corinne hofmannCitiraj:
bucka prvotno napisa
Printable View
corinne hofmannCitiraj:
bucka prvotno napisa
Gledala film "Bijela Masajka" - odličan!
Daniel Kehlmann - Mjerenje svijeta :lol: :D
stoljeće rata
joj dobila sam knjigu predivnog naslova
'' u tvom narucju zaboravljam svako pretrpljeno zlo'' :heart:
nova knjiga kresimira pintarica
citao tko?
Upravo pročitano:
Jirina Prekop i Gerald Huther: Potraga za blagom u našoj djeci
Dobra knjiga, kombinacija psihološkog i neurobiološkog pristupa, razumljivo i jednostavno pisana... mislim da bi se svidjela mnogima na ovom forumu.
Ja bih samo zahvalila na ovoj preporuci, čitam sad "Ljubav je sve" i baš mi je legao.Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
potpuno se slažem - super knjiga!Citiraj:
Caica33 prvotno napisa
da presječem niz ovih "ozbiljnih" knjiga, ja baš noćas proletila kroz "shopingholičarka i beba" :mrgreen:
Volim F. Beigbedera (ne mrem si pomoć!)! Čini mi se da se nije još ovdje spominjao. Pročitala sve što je objavljeno u Hrvata, trenutno dovršavam "Upomoć, molim oprost!".
Tramvaj je trenutno rezerviran za Tenu Štivičić, "Odbrojavanje" (kolumne iz Zaposlene), zgodno, jedna kolumna taman za jednu vožnju!
spominjao se, kako ne. meni nije sjeo
i ja sam moju bivšu djeliteljicu školske klupe Tenu baš nedavno pročitala, i meni se učinilo dosta zgodno, pitko, pametno, zabavno...kao Tena... :)Citiraj:
Forka prvotno napisa
veli se za knjigu da i nije tako posebna. naravno sama priča je posebna, al stil pisanja je malo... loš.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
anima - vraćam nevjernicu....
emily il tko to biješe... molim lolitu u teheranu!!!
i mjerenje svijeta bi me zanimalo....
Nick Hornby, "About a boy".
procitala Lolitu
svidja mi se :)
danas pocela Pamukov "Istanbul"
aha!!!! čekala sam te!!!!Citiraj:
emily prvotno napisa
a,jesam brza k'o brzi gonzales!!! :mrgreen:
Ja trenutno Howard´s End :)
uspjela sam posuditi jutros u knjiznici bijelu masajku i veceras pocinjem citati! :D
btw. muke mikuline mi nikako nisu legle i odustala nakon par strana! :/
bijela masajka mi je :D
sad sam u potrazi za njenim nastavkom-povratak u barsaloi!
prijavljujem se sa Murakamijem Lov na divlju ovcu...
I love it!!!
dodatk jedna od boljih Nagib Mahfuz Tijesna ulica....
k. ima preko 2,5 godine i uglavnom doji za uspavljivanje. al ovako kad smo svi zajedno doma vikendima onda se malo poremeti taj ritam, pa trazi cesce.
maloprije:
- ja bi' cice!
- ne sad, poslije.
- al hitno (?!) mi tjeba!!
- ne, hitno treba samo malim bebicama, a vidi sebe - velika cura
malo razmislja pa kaze:
- nisam ja velika cuja, ja to samo tako izgjedam... :mrgreen: :lool:
o mujo, krivi topic, pardon :roll:
kad nađeš nastavak javi, u gradskim knjižnicama nema!Citiraj:
bucka prvotno napisa
sandraf preslatko :lol: :lol:
kak ne??Citiraj:
dolega prvotno napisa
jucer ga posudila u svojoj knjiznici (ex vladimir nazor u Vodovodnoj), vec ga procitala i stoji mi na stolu!!
ak obecas da ces ju brzo procitat-mogu ti posudit! ;)
S velikim zadovoljstvom čitam Frances Mayes: Bella Toscana. Njenu prethodnicu Pod suncem Toscane već smo pohabali čitajući je ponovo i ponovo. Baš nam je legla. :)
Zafon - Senka vetra
Na čekanju su Anđeli i demoni. Ko zna kad će stići na red jer sam odlučila da kući više ne čitam - ostajem za knjigom do zore a onda mi je vrag kriv što ne mogu izgurati naredni dan.
ne mogu vjerovati!Citiraj:
bucka prvotno napisa
ja sam molila tetu u našoj knjižnici da mi provjeri da li ima u nekoj drogoj, rekla je da nema :x
eh, ja bi je pročitala za par dana, al kaj kad si nismo blizu
Ja sam na lektiri* :lol:
Mario Vargas Llosa: Jarčevo slavlje
Gabriel Garcia Marquez: Sto godina samoće
Carlos Fuentes: Terra nostra
Sa svime umjereno oduševljena 8) ali ipak su to klasici...
*a kolegij je, dakako, o hispanoameričkoj književnosti 20.st.
tko zna njemački... u ponedjeljak u 20'15, na njem. SAT1 će biti prikazana "bijela masai".
ja ga jucer pogledala na maxtv-u!! :DCitiraj:
mama courage prvotno napisa
Aharon Appelfeld - Životna priča :klap:
daj reci nešto o Llosi? Jel Jarčevo slavlje isto magijski realizam?Citiraj:
argenta prvotno napisa
inače, Sto godina je meni među najdražim knjigama. čitala sam nekoliko puta džepno bigz-ovo izdanje koje imam doma i tek nedavno pročitala u prijevodu Nikole Miličevića. ogromna razlika, u korist Miličevića.
Za VL kažu da je nasljednik Garcie Marqueza i jedan od najkvalitetnijih hispanoameričkih autora današnjice. Čovjek je pokupio tonu svih mogućih nagrada i jako je cijenjen pisac. Ali ne, ne može se svrstati u magijski realizam. Ima kod njega malo pomaknutih trenutaka, no uglavnom je daleko bliži ovom "realističnom" kraju. Inače ga je malo teško odrediti, jer su sve njegove knjige jako različite. Mislim da su mu od ove još poznatije (a meni bi osobno možda bile i zanimljvije) Don Rigobertove bilježnice i Ubojstvo u katedraliCitiraj:
anamar prvotno napisa
Jarčevo slavlje je intrigantan roman o... pa, svačemu :) Tematski obrađuje Trujillovu diktaturu u Dominikanskoj republici, ali iz toliko različitih vizura da to postaje jedan "polifoni" roman kojemu je daleko važnije razmatranje odnosa moći, utjecaja povijesti i važnosti pojedinca u svjetskim zbivanjima.
Što bi rek'o moj profa: ama, čovjek se zove Vargas Llosa (to su mu dva prezimena, kao i Garcia Marquez) :mrgreen: Jesam rekla da studiram komparativnu knji.? :mrgreen:
Renato baretić: Osmi povjerenik
:lol: za krepat
argenta hvala :*
ja htjela na komparativnu, ali nisam upala, šmrc
čitam "milijun komadića"!!
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=571&id=113561
Ova mi se knjiga čini depresivnom. Jesam li u krivu?Citiraj:
bucka prvotno napisa
Kod mene je Gnijezdo stršljenova (Hornet's nest) Patricia Cronwell
nije mi depresivna!Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
jako mi je zanimljiva jer bas onako surovo ralisticno opisuje pokusaj odvikavanja od droge i alkohola!