Jesi dobila moju pp?
Printable View
Jesi dobila moju pp?
ja sam radila hsg prošle godine ali privatno kod dr Baumana,ja nisam trbala niš nositi za pola sata-sat sam išla kući.. mislim da je tam košto 700kn.. sretno....p.s. ako ti dragulj nije javila broj javi se...Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
nisam dobila ppCitiraj:
dragulj prvotno napisa
Uh, što sam ja puna pitanja :mrgreen:Citiraj:
dragulj prvotno napisa
Menopuri I Gonali F...Andol 100 :?
Imaš 24 g. zašto se doktor odlučio na takav postupak. Koliko čega je koristio i zašto Andol u konkretno tvojem slučaju?
Inače, zašto je problem navesti na Forumu u kojoj poliklinici radi dr. B? Pišemo o labosima, ljekarnama...može i to, zar ne?
Draga bebel, čini mi se da si ti vrlo nova na ovom portalu kad postavljaš takva pitanja...
U prvom postupku imala sam Menopure, u drugom mi je uveo i Gonale jer imaju u sebi jedan sastojak za koji se vjeruje da pospješuje implantaciju.
Andol 100 je lijek za cirkulaciju, prema tome ako je maternica bolje prokrvljena to može samo pmoć.
Reklamiranje je zabranjeno u pravilima, poslat ću ti na pp podatke od poliklinike ako želiš.
Ma ja sam ti jako zelena :aparatic: zato te lijepo i pitam koliko čega?Citiraj:
dragulj prvotno napisa
Također, Andol nije terapija za svakog i ima određene nuspojave o kojima se pisalo na forumu zato i pitam da li ti je doktor to preporučio i zašto u tvom slučaju? Da li si radila neke pretrage prije toga?
Što se tiče dr. B, već si toliko puta napisala da radi privatno (to si mogla poslati curama na pp) da si ga i sama već dovoljno reklamirala (a i polikliniku).
Ujedno molba svima koji su bili u postupcima po novom zakonu. Priključit se temi Novi zakon i njegova primjena praxi pa podijelite iskustva sa curama. Prije smo imali temu Jačina stimulacije-forumska statistika, ali sad su se stvari malo promijenile pa bi na novoj temi mogli razmijeniti iskustva koja će svima biti od koristi. Hvala :love:
Draga bebel, nisi zelena samo ne barataš informacijama dovoljno.
Svaki lijek ima nuspojave!!!! Pa ne znam o čemu pričamo?!?!
Uglavnom ne da mi se na takav provokativni način komunicirati sa tobom, i mislim da bi trebala malo više sakupiti informacija, a ne da na takav način komuniciraš na forumu.
Djevojkama koje su htjele poslala sam sve informacije o dr B, a da sam ga htjela reklamirat to bi napravila javno, zar ne.
Pozdrav
Puno ti hvala, meni si dovoljno odgovorila sa tim općenitim informacijama.
:)
S obzirom da sam ja u medicini, možda krivo protumačim vaša pitanja. Ali pitanja poput zašto sam dobila Andol 100 kad ima nuspojava... Običan Voltaren R ili Ketonal caps imaju toliko nuspojava pa ih ljudi koriste.
Svaka od nas je individua i ne treba uspoređivati način stimulacije jedne od druge. Nisu iste dijagnoze, nije isti tajming. Zaboravljamo da ako smo se obratile liječnicima za pomoć, da imamo u nih povjerenje, to je temelj zdravog odnosa, a ne da mozgamo gdje fulaju, zašto su meni ovako ,a tebi ovako.. Ideš doktoru, vjeruj u njega, ne vjeruješ li, promijeni liječnika. Jednostavno!
Dragulj, molim te da napises koliko dugo i koliko ampula dnevno lijekova za stimulaciju si dobivala te sta su napravili s preostalih 5js koje si dobila u ovom postupku. Imas stvarno fenomenalan rezultat da od 3js dospijes do transfera 2 blastice. Doduse, tvoje godinice su sigurno utjecale na to. Ja inace pisem na Petrovoj ali malo svrljam po klinikama da vidim kako to sada ide obzirom da ni sama ne znam kuda dalje. Sretno.
