Citiraj:
vertex prvotno napisa
Postignut je konsenzus da postoje zločesta djeca, i da treba reći bobu bob bez prenemaganja, ili barem pomisliti o bobu da je bob.
uh, ne stignem se mješat u ovaj topic, samo čitam. i živciram se. ne uspjevam sve upratit, pa sam se rastužila što navodno postoji ovakav konsenzus.
ja sam uz pomikaki, zločesta djeca ne postoje, ali važnije: mislim da nemamo ništa od toga da za neku djecu kažemo ili mislimo da su zločesta. stvarno ne znam čemu to služi.
svako dijete je posljedica toga koliko su roditelji uspjeli ukalupit određene karakterne crte svog djeteta u društvene norme.
bullyi ne nastaju samo iz loše slike o sebi, nego možda i iz predobre slike o sebi. npr. svako dijete je jednom klepilo drugo dijete (čast iznimkama), pa je razlika u tome hoće li se roditelj pobrinut da dijete nauči da se to (i zašto) ne smije radit (ma koliko puta morali vodit razgovor o tome), ili će ga ispsovat i namlatit, ili će mu smislit sto opravdanja zašto to nije ništa strašno. pa tako svaki put. ili možda svaki put drugačije. i još sto varijacija na temu.
ali djeca u toj priči nisu kriva što su neprilagođena, jer ih nitko nije naučio.
to mi je kao da mislite da je neko dijete glupo, jer na ispitu ne zna nešto što se nije uopće učilo u školi. ako nitko nije naučio dijete kako da se lijepo ponaša sa drugom djecom, kako će ono to znati?!
dok sam ja uvatila trenutak za pisanje, vi ste sve okrenile na čet, sad ću ispast partipuper al ajde, preživit ću...