Ovca - evo sam našla opis na mom kružoku:
Evo to je bilo prije 10 dana - sada ni ne protestira. Traži npr. da ga prebacim kod nas u krevet, a ujutro se baci na cicu k'o ajkula!Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Printable View
Ovca - evo sam našla opis na mom kružoku:
Evo to je bilo prije 10 dana - sada ni ne protestira. Traži npr. da ga prebacim kod nas u krevet, a ujutro se baci na cicu k'o ajkula!Citiraj:
Olivija prvotno napisa
ovca, ja sam samo osjećala tupu bol u trbuhu, ne neko stezanje ili grčeve nego baš bol, kao vrlo vrlo lagani menstrualni bolovi. u tom momentu sam prestajala s podojem. ali uglavnom sam znala nakon koliko minuta/sekundi se ta bol pojavi, pa sam već i prije toga završavala podoj.
s vremenom je ta bol nastupala sve ranije i ranije, pa su nam se podoji sveli na manje od 30 sekundi.
B-H inače nisam uopće osjetila u prvoj trudnoći, a u ovoj drugoj jesam. također, trbuh mi je kroz skoro cijelu trudnoću bio malo senzibiliziran, malo tvrđi i na vrlo male podražaje se stvrdnjavao.
Hvala Lutonjice, pokušat ću obratiti pažnju na takvu vrstu reakcije, mada uopće ne znam kako prekinuti podoj jer je moja curica sada u fazi 'mama, mama, mama će'. Ona se jako čvrsto drži za mene i na pokušaj micanja reagira još jačim stiskavcem. U svakom slučaju, možda je to bura pred zatišje (a i bolje nego da je obrnuto).
Joj, pričaj mi o tome! I moj je postao mali priljepak i opet jako puno dojimo po danu... Pitam ga je'l gotov, a on maše glavom lijevo-desno (s cicom u ustima) i samo me još jače zagrli.
Ma mi dojimo puno po danu i još više po noći.
Ja sam nas zaboravila odjeviti :cry: :cry:
Već 3 tjedna ne cikimo i Maksić to nije jako strašno prihvatio. Mazimo se zato prije spavanja 100 puta više!
Prekinula sam zbog komplikacija u trudnoći (na drugim forumima ima o tome) i zbog uzimanja lijekova .
Pusa svima koji ostaju! :heart:
Za bracu koji kuži da Magdalenici sad treba :love: !
:*
Samo da prijavim da smo krenuli uzlaznom putanjom po brojnosti podoja, što sam i očekivala. Do prije nekoliko dana imali smo dva podoja dnevno (za dnevnom i večernje uspavljivanje), po noći ništa, a sada imamo dva podoja pred jutro i danju 3-5 vikanja cica, cica ;) Ja sam sada u 24-om tjednu.
čekaj samo da rodiš, pa ćeš onda vidjeti koja je to uzlazna putanja :mrgreen:Citiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
Ne, mislim da će to biti vrhunac uzlazne putanje :lol:Citiraj:
ra prvotno napisa
Misliš na mlađe dijete, jel da :roll:Citiraj:
ra prvotno napisa
daaaaa ;)Citiraj:
makita prvotno napisa
I moj tandem je jos uvijek aktivan. Doduse, Zorka je maksimalno prorijedila dojenje...nekad po dva-tri dana ne trazi. A i kad trazi onda je to kratkotrajno, na koju minutu. Jasena obicno trazi jednom-dvaput dnevno. Nekad se zna probuditi i traziti nocu, ali to je sada vec jako rijetko.
Joj, ja sam tek u 14. tjednu, a Gabrijel mi se opet sve češće prištekava... Imam osjećaj da su mi cice stalno prazne, no ipak kada ih stisnem ima mlijeka...
zorana, baš sam se sjetila tebe.
ne mogu zamisliti još jednog sisavca pored sebe... i dva su nekad previše.
s tim da veći traži češće nego manji.
kad mali doji i kad ne doji.
*ebemu, ra, pa kako još onda stigneš skuhati, speglati, oprati pod i ostalo /štono si napisala na ljetnicama/. Znaš da ja to ne stignem napraviti ni kad sam sama :mrgreen:, a kamo li uz moju veliku priljepčicu. Inače Neva je zadnja dva dana (ne noći) cicala 4-6 puta i to KRATKO (ona inače nikako nije taj tip), a ja imam 51 kg :D. Sad ganjam pedezdvojku do pregleda 20/07, da mi savjest mirna, a dupe mekše.
