Cure, šiva li netko pelenice tako da rub napravi s endlericom na pravoj strani, da ne okreće pelenu?
Jeste li uopće skužile što sam htjela reći? Super sam objasnila..
Printable View
Cure, šiva li netko pelenice tako da rub napravi s endlericom na pravoj strani, da ne okreće pelenu?
Jeste li uopće skužile što sam htjela reći? Super sam objasnila..
šivala ja od pamučnog žerseja + rastegljivi velur
šta te tačno interesuje?
Evo da prijavim da sam i ja zasla u ove vode, sasila sam svoju prvu pelenicu ( u stvari ne jednu, vec 6 kom! ), i za sad sam koristila flanel (dva sloja) i jedan ukrasni pamuk sa uzorkom za izvana. Za punjenje sam stavljala jedan sloj pamuka i jedan flanela ( radila sam namjerno tanje radi brzeg susenja, s time da su mi ulosci deblji - dva sloja debelog frotira). Eh sad, citala sam da se mogu koristit i drugi materijali, kao pamucni velur (jos neznam kako izgleda i gdje ga mogu naci), zersej ( to bi bio onaj materijal za pamucne trenirke?), flis i sl. Zanima me da li se oni isto mogu koristit za unutrasnjost pelene i za uloske ili je to samo za vanjsku stranu? I jos sam citala za neki materijal (al je bio tekst na engleskom pa nisam sigurna koji je to), da se koristi za unutrasnjost pelene, i da drzi guzu suhom (mozda plis? ) ? Sto vi koristite za punjenje pelene i ulozaka i koliko slojeva?
lucij@ ja sam tako šivala zadnju "generaciju" pelena i bile su dobre, mekog ruba, iako su one s okretanjem izgledale urednije.
Mellyca meni se najboljim pokazao frotir, tj ručnici. Flanel bude tvrđi nakon više pranja.
Evo da se i ja pohvalim sa svojim remek-djelom.
http://public.fotki.com/Mellyca22/pelenice/
Ima ih jos, ali sam samo ovu do sad slikala. Ova je napravljena po uzoru na rodinu pusu.
Ja sam takve pelenice vidjela kod jedne cure i izgledale su baš lijepo.
Onda sam pokušala i ja takve napraviti, ali mi nije dobro ispadalo jer nisam mogla držati nategnutu tkaninu.
vještičice, koji kroj si koristila za takve pelenice?
I kako ti se čine na bebi? Misliš li da ju je mogao smetati takav rub?
kroj je moj, rub ne smeta
vidi u albumu - http://public.fotki.com/vjesticica/p...ecbunutra.html
ne znam šta trebaš zatezati :?
kad hendlaš rub ne smiješ ništa zatezati-povlačiti, to se ne smije, krive se igle, a samim tim povećavaš mogućnost da oštetiš mašinu tim krivim iglama
Zatezala sam pelenicu na sredini, tamo gdje je već ušivena gumica.
Evo upravo smo skinuli jednu pelenu by mama sa malecke, i nije prosla na testu :/ ! Sve joj je procurilo niz nogicu, sto mi se jos nije tako desilo! Mislim da je to jer nisam oprala materijal prije sivanja pa su se sada malo stisnule, tako da su preuske izmedju nogica.
Klara, kad sam kupovala materijale nasla sam bila samo ovaj flanel zuti, tj. bilo je i drugih ali je ovaj bio najmeksi. A od frotira je bio samo neki debeli koji koristim za punjenje pelene, mislim da bio bio predebeli za cijelu pelenicu, pogotovo jer nemam endlericu, nego ih sivam tako da zasijem pelene naopako pa ih izvrnem, jedino tako mogu. Ali pogledat cu sada kad budem isla do druge trgovine ako ima tih tankih frotira i drugih materijala i uzorkica, ova srceka su slatka ali sam ih se vec malo zasitila :roll: .
evo uputili su me ovamo,,sve vise me zanimaju pp i zanima me nakoji nacin radite,pokusala bih i ja.koji su materijali najbolji,za pelene a koji za cover,mislim da sam negdi citala da je najbolje pleteni.otvarala sam i one krojeve koje ste stavile tu al ne ide mi bas ne snalazim se,,pa ako moze mala pomoc,,hvala vam
e da i zaboravila sam napomenuti da imam dvi cure koje su u pelenama,,jedna ima 9 mj,druga 2 god...pa ako mi mozete rec jos i velicine za obe,,odn di mogu nac krojeve i velicine za tu dob
Mellyca ne treba ti endlerica, to je posebna (i vrlo skupa) vrsta mašine. Nego obična mašina koja šiva cik-cak i slične bodove.
