Iskreno, ni ja ne kuzim sto ga je sad frka. Vidjet cemo mi jos cija mati svarce vunu prede...
Veceras isla u setnju s mamom i mamu zabolilo u krizima. Setala tri frtalj sata. Vau.
Printable View
Iskreno, ni ja ne kuzim sto ga je sad frka. Vidjet cemo mi jos cija mati svarce vunu prede...
Veceras isla u setnju s mamom i mamu zabolilo u krizima. Setala tri frtalj sata. Vau.
Martina, pozlatile ti se!
Ma nisam mislila prije 38 tt indukciju, al nece dr cut nikako.
lavko, pusti dijete da se rodi kad dodje vrijeme.
Vidis da si nasla nacina za prezivjeti dan pa onda samo nastavi tako. U medjuvremenu mozes pokusavati sve i svasta za pokretanje poroda jer, u principu, niti jedno od toga nece napraviti ama bas nista ako beba i ti niste spremni za porod. Cak ni seks, jer tesko da ce iciji muz proizvesti stvarno dovoljnu kolicinu prostaglandina.
Prema mojem ginekologu, jedina stvarno koliko-toliko znanstveno dokazana metoda je stimulacija bradavica, ali i to bi trebala svaki dan, nekoliko puta po 15-20 minuta. A i tad nece biti nista ako nije vise-manje ionako doslo vrijeme.
(Ja sam rodila s 42+1 i stvarno sam svasta probala, a samo da izbjegnem indukciju koja je trebala poceti na 42+2.)
Ne mogu, ne mogu vise. Evo danas sam opet lose. Jedan dan dobro, sest lose. Svi ti nacini smirivanja su nista i samo me iscrpljuju do krajnjih granica. Pricam to svojij dr i ona se nasmije. Dala bi joj jedan takav dan da shvati kako je to.
Zato cu probat nekim prirodnim nacinima, najgore sto se moze desit je nista.
Www.nextdirect.com
Gledaj svu tu finu robicu, izaberi nesto za svoju bebicu, proletit ce ti vrijeme dok ne reces keks, ma kako sporo ti se cinilo. Pokusaj uzivati u dosadi i tisini i spavanju. Zapamti taj osjecaj. Kad rodis pokusaj ga se prisjetit. Falit ce ti :)
Ajoj al moji dani nisu ispunjeni dosadom, vec fiks idejama, panikom i strahovima. A sad imam i problema sa spavanjem jer me sve pritisce, noge su mi teske i nemirne, spavam po 3-4 sata po noci. Nijedan ovaj dan mi nece falit, vjeruj mi.
Idem malo po stepenicama u kuci.
Lezim i stimuliram bradavice. Al izgledam glupo negdje.
Draga Lavko,ti izazivas trudove,a ja smisljam ideje kako ih ne izazvati,kako da mi crviks sto duze ostane u komadu...uh,uh....donedavno sam se drzala,tebe tjesila.....sad bih i ja mogla otvoriti ovakvu temu,ovi tjedni koji sljede me izluduju,odjednom umirem od straha :-(
Ti mi se Lavko drzi,znas da svaki dan moze biti dan D i kraj ovih strahova :love2:
Saljem poruku.
Grlim vas obje jako
Lavko draga moja, samo sam svratila da te malo izgrlim, ajde guraj još malo, vidi dokle si već došla!
Jesu te bar malo zaokupile stvari za bebu? Nisam popratila, jeste se odlučili za ime?
Lavko pa di si?
Toliko mi je lose da nemam snage pisati o tome. Budem ako se smirim malo. Mozak stvara konstrukcije.
Lavko draga moja grlim i mogu ti se komotno pridruziti :-(....ali sam si kupila hrpu krizaljki i ispunjavam li ih ispunjavam, probaj i ti...
Mury drzim fige!!
Ne mogu ni krizaljku rijesit. Ne mogu vam opisati, strah 0-24, stvaram strahove, ne znam, cak sam mislila na hitnu da mi daju inekciju za smirenje. Ali to imam i doma.
