Re: Naravno da se nije odjavio s adrese...
Citiraj:
Jacakosorica prvotno napisa
Nije se odjavio, i dalje mu u osobnoj stoji naša zajednička adresa, niti ga ja mogu odjaviti bez njegovog pristanka.
Ako imaš susjede koji bi ti bili spremni pomoći, možeš ih zamoliti da posvjedoče kako on više ne živi s vama. A i sam papir da tražiš razvod bi trebao biti dovoljan, bez obzira na kojoj je adresi on prijavljen. Dapače, mogao bi platiti i globu radi toga što nije prijavio promjenu prebivališta, iako na njega glasi stan.
upis u vrtić i njega djeteta
Da li onda "takva" djeca imaju mogućnost upisa u vrtić po hitnom postupku?
Ako ne kako da onda unaprijed predam zahtjev za upis kad nema pravo na vrtić dok sam u ovom statusu?
KAko zakon predviđa da organiziramo čuvanje takve djece do jučer njegovane djece?
Do kad mi vrijedi staro rješenje?
Rješenje koj eimaš ti je izdao centar ili HZZO?[/quote]
Tako piše u rješenju centra za socijalnu skrb!
da li to vrijedi ili da čekam dok mi se po novom ne javi HZZO?[/quote]
Vrijedi ti staro rješenje CZSR dok ti ne istekne, prema onome što piše u rješenju do kada vrijedi: ako piše npr. "vrijedi do treće godine života djeteta"- vrijedi ti do dan prije 3. rođendana, ako npr. piše "do kontrolnog vještačenja koje se predviđa u npr. listopadu 2009", vrijedi ti do zadnjeg dana u mjesecu u kojem je predviđeno vještačenje. Mene više muči ova praksa u HZZO-u sa donošenjem i slanjem rješenja koje postaje pravomoćno slijedeći dan, a može stići bilo kada u roku 3 tjedna ili 3 mjeseca. Preko CZSR je to ipak bilo puno organiziranije i efikasnije. Već 7 dana nakon komisije socijalan radnica ( i preko nje i roditelj) , je imala uvid u nalaz komisije, iako je iza toga trebalo minimalno 4-6 tjedana proći da bi rješenje postalo i pravomoćno.
Mislim da je ovo i poslodavcima totalna bedastoća da ga se takorekuć preko noći obavijesti da mu se netko nakon npr. 2 ili 5 godina vraća na posao! SUTRA!