Ja sam većinu pelenica šivala na 100 godina staroj koja nije imala cik-cak, isto tako okretanjem,a kad sam dobila novu igrala sam se s cik-cak rubovima.
Za punjenje sam koristila ručnike koje sam imala doma, i stare i nove.
A tvoja pelenica možda nije loša, sve pelene ponekad procure. Možeš unutra staviti uložak ili jednostavno složenu tetra pelenu (cijelu ili samo četvrtinu).
vještičica pelena je divna, iskopirat ću te prvom prilikom :)
antoni85 sretno s pelenama i isprobavanjem. Za kroj ti ne mogu pomoći ali ovdje ima puno znalaca. (mogu ti jedino reći da je meni pomoglo kupiti jednu gotovu pelenu pa šivati po uzoru na nju)
KLARA-hvala ti,evo nasla sam babu ona ce mi sivat,a sta se tice kroja,nije ni to vise problem,imam ja vec jednu kupovnu pa cemo izvadit kroj pomocu nje,,sad jos imam samo kupit robu od koje bi sivala,i bacam se na posao..danas sam vidila u turbo limaca covere os najlona komad je 30 kn ,pa cu kupit 4 komada tako cu izmjenjivat za pocetak,a volila bi imat i pleteni bas lipo uzgledaju...
antoni85, ja ti bas ne bih preporucila te covere od najlona, jer bebina guza bas i nece moci disati, tako da neznam koja je svrha koristenja platnenih. Bolje ti je da si uzmes od pul-a, npr.rodine (pogledaj si u Rodinom web-shopu), vjerovatno su malo skuplje pd najlonskih, al opet bolje dva kom. tih nego 4 plasticnih. No to ti je samo moje skromno misljenje. :)
melyca-MA JA TI ZAHVALJUJEM NA MISLJENJU,tek sam pocela citat o pelnema tako da neznam za pola rijeci sta se pisu tu sta znace pa mi svako misljenje dobro dode..meni se to ucinilo onako ne lose al nisam gledala losiju stranu hvala ti :)
Nitko ih nije kupovao?Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
ja vas cure molim ako nije problem da mi kazete nesto:kad iskrojim vanjske dijelove pelene,sta dode izmedu ta dva vanjska dijela,znaci mislim na postavu u pelenu,,od kojeg matrijala se to stavlja unutra
Antoni, ja sam u svoje stavljala frotir, bila sam nasla neki debeli, pa mi je to bilo jednostavinije nego stavljat slojeve i slojeve flanela. Radila sam dvije verzije - u jedne sam stavljala jedan sloj frotira i dva sloja flanela tako da su te bile tanje ali sam uloske radila deblje (radi brzeg susenja), a poslije sam radila tako da bih stavila dva sloja frotira i tanji ulozak. Za sad su se sto se tice upijanja pokazale ok, na razini ovih drugih kupovnih pelenica. Imala sam i jednu staru tetra pelenu koju sam bila razrezala pa sam znala stavit malo i nje. Ma, uglavnom mozes stavit bilo sta, sto dobro upija.
Iako me zanima i sta druge sivalice stavljaju u svoje pelenice :mrgreen: ...
Da, kad sam vec tu, da se pohvalim da sam uspjela naci u jednoj trgovini rastezljivog mekog frotira, i jos hrpu materijala, i to turbo jeftino, tako da jedva cekam da se bacim na sivanje :D ! Samo se nadam da nece biti problema jer je elastican :/ .
Imam ih ja. Treba ti alat cca 50,00 kn,preša (to imam od prije i ne znam koliko sam je platila nekih 300,00 kn) i set drukera cca 60,00 kn.Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
Moja preša je ona kineska,a za alat koji se u Omnitehu prodaje moraš naći nekog tko će ti ga prilagoditi tvojoj preši.Njihov alat za plastične drukere uopće nema nikakav navoj pa je lako prilagoditi ga bilo kojoj preši koju kupiš. Ako ti to oni ne mogu napraviti,pošaljem ti pp za nekoga tko je meni to napravio...
hvala
Pa dobro di su sve te sivalice :? ??? Nitko vise ne siva pelenice?