Ra, dakle, čekamo tvoj kostrenski recept.
Vitekova, mi se razumijemo.
Zorana, baš me zanima kako će to kod vas biti nakon poroda. Svakako veselo i hranjivo.
Sada smo već na 5-10 cicanja dnevno jaooooo :roll:
Meni tako nekad dođe tlaka ga dojit u doba kad ne običava :/ :(
Kakva vam je situacija u ove urenebesno vruće dane? Meni su još uvijek cice "ispuhane", a potražnja je velika. Jutros je prekinuo dojenje, potražio gdje mu je voda, pa malo pio vode, a onda se opet bacio na posao. :/ Kontam da mu vjerojatno nije bilo dosta mlijeka da utaži žeđ pa si je pomogao vodom... Sad sam 15 tj. Moguće da se smanjila količina mlijeka?
I da - u radnom tjednu baš mi je milo primiti ga na prsa čim se vidimo, ali su mi vikendi tlaka jer je stalno prištekan. Ostane gladan pa je grintav, pa opet traži cicu, a MM jurca naokolo i pokušava ga animirati drugom hranom...
a jel vas koje ste dojile ili dojite u trudnoći ne bole bradavice?
meni je bol nesnosna prvih par minuta,desnu mu ni ne dajem jer mi je bol nepodnošljiva.
ali dobro,kod nas se cicanje prorijedilo na 2-3 puta dnevno,a ja bih i to polako prema kraju, ali ne da gazda.totalno po... kad mu počnem objašnjavati da ne bi baš sad, da ćemo kasnije... :mrgreen: nema nagodbi.
bole, naravno da bole.
kod nas je luđački, ne mogu sada pisati.
Buca - i mene bole: točno tako, prvih x gutljaja, pa je onda o.k. I više bole kada je razmak među podojima veći :/
OLIVIJA i BUCA, identično, a bol j sve jača kako odmiče trudnoća.
Napisala sam da je kod nas rusvoj, evo nakon puno dana napokon mirna noć, sa tri ili četiri buđenja. Prošlu noć je Neva satima plakala, urlikala, mlatarala jer je stalno htjela cicati, ali ju je izbezumljivala mala količina mlijeka - bilo je tako da je MM na kraju rekao da ide zatvoriti prozor da netko od susjeda ne bi zvao policiju. Nikako je nismo mogli umiriti, cicala bi, a kad pocicala par gutljaja opet bi počela ridati 'ooooooććććeeeeee ciiiiccccuuuuu!'. Onda sam shvatila da to ona hoće ONU cicu, cicu kojoj je ona u potpunosti određivala količinu mlijeka. Eto, privikava se na život u kojoj cice nisu samo za nju. Teško je, ali je i iskustvo, sad vidim što proživljavaju djeca koja su nasilu otrgnuta od cice bez pravog razloga. Moja curica, istina, to jako iskazuje, ali SVA djeca to proživljavaju, pokazivala ili ne.
Puse za Nevu. :)
ovca - joj, da nismo izbacili noćne podoje i nama bi isto bilo! I po danu se dere "sise, sise", a ne mogu mu objasniti (objašnjavam ja, ali on neće čuje/razumije) da više nema toliko mlijeka koliko bi on htio. A nikako ne želim izvaliti rečenicu da nema mlijeka jer je mama trudna: bojim se da ne bude ljut na bebu i prije no što se rodi... :/
(i MM zatvara vrata i prozore prilikom takvih epizoda...)
Nisam namjeravala pisati na ovom topicu jer je on više nekakav kružok, ali tu i tamo pročitam šta se piše jer mi je tema zanimljiva. Međutim, ovakve me generalizacije baš ljute. Ono što ja vidim iz ovog primjera je što proživljava jedna curica koju jedna mama doji u trudnoći. Jasno mi je da su trudnice koje doje često stavljene u poziciju da brane svoje postupke, ali to nije razlog da tako olako zaključuju o osjećajima nepoznate djece.Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
VERTEX, ja sam izričito pisala o dojenju u trudnoći, odnosno o tome što osjećaju djeca koje još doje, a mame su im trudne. I zato što se dojenje s trudnoćom mahom prekida, iako čak ni medicinski nije nužno.
jel se smije dojiti u trudnoći???
