novel - koliki ti je ciklus.. sva sreća da imam 19 inčni monitor :roll:
Printable View
novel - koliki ti je ciklus.. sva sreća da imam 19 inčni monitor :roll:
e, i fakat ti je označio O - to znači još bar dva tjedna do T ili M - uh, fakat dugo čekanje :/
andiko inače su mi ciklusi 30-34 dana, ovo je fakat izuzetak, ovoliki mi je bio prva M nakon kiretaže jedino, pa dva po 38 dana, pa zadnji 33 s tim da sam zadnji put stavljala utrogestan, a ovoga puta sve to pripisujem putovanju i nagloj promjeni klime :roll: , ali ovo je stvarno previše. Ne znam kaj da radim :/
andiko evo mislim da je sad u C...samo mi nije jasno ovo skakanje BT...zasto bi to moglo biti?
pepe2 - draga, bas si nestrpljiva.... :P Moraš izdržat bar cijeli mjesec da vidiš kakva ti je situacija - od koliko do dkoliko ti se kreću temperature, kad ti je ovulacija i sl...
Evo meni recimo ciklus u pravilu traje 27 dana i ja sam bila u uvjerenju da mi je O 14 dan po sluzi i sl. Kad sam počela mjerit BT, ispalo mi je da mi je O u pravilu 16. dan, što je čudno za 27dnevni ciklus.
Moraš sačekat, pa vidit... :roll: Znam kako si nestrpljiva, svi smo. Ali na kraju (kad vidis da vec imas nekoliko grafova :roll: ) skužiš da vrijeme zapravo jako brzo ide....
novel - nemam ti bas kaj pametno rec, jer nisam nikad imala slicnih problema (moji su druge vrste). Al koliko čitam - doktor, utrogestani... U svakom slučaju, nadam se da si hopsala u vrijeme O, nikad ne znaš ;) Želim ti sreću :*
Kako ti označi kad makneš onaj w sa 10. dana? Jel ti pomakne dan ovulacije, ostavi isti dan ili uopće ne obilježi ovulaciju?Citiraj:
stelerina prvotno napisa
ne zabiljezi O :(
stelerina :love2:
Pa to zna biti kod PCOS, ali da te ne plašim, takvi su i moji nekad znali biti.Citiraj:
Pepe2 prvotno napisa
Priznat cu da jesam nestrpljiva...reći ću jos i da mi ovo nije prvi graf ( samo nisam ih imala na FeFe do sad) i nije mi bas tako svaki dan skakalo... valjda ce se ustalit :( ..pa nece valjda sad neki problemi ?
Mozda da probas u FF ubaciti i te stare grafove? Bar će ti FF izračunati neku statistiku... A i da usporediš kako si ti određivala ovulaciju i kako FF određuje.... Možda pomogne.Citiraj:
Pepe2 prvotno napisa
Ma neće problemi... Nemoj se brinuti. Temperatura ovisi o gomili uvijeta . Bitno je da se vidi kad je ovulacija.
sandriiiiiiiiiij di siiiiiiiiii
kako je moguce da mi je oznacio O kad mi BT izgleda jednako kao i u prvom dijelu ciklusa, nije nista vislja :?
stelerina - zato što nemaš više onako niskih kao u prvom dijelu ciklusa - pa je zaključio da su višlje :heart:
Uh, morala sam otići... Evo me natrag. Iskreno, meni tvoj ciklus izgleda anovulatoran, kao što je bio i moj pretprethodni. Pišem ti ovo zato što je meni u sljedećem ciklusu O došla 5.ili6.dc, pa čisto da budeš spremna, jer ja nisam bila.Citiraj:
stelerina prvotno napisa
Btw, neće se Franny ljutiti što je spominjem, ali njeni su skoro svi grafovi bili kao ovaj tvoj, pa eno nam je na proljetnicama. Kuc-kuc!
Ipak se nadam da debelo griješim i da ćeš me razuvjeriti s plusićem ČČP TTB (Čim Čim Prije, Tim Tim Bolje)
:love:
I ja mislim da je anovulatoran :x al nema veze, zato stalno skicam grafic od 12 mj i nadam se ponvno S i O
hvala draga :love:
idem gledat grafice od franny ako jos postoje :mrgreen:
Slažem se. FF računa neki prosjek temperatura (to je otprilike ona vodoravna crta), a kad vidi da je dalje taj prosjek viši (znam da nisam baš dobro objasnila) on obilježi dan ovulacije. Da sad taj dan još obilježiš E on bi vjerovatno stavio punu crtu umjesto ove iscrtkane. No ipak postoji mogučnost da na kraju pomakne dan ovulacije, ako ti se promjene kasnije temperature, tj. ako prepozna na drugom mjestu povoljnije podatke. Uf, jesam ga zakomplicirala!Citiraj:
andiko prvotno napisa
Dajte savjet - otisla sam na vikend i nisam ponijela svoj toplomjer ( digitalac)...tamo gdje sam bila bio je samo obicni (zivin) i probala sam mjeriti temp, ali je pokazao nesto jako cudno ( ispod 35.5) sto nisam uvazila...
Kako sad da na graf (Fefe) unesem temp. za ova dva dana ? Ili da ih uopce ne unosim?
Pepe2, nemoj unositi ništa za te dane. Danas nastavi, a FF će ti povući isprekidanu crtu.
Evo, tako sam i ucinila...
Danas se na LH trakici pojavila ona slabasna druga crtica ( u 13.30 h)...vidjeti cu kako ce izgledati veceras...u svakom slucaju mislim da se O priblizava...A tako sam happy sad sto mogu to pratiti.... :D :D :D
Sta mu znaci ona prozirna 0 (tockica) ??
