Sve kužim!
Imaš bar Normabel da možeš zaspati?
Printable View
Sve kužim!
Imaš bar Normabel da možeš zaspati?
evo upravo sam ga popila nadam se da ce pomoc...kako si ti?
Sutra idem psihijatru!
(Kome dopadnem...)
Rekli su da se pripremim na čekanje cijelo prijepodne.
Znaš da mi mijenjaju terapiju, napisala sam...
Dobro da si popila Normabel!
Da procitala sam,nadam se da ce ti nova terapija biti ok,cekaj tebi ce sad zamijeniti xanax ili ga smanjiti?
Smanjiti Xanax, ali da bi se to moglo treba zamjena, kužiš?
Kuzim,ma bit ce to ok,sretno sutra svakako i javi kako je proslo,ja sam prije pila xanax uz fevarin i nije mi odgovaralo,i na kraju mi sa rivotrilom bilo skoro ok..al samo njega sam pila nista drugo,a sad imam samo normabel od 2 mg po potrebi da ga popijem.
Teice draga moja mislim na tebe danas,sve ce biti ok,javi se kad dodjes..
Teice, jesi živa? Kako je prošlo? Javi se, nestrpljive smo :-)
Ja sam nešto pokupila od muža...mislila sam da je prehlađen i da mi to ne može preći, ali evo me bolesna :sick:
Šmrčem, kišem, kašljem...i šta sad? Smije li se išta uzimati u drugom tromjesječju? Znam da je u prvom skoro sve zabranjeno. Puuuuu...samo mi je još ovo trebalo:twisted:
Snovolovka ja sam dugo bila prehlafjena i sad imala goste koji su bili prehladjeni i evo opet sam prehladjena...smijes lupocet slobodno,al mislim da ti je najbolje caj od bijelog sljeza i sirup od bijelog sljeza to ti je na biljnoj bazi sve ja sam to pila,a grlo ako te boli skuhaj caj od kadulje malo ohladi i nemoj ga ni slucajno pit vec samo grgljaj i ispljuni...i przeni secer sa mlijekom i bit ce bolje:)
E hvala ti Hope...ne boli me grlo (srećom nemam krajnike), al slinim grozno i imam osjećaj da mi je u glavi 100kg.
Muž mi nije imao visoku temp. (oko 37), pa kontam da neću ni ja. Ma probat ću s kamilicom, bez tableta, a ako baš zagusti, uzet ću lupocet.
Cure drage :heart:
Za grlobolju: propolis, grgljanje slane vode, i sve ovo što je hope napisala
(Meni osobno najbrže prođe kad propolis kapam direktno u grlo.)
Ne znam jel da vas tlačim time što je bilo kod psihijatrice...
(Nije ništa senzacionalno.)
Ma tlači...šta ste skontali za lijekove?
Tlaci tlaci zanima nas:)
Stiže tlaka!
Kao prvo imam potrebu reći: hvala dragom Bogu i martiniP (ona je mg.farmacije)
na tome da je do mene došla informacija o Lamotriginu.
Što ova država, u ovom slučaju je predstavlja HZZO radi, pa to je zbilja tako
žalosno.
Dakle, gleda psihijatrica (op.jako simpatična, mojih godina, znači oko 40+) dg.koju
mi je napisao moj psihijatar (op.opet, poznaju se jer je radio u toj bolnici) i nije joj
jasno ZAŠTO mi liječnica opće prakse ne može za dg.BAP ll napisati recept za
Lamotrigin.
Veli:"Stvarno ne razumijem - to je lijek koji je indiciran upravo za to!"
Zahvaljući tome što mi je Bog poslao martinuP, ja joj odgovaram:"Doktorice,
za tu dg. se može prepisati Lamotrigin tek ako je pacijent loše reagirao na litij
i karbazepam."
Njoj je to bio prvi glas o tome!
Jel možete to vjerovati?
Ona je psihijatar - dakle, to je njena domena a ja pacijent i totalni laik.
Ali, stjecajem već spomenutih okolnosti, moja malenkost zna tu informaciju a ona
isto kao i moj psihijatar nikad čuli!
I veli ona ovako:"Pili ste litij i karbazepam i na njega ste loše reagirali a Lamotrigin
Vam je bio dobar."
Podere u komadiće ono što je napisala prethodno u nalazu i ubaci ovu rečenicu.
Cure moje, radi se o lijeku koji košta cca 50 kn ne 500.
Ali, nezaposlena sam, nemam nikakva primanja, Anafranil moram kupovati izvana
jer ga Pliva više ne proizvodi (oprostite što se ponavljam, bila sam to već napisala
u nekom od postova prije).
