znači njemu obučem skafander (pričam baš o onoj oštroj zimi tamo u 12/1 mjesecu), stavim maramu/mei tai i preko toga obučem kaput kojeg dakako ostavim otkopčanog i beba mi je na prsima ... jel?...Citiraj:
Majuška prvotno napisa
Printable View
znači njemu obučem skafander (pričam baš o onoj oštroj zimi tamo u 12/1 mjesecu), stavim maramu/mei tai i preko toga obučem kaput kojeg dakako ostavim otkopčanog i beba mi je na prsima ... jel?...Citiraj:
Majuška prvotno napisa
Kolko su vam stara djeca koju nosite u MT?
Imam sling, ne koristimo ga više (curka ima 15mj), ni MM ne koristi klokanicu više, ma nisam sigurna ni da mi baš treba ali fora mi je MT..pa čisto da provjerim do kad ste nosile djecu, dal mi se isplati kupiti? :)
a zašto se ne slingate s 15 mjeseci? meni upravo u toj dobi sling postaje praktičniji od marame (MT nisam probala), za česta vađenja i ubacivanja.
Divlja u slingu...ima neku foru kad je na boku da mi se primi za rame i hopsa gore dolje i onda se sling olabavi, pa zatežem....a moje rame pati ;) :roll:
Mislim ima ona i normalnih dana, i najviše voli taj položaj na boku....ali sad dok gledam MT mi je fora i zato jer ju mogu nositi na leđima...
ma vidi ti nje :)
to je vjerojatno prolazna faza (iako je i meni to meškoljenje glavna mana slinga).
Ima tri godine i još ju nosim u MT.Citiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
Stigao je jučer popodne :D , isprobali smo ga...totalno nam se sviđa
Hvala Josie :heart:
Ajvica, mislim da ti je vrijeme da probaš MT 8)
Leeeaaa :love:
Moram pohvaliti Pixie MT.
Cijeli 7. i 8. mjesec sam u njemu nosila mog bumbara; na plažu i nazad, u šetnju i ni njemu ni meni nije bilo vruće. Tj. je koliko i svima drugima, ništa extra.
Nosila sam ga naprijed, a zadnjih 2 tjedna i na leđima i jedino gdje smo bili znojni je tamo gdje smo se doticali. Na MT strani ništa.
:lol:Citiraj:
josie prvotno napisa
neću, jer znam da bi mi se svidio. :mrgreen: a malca ne nosim onako puno kao a., težak je a ja skroz zahrđala. :(
Meni je mei tai zakon bas zbog meskoljenja, i zbog stabilnosti. Npr. kad idem u shopping pa moram da cucnem mnogo puta, a Novi je s nama, pa treba i oko njega, puno mi je lakse ako je Izi stabilno vezan u mei tai.
A mogu i da dojim naravski. :)
zar te to ne izjeda u prohladnim ili sparnim noćima kada legneš i razmišljaš o danu koji je prošao :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
vidi je kako me vabi! :shock: :lol:
ti si, draga moja, zaboravila dane kad bi se navečer onesvijestila nakon uspavljivanja a prije prvog buđenja (koje slijedi za pola sata). sreća moja pa nemam vremena za analize. :lol:
ali kli_kli mi je sad opet stavila bubu u uho. :cekam:
curke, jel ima koja iz varaždina a da ima mei tai možda?
naime, imam bumbaricu od 9 mjeseci koja ima oko 11 kila i vec mjesecima filozofiram oko kupnje nekog nosila zbog cijene, ali vidim da je vrag odnio salu,tj. da mi je kicma gotova, ali doslovno... :cry:
U pocetku sam imala elasticnu maramu,ali brzo smo ju prerasli. uglavnom, citajuci vasa iskustva s raznim nosilima, a s mojim problemima s vratnom kraljeznicom, dosla sam do zakljucka da je mei tai nekako najbolji izbor...kupila bih ga ja odmah, ali nazalost,zbog cijene se ne mogu zaletit pa bi htjela prvo isprobat oce li to nama uopce odgovarat..zato bi molila koju dobru dusu u varazdinu ako nam moze pomoc i posudit na jedan,dva dana da probamo. :* :love:
pozdrav
imam sličan problem...beba ima 11,5 kg, bjornicu je prerasla i mislila sam kupiti pixiekid mei tai..jucer ga isprobala međutim odustala sam, dosta mi je nepraktičan pogotovo u odnosu na bjornicu..ako je stavim prema sebi joj se ne sviđa jer bi gledala okolo, prema vani mi nije baš nešto..preraširene su joj noge pa protestira..na leđima nisam probala doduše..također mi je nekako čudno to vezanje..cijelo vrijeme mi je asistirao muz, uopce ne znam kako bi to izvela da sam sama izvan kuce (kad bi mi najcesce nosiljka i trebala ako pocne protestirati u kolicima)..ne znam, mozda je stvar navike ali nije mi sjela na prvu loptu
da bar bjornicu naprave za vece bebe :(
Meni je mei tai skroz zgodan za vezanje. Ja ga nosim i u park, znaci donesem Izija u njemu, pa se igramo u parku, pa ga opet vezem kad idemo kuci, i nista mi nije komplikovano.
