DiLala je napisala:
Citiraj:
Mene dim smeta ali ja bi i pretrpjela taj smrad (svako malo po pol sata/sat kolko neko ide na kavu) radije nego da toliko ljudi ostane bez posla, pa u kafić većinom i idu pušaći. Ili ne? Kaj su kafići sad puni nepušaća???? Aha malo sutra.
E pa ja ne želim više trpjeti.
A što se tiče da u kafić večinom idu pušači, da išli su večinom, ali iz razloga što je večini nepušača smetao dim.
Citiraj:
I glupo mi je uspoređivati našu zemlju s nekom skandinavskom ili amerikom - sasvim drugačiji mentalitet, kod nas su kavopije koji vole sjediti i piti kavu. i zapaliti. Kod nas su uvijek terase po ljepom vremenu pune ljudi, vani???' Baš i ne.
Uvijek taj mentalitet, e pa ja i tom našem "mentalitetu" dajem malo fore. Svaka promjena je teška i treba vremena da se svi prilagode. To je i razlog zašto nepušači nisu "pohrlili u kafiće". Sve će doči na svoje, ljudi su prilagodljivi, pa zdravlje je u pitanju, nas i naše djece. Koji su nam prioriteti?
I iskreno sumljam da će se toliki otkazi podijeliti zbog zabrane pušenja.
Mislim da je ova kriza koja je donjela smanjenje plaća i otkaze, lagano utjecala i na taj dio, a ne nepušenje. Prilagoditi će se ljudi.