Za Katenu nismo našli nikakvu "rupu" kroz koju bismo je mogli provući jer je indicirana
isključivo za epilepsiju iako je općepoznata činjenica da je psihijatri propisuju kao
stabilizator raspoloženja.
Dakle, moja liječnica opće prakse bi mi sutra trebala napisati rp za Lamotrigin jer su,
po nalazu, svi uvjeti koje zahtijeva HZZO zadovoljeni.
(Znači, ona je "pokrivena" i ne prijeti joj kazna kad stigne kontrola.)
Za Katenu bi mi mogla napisati tzv.crni rp - onaj na koji se lijek plaća.
Ako ga ona neće htjeti napisati, moj psihijatar je rekao da će napisati on.
Cijela stvar je u tome da Katena košta cca 150 kn - zato je HZZO ne da kao
stabilizator raspoloženja na trošak zdravstvenog osiguranja.
Ako ćeš platiti, onda može!
Ja sam i inače, oduvijek, strahovito osjetljiva na nepravdu, a ovo je upravo to.
(Op.rijetko gledam Dnevnik jer me ubija kad čujem za ove prevare od strane naših političara,
otkaze, rad bez plaće - ne mogu podnijeti to bez obzira što se radi o ljudima koje ne
poznajem. Jer nije bitno poznajem li ih ili ne, bitno je to da su to LJUDI!!! nad kojima se
vrši, za mene, nepojmljiva nepravda.)
Na recept dakle ide Xanax, Sanval (za spavanje, umjesto Normabela) i trebao bi Lamotrigin.
Kupuje se Anafranil i Katena.
Bojim se da je ovaj moj post psihijatrija samo takva...
Ali, eto, pitali ste pa sam sve napisala.
I u potpunosti razumijem da se nekome ne da ovo sve pročitati!
ispravka: treba pisati karbamazepin ne karbazepam
Ma draga kako ne bi procitali i slusali,znaci ipak sve moze samo daj pare...j...m ti ovu drzavu i sve,najlakse se na nama izivljavati...ne znas ko pije ko placa,a najzalosnije je sto vise mi znamo nego doktori prestrasno..
Ako sam dobro shvatila sad ces dobiti xanax,sanval umjesto normabela i Lamotrigin,i jos moras platit anafranil i katenu??
Sve si dobro shvatila!
A što se tiče države, moram malo crnog humora:ma zna se i tko pije i tko plaća -
mi, pacijenti!
Da,nazalost je tako...ja kad se sjetim svog prvog napada nisam znala sto se dogadja,pocela sam se gusiti srce lupati ruke mi se zgrcile,oduzela se potpuno i muz me odveze na hitnu jer nismo znali sto se dogadja,odmah su me stavili na intenzivnu i dr internista je rekao da sam u predinfarktnom stanju mi smo bili sokirani...onda sam naravno obavila brdo pretraga kao i vecina vas i sve bilo ok...da bi me internista pitao gdje radim,inace radim sa strankama,i ja mu kazem a on meni na to onda ili pocnite pit tablete za zivce ili idite u mirovinu a ja 28 godina imala,ostala sam sokirana odgovorom...drugi napad vrlo brzo nakon prvog dr koja me pregledala odmah je rekla da su napadi panike i pozvala psihijatra koji me ispitao od a do z sve kad sam dosla sebi nakon koktela injekcija...i pita on mene pa dobro sto se toliko uzrujavam pa svi ljudi imaju problema,ajde sad lijepo idite kuci i naspavajte se i sve ce biti u redu,naravno opet sam se sokirala,dok nisam otisla privatno i tek tu je pocela moja terapija,jer u bolnici me apsolutno nisu dozivljavali i kao s obzirom da sam iz Vukovara,prezivjela rat,pa prometna i milijun stvari uz to da to rijesim sama sa sobom i onda cu bit u redu,e tu su pokazali koliko im je stalo do jedne mlade osobe a kamoli onda do starijih...
Joj, draga hope :heart:
Ajde, još malo pa stiže tvoj psihijatar!
Jedva čekam!
Hej cure moje, ja sinoć otišla malo ranije u krevet pa se ne stigoh javiti.
Znači Teice ipak ste našli rješenje....super! Nadam se da će ti taj novi lijek Lamotrigin biti ok.
Hope, sreća je da si ipak našla dobrog dr...treba malo vremena da se sve posloži, ali bit ćeš ti dobro. Samo ne odustaj od psihoterapije.