Predlažem ti da pročitaš Rodinu brošuru o dojenju u trudnoći i tandemskom dojenju
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...oci_tandem.pdf
a šta nije to što sam čula da ako se u trudnoći doji da se fetusu oduzimaju vitamini i minerali???
U najgorem slučaju ću ja biti u deficitu ;) Ako u trudnoći ne postoji opasnost od spontanog pobačaja ili preranih kontrakcija: nema frke. Moj ginekolog zna da dojim i sve 5. Beba se pravilno razvija a moj dječak ne skida osmijeh s lica.
Danas bila na pregledu, otvorena sam za prst :( Dojiti dalje ili? :?
Ne oduzima se bebi nista jer mlijeka tijekom trudnoce ima malo do nimalo.
Vitekova, ra je nastavila, ali kod nje nije išlo dalje do pred porod. Ti osjećaš dosta jak pritisak, zar ne?! Opet, u tvojim tjednima jest često to neko lagano otvaranje, neovisno o dojenju. Kako imaš ginekologicu koja nema ništa protiv dojenja u trudnoći - ja bih je ipak pitala, makar telefonski. Poznavajući Vita meni se čini da bi sada prestanak značio puno veći napor nego par minuta podoja dnevno.
Ja bih na tvom mjestu nastavila dojiti ukoliko se osjećam dobro i sposobno.
Hvala ovčice :*
Problem je što je Vito opet počeo jaaako često cicati i to ne po par minuta nego po 15 minuta svaki put :/ Posebno nam je problematično uspavljivanje jer se uspavljuje samo na cici, a to zna stvarno potrajati. Za sada ću ga dojiti danju i dalje, pokušat ću malo skratiti podoje, a uspavljivanje ćemo pokušati prepustiti tati ako ne bude traumatično. Imam idući pregled za 20 dana pa ćemo vidjeti za dalje. Nisam doktoricu podsjećala na dojenje (ona sigurno misli da smo davno prestali jer me ništa ne pita) jer bi mi sigurno rekla da prestanemo...
zašto si sigurna da bi rekla da prestanete?
pitaj je, baš me zanima šta će reći.
sad sam baš gledala: 26tj - prst
37tj - 2cm
38tj - 3cm
39+3 - rodila!
dojila cijelo vrijeme. za uspavljivanje jaaaako dugo.
ali to je moja priča. kad osjetiš da ti je neugodno prekini podoj.
kao što ovca reče, traumatičnije je sad prestati skroz dojiti.
:*
Mi smo uveli nju-nju-nju. Neva je divljačila sa cicom u ustima, plesala bi i glumila konja, pa sam rekla da to ne mogu, da mi je neugodno, da mi smeta, da želim da doji mirno i nježno. Shvatila je. Sada kada počne bum-bum ples kažem joj da mi je to neugodno, a ona na to 'Neva oće cicu, samo majo nju-nju-nju'. To nam je šifra kad je mami previše. Ah, da, M. joj je pokazivao kako da cica da je mami ugodno - otud nju-nju-nju.
Ja sve više uživam u ovom dojenju, ona je sve nježnija i razumnija, a posebno mi je slatko kada istovremeno osjetim bebu kako mrda s jedne strane trbuha dok Nevin trbuščić mrda u ritmu disanja s druge strane trbuha.
Ovca: raznjež! Nadam se da će i moj magarčić uskoro shvatiti da i mene boli i da mi nije ugodno! U petak idemo 3 tjedna na godišnji odmor i pomalo ga se pribojavam. Naime čim sam doma onda bi stalno sise. Ajd, sad se sjetio da može ponekad i malo vode popiti, ali žvače li ga žvače... Na svu sreću se prestao vrtiguziti :roll:
I meni je dojenje užitak, zato i ne bih da prestanemo :( Vito opet po cijele dane viče cica, cica, a ono što mene brine kod njegovog dugog dojenja od 20 minuta je što često osjećam laganu bol (kao predmenstrualnu) nakon što Vito doji više od 5-10 minuta. Zato ovaj plan da ga tata počne uspavljivati