e cvijeta moja, ja sam ti ovo skroz ozbiljno shvatila. radim, a sve mi se u primozgu vrte pitanja.
i bome dolazim do jako interesantnih ideja.
slusaj sad:
1. na podrucju logike, psihologije, znanosti o drustvu, znanosti o pravu, cini mi se da smo na pragu velik otgrica.
evo na primjer:
ako sam dobro shvatila (ispravite me, vi se bolje razumijete) markic i incijativa nemaju namjeru (barem za sada) provesti one tocke od a-f, sto sam ih u prijasnjem postu izlozila. jer kako kaze nema tu ni natruge ni rasizma, ni diskriminacije, te sacuvaj nas boze uskracivanja ljudskih prava.
dakle oni su gradani kao i svaki drugi. no s druge strane kad su u braku, onda su si sila necastiva sposobna razoriti drustvo, a moze biti i svemir.
sad, ja sam socijalizirana u jednoj vrlo razumljivoj logici:
zakonski i obicajno je npr. krada krivicno djelo. ovisno o vrsti, tezini i slicno razlicito se tretira, ali je krivicno djelo. dakle ako si npr. lopov, onda ne mozes u isto vrijeme biti recimo postovani gradanin i recimo predsjednik suda, akademik...itd, nego si lopov i sjedis u zatvoru. (zanemarite sad nasu zbilju, doktore ive, lepe nadane itd...)
ali ovdje se radi o jednoj potpuno novj, ocito vrlo kompleksna, visa logika (kojoj moj skromni mozak ocito nije dorastao).
dakle istovremeno si destruktivna, razarjuca sila necastiva (koju treba ona zabraniti, zatvoriti, sprijeciti) i moj prijatelj kojeg sam pozvala na rucak, normalan gradanin, sa svim gradanskim pravima , osim tog jednog, jelite braka.
ja to stvarno ne kuzim.
odnosno onog bezimenog na komentarima, koji ti kaze: mrs stoko jedna, treba te zatuci. to kuzim, jasno mi je.
ove kompleksne nikako da skuzim. ali valjda je greska u meni.