Pozdrav!
Imala sam dosta žestoku terapiju, od 21. dc Decapeptyl 10 dana, procurila 28.09, od tada svaki dan 1 amp Decapeptyl, 1 amp Gonala F te 2 amp Menopura i tako 7 dana. Bila sam jako tužna što nije i treća blastica ostala na životu, al sada kada kažeš da je i ovo dobro malo mi je lakše.
Ostale 5 su najvjerojatnije bacili, vjeruj mi da nisam ni pitala :-)
ja sam se vec narucila kod dr.Baumana 24 .11 na konzultacije........ipak hvala dragulj :heart:
znam daleko je termin ,guzva je valjda....cure sta vi mislite hoce li mene dr.odmah slati na ivf ili ce pokusat sa AIH??? kako on to radi inace? mm dijagnozu imate u potpisu...pozzz
Mislim kad uzme u obzir koliko se dugo mučite da će te odmah poslat na IVF, tako je bilo sa nama, al nema pravila. Tvoj MM ima ist dg ko i moj :-)
jel mi može netko objasniti čemu služi Decapeptyl, ja to nisam pila?
Dragulj,hvala za info. Meni je za takav rezultat trebalo 49 Gonala i Menopura ali nismo nikako za poredenje. Samo je steta bacati tako kvalitetne js. Nadam se da ti nece ni trebati vise.
Ksenice, decapeptyl su injekcije za supresiju. U dugom protokolu idu od 21.dc a u kratkom od 1.ili 2.dc.
Evo ja sam si baš sad dala prvu pikicu Decapeptyla. Služi za supresiju.Smanjenje regulacije hipofize prije i tijekom kontrolirane hiperstimulacije jajnika kod tehnika potpomognute oplodnje.
Meni je danas 21 d.c i počela sam se pikati. A od 2 d.c trebam početi s Gonalima, još ne znam koliko. Mislim da će mi već danas doći vještača. Od cijelog tog uzbuđenja valjda. NAdam se da mi to nebu pravilo probleme. Inače mi ciklus nije dugačak....
Bebel, ja sam bila na Andolu 100 od punkcije pa skoro do četvrtog mjeseca trudnoće. Izgleda da je to na SD standardni postupak. ;)
jutros je neka cura imala punkciju na SD ,,nek se javi ako je na forumu ..zanima me kako je sve proslo.........inace javila se jutros na radio emisiji na kojoj su gost bili dr.Mrsic i dr.Šimunic,neznam jeste li slusale?
Evo, svježe informacije sa SD. Jutros sam bila na punkciji. Iz četiri folikula, punktirane su tri oocite. Već kod propisivanja terapije dr. mi je reakao da s obzirom na novonastalu situaciju sa zakonom nema smisla ići na veći broj jajnih stanica, pa je i protokol tome bio prilagođen. I slažem se s Dragulj! Mislim da je potpuno besmisleno uspoređivati protokole budući da nemamo ni iste dijagnoze. Da je tako mogla bih se i sama liječiti!!!
Crvenkapice sretno i bez straha 8)
a ti si ta!! sretno i tebi bila si sjajna!!!! :heart:
Marchie37 i crvenkapica SRETNO!!!! :D :D :D
Držim palčeve da sve bude OK!!!!
Marchie37 naravno, stvar je osobnog izbore da li ćeš podijeliti razmišljanja s drugima, ali cure su i prije imale različite dijegnoze i protokole pa su razmjenjivale informacije.Citiraj:
Marchie37 prvotno napisa
Tako su puno učile i naučile o MPO-u i pomogle jedna drugoj na ovom teškom putu.
