Javlja AB da ide sve po planu, punkcija u nedjelju ili ponedjeljak.
Printable View
Javlja AB da ide sve po planu, punkcija u nedjelju ili ponedjeljak.
Odlične vijesti! ~~~~~~~~
Sjajno! AB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
super super super AB!
AB ~~~~i za dalje, da dr. dobro uiti :-) (učim)
Charlie :klap: za akciju!
zlatta, nikad mi dr-ovi nisu ništa odgovorili na moju konstataciju da imam spotting, a sada znam da nisu imali što za reči...
aleksandraj :love2: i ~~~~da uskoro bude prava M da ne moraš odgađati.
ina33, koristim već jedno solidno vrijeme 50 mg DHEA. Počela sam s 25 ne temelju forumskih info, ali u to vrijeme frendica je krenula s postupkom u CITO i rekla da pije 3*25 mg, povećala sam na tu dozu, no osjetila sam da mi je previše. Od tikice_69 saznah za Bioveu koja je upola jeftinija i sad pijem jednu tableticu od 50 mg.
Ja sam već 5 mjeseci na 75 mg DHEA, a od jučer sam povećala na 100 mg. Nemam nikakvih gadnih nuspojava (bar za sada :lol:), pa ću piti još do postupka (mada sam primijetila da sam se počela malo jače znojiti i da mi se promijenio miris znoja). Trebala bih provjeriti i dhea-s i testosteron da se nije povećalo. Mada, meni očito to niš' ne pomaže kad sam sad na zadnjem UZV imala samo 1 antralni :-(.
Sretno AB i ostale kokice u postupku
Cure ja malo upadam k vama- za što točno pijete taj dhea? Vidim da ga Cito dosta preporuča u zadnje vrijeme
pitam jer sam ja vadila dheas (uz ostale hormone) i on mi je u ref.vrijednostima ali kaže doktor da bi mi trebao biti dosta veći obzirom na moje godine
AB držim fige do neba, sanjala sam te prije 2 noći u jednom lijepom izdanju :-)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hvala, tiki_a.
Gabi25, ja sam to shvatila ko... eliksir mladosti.. da se zato pije?
Gabi, DHEA zovu "steroidom mladosti". DHEA je steroidni hormon kojeg proizvodi nadbubrežna žlijezda i on se u tijelu pretvara u muške i ženske spolne hormone (testosteron i estrogen). Naravno s godinama DHEA opada tako da se nakon 40. g života preporuča uzimati ga dodatno kao suplement (to je sve modernije u Americi nego u Europi). Čitala sam da je bolje uzimati DHEA od recimo direktno samog testosterona ili estrogena, jer ovako tijelo samo iz DHEA izabere što mu nedostaje. Ja ga pijem za poboljšanje kvalitete js i preporuča se prema američkim protokolima uzimati 75-100 mg DHEA kroz više mjeseci. Treba ga početi piti minimalno 3 mj. prije postupka da bi imalo efekta. Imaš detaljnije na topicu http://forum.roda.hr/threads/29578-Kvaliteta-JS/page2 gdje je hanumica fata pisala o tome. Meni je uzimanje DHEA i dr. R sam preporučio.
DHEA supplement navodno odgađa menopauzu, otklanja depresiju, povećava libido kod muškaraca i žena itd. Doduše napravljeno je premalo studija o DHEA supplementu da bi bilo potvrđeno da to djeluje kao anti-aging eliksir :-).
Gabi, DHEA preporučuju i u Citu. Ja ga nisam uzimala jer mi je DHEA-S na gornjoj granici, pa sam zaključila da (za početak) ne treba.
Preporučam da svakako prvo provjeriš DHEA-S, prije nego kreneš s terapijom.
Ma, ovo s eliksirom mladosti je bila šala, ali na to se svodi :).
A gdje se može vaditi taj DHEAS? Mislim, jel to neka ekskluziva tipa AMH ili se može praktički bilo gdje? Sad me kopka da i ja provjerim svoj.
Mojca ja DHEAS izvadila, napisala sam gore. Nije baš kakav bi trebao biti za moje godine (27)
Charlie vadi se bilo gdje, kao i svi standarni hormoni.
