bubekica prvotno napisa
konacno da i ja napisem, toliko sam vam duzna.
danas sam sluzbeno vadila svoju nulu, iako sam prokrvarila jos u nedjelju, 15-i dan od punkcije, nakon nekoliko negativnih testova. ovaj postupak za nas je bila prava katastrofa. 2 mjeseca sam bila na strogoj lowcarb prehrani i pila sam inofolic - sto se pokazalo super jer smo dobili 8 oocita, sve zrele i lijepe (stimulacija gonalima, nas standard). ali...
suprugov prvi uzorak - nula spermija. drugi uzorak - kad smo napustali laboratorij - 2 pronadjena spermija. nismo se nadali transferu. 2 dana kasnije - lijepo iznenadjenje - u centrifugati pronadjeno nesto spermija i svih 8 oocita je stavljeno u oplodnju (ICSI). 2-i dan nakon punkcije docekala su nas 4 embrija - 3 4-stanicna i 1 2-stanicni, vracena su 2 bolja, ostala 2 su pustena do 5-og dana, nazalost nisu se razvili. 2tjedno cekanje pocinje savrseno. osjecam da je tijelo spremno za trudnocu, grudi bole, temperatura je visoka, cervix nisko i tvrd, sve po p.s.-u. 12-i dan od punkcije radim test, uvjerena da sam trudna. nista, negativan. tjesim se da je rano, ali drugi dan krece spotting, testovi i dalje negativni, 2 dana kasnije krece jako krvarenje. danas beta 0.
plan za dalje - suprug uzv testisa i ponavljanje sgrama, ja kontrola pocetkom iduceg ciklusa. idemo dalje.