Tvoj izbor je tvoj i nitko te zbog toga ne osuđuje. Hvala onima koji su spremni podijeliti informacije :love:
Drage cure, upravo sam zvala SD. Od tri punktirane js oplodile su se dvije. :D Presretna sam!!! Najgori mogući scenarij koji si nisam mogla izbiti iz glave bio je da neću imati niti jedan zametak za transfer. To bi mi bilo poražavajuće. Znam da je ludo, ali me čak ni punkcije ni negativne bete nije bilo toliko strah. Samo da još izdrže do ponedjeljka.
Draga Bebel, kad se malo priberem navest ću svoju terapiju. Do sada nisam jer nisam znala kakav će biti ishod i koliko će eventualno dr. terapiju mijenjati tijekom pikanja.
Pusa svima
:*
Marchie37 sretno
super si bila u emisiji za cure koje nicu slušale evo linka
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-zametaka.html
Marchie37 :D i sretno dalje!
cure........sta vi mislite jel dr.Bauman svakog salje na laparosk.? prije postupka? ja sam radila HSG i uredan je pa ne bi voljela da me sad salje na laparo i da gubim bzvz vrijeme na to.......i jos nesto....narucena sam u 12h jel se moze tada i spermiogram raditi...meni je sestra rekla da ponesem uputnicu.....
Draga Crvenkapice, malo manje straha. :) Lijepo uzmi uputnice, pripremi pitanja za dr., prije toga se i sama čim više informiraj jer vremena za svaku od nas nažalost nemaju previše. Ako te dr. pošalje na laparosk. sigurno će za to imati razlog. Uostalom, svaka operacija košta pa ne vjerujem da bez razloga bacaju novac kojega i tako nemaju dovoljno. Sama operacija zbilja nije ništa strašno. Za spermiogram će ti sestra sve objasniti, nemoj se još i oko toga brinuti. Uopće, sve što trebaš napraviti sestre ti zbilja školski precizno objasne. Kada ideš na SD?
tek 24.11 sam narucena....ali ne bi bas voljela da me salje na neke jos pretrage puno vremena sam vec izgubila hodajuci kod dr. :(
nadam se da nece..nego da me uzme u postupak i da probamo...ako mi predlozi prvo AIH onda bi ga radije radila privatno ovdje nego putovala u zg :( ..jako je nezgodno nama koje smo daleko
Marchie37 sretno!
meni su ispunktirali 1 oocitu (nije spontani ciklus), oplodila se i danas je bio ET. :D :D :D
Draga Marta7 držim fige za pozitivnu betu! Nadam se da ću ti se uskoro pridružiti u iščekivanju. Možeš li molim te reći kako izgleda ET. Onako munjena jučer ništa nisam pitala. Što trebam napraviti prije toga? Što znači doći s punim mjehurom na ET – vidjela sam da to piše na vratima labosa. Koliko vremena provedeš nakon transfera na SD? Koliko si dugo čekala na transfer nakon punkcije? Što su ti rekli za mirovanje? Oprosti na ovom bombardiranju pitanjima. Lijepo se odmaraj i pazi trbuščić! :love:
Vjerujem da su dolasci u Zgb problem. Mislim da će dr. imati razumijevanja. Objasni mu svoju situaciju, pa ćeš vidjeti što će predložiti. Nažalost, sada u oblike liječenja koje nam preporučuju, liječnici moraju ukalkulirati i novi zakon i šanse koje on svakoj od nas daje. Sigurna sam da će ti predložiti optimalno rješenje i da će razumjeti i tvoje želje, kao i činjnicu da klipšeš iz Dalmacije u ZG.Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Za sve tehničke detalje oko pretraga, obrati se sestri Peri (crnokosa, malo niža gospođa). Silno je ljubazna i puna podrške. Meni je sve korak po korak tumačila. :)
Draga Marchie37, ne brini. :love:
ET je sasvim bezbolan i meni je najsličniji folikulometriji, odnosno, i bezbolniji od folikulometrije ako ti je folikul na nekom čudnom mjestu (a meni je znao biti).
Punkcija je bila u srijedu, jučer lijepe vijesti i danas ET.