Kome da pokazem svoje najnovije uradke :( ?
http://public.fotki.com/Mellyca22/pelenice/
Lijepe su ti pelenice...
Osobno sam šivala pelene i sve mi se vrtjelo oko šarene guze dok mi ih je dijete koristilo.Kako je potreba za njima nestala,tako se i moja ovisnost povukla...
Eh, ako je tako, onda cu ja jos neko vrijeme visiti na ovom topicu :D , malena ima tek 4 mj. Znaci nasivat cu se ja jos :lol:Citiraj:
Engls prvotno napisa
MELLYCA-pelene su ti super,ja jos nisam pocela sa svojim sivanjem,,sad cu iduci tjedan kupit sav potreban materijal..
znaci frotir,pamuk su glavni materijali,koliko dam skuzit sebi.i koliko od prilike treba materijal za jednu pelene da se znam ravnat pri kupovini materijala.
Hvala :love: . Sivala bih jos ali mi masina pocela stekati :( .Citiraj:
antoni85 prvotno napisa
Da, frotir za punjenje i pamuk (flanel ili ako uspijes naci ovaj rastezljivi frotir, odlican je za unutarnju stranu pelene, a izvana mozes birati neke sarene uzorke). A koliko ti treba za jednu pelenu, tesko je reci tako. Npr. ja kupim pola metra flanela i pola metra jos nekog pamucnog za izvana (uzimam po pola m jer mi je duzina pelene oko 50 cm), pa iz toga npr. usijem napraviti cca 2 pelene i jos mi mozda ostane. Ali s time da za jednu pelenu stavim dva sloja flanela i jedan sloj tog ukrasnog za izvana.
Sada sam prešla na platnene ulošle 8)
Najugodniji su mi svileni...
Ajd' mi malo objasnite to stavljanje drukera, kupila sam prešu, alat i plastične drukere, sve iz Omniteha, ali mi ništa nije jasno, svaki mi se druker raširio i popucao, šta ne radim dobro?
Metalni ili plastični?
plastični
Imaš li kineske drukere ili one novije?
Prije dvije godine probala sam sa kineskim i vratila sam ih,tek su ove godine dobili ove druge,koji su dobri.
Tko ti je prilagodio alat za drukere?
Ne znam čiji su, ništa ne piše. Alat su mi rekli da je prilagođen preši jer je sve njihovo pa se ne treba prilagođavati. Na alatu piše da je kineski pa su možda i drukeri :? .
Nazovi ih i pitaj. Imaju dvije vrste drukera,tebi trebaju ovi koji su stigli ove godine ne oni stari.Ti su koma...Bez obzira što si ih koristila,ljudi su ok i zamijeniti će ti i alat i drukere za bolje....
Hvala Engls :)
Zvala sam Omniteh i riješili smo problem, trebalo je popustiti šarafić koji drži ručku i prešu podmazati (to se MM sjetio) jer je na jednom mjestu malo zapinjala, zato su drukeri pucali. Ipak su kineski drukeri, našla sam deklaraciju, ali se zasad ne čine tako loši ionako ću ih začas potrošiti pa ću si naručiti druge.
Jel' netko zna koja je veličina naših 10mm kad se naručuje izvana?
tajana, koliko si to platila?
mislim da je to veličina 18
Preša 239,85
Alat za drukere 55,35
Drukeri 1000 kom 97,78
Pakiranje i poštarina 30,75
Sve skupa 423,73 kn
Sta se moze i naruciti :D ?? Vec odavno zelim te drukere, ali nisam iz zagreba, a tu u Puli nema nigdje za kupiti. Mozes mi poslati neki link ili nesto?Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
Nazoveš na telefon, broj je 01 373 0833, Omniteh. Samo što ja baš nisam zadovoljna sa tim drukerima odnosno sa onim izbočenim (muškim) dijelom, ja sam uzela od 10mm, jer nisu imali alat za 12mm, ne znam kakve ostale cure imaju, ali ovi mi i nisu baš nešto.
Opet sam ih zvala i kažu mi da su svi uvoz iz 2007.g.Citiraj:
Nazovi ih i pitaj. Imaju dvije vrste drukera,tebi trebaju ovi koji su stigli ove godine ne oni stari.Ti su koma...Bez obzira što si ih koristila,ljudi su ok i zamijeniti će ti i alat i drukere za bolje....
Hvala..Citiraj:
-tajana- prvotno napisa