PCR COBAS TaqMan CT Test: Chlamydia trachomatis DNA nije detektirana ( pretpostavljam da nema klamidije?)
Ureaplasma urealyticum nije izolirana ( i tu pretpostavljam da nema ureaplasme i mikoplasme?)
Mycoplasma homonis nije izolizara
Fiziološka flora vagine
Mikroskopski preparat: vidi se 0-2 polimorfonuklearnih leukocita po velikom vidnom polju
E ovaj nalaz mi nije jasan, jel to ok ili imam problema?
thnx
Clematis, po meni je to uredan nalaz!
joj curke kaj ste vi brze, fala vam puno...
sad mi je srce na mjestu i koliko kuzim nema nikakvog razloga da se odgodi postupak :-D
Curke pozdrav! Trebam malu pomoć oko briseva, jer nisam sigurna jel sve OK. Dakle piše ovako:
Chlamydia, Ureaplasma i Mycoplasma sve negativno, znači u redu, ali onaj četvrti me muči. Piše:
Polimorfonuklearni leukociti nisu nađeni, bakterije nisu nađene, epitelne stanice su nađene. I ispod toga još piše:
Saprofitne bakterije
Anaerobno je negativno (-)
Jel to sad znači da su saprofitne bakterije problem i da trebam terapiju?
Ako netko ima pojma što to znači bila bih zahvalna!
piki saprofiti su naše "domaće" bakterije - nemaš brige. To je uredan nalaz.
Hvala Tonili, počela sam brinuti da ću morati pomaknut postupak zbog toga!
Dobila sam nalaz Ureoplasma urealyticum -visok titar(>10 000 ) ...sva sam zbunjena, nikada to nisam imala.... nalaz sam radila jer smo u postupku MPO...naravno postupak je odgođen zbog toga i moći ćemo ići dalje tek kada se riješim beštije...dobila sam antibiotik Hiramicin , ali samo ja...pa me zanima da li se i suprug treba testirat na to i uzimati terapiju????
naravno i muz mora piti antb.
nema smisla d a se samo ti lijecis
to mi je logično,hvala na odgovoru.
Cure treba mi vaša pomoć! Sutra idem po nalaz kod gin.ali preko Mob mi je rekla da su mi brisevi gotovi i da mi je nađena E coli!?!? Sta sada to znaci? U postupak ulazim za 3 tjedna, sutra se javljam svom mpo-gin.pa cu sve znati, ali ako ima koja cura da kaže iz svog iskustva dal se moze u postupak ivf s tom bakterijom????
Sutra cu popodne podignuti nalaze pa vam javim sta ce mi klinika odg. Postupak ili pauza! Užas!!!!! Ali navodno je ta gamad teška za iskorijeniti! Tko zna koliko ce trajati ljecenje tj. pauza ako bude potrebna!
Misko , kakvi su nalazi?
Tek san danas uspjela cut se s mpo.dr., rekao je da muzic i ja popijemo turu antibiotika od 7 dana i to je to! Nije rekao da moram ponavljati briseve, sve ostaje kao i prije! Jos čekam nalaze hormona i krećemo u 4.postupak!!!! :)))
Super, mi moramo ponavljat briseve nakon antibiotika...ma samo da se riješimo beštije...
Mravak,riješit ćemo se tih bakterija,milom ili silom ;)
Danas sam opet radila bris ..... sada 8 dana neizvjesnosti.....muža sam natjerala da i on napravi briseve...sve mu je u redu.....
Misko da li si krenula u postupak?? Šta je sa e. colli, jesi ponavljala bris?
I meni je u brisu nađena e.colli, a planiram postupak krajem 11 mjes., mislim je liječiti prirodnim lijekom (kura od vina i češnjaka jer sam tako i ureaplasmu bila izliječila), a vidit ću šta dr. kaže!!
Hej sara10 nismo krenuli u postupak jos, za tjedan dana idem na kontrolu i konačan dg.za isci. Nadam se sa sljedećom menstruacijom da krećemo i sa stimulacijom! Hm za e.coli smo popili turu antibiotika rekao dr da netreba ponavljati bris! Znam nesto o toj kuri s češnjakom ali kako to točno ide?
Mravak jos malo i saznat ćeš dali si se riješila gamadi..držim fige!!!
Nalaza mi je uredan !!! :joggler::bouncing::aparatic:
Pretražujem teme po forumu pa se nadam da ce mi netko znati odgovoriti...moram napraviti briseve i papa test jer se spremam na ivf, a kod mog soc.ginekologa se dugo ceka na nalaze, pa vidim da se spominje Rockefellerova,ali nije mi baš jasno šta se tamo točno može napraviti... Iskreno, malo mi je previše dati 800kn koliko sam vidjela da su te pretrage kod privatnih gin, pa me zanima ima li nekih drugim opcija ili netko zna nekog privatnog ginića kod koga je to jeftinije i gdje se nalazi dobriju ranije? Hvala
sladja tamo mozes donijeti stapice - znaci na uputnicu socijalca ti netko privatno uzme bris (to kosta 50kn) i onda ih nosis gore. e sad, neki privatnici imaju svoje stapice, a za neke moras donijeti iz rockfellerove (najbolje da nazoves njih gore pa pitas kako to napraviti).
bubekica, uvijek ste tu kada zatreba :) Znači, koliko kužim mogao bi mi i moj gin uzeti briseve i ja ih smo tamo odnesem da bi ranije dobila nalaz? A jel se moze i papa tako ili ipak ne ? I baš ću sutra probati nazvati ih da vidim kako to točno ide.
tko to mi? :lol:
nisam sigurna, ja sam na uputnicu soc ginica radila uvijek kod privatnice briseve s njenih stapicima i nosila gore. papu sam radila kod nje, mislim da je to 200kn.
He,he :) pa vi :) ili ti :P a šta meni moj gin može dati uputnicu za briseve kod nekog privatnog? Nisam baš sigurna da bi meni to moj htio dati...a dobro, to za papu nije strašno, to onda lako riješim.