Najprije ti na UZV "uzme mjere", što mu je važno za kasniji ET (prije su imali prenosivi UZV pa nije bilo ovog predmjerenja, već je ET bio pod UZV).
Zatim ideš u laboratorij (ona vrata gdje je TM dao sjeme) gdje rade ET. Traje sve skupa cca 5 min i odmah se dižeš i ideš kući.
Meni je napisao mirovanje, a od prije znam da to nije 100% ležanje, već su to redovne aktivnosti samo laganini, bez većeg napora i dizanja težih stvari (naravno i bez aerobika i sl. sportskih aktivnosti).
Pun mjehur znači da ne ideš na WC neposredno prije ET (kao što obično idemo prije folikulometrije). Znači, normalno jutarnje pražnjenje mjehura i ja do ET nisam išla na WC, a popila sam samo nesicu i čašu vode i rekao mi je da je mjehur jako pun.
Vjerojatno koristiš utriće, ali na dan ET, ujutro, nemoj ih staviti, već ih uzmi sa sobom, jer ih nakon ET oni "smjeste".
Sretno! :heart:
Draga Marta7, puno ti hvala na detaljnim uputama. Svašta mi pada na pamet. Najradije bih sada svaki čas zvala labos. Meni valjda reakcija na hormone počinje tek sada. Baš sam se i mislila što ću s utrićima. Ja još pijem i andol, dexamethazon i estrofem. Hvala! :heart:
evo i mene drage moje...moja beta :cry: nula...nije uspjelo... al svima vama želim da uspije od srca. Crvekapica ne vjerujem da će te slati na laparo..ja sam išla jer sam imala neku veliku cistu.. nemoj se brinuti..već sam ti napisala da je dr super i da će imati obzira da nisi iz zg. ja sam upoznala curu isto tako je putovala i pokušo joj je olakšati što više.
Kikla, žao mi je, puno sreće ti želim i već sljedeći dobitni!
Kikla- :( žao i meni.....drž se
KIKLA123 žao mi je. Drži se i vjeruj da će ti iduća bit uspješna :love:
Draga Kikla, čuvaj se, drugi će put biti bolje! Meni se čini da je važno pokušavati. Iscrpljujuće je, ali imamo jak motiv, zar ne! Vjerujem da će dr. za svaku od nas naći dobitnu hormonsku kombinaciju! Velika pusa :love:
hvala ti draga :heart:Citiraj:
KIKLA123 prvotno napisa
jako mi je zao zbog tebe..drzi se :love: :love: :love: :love:
Kikla123 :cry: žao mi je.Drži se.Nadam se da će ti sljedeći put biti dobitni
crvenkapica77 ,sigurna sam da će ti dr.B izaći u susret i ne vjerujem da će te slati na LPRSC ako nemaš nekih dodatnih problema.Ja došla sa nalazom HSG-a i ostalim nalazima i to je bilo to.Odmah smo krenuli s postupkom.Nadam se da će tako i tebi biti.Ako imaš nekoga u Zg-u preporučila bih ti da zadnjih 10-15 dana budeš tamo,čisto radi osobnog mira,da si olakšaš i na minimum svedeš stres i drmusanje od puta
Marchie37,marta7 ti je sve lijepo objasnila o ET-u.Kod mene je bilo samo malo drugačije.Nitko mi ništa nije rekao za puni mjehur :? ET je bio 3. dan nakon punkcije (3 oocite izvađene,2 se oplodile i vraćene).Bio je potpuno bezbolan,a nakon toga sam ležala više od pola sata u labosu gdje su ga i radili.Zapravo rekli su da ležim 20 min. ali ja sam se prošvercala pa sam ostala duže jer nije bilo gužve :mrgreen: Iako kažu da ne treba striktno mirovati,sljedeća 3 dana sam ležala većinu dana,zatim otputovala doma,gdje sam se još 4 dana premještala s kauča na krevet,za svaki slučaj 8) i eto :D još malo pa nam stiže naša mrvica
marta7 i Marchie37, držim vam fige za uspješne ET i veeelike bete :D :love: