Super, hvala ti
Printable View
Super, hvala ti
eto ja bila kod nje, za sinuse mi odgovara Kvarc remidij, mjesec dana ga koristim pa ću vidjet rezultat.
Osim toga preporučila Jala Neti (tehnika čišćenja nosa vodom) - na to sam i sama došla i pomislila da napravim. Ima ko iskustva? Danas kupujem lotu. Imam osjećaj da meni voda ne bude izašla na drugu nosnicu jer je turbo zaštopano...... prije će mi pomoći majstor za odčepljivanje odvoda :lol:
e da - sad sam se sjetila - kad sam je pitala što je dobro osim Arnice uzimati od homeopat. pripravaka kod poroda- nije mi znala točno reći, rekla je da ima knjiga neka u kojoj je cijeli popis hom. prip. baš za trudnoću i porod ali pošto se ona nije usredotočila za tu granu ne zna. Odnosno kaže bilo bi dobro nabaviti tu knjigu (za koju također ne zna točno ni ime) te onda gledati i naručiti što kome odgovara.
Zna li netko za tu knjigu??
Sto se tice poroda, ja ti mogu reci sta sam ja dobila za porod.
Aconite, u slucaju da me u toku poroda iznenada uhvati panika i strah.
Arnica, za poslije poroda.
Phytolacca, za poslije poroda, za nadolazenje mlijeka i tvrde dojke.
Mislim da sam imala jos jedan ali ne mogu se sada sjetiti koji je.
Dilala, pogledaj ovo - https://www.helios.co.uk/mother&baby.html
aha..... a jel taj Aconite mogu dati mm (imam želju roditi doma i njemu prije treba Aconite nego meni.... :lol: )
a kako si uzimala te remidije?
Aconite, u slucaju da me u toku poroda iznenada uhvati panika i strah.
Arnica, za poslije poroda.
Phytolacca, za poslije poroda, za nadolazenje mlijeka i tvrde dojke.
- Aconite - uzela bi dakle u toku poroda bez obzira da li te uhvatila panika ili baš kad dođe ako dođe
- Arnica - odmah nakon poroda?
- Phytolacca - isto poslije poroda?
Jesi to naručivala? Da li se baš tako zovu ili imaju one svoje brojeve D30 ili nekakve druge?
100 pitanja odjednom sorry.
A da se malo vratim na sinuse, danas 2 dan uzela Kvarc i ide mi na nos voda - nadam se da će uskoro izaći i ono što me godinama smeta (i sigurno nije voda).
:lol:Citiraj:
DiLala prvotno napisa
mozes !
čekaj čekaj - šališ se ili? Ma šališ se garantirano, ma njemu ću nabaviti par Apaurina, ne stvarno - ja neću roditi doma samo zbog njega - osjećam njegov strah i paniku a to ide direkt na mene, trebala bi stvarno homeopatija osmisliti remidij i za muške kod poroda (kod mene važnije nego za žene jer sam kod prethopdnog poroda bila super i smirena i vedra...).
čekaj čekaj - šališ se ili? Ma šališ se garantirano, ma njemu ću nabaviti par Apaurina, ne stvarno - ja neću roditi doma samo zbog njega - osjećam njegov strah i paniku a to ide direkt na mene, trebala bi stvarno homeopatija osmisliti remidij i za muške kod poroda (kod mene važnije nego za žene jer sam kod prethodnog poroda bila super i smirena i vedra...).
čekaj čekaj - šališ se ili? Ma šališ se garantirano, ma njemu ću nabaviti par Apaurina, ne stvarno - ja neću roditi doma samo zbog njega - osjećam njegov strah i paniku a to ide direkt na mene, trebala bi stvarno homeopatija osmisliti remidij i za muške kod poroda (kod mene važnije nego za žene jer sam kod prethodnog poroda bila super i smirena i vedra...).
ajoj - greška u .... prijenosu valjda - meni je javljalo kao da se ne može poslati pa sam stiskala POŠALJI - a on ipak slao, hm...
Aconite - ako bas dodje panika i strah. Ja ga nisam koristila.
Arnica - poslije poroda. Ako jako krvaris, 1 peleta 3 puta na dan, dva dana, i onda samo po jedna na dan sljedecih dana. Ako je manje krvarenje 1 peleta na dan.
Phytolacca - nakon poroda, jedna na dan.
Sve potencije su C30.
Nisam ih kupila nego dobila od homeopatice. No mozes kupiti i sama ...
isprike što sam ovako ,,uletila'', ali budući da učim i po malo radim sa homeopatijom već duži niz godina, osjećam dužnost da makar upozorim da korištenje homeopatija na ovakav način nije dobro i bez da na široko sada objašnjavam, svakako može imati i negativne posljedice
ako želiš sama koristiti homeopatiju na porodu u redu, ali i onda se moraju, kao i inače, tvoji simptomi ,,poklopiti sa slikom lijeka'' (svaka malo bolja stranica o homeopatiji objašnjava šta to znači).
u redu je popiti 1-2 tabletice arnice, 200C, nakon poroda, ali ako ti se čini da se ok oporavljaš, onda radije nemoj, tvoje tijelo je prošlo kroz ogroman napor, i pobornik sam toga da ga se treba pustiti da se samo oporavi... također ne treba se uplitati u zaustavljanje krvarenja, to je samo čišćenje i traje koliko treba trajati, a ako dr zaključi da nešto nije kako treba sa tijekom i načinom krvarenja, onda treba uzeti neku remediju, ali je pitanje da li je to arnica
a što se tiče phyt, topli savjet je da nikako ne uzimaš 1 dnevno, tj nema razloga da je uopće uzimaš ako nemaš simptome koji joj odgovaraju- zastoj mlijeka ,kvrge...
mada se nekako kroz medije provukla slika homeopatije kao bezazlene i neštetne terapije, vidjela sam i osjetila posljedice loše odabranih lijekova i uzimanja u prevelikim dozama :heart:
Molim te mozes li malo objasniti? Si se lijecila sam ili te lijecio homeopat? Da li si razvila simptome remedije koju si uzimala bez obzira sto ih nisi imala?Citiraj:
oxa prvotno napisa
Odlicno je da neko pise i o drugoj strani jer svi previse hvalimo.
Oboje, i sama, kratko i homeopat, a vidjela sam i kod drugih pacijenata (budući da sam pohađala dosta seminara).
Nekada se kao povuku simptomi koji se liječe da bi se kasnije pojavila neka ozbiljnija bolest, tj ozbiljniji za život simptomi (tipa nestane ekcem, ali se javi astma- recimo blaži primjeri).
Kada se jave simptomi lijeka koji se uzima, to i ne mora biti tako veliki problem, to je ustvari dokazivanje lijeka, i samo se mora prekinuti uzimanje ili uzeti antidot, mentu...
ja je isto ,,hvalim'', ali mislim da se radi na svakakve načine i bez kontrole, dosta često vrlo daleko od ideje njenog utemeljiteljaCitiraj:
"mamaS prvotno napisa
To je knjiga Prirodna trudnoća - imam je ja, mogu posuditi. Inače spasila mi život jer sam preko nje skužila da iamam kolestazu.Citiraj:
DiLala prvotno napisa
[quote="oxa"]Nekada se kao povuku simptomi koji se liječe da bi se kasnije pojavila neka ozbiljnija bolest, tj ozbiljniji za život simptomi (tipa nestane ekcem, ali se javi astma- recimo blaži primjeri).
Kada se jave simptomi lijeka koji se uzima, to i ne mora biti tako veliki problem, to je ustvari dokazivanje lijeka, i samo se mora prekinuti uzimanje ili uzeti antidot, mentu...
quote]
Da jasno mi je da bi se to moglo dogoditi s klinickom homeopatijom koja vise "puca" na simptome u mijesanim remedijama niske potencije.
A kako je s konstitucijskom (ili klasicnom )? Tu vjerojatno ovisi koliko je dobar homeopat kod kojeg ides i da si redovit na kontroli?
Točno za kliničku, mada i kod klasične može doći do potiskivanja simptoma i kasnije problema, ako se ne slijede točne upute,tj načela homeopatije, u ovom slučaju : minimalna doza, jedan lijek, tj ima i ,,klasičara'' koji daju 1 lijek ali kažu ti recimo da se uzima svaki, svaki drugi dan, 1 tjedno i sl. To nije dobro, i može se desiti ono što sam napisala...Citiraj:
mamaS prvotno napisa
Ako znamo da remedija (prava, konstitucijska) samo daje tzv impuls imunosustavu koji onda sam liječi, nema potrebe davati mu nekoliko impulsa, poticaja, bez da ga se pusti i vidi što ono radi.
Mislim da svaki klasični homeopata koji radi na takav način, da 1 lijek, samo 1 dozu, i onda čeka mjesec dana ili neku promjenu u stanju simptoma( naravno samo kod kroničnih tegoba se toliko čeka :) ), nakon čega se vidi treba li dati opet istu, drugu ili nikakvu remediju, prije ili kasnije ovisno o svom iskustvu i otvorenosti i iskrenosti klijenta, dolazi do prave konstitucijske remedije, koja onda nekada radi prava mala čuda u našim životima :)
Cure molim vas za pomoć....dijete mi je već 3 tjedna na antibioticima i (krenuo u vrtić)....kako sve manje vjerujem svojoj doktorici koja ko od šale prepisuje antibiotik...čula sam od prijateljice da ona koristi H1 THYMO TC (homeopatske kuglice). 3 kuglice dnevno I to čini čuda kod njezine curice…
Nisam sigurna da li da krenem na vlastitu ruku koristiti ili da se posavjetujem sa nekim ako da imate li nekakav kontakt?
Puno vam hvala
a je ti doktorica, baš se razbacuje s antibioticima! Moja ti je preporuka dr. Senija Grčić koja se baš specijalizirala za djecu ali radi i sa odraslima.
Imaš na webu njenu stranicu samo googlaj. Izvrsna je, stručna, topla, nježna i zrači nekim mirom i snagom, porazgovarat ćete o svemu i ako treba one te i uputi dalje ako treba, sve u svemu ja sam jako zadovoljna njome.
da li se cranactin smije uzimati zajedno sa homeopatskom terapijom? čini mi se da je netko u prijašnjim postovima napisao da dijete dobiva cranactin i homeopatiju, ali nisam sigurna...
Može.Citiraj:
khaa prvotno napisa
Oxa hvala. Jedva cekam tvoje nove postove.
Na zalost u Ri (a odlazak u zg s klincima je prekompliciran/skup) za sada ne mogu naci dobrog klasicnog homeopata. Ali s obzirom na uzlazni trend homeopatije u hr mozda situacija na Kvarneru postane bolja, a do onda nam preostaje klinicka.
DiLala Hvala...svakako cemo otici jer ovo nema smisla sa anticioticima...sad je krenula da ne bi bilo zgorega da dijete cijepimo...kao protiv gripe....ma da ne bi...
I Švrkica i ja smo na homeopatiji. On 10-ak mjeseci, a ja oko pola godine. Klasična hom. Imamo konstitucijski. Šta se njega tiče više nego zadovoljna sam. Kod mene stvari baš nisu 100%, valjda bude bolje. Naš pedijatar je ok i ima dobro mišljenje o hom. tako da se uvijek dogovorimo i prođemo bez antibiotika... znači čim počmu neki simptomi mi udri po homeop., pa onada za svaki slučaj na kontrolu kod ped. koji je super i na našoj je strani. Homeopatica se pak uvijek javi na telefon kad nam treba. I mi zadovoljni.
mene zanima mišljenje dobrih poznavatelja homeopatije o pripravcima tipa Influcid i Tonsilotren
npr. Influcid-aconitum d3, ipecacuanha d3, phosphorus d5, bryonia d2, eupatonum perfoliatum d1
pretpostavljam da ovo ne pripada 'dobroj' homeopatiji?
mala mi je trenutno na Regeniplex 71a, za koji dan ( recimo idući i onaj tamo tjedan) bi trebali ići vaditi rist i rast za alergiju pa me zanima da li treba biti pauza između lijeka i vađenja krvi, da bi eventualno mogli tempirati vađenje?