(nesto me je upozorio ja odma ugasila nisam ni procitala :oops: )
Mjerila si temperaturu kasnije nego što inače mjeriš.
Aha :oops: hvala
Imam jos jedno pitanje izvinite sto sam dosadna ali ja svoj inglis samo natucam :oops:
ovako kaze : No Ovulation has been detected or reported on your chart yet.
e sad kak to kad mi je do jucer pokazivao da je bilo a jutros nestalo :oops:
Mislim da si ga zbunila s Watery iscjetkom..., jer to za njega znači plodno razdoblje.
A jadniče zbunjeno ...
Prepravila sam na C .. iako neznam kak bi opisala taj isjecdak :/
Sandrij hvala..
pepe2poigraj se malo sa FF , pokusaj staviti malo vise temperature za naredna 3 dana i vidjeces kad ce ti FF oznaciti ovulaciju . Za sada ti je prosjek temperatura takav , da FF nije jos siguran . :*
Imam i ja jedno pitanje: naime na uputstu vada i kako se meri temp. na FF pise pod poslednjom stavkom:
Enter your data on your chart or bedside notepad as soon after taking your temperature as possible.
Je l' to bas bitno, jer ja ne stignem savaki put ujutru da upisem temperaturu :?
:lol: ma nije . ali ima dosta zaboravnih , pa poslije ne znaju da li je bila 35,6 ili 35, 6 , znas ono svaki dan isti , ne znas vise sta je bilo juce sta danas , jos iz sna .Zato oni to kazu , naravno da ne utice na vjerodostojnostCitiraj:
suzy prvotno napisa
:mrgreen: jes i to sto kazes, silly me :saint:
Pls. ako koja ima minut vremena da virne na moj graf....Sto mislite...Kad je bila O posto FeFe nista ne kazuje... :(
Ja mislim da ti je bila 12 dc ., posto ti i LH trakice tako pokazuju . Napisi sad na FF temperaturu za sutra npr. 36.4 i pogledaj gdje ce ti staviti krizanje za ovulaciju , pa poslije samo izbrisi tu laznu temperaturu Eto cisto da vidis kada bi ti sutra temperatura 36.4 da li bi ti zabiljezio ovulaciju. Ja mislim da mora . :* .Probaj pa javiCitiraj:
Pepe2 prvotno napisa
Uh nisam dobro pogledala , izvinjavam se , ne moze 12 , moze 14 dc , upise sljedece tri temperature pa ces vidjeti kad ce ti staviti ..hoce li staviti 12dc ovulaciju ili 14
Da..oznacio je 14 DC, ali meni to nikako nije bas jasno jer me 12DC cijeli dan bolio desni jajnik...pa jel to znaci da nakon te boli krene O...I sad sam opet u badu jer opet smo sigurno profulali.
Znas sta , FF je samo kompjuter , radila si OPK , pikalo te u janicima ,ja bih vise vjerovala sebi , nego kompjuteru ..Samo nemoj da se nerviras
Upravo to am i ja zakljucila.... :preskaceuze: smo 13 Dc i ja vjerujem u plivace da su zivjeli dovoljno dugo koliko treba....
:D :D :D :D
Zelim misliti pozitivnooooooooooooooooooooooo
He he he ...sad je i Fefe popustio...oznacio bas kako treba, a samo sam unijela i podatak OPK i za 11 DC kad je isto bio pozitivan test ( u stvari su crtice bile jake navecer 11 DC i jutro 12DC)..
E pa molim ~~~~~~~~~~~~~ + .
za L@oru:
ovo je npr sa stranice medicina.hrCitiraj:
Bazalna temperatura je vanjska temperatura tijela mjerena ujutro prije ustajanja iz kreveta i obavljanja bilo kakve aktivnosti. Mjerenje treba obavljati po mogucnosti uvijek istim termometrom i na istom mjestu tijela. Najjednostavnije je mjerenje u ustima, pod jezikom. Preporucljivo je koristiti poseban "bazalni" temometar koji ima povecan razmak izmedju temperaturnih jedinica kako bi se s vecom sigurnoscu zapazile male promjene temperature. Temperaturu je potrebno mjeriti svaki dan nakon prestanka menstruacije dok ne nastupi skok koji oznacava ovulaciju.
A što se tiče ovog bazalnog termometra, mislim da ti nije nužan.
A za fertylity friend i pitanja vezano uz to ti preporučam da prvo pročitaš ovih 7-8 (ili 9) sreanica, a šta ne nađeš, ovdje postavi pitanje. :mrgreen:
Vjeruj mi, djeluje komplicirano, ali uopće nije.
Sretno! ;)
Help! Nisam bas s engleskim na "Ti" pa imam pitanje...FeFe mi je danas ponudio neku novu opciju pa sam prihvatila i sad na grafu imam cudo novih podataka, a nisam sigurna da ih razumijem.. Hoce mi netko pomoci? Sto znaci onaj "T" u "stats" i ono odbrojavanje 5,4,3,2,1 do tada?
Hvala.
To su VIP clanstvo koje imaju oni koji placaju , a mi koji ne placamo , dobijemo po poklonjenih 5 dana , s vremena na vrijeme . 5,4,3,2,1 ti je odbrojavanje koliko imas do testa , a T ti je dan kada oni preporucuju da se testiras .Citiraj:
Pepe2 prvotno napisa
ronin :heart: :heart: da ozdravis , ali da temperature ostanu :love:
ronin :heart: :heart: da ozdravis , a da temperature ostanu :love: