tu sve piše, pročitaj https://docs.google.com/file/d/0ByLr...QzQ/edit?pli=1
Printable View
tu sve piše, pročitaj https://docs.google.com/file/d/0ByLr...QzQ/edit?pli=1
Fala, tek sam sad pažljivije pročitala, dakle treba sve tri potvrde. Od firme i porezne nema šanse da dobijemo do 18.1 .
jel netko pokušao sa konkretnim upitom gradonačelniku,tj. gradskoj upravi? ovo je luda kuća!!!!!!!!!
Dođe mi da ispišem dijete iz vrtića, ostanem doma još dvije godine koliko imam pravo sa najmlađom, do tada će srednja u školu. A opet mi je bolje da ide u vrtić, zbog socijalizacije i ostalog. Ma više nisam pametna, da znate.
Luda kuća, stvarno, osvanula je sad dopuna obavijesti: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
Evo danas su nam na sastanku najavili kako bi trebale izgledati te potvrde iz banke, dobit ćemo neku šprancu po kojoj ćemo sve pisati pa će svima biti lakše i brže.
Dobra vijest je da vjerojatno ne bi naplaćivali te potvrde.
Kada se najranije mogu dobiti potvrde iz porezne za 2012, da li već 1.2.?
javila mi se bankarica. obzirom da meni odmah s plaće skinu ratu kredita, moji u fabrici trebaju mi napisati koliko su mi uplatili od 1.1.2012. do 1.1.2013. a ona će mi izdati potvrdu da je to uplaćeno na stambeni kredit taj i taj.
mi smo mali biro i nemamo računovodsvto tako da mislim da će naša tajnica biti naprosto oduševljena kad joj to sutra kažem. obzirom da sam ju vidjela kako klompom ubija guštera strepim od sutrašnjeg jutra (nadam se daće obući čizme meke podplate).
Mamitzi, koja banka? Zna li netko kako postupa Erste? Danas u banci na telefon nitko nije znao ništa.
Na chatu e-bankarstva Erste banke kažu da će potvrdu naplaćivati 50kn (po važećem cjeniku).
čokolada -zagrebačka banka
Kako sam gore napisala poslodavci poreznoj te podatke dostavljaju do 31.01. i iz iskustva znam da to vecina radi zadnje dane i porezna te podatke mora obraditi, ako postoje neke greske ili razlike onda se moraju ispraviti da bi se obradili tako da mislim da ako dobijes podatak 01.02. da je to cista sreca.
Uh, kad mi u danu fali malo živciranja i da mi se digne tlak samo dođem na ovu temu. Još uvijek ne smijemo psovati ovdje? Dajte bar na ovoj temi. :mrgreen: To je jedini način na koji se o ovome mogu ispravno izraziti. I sad još ovaj zakon o odgovornosti za lupenja na internetu, nemam sreće...
Nego, neću im ništa donijeti do 18.1.
Poštovani gosp. Lovriću i ini dužnosnici, HZZO naknadu za bolovanja, por. i rod. naknade za prosinac isplaćuje 19. ili 20.1. pa ih vjerojatno ne mogu izdati do 18.1. Dajte molim vas sad još jednu dopunu dopune obavijesti.
A s obzirom da potvrde o prebivalištu ne mislim ni vadit ni nosit (plaća li se to ono u Petrinjskoj kad se vadi?), fućkajte se.
Smijem li barem napisati "nab.jem i vas, i vašu dopunu obavijesti i zaključni dio rečenice u točci III".
Uh, ako budem banned zbog ovoga, ali tako sam ljuta.
Nego, što u nekom dopisu znače crtice i zarezi? Je l to znači "I" ili to znači "ILI". Dakle treba i potvrda Porezne i potvrda poslodavca? Ugovor o stambenom kreditu I dokazi o uplaćenim ratama? Mogu li ugovor o kreditu kopirati za 50 lipa po stranici, ili ga moram ovjeriti kod javnog bilježnika slučajno?
Citiraj:
- potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva,
- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),
- ugovor o stambenom kreditu, dokazi o uplaćenim ratama u prethodnoj godini,
A kaj ako mi je muž dobio nogom u dupe? Treba donjeti presliku radne knjižice i prijavu s burze ili treba do smrada od bivšeg poslodavca po potvrdu o primanjima za 2012?
Evo, potvrđeno je da ZABA ove potvrde neće naplaćivati.
još kad bi ti svim curama mogla izvaditi te papire nebi sreće bilo kraju.
Inače ja danas pošaljem muža da mi izbavi papire u Hzzo, i oni nemaju struju na nekom njihovom informatičkom sistemu, ko bi reko?
Jelena :LOL:
bandic je na radiju 101 u 10.45 pa mozete poslusati njegovu pricu, a mozete i zvati, pa ga priupitati stogod o ovom neredu koji je opet priredio
evo na 101 je gradonacelnik izjavio eksluzivno:
da niko nece placati puni iznos za vrtic, niko!!!
svi ce potpisati izjavu pod punom i materijalnom odgovornoscu za svoje prihode koje ce morati dokazati u sljedeca dva mjeseca.
Ta izjava koju je spomenuo nije dodatni dokument, nego je sadržana je u obrascu Zahtjeva, ima na webu.
Dakle, treba nam još:
1. potvrda o prebivalištu djeteta ILI izjava gdje dajemo suglasnost da sami provjere. Prošli puta ta izjava je bila dio obrasca za Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva, samo je trebalo zaokružiti, a sada je nema. Znači da, ako nemamo staru potvrdu o prebivalištu a ne želimo (i ne možemo) ići na MUP po novu, trebamo sami napisati izjavu o suglasnosti i priložiti je.
2. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva - ima formular koji se popuni
3. Potvrda poslodavca o netto dohotku u prethodnoj godini (pojednostavljujem za svoj slučaj, oprostite)
4. Fotokopija ugovora o stambenom kreditu
5. Potvrda iz banke o ratama kredita uplaćenim u prošloj godini
6. Fotokopija rješenja o oslobođenju od poreza za prvu nekretninu (ne znam kako drugačije dokazati da se radi o prvoj nekretnini a to im je bitno)
I to sve treba predati do 18. siječnja.
Do 31.3. treba predati potvrdu o visini dohotka za prošlu godinu, iz Porezne uprave. Napisali su da to treba za sve članove zajedničkog kućanstva, ali ne kužim zašto bi se podizalo za one koji nemaju nikakav dohodak (npr. moje dijete). Opet, ako piše za sve, to znači za sve, I guess.
Isprika, zaboravila sam spomenuti fotokopije osobnih iskaznica za članove kućanstva.
Sve skupa ispadne 8 priloga.
baš na našem vrtiću je prekrižena NOVA , već je iscrtano ona u kojoj se stanuje
U pravu si, čitala sam sa skeniranog dokumenta koji je bio linkan ovdje nekoliko stranica ranije. To su u međuvremenu promijenili, izbacili riječ "prvu" iz formulacije i sada piše ovako:
"za rate stambenog kredita za nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje obitelji"
(ranije je pisalo "...za prvu nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje...")
Vezano za prihod od članova koji ne ostvaruju prihod, prošli put nisu to tražili, barem ne u našem vrtiću. Znači da u Poreznoj mogu tražiti potvrdu o ostvarenom dohotku za dijete bez obzira što ono nema dohotka?
Kopirano s portala današnjeg večernjeg lista:
''Rok za predaju papira u zagrebačke vrtiće ipak je produžen tako roditelji ne moraju žuriti. Imaju vremena do 31. ožujka. Objavio je to gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije sazvanoj nakon što su se roditelji pobunili da ne stignu do 18. siječnja prikupiti svu dokumentaciju nužnu za novi obračun cijena vrtića.
Bandić se roditeljima ispričao zbog kratkog roka te uz njegovo produženje obećao roditeljima da će im za prvu ruku vjerovati na riječ.
Od ponedjeljka će se, naime, u vrtićima moći potpisati izjava o primanjima, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je napisano istina.
Roditelji su ukazivali da je nemoguće dostaviti porezne prijave koje mogu dobiti tek krajem siječnja. Problematično je i to što zimski praznici traju do 14. siječnja što je roditeljima ostavljalo svega četiri dana da skupe potrebne dokumente.''
a ovjde mozete i poslusati cijelu izjavu
http://www.vecernji.hr/zagreb/bandic...-clanak-493875
Ja imam isti slučaj, ali na adresi na kojoj sam ja imam nekretninu sa stambenim kreditom. Tu sam prijavljena samo ja. Dijete i muž su na drugoj adresi koja spada u područje vrtića.
Kaj da sada napravim? Hoće li mi priznati taj kredit ili da uredno prijavim samo dijete i muža kao zajedničko kućanstvo? Kredit je ogroman i ne pada mi na pamet da mi cijela plaća ulazi u obračun dohodka dok svi oko mene peru lovu, a prijavljeni na minimalac.
Malo mi je glupo biti jedina poštena, posebno ako mi ne bi priznali kredit.
obračun valjda radi vrtić
tako da je do njihove dobre volje
ja izbavila papir na Hzzo, ali mi ženska tvrdi da to ne vrijedi za vrtić jer za njih treba ono kaj je trebalo bit plačeno za 2012, po njima ne ulazi 12/11 koji je naplačen u 1/12, ali ulazi ono za 12/12 kaj bu bilo isplačeno u 1/13, ja bum ipak predala ovaj papir po meni je lova ista.
Nisu mi izbrisali post, ali ispričavam se svima na neprimjerenom jeziku, ljute me jako, navečer sam živčana i umorna, i inače kočijač... nisu to isprike zbog jezika, ali stvarno su mi digli živac.
Ako se Bandić ispričao i rekao da nosimo do 31.3. potvrde o prihodima iz PU, a do tad da potpišemo izjavu - znači li to da do 18. ne treba niti skupljati ništa drugo, nego da će o svemu vjerojavati na riječ? To znači da će maknuti i bedastu, i sada valjda netočnu dopunu dopisa i 3. točku istog dopisa?
U firmi ćemo ionako tražiti (nemaju svi internet bankarstvo :mrgreen: i svaki mjesec bolovanje - tko bi znao kolike su nama plaće bile), ali u HZZO neću ići dva puta, već ću im to odnijeti nakon 20.1. kad isplate prosinac.
Zna li netko, je li netko zvao druge banke (PBZ, Erste, RBA), hoće li oni naplaćivati potvrde o plaćenim ratama kredita?
To što zvučim smirenije (valjda 8-)) ne znači da me još uvijek sve skupa ne živcira, jer će i dalje biti moguće malverzacije, namjerna ili slučajna različita tumačenja pravila, a najviše od svega me zanima kako će i kada netko kome se u 2013. osjetno smanje prihodi (otkaz, porodiljni i sl.) uspjeti dobiti neko rješenje da mu se to uzme u obzir. A onu staru "tko ima više već plaća više" neću više ni spominjati i "bvoiSFGČOhsdć" ti i tvoja socijalna pravednost u neuređenoj državi gdje zapravo nitko niti ne zna tko koliko ima :mrgreen:. I for the record, neću glasati ni za jedne ni za druge.
uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta ili pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana
Tesko mi je kvotat s moba.
Ne moram u Petrinjsku? U kojoj sam vec onomad bila btw. :roll:
ne moraš
Ja bumko i prije skopirala stare potvrde