Jedino sto ono "krizanje" napred uradim dvostruko, jer mi tako ne sklize kad se duze nosimo.
polozaj prema van nije anatomski i u principu nije dobar za kukove (pricam za bjornicu) jer noge vise bez potpore. u buda polozaju se to izbjegne jer dijete "sjedi" u lotus polozaju, a gleda prema van.
moguce..ne znam,mozda sam ja to krivo stavljala jer mi prodavacica nije uopce znala objasniti nacine na koje mogu nositi bebu..a sto se bjornice tice meni je bila super (doduse, nikad je nisam koristila svakodnevno i za setnje vec iskljucivo kad vise ne bi htjela biti u kolicima) i kukovi su nam sve 5..
recimo ellaroo mei tai mi se po slici cini nesto jednostavniji, jel ga netko ima i kako je zadovoljan?
samo da te malo ohrabrim, za nosiljke u pravilu treba malo prakse... kad se "upoznate", postavljanje ide kao od šale. :)
nošenje prema van, pogotovo kad noge vise, nije baš preporučljivo. također, radi kukova noge moraju biti jako raširene (tako da rub nosiljke prolazi ispod koljena a ne preko bedara).
mei tai može na bok?
može :)
Jel se mogu pixie MT gdje vidjeti uživo?
Sigurno je vec 100 puta bilo spominjano, ali nikako ne mogu naci u ovih 9 strana, a slobodno vrijeme mi je ograniceno. Moje pitanje je otkad najranije beba moze u mei tai? Obzirom da su sve bebe razlicite i individualne, te nisu sve ni briblizno jednako razvijene npr. nakon 6 mj., pa me zanima koje su to bitne stvari da moze/smije u MT (tipa: samostalno drzanje glavice, samostalno sjedenje...) Hvala
Sa pixiekid.com:
Citiraj:
Kada je najbolje vrijeme da krenete koristiti Mei Tai nosiljku reći će vam vaša beba samostalno se odižući ručicama od poda kada je prsima u ležećem položaju te zadržavajući taj položaj duže vrijeme.
to, gore spomenuto, duže vrijeme ne znači 2 sata, važno je da bebi glava ne pada spontano i da je nije nužno neprestano pridržavati.
To neka djeca mogu već sa 2 mjeseca, a neka dostignu sa 6 mj.
Većina će reći 5-6 mjeseci, jer je to, zapravo, krajnja granica pri kojoj bi svako dijete, bez razvojnih smetnji, moralo imati kontrolu vratnih mišića, odnosno glave.
Jelka, Mt možeš doći vidjeti na sajmu za bebe u Areni.
Baš sam jutros skužila taj sajam! Mrak, taman na vrijeme, a i ful mi je blizu. A od koliko će nekoga biti na štandu, išla bih raditi na primopredaju na Velesajam, pa možda prije da odem do sajma.Citiraj:
josie prvotno napisa
Moja beba ima 3,5 mjeseca i 7300 gr. Drži sama glavicu. Dobila sam na poklon MT pa me interesira mogu li je već nositi u tome - posebno zato jer želi da gleda prema vani, protestira kad je inače nosim da gleda prema meni?
Mislim da se ne preporuca nosenje prema vani u nosiljkama. I
moja kad je na rukama hoce gledati prema vani, ali u MT ne protestira kad je okrenuta prema meni. Uglavnom zaspi, ali i kad ne spava ok joj je. :)
moj L. inače isto voli gledati prema van ali u mai taiu ne protestira nimalo, baš uživa u šetnjama i brzo zaspeCitiraj:
k&s prvotno napisa
počinje u petak oko 10 h , subotu od 9, mislim i tako dalje.Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Cure koja je razlika između mei tai i klokanice,meni to nije jasno. Meni je to sve isto. Mi imamo 2 klokanice i jedva čekam da dođe 6 mj.sina da ga mogu u tome nositi.
Razlika je u polozaju nogu- kod MT-ja su skroz rasirene, a to ima veze s opterecenjem na zdjelicu ili tako nesto. Ne znam tocno, ali taj polozaj je zdraviji. Ono sto znam je da mi je curica u MT-ju duplo laksa nego u kolkanici koja mi se urezivala u ramena, a mala je imala oko 5- 6 kg.
mt je većinom prilagodliviji (mislim može ga se nositi i kad dijete naraste, i kad se roditelj udeblja :mrgreen: ) nego klokanice.
Što se tiče položaja djeteta, klokanica ima raznih, vidjela sam i neke u kojima je dobar položaj nogu. Dakle ako noge ne vise prema dolje nego su u kukovima raširene a u koljenima savijene i vise prema dolje, tako da su koljena malo viša od guze, onda je to dobar položaj. Moguće je napraviti i klokanicu koja omogućuje taj položaj, ali ja ih vidim više onih gdje noge vise skoro ravno dolje. To je preveliko opterećenje za kralježnicu djeteta.
Pogotovo treba izbjegavati nošenje djeteta u klokanici tako da je dijete okrenuto prema naprijed!
Moj sin ima već 7kg,a tek 4 mjeseca je star,a čekam 6mj.da ga nosim u klokanici.Citiraj:
Mimah prvotno napisa
Ma da ova moja je bila neka 0+, ali koristila sam je 2-3 puta, u krajnjoj nuzdi. Kad sam vidjela da ce nam to nisanje pored savrseno lijepih kolica postatih praksa, kupih MT. ;)
http://mia-supergirl.blogspot.com/20...-nosiljka.html položaj djeteta u klokanici, obrati pažnju kako noge vise dolje
http://www.nemus.hr/wn.html ove su recimo slične kao MT, ali premda drže noge, opet mi se čini da bi noge trebale biti više prema gore, i naravno prva slika pokazuje kako se dijete može okrenuti prema naprijed a to nikako ne valja
http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3644
primjer lošeg položaja djeteta u klokanici, ako možete uvećati sliku
čak i neki proizvođači savjetuju ograničiti vremenski nošenje djeteta u kolkanici na 20-30 min (tako sam pročitala na netu :/ )
http://www.make-baby-stuff.com/images/mtc-mei-tai.jpg
a ovo je položaj u MT, pogledajte kako su koljena malo viša od trtice
pokušavam naći sliku klokanice koja bi omogućavala takav položaj ali vidjela sam ih par puta uživo, neki turisti koje sam nedavno srela su imali neku neobičnu klokanicu u kojoj je dijete baš tako sjedilo, a ispod je još bio ukomponiran mali ruksak 8)
http://www.ergobabycarriers.com/babycarriers/item/BC4S/
možda ovako nekako... slično
http://www.ergobabycarriers.com/baby...egory/carrier/
ovdje su i ostale... zapravo su rađene na tragu MTa samo s modernim dodacima u vidu kopči i patent zatvarača
Tigrice, ja Luku već nosim u mei taiu, otprilike su isto stariCitiraj:
TIGRICA prvotno napisa
Luka ima skoro 9 kila
da čekam 6 mjeseci propucala bih se
imamo i sleepy wrap, ali nam je mei tai malo čvršći i beba nije toliko stisnuta uz mamu, kad je budan u mei taiu lakše gleda okolo
bitno je da ima dobru kontrolu glave i vratnih mišića
pomikaki, ja kad vidim te klokanice, odnosno položaj beba u njima sva se stresem...u nekim beba baš visi, baš ko da je obješena roditelju o ramena...
To je opcenito preporuka za sve nosiljke, zar ne? E, pa s mojom bebom nema sanse tako nesto izvesti. Ona poludi kad je nosim okrenutu prema sebi, cak i kad je polozim na trbuh na krevetu. I odmah me pocne lizati i zvakati - cak i kad nije gladna, a nije mi bas privlacna pomisao da kupi bakterije s moje majice. Rado bih koristila MT, ali samo kad bi ona gledala prema van!Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Mozes onda probati polozaj na boku ili ledjima!
mamica, taj položaj trrbuhom na krevetu je jako važan kako bi bebica vježbala svoje mišiće.
ako ti ne želi biti u tom položaju, probaj je stavljati u kraćim vremenskim razdobljima na minutu dvije, i zainteresiraj je za nešto- tipa da uhvati tvoje ruke, ili da dohvati igračkicu ili sl.
Jasno je da se živcira, vjerojatno je jako temperamentna po prirodi, a ovako se još mora dodatno potruditi da nešto dobije.
Položaj nošenja "prema vani" ne može iskopirati niti jedna nosiljka (prema nošenju na rukama), zato je nosi malo na rukama, ali je istovremeno privikavaj i na nošenje u nosiljci da ne naprežeš svoje ruke i leđa.
Mimah je dobro rekla, bok je odlična zamjena jer beba može gledati prema vani, iza tebe ili ako ne želi, ne mora gledati nigdje, nego se nasloniti na tebe.