Ja sam grozno spavala...svako malo sam se budila krkljajući zbog začepljenog nosa :-( Grlo mi je ko ošmirglano od disanja na usta...uh! E samo mi je još ovo trebalo, a sutra idem na kontrolu!
Snovolovka, 100% si u pravu za psihoterapiju!
Već oko godinu dana ne idem jer nemam novaca za to ali krenut ću preko zdravstvenog.
Jer jednostavno moram.
Moja dg. je takva kakva je (nažalost) ali doma imam osobu s nepriznatim i neliječenim
ratnim PTSP-om i zbilja me strah.
Kad netko priča o užetu za vješanje (a inače malo govori i tog čovjeka dobro poznaš),
nije baš neka šala.
Ni na kakvu terapiju neće - ne smijem tako nešto ni spomenuti.
A što se tebe tiče - joooj, tako mi je žao zbog začepljenog nosa i ošmirglanog grla!
Ja sam živčana ko pas kad me boli grlo tako da te u potpunosti razumijem.
Hoćeš za grlo ipak primijeniti nešto od onog što smo ti hope i ja savjetovale?
Daj, molim te!
Kako stojiš s kapima za nos (pročitala sam da se odvikavaš od ovisnosti o njima)?
Smiješ li u tom procesu koristiti dječje kapi i fiziološku?
(Pretpostavljam da smiješ.)
Javi se!
Evo me...upravo isprirala nos sa rinohornom od aquamarisa i popila limun i med u toploj vodi. Al nos i dalje začepljen, i ja to nisam mogla izdržati pa sam uštrcala olynth:-( Ma šta bude bude, više sam poravnila!
Što se tiče PTSP-a i njegovog nijekanja, to je pravo gadno Teice. Nedavno mi se poznanica razvela nakon 16 godina braka jer joj se brak pretvorio u pakao. Muž isto tako nije htio ni čuti za nikakvu terapiju, a svađe i vrištanja su postali svakodnevnica. Plus što imaju dvoje djece (9 i 11 godina) na koje je to počelo jako utjecati.
Ne znam...već sam te pitala možeš li preći kod mame...znam da si s njom u nikakvim odnosima, al možda bi ona zbog unuke "omekšala" pa te ne bi maltretirala puno. Sve je ovo previše kompleksno i samo ti na kraju možeš odlučiti šta ćeš....mi ti ovdje možemo samo dati podršku i pokoji savjet :heart:
Ma nemoj biti toliko tužna zbog Olyntha!
Znaš i sama da je Seroxat puno veći rizik pa si se s tim pomirila, jel tako?
Olynth je prema njemu mačji kašalj!
Pa ne lijevaš ti litre u sebe, kužiš?
A ovo kad netko šuti ko zaliven a ti znaš da unutra kuha - u potpunosti se slažem:
poprilično je gadno.
Što se mame tiče, ona je isto rigidna kao i on, a uz to materijalistički nastrojena, tako da je kad
sam je pitala možemo li nas dvije privremeno biti kod nje, rekla:"Možete, ali on mora davati novac
i za tebe ne samo za dijete!"
Kad sam mu to prenijela, pobjesnio je - ajme!
I rekao da neću dobiti ni kune.
Eto.
Jedna od najvećih stavki, uz terapiju, je da počnem raditi tj.nađem posao.
Tada mogu pregovarati iz drugačije pozicije, razumiješ?
Ovako, dok mi on i lijekove plaća (uz sve drugo), čini mi se da nemam baš
puno prostora za manevriranje.
Bože, ne mogu da vjerujem da postoje takve majke!!! Užas!!!
Ne znam je li nezgodno da te pitam, ali ne spominješ oca?
Moji su rastavljeni već 20 godina i otac živi daleko, a odnos nam je bezveze...ko da ga i nemam. Povremeno se čujemo skajpom i to je to. Nije mi ni na vjenčanje došao iako sam mu jedino dijete! Al ja sam to nekako prihvatila i sad sam ok!
Moj tata je umro kad sam imala 12 godina.
Prije toga su se rastali.
Opet ja :oops:
Cure, jel se netko od vas skidao s (pre) velikih doza Xanaxa/Helexa?
Tresem se, miša mu, uuuuuh.
Najradije bih se pokrila preko glave i prespavala ni sama ne znam koliko dugo.
A još sam i tužna...
Molim Boga da se uspijem natjerati da napravim bilo što (a neke stvari trebam obaviti jer se
ove jeseni upisujemo u školu) !