Malac i ja udobno odgulili virozu uz gelsemium c30 8)
ja ću opet morat kod h. - moji sinusi su totalno u istom stanju ko i prije uzimanja QuarcaD30 - nema pomaka ni mrvicu, konstanto mi je prohodnost na nos 20%, a noću se jedan otvor uredno zatvori - ko da i on ide spavati pa eto - ne radi mu se, najradije bi vodoinstalatera pozvala da pročačka taj nos. I sad sam primijetila da je i mali počeo disat ko i ja. Meni ni Jala Neti apsolutno niš nije pomogla :cry:
No ne žalim se na h.- kod klasične medicine nije također bilo pomaka sa sinusima - pila bi antib. dok ne prođe najgore i tako stalno.
Sad se liječim kod h. za sinuse tak 3 tjedna tak da ima nade.
OK, a što je s mikroklimom doma, je li zrak dovoljno vlažan? Đala neti će ti oprati surlu, ali neće ukloniti iritaciju koja te je zaštopala.
ma zrak je super kod nas - u prirodi smo i provjetravam ujutro i popodne zimi, moji problemi sa sinusima su oduvijek - otkad znam za sebe ja ne dišem skroz na nos - a kad se "unutra" u sinusima nešto događa - osjećam "nešto" + škripanje i cviljenje takoreći kod uha - Jala Neti to očito ne može dohvatiti. Ne bi me čudilo da jednog dana izađe crknuti miš. Ne znam samo kak je ušo.
Provjetravanje ti sasvim sigurno neće srediti vlagu. Probaj se dočepati higrometra i gledaj vlagu držati na barem 40% i spasi se.
Kad ti leži đala neti, znači li to da prakticiraš jogu? Ako da, onda ćeš naći i neku pranajamu koja ti leži i pomaže kod sinusa.
- nekak mi intuicija govori da nije problem vlaga, ići ću opet kod h. i vidjet što dalje, Jali Neti mi super ide - od prve bez problema, inače što se joge tiče - imam literature i skice razne i prakticiram onak - srednja žalost - na svoju ruku, ali uglavnom volim jako to rastezanje i oduvijek to radim - još ko dijete.... probat ću naći to što kažeš za sinuse......Citiraj:
Davor prvotno napisa
ma sve samo da dišem ko normalan čovjek...
¸aha - pranayama nije nikakvo istezanje nego teh. disanja...... ok
mada bi najradije "nategnula" te sinuse 8)
Bingo! Osim sukha pranajame imaš i ponešto dinamičnije tehnike od kojih sinusi postanu prohodni k'o frulica. Ali među prioritete ipak stavi prvo vlagu pa tek onda sve ostalo.
O pranajami možeš doznati na jubituu, recimo bhastrika pranajama http://www.youtube.com/watch?v=rMoqzvUAb5o
hvala!
Kakvo stajalište imate prema kombinacijama remedija? Konkretno mislim na Homeolabove pripravke, kao što je pripravak za umor koji ima u sebi više supstanci?Citiraj:
oxa prvotno napisa
Tnx.
Iz mog posta koji ste citirali vidi se kakvo stajalište ima klasična homeopatija, nije dobro, može imati neželjene posljedice, jer se ne poštuju principi homeopatije.... nažalost h je vrlo mlada znanost, nema standardizacije u postupcima niti uzimanja slučaja, niti medote liječenja... ne želi se slijediti autoritet začetnika i njegove principe na kojima je uostalom utemeljio samu homeopatiju, već se stalno javljaju novi ,,učitelji'' sa modernijim pristupima, kombinacijama....i sve bi to i bilo u redu kada bi davalo rezultate, ali vrlo često ih nema, tj nema onakvih kakvi bi trebali biti..Citiraj:
Dorina43 prvotno napisa
Hvala na Vašem odgovoru :)Citiraj:
oxa prvotno napisa
Recite mi, da li knjiga "Homeopatija za svakoga" od Romane Đekić može kao priručnik, pružiti odgovore u pogledu izbora konstitucijskog lijeka?
Naime, pronašla sam se u argentum nitricumu i mislila sam da ga isprobam. Da uzmem 30C na 3 dana?
Kako primjeniti antidot? Popiti jaku crnu kavu?
Ne bih Vas htjela dovesti u neugodnjak, ali išla sam homeopatici i nije bilo napretka, pa bih htjela sama probati.
Tnx.