Lavko, jel možeš brzo nać nekoga da te izvede iz kuće i povede u šetnju, vožnju?
Moraš izać iz kuće i pokušati otresti to grozno raspoloženje...
Grlim :love2:
Popodne idem sa starcima u neki soping. Ne znam ni kak cu to. Problem je sto ja konstantno imam strah da ce se nesto lose desit. A beba je jos mirnija ako je to uopce moguce.
Ne mogu zamislit da cu ovako mozda morat provest jos 4 tjedna do termina.
Odi u setnju i ako se ne uspijes smirit onda bi ja na tvom mjestu otisla kod dr
Da, ici cu u taj soping i vidjeti. Jedino sto mi dr moze dati je Normabel, to imam i doma. Jedino mogu popricat s nekim.
Onda si uzmi normabel, radi sebe i radi bebe
Pa drmni Normabel, ko da je to nešto.
Pol trudnica u Petrovoj je na njemu.
Popila sam i to dosta danas. Zvala sam dr, rekla je da mogu popit vise od onih 6 dozvoljenih mg, ja sam popila 8. Umrtvio me, zaspat nisam mogla, taman kad krenem spavat, sjetim se svega sto me zdere i nista.
Sad se beba javlja po nekih 15-20 min u odredjene sate, a do neki dan je znala po dva sata u komadu, najmanje, znala sam je osjetit i po cijelu vecer. I mene to sad uzasno brine, to je sad sve manje i manje. I onda krecu konstrukcije koje me sram napisati, svakakve dijagnoze u glavi. Ne znam ima li ijedna trudnica da je prolazila sve ovo na ovako ruzan nacin.
lavko, mislim da će ti se sad javiti manje nakon normabela...kažu da ih to uspavljuje
Kad vidim koliko se mučiš, ja bih najradije da te ranije porode. Koliko god je svaki dan u buši bitan, sad kad si u sigurnim tjednima (moj gin je rekao nakon 35tt da mogu odahnuti) mislim da ovo toliko loše utječe na tebe, a preko tebe i na bebu. Ako si ti uznemirena, možda se baš onda beba ne javlja (moja nije)
Drži se, dan po dan po dan i još malo... Kad ti je termin?
Malo mi je lakse, bili smo u voznji.
To je ono sto moja dr ne shvaca, ovime stetim sebi, djetetu i svima oko sebe. A ona hoce da sve bude prirodno. Ma dosta mi je tog prirodnog kad je svaki dan muka. Koliko je prirodno piti tolike Normabele, to ne razmislja.
Citam ovu temu od pocetka, ali prvi put imam stvarnu potrebu reagirati jer osjecam da se stanje znatno pogorsalo - jel mozes ikako stupiti u kontakt s psihijatrom, mozda on ima kakav savjet za lijekove? Bubam sad napamet, ali nisam sigurna koliko ti je sad potreban - ginekolog.
Iduci tj idem psihijatrici radi dogovora za poslije poroda. Ja vec pijem jedan lijek koji nije moja terapija, ali su mi ga dali zbog trudnoce. Ne znam da li ista pomaze, mozda bi bez njega bilo gore...to znaju dat trudnicama.
Ne mozemo tu puno osim nadat se porodu. Idem i psihologici na razgovor u ponedjeljak.
Rjesenje je porod. Pokazat cu nalaz psihijatrice ginekologici, mozda shvati koliko mi je tesko jer je njoj to sve bezveze...
Grlim mila.
lavko, grlim te draga, izdrzi jos malo
al hebate, inace masu tom indukcijom na svakom cosku, treba puuuno truda da ih otkantas, a kad netko pita onda sipak
Lavko, vezano uz sve manju i manju aktivnost bebe.
Kad se tvoja djevojčica rodi, vidjet ćeš da će prve dane, pa i tjedne života provesti sa jako malo razdoblja budnosti, izuzev budnosti za papanje.
To je normalan ritam bebe.
I u trbuhu oni jako puno spavaju, a kako se bliži porod znaju se i smiriti, kažu da "skupljaju snagu za porod", a u biti toliko rastu i razvijaju se da nemaju dodatne energije za rasipanje a bogami ni mjesta za gimnasticiranje.
Evo par citata:
"Between 32 and 34 weeks, the amount of organization between a baby’s patterns of brain activity, changes in heart rate and eye movements increases remarkably. This means that, as you approach the end of your pregnancy, your baby spends gradually less time in the indeterminate sleep state and more in the quiet sleep state."
"If you are particularly anxious, it is likely that your baby will spend more time in the quiet sleep state and move less while sleeping, than if you are less worried." (http://www.naturalchildmagazine.com/...fter_birth.htm)
"Just like newborns, fetuses spend most of their time sleeping. At 32 weeks, your baby sleeps 90 to 95 percent of the day. Some of these hours are spent in deep sleep, some in REM sleep, and some in an indeterminate state — a result of his immature brain. During REM sleep, his eyes move back and forth just like an adult's eyes. Some scientists even believe that fetuses dream while they're sleeping! Just like babies after birth, they probably dream about what they know — the sensations they feel in the womb.
Closer to birth, your baby sleeps 85 to 90 percent of the time, the same as a newborn." (http://health.howstuffworks.com/preg...n-the-womb.htm)
Izdrži još malo...
Citam temu.....i mislim si....zar zaista mislite da je indukcija u 37tj dobar izbor. Pogotovo za nju koja je puna strahova. Indukcija,pogotovo rana indukcija, moze biti dugotrajna i ne mogu zamisliti kako bi reagirala da to recimo traje 24 sata bez imalo prirodnih trudova....bojim se silne panike koja bi te mogla spopati
Ja lezim u petrovoj vec 2mj,u ponedeljak punim 42 tjedna i priljkujem svoje trudove jer znam da ce u ovim tjednima ,ako ih docekam...sve ic brze,lakse i bezbolnije. Mislim da bi i ti tako trebala razmisljat....
Maca super! Dobro si se sjetila! Znaci beba stalno spava i zato se ne mice!
Lavko nadam se da te to bar malo smirilo
principesa ja ne mislim nista bas dobro o indukciji, mrzim taj drip neopisivo, jer sam ga iskusila
al mi se cini da bi njoj, kad napuni 38 tt, mozda i bila bolji izbor
velim mozda, ne znam
al znam da masovno induciraju bez potrebe
strahove koje lavko opisuje tesko je razumjeti, ja ih ne razumijem, tj. ne znam kako joj je, a nije da sam bila smirena u svojim trudnocama
samo vidim da joj je jako tesko :-(
Lavko, nemaš se razloga brinuti što se beba manje miče! Stvarno previše analiziraš i brojiš njene pokrete.
Ja sam se brinula ispočetka kad se počela manje kretati, pogotovo jer sam izgubila prvu trudnoću, ali me doktor uvjerio da je sve super. Onda mi je bilo samo "Ok, javila se danas, znači da je živa!" :)
Ma ne mogu ni njima svi dani biti isti, pogotovo sad kad doživljavaju podražaje iz okoline. Uostalom, kao što je maca papucarica rekla, veliku većinu vremena spavaju. Bilo je dana kad se javila tek navečer i to samo štucanjem. Drugih dana bi se trbuh tresao ko košarkaška lopta. Evo je sad, skoro puni godinu dana, super zdrava, vesela i živahna cura.
Ne brini. Ideš na preglede. Javlja se. Sve je u redu. Beba je dobro. Vjeruj liječnicima.
Javljam se iz Petrove, jutros sam snimila ctg i nosila ga na potpis u radjaonu i pred doktorom imala napad panike. Trazila sam da mi daju inekciju Normabela i dezurni je rekai da me ne moze pustit doma takvu i da ce me zadrzat. Spicili su mi inekciju i sad lezim za nijansu smirenija.