Mislim si da ga počnem piti prije sljedećeg postupka (svašta mi sad već pada na pamet- to me vaša AB zarazila sa idejama:-))
Gabi25, ne bih rekla da si ti kandidat za DHEA.
da se i ja ovdje usuljam..
http://www.laborlexikon.de/Lexikon/I...ron-Sulfat.htm (gledas stupac weiblich)
ja ga po preporuci gyna uzimam 3x25mg vec 8 mjeseci jer mi je dhea-s bio nizak..oko 140..
uz 3x25mg mi je dhea-s oko 300..sto je ok.
slucajnost ili ne, otkad uzimam taj suplement su mi i hormoni ok..amh je u novembru bio 0.5 a u februaru 0.9..
uzimam dodatno ca. 30g proteina dodatno, kao i coenzym Q10.
nesto od toga djeluje..
spodoba u kojim je to mjernim jedinicama?
Meni je 4,55 - i sad ne znam napisati tu mjernu jedinicu- grčko malo slovo mu pa mol/L (možda mikro mol po litri) Ref.vrijednosti su 2,68-9,23
Kaže doktor da bi u mojim godinama taj DHEAS trebao biti čak i oko 15
ove vrijednosti koje sam navela su u μg/dl
tvoje su vjerovatno u μmol/L
za to sam nasla ove ref. vrijednosti... http://www.lab-breyer.hr/pretrage/detalji/id/27/ ..mada po nekim izvorima i s tim jedinicama je normalna vrijednost i do 11..
ako je tvoj dhea-s radjen po ovim jedinicama, moze se reci da je tvoj dhea- u normali, ali na donjoj granici..stoga ti je doc rekao da bi ta vrijednost mogla biti veca jer bi to pozitivno utjecalo na hormone..(ev. kvalietetu JS)
Ma gdje si našla taj znak? Ja ga nemam na tipkovnici:lol:
Točno te mjerne jedinice su kod mene
To ja cijelo vrijeme i mislim- dobijam puno js ali očito ne baš prekvalitetnih
Cure 39+ oprostite što vam uzurpiram prostor, neću više:oops:
Gabi, volimo mi da nam naiđu i neka druga godišta:-), opet prenosim vijesti od AB da je sve ok, svaki dan vadi E2 i svaki dan je UZV.
Hvala na info!
Mare pozdravi AB, šaljem ~~~~~ da bude sve za 5 i dalje. Stvarno su pedantni u Citu, kapa im dolje!
Gabi25 :heart:
Kod AB se izgleda ništa ne prepušta slučaju. ~~~~~šaljem za lijepe js.
Moja M konačno stigla 29. d.c. Sva sreća da nije preskočen cijeli ciklus pa da :cekam: mjesec dana. Sad ne znam što ću. Ili se naručiti na prirodnjak ili na dogovor za stimulirani u narednom ciklusu.
andream, koliko brojiš do M, hoću reči do 1. dana nedolaska M 8-)
Gabi, ja sam ga vadila u Brayeru, ali se slažem s Tacom, mislim da ti nisi kandidat za DHEA. Vrijednost je bila 6.14 (ref. vrijednosti 1.8-7.7).
Ima drugih načina za poboljšanje kvalitete js, ja sam lani poskidala s neta svašta na tu temu, ali vjerujem da si to sve već pročitala. Ako želiš pošalji mi mail na pp, pa ću ti poslati, word doc. ima 5 str. Mislim da je to zapravo sažetak knjige "Povećajte svoju plodnost".
Mare, hvala za vijesti s juga. :)
Tiki_a, ~~~~~~~~~~~~ za mudru odluku! :heart:
Cure, je l ovisi DHEAS o danu ciklusa ili je svejedno kada se vadi? Je l svejedno jesi na tašte ili ne?
Jelena, ja sam ga vadila u Breyeru. Mislim da nije bitno ni dan, ni bit natašte. No, najbolje ti ih je nazvat pa pitat: 01 3775 092
Jelena meni rekao dr.R.- svejedno je koji dan ciklusa i ne moraš biti natašte
I ja sam vadila u Suncu, nalazi za 3 sata
Charlie, jel' pao prvi uzv?~~~~~~~~
Jelena, ja sam ga vadila neovisno o danu ciklusa, mada su mi u Petrovoj rekli da je važan dan ciklusa (ostali ne misle tako).
AB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i dalje sve bude u revijalnom suncem obasjanom tonu
Baš si ja nekaj razmišljam da su moje js loše, al opet ak su sada nakon zamrzavanja i odmrzavanja bile 4dan bolje od onoga u svježem transferu, možda i nisu tak loše. Naravno moj dok mi neda nikakve pretrage, pitala ja dal da ponovim briseve, hormone, dal da izvadim AMH i on kaže da nema potrebe za ničim. Soc.ginica mi niš neće raditi bez njegove preporuke i kaj sada??? Privatno?? Nije mi lova toliki problem, al opet, ne bi htjela gubiti vrijeme i novac ako imam pravo na besplatne pretrage.
Uglavnom, koliko košta taj DHEA i AMH ???? I da li ima koja pretraga koja bi pokazala donekle kvalitetu mojih js, ja možda imam još dobru zalihu ali ko zna kakve kvalitete??? Ili zapravo, trebamo van pa da oplodnja svih stanica pokaže koliko su kvalitetne???
uh linalena što volim znakovite datume :-)
pozdrav našoj Aurorici :zaljubljen:
Linalena, nema tog testa koji ce ti pokazati kvalitetu js. Naravno da je najbolje sve js staviti na oplodnju pa da se poslije zameci sami selektiraju ali u nasim uvjetima to je nemoguca mislija. AMH svakako napravi, nije savrsen pokazatelj zalihe js ali dobro ga je znati. Ja bih na tvom mjestu, tj. sa takvom reakcijom na stimulaciju digla sidro iz Hr. Vidis nasu m artu.
tiki, imam još dosta do M, bar 12tak dana. pokupila danas brdo gonala (konačno) na pregledu kod dr, utvrdili smo ovulaciju i trebali bi uskoro startat.
možda ću i odgoditi postupak jer mi se malecka razboljela, pa nisam baš u nekom ozračju da uđem u postupak, vidjet ćemo...
Linalena i ja bih na tvom mjestu što prije u inozemstvo, dobro reagiraš i šansa je najveća ako oplode sve js pa će se izdvojiti najbolji embrijići. Ovo kod nas je pogotovo za tebe daaaaleko ispod optimalnog pristupa.
tiki_a je, bio je, pa danas opet, ali nakon svih prirodnih promašaja do punkcije uopće ne doživljavam postupak, idem turistički... Što god odlučiš ~~~~~~~~~~~~ (a jesi ti već bila na kombinacijama Klomifen/Femara + Menopur, oprosti ako si već pisala o tome?)
andream ~~~~ da curka brzo ozdravi, a do postupka će sigurno već biti OK.
AuroraB ~~~~~~ da i dalje sve ide po planu!
Dame moje, koji je ono zaključak - dhea se može vadit bilo koji dc? Hvala!
Ja sam ga danas izvadila, 3,94 mikromola/litri, a ref. int. je 1,65 - 9,15, tako da mi se ne čini nešto super i mislim da mirne duše mogu početi konzumirati tabletice. Molim vas da sad ne poludite što nemam vremena tražiti, je l se to kupuje u apoteci bez recepta ili moram i za to imati recept?
linalena DHEAS košta cca 200 kn, a AMH ide u VV na uputnicu, u Vinogradskoj cca 260 kn.
Jelena bolje ti je kupovati preko interneta, jerftinije je nego u našim ljekarnama gdje se može nabaviti eventualno DHEA od Kala. Ne može se dobiti na recept jer je to food supplement. Ja uzimam na stranici od biovee http://www.biovea-europe.com/(S(2xeb...geNo=1&KW=dhea, jer imaš razne kombinacije tabletica po miligramima. Stigne za jedno 7-10 dana i ne podliježe carini. Za neki efekt trebalo bi uzimati 75-100 mg dnevno min. 3 mjeseca prije postupka.