Joj Teice saljem ti veliki zagrljaj,zao mi je sto sve to prolazis:(al imas nas ovdje uvijek mozemo se i telefonom cut i sms- om ako zelis,ja mislim da to covjeku puno pomaze...da bar pronadjes posao da ne ovisis o tom covjeku ni o mami ma nikome..damozes u miru zivjet sa svojom curicom..
rado bih ti pomogla sto se tice xanaxa,ali mislim da nisam ta,ja sam ga pila 2x0,5 i nakon godinu dana prestala odjednom,i ja sam se malo tresla ali mislim da je moja doza mala obzirom na tvoju:(
Teice, drži se...vjerovatno će kriza potrajati 2-3 dana i onda će proći. A pomoći će ti i ti antiepileptici...samo izdrži :love2:
Teice, BIG HUG
ja sam se skidala sa seroxata prvo polako a onda odlučila na naglo jer mi je i ovo polako bilo pregrozno
Uglavnom, odlučila sam se skinuti kad sam dobila gripu! Na taj način mi je i tako i onako bilo grozno pa nisam ni osjetila krizu
Ne bih preporučivala drugima da se namjerno zaraze nekom boleštinom ali nije loš taj način :mrgreen:
sretno!
Cure, hvala vam beskrajno :heart:
Možemo se čuti smsom ili te nazovem, hope (na povoljnoj sam tarifi)!
I meni pomaže razgovor i to jako!
Majuška, skužila sam da više ništa ne piješ od lijekova i divim ti se!
Snovolovka, držim se za ove tvoje riječi kao spas:"Teice, drži se...vjerovatno će
kriza potrajati 2-3 dana i onda će proći. A pomoći će ti i ti antiepileptici...samo
izdrži :love2:
Bože, čuvaj moje dijete!
Samo da ne pati zbog ovog svega!
Znate šta me interesira...koliko realno može jedna ili dvije popijene tablete utjecati na bilo što? Znači, ako netko u neznanju popije 1-2 tablete koje se ne preporučuju u trudnoći, da li i koliko to štete može napraviti? Imamo li nekog kompetentnog ovdje da odgovori?
Naravno, ovisi o kojem se lijeku radi i u koju FDA kategoriju spada. Možda je najbolje da to pitanje na ovom forumu postaviš na ovom pdf-u: http://forum.roda.hr/threads/5485-Pi...icinske-struke
Daj postavi to pitanje tamo na pdf-u Pitanje forumašicama medicinske struke!
Tamo se jave cure koje su kompetentne.
Optimist i ja smo pisale u isto vrijeme...
Hvala na linku :-)
Šta ima, kako ste večeras? Teice, jel kriza popušta? Hope, kako si ti?
Mene je danas umalo u jednom momentu uhvatila panika jer nisam mogla disati...bem ti ovaj glupi poremećaj :twisted:
Hvala ti što pitaš!
Nisam mogla ići van pa ću morati to sutra.
Nešto se događa - ne znam što, ali se ne tresem i spava mi se.
Curka je još danas kod bake, sutra je u planu da dođe doma.
Slažem se s tobom:' bemu ovaj glupi poremećaj!
Zaboravila sam - oprosti, ideš li ti na psihoterapiju?
E to je dobro da se ne treseš i da ti se spava...večeras fino ranije u krevet, naspavaj se ko top i sutra ćeš biti još bolje!!!
Ja ne idem na terapiju jer sam na strogom mirovanju evo skoro mjesec dana...sutra mi je kontrola pa molim Boga da je glupi hematom nestao i da me pusti da bar hodam oko zgrade :-D
Inače, planiram svakako nastaviti i s psihoterapijom čim mognem!
Laku noć i fini snovi :heart:
Hvala ti na pozitivnim mislima :heart: !
Znam da si na mirovanju i za taj glupi hematom (pratim te što pišeš
i na dr.temama ;) ).
Javi sutra što je ginekolog rekao!
Što se tiče psihoterapije, znači i ti planiraš nastaviti čim ćeš moći - mudroooo!
Ti ideš privatno, jel tako?
Ja sad, nakon skoro godinu dana što ne idem na terapiju, uviđam koliko mi fali.
Jako.
Budući da ne mogu privatno (to sam plaćala od "novca iz čarape"), ići ću preko
zdravstvenog.
Nije mi to skroz drago jer sam kod ovog doktora bila par godina, zna cijelu moju
životnu priču, o psihološkom profilu da ne govorim.
Ne znam za vas ali ja sam, stjecajem okolnosti, promijenila dosta psihijatara i
teško mi je po stoti put ispočetka pričati što je sve bilo od djetinjstva nadalje.
Kako vi?
Jeste li isto promijenile puno psihijatara ili ne?