Napravila sam kruh, sasma je ok ispao. Fin, sa sjemenkama.
Varivo od mahuna, mrkve i leće.
Male loptice od zobi i banane. Malo ih je ispalo.
Možda kasnije napravim kekse od jabuka jer su počele propadat.
Printable View
Napravila sam kruh, sasma je ok ispao. Fin, sa sjemenkama.
Varivo od mahuna, mrkve i leće.
Male loptice od zobi i banane. Malo ih je ispalo.
Možda kasnije napravim kekse od jabuka jer su počele propadat.
Juha od telećih kostiju i kokošjih drapa, hajdinska kaša, ostaci pohane teletine od jučer i mali paket ćevapa. Kolač dunavski valovi, ali bez kreme i glazure. Izgleda kao vrtićki mramorni kolač s višnjama. Za sutra planiram lažnu pašticadu od junećih šnicla, jer se spremam u vikendicu pobrati voće, a sinovi ostaju doma učiti. Blaženi ekspres lonac, skuhati ću to rano ujutro i bris, a dečki nek se snađu za prilog i salatu.
Ja sam danas piletinu na grill tavi i rizu. I povrce. Kad bas nemam maste i ideja, onda bacim na grill.
Kolac sam griz strudlu sa tresnjama, imala sam tresanja koje su se trebale potrositi, a jucer na placu uzeli novu turu. Taman su ove dobro dosle.
Tako imam sad i bresaka koje bi mogle u kolac, razmisljam o galette sa breskvama i borovnicama, od sourdough tijesta.
Sutra cu slatko-ljuta rebarca i hrskave krumpirice iz pecnice. I coleslaw. I valjda te galette.
Zdelala sam faširance i nasekla paradajz i krastavce. Imam punu lončugu mavuna pa ne znam ko to bu jel. Al oke.
Juha, pilav, zelena salata. Čoko kocke s višnjama (od jučer)
Pilava će biti i za sutra, nema kuhanja, jeeeee
Danas sam radila jako finu oradu s ružmarinom (sa svoje terase) za ručak njamiiii i još imam domaće tikvice, kukumare, pomidore sve s otoka, pa se davim u toj finoj ukusnoj hrani.
I napravila sam sinoć ogroman lonac pureće juhe misleći da imamo za 2-3 dana, ma kakvi sve već otišlo :mrgreen:
Sad valja radit palačinke da malo podebljamo ribu prije popodnevnog odlaska n aplažu
Zapekla sam pile s rižom i brokulom. Bože, što je to ukusno. Klinci nisu htjeli, ali neka, budem ja. :mrgreen:
Pekla sam ribe. Klinci ne žele ništa od povrća.
jučer: povrće u woku s tjesteninom. paradajz
danas: pastrve u rolu, kuhani krumpir. paradajz/krastavci salata
Tjestenina s jajima.
Nisam ja kuhala, već smo jeli u jednoj konobi na Kornatima, ali moram pohvalit:
Karpačo od šampijera s tartufima.
To je bilo prefino.
I ostali sljedovi su bili super, ali ovo je uistinu nešto posebno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pečena grdobina s krumpirima, salata.
Sutra, juha od glave grdobine i još nešto al nisam smislila
Mahune.
Oslić a la bakalar, tikvice iz grill tave, paradajz salata
Jučer mesne okruglice (iz lidla,bilo ih je kad je bio skandinavski tjedan ) iz woka sam mladim krumpirom, zelenim mahunama i graškom. Uz to umak od jogurta i salata od matovilca i paradajza.
Danas ne znam, još se nisam inspirirala
Probili smo mini hrenovke špagetima i zalili vrhnjem. Uz to mozarella i paradajz. Lijeni ručak za beskonačno dugi vrući dan i glavobolju.
Smišljam lažni bolonjez ili bolonjez od crvene leće za sutra, ali riskiram ako shvate da to nije to.
mm je ispekao vratinu i piletinu na roštilju, a ja skuhala juhu i napravila mahune zapečene.uz to još paradajz i krastavci na salatu, svako posebno. mesa je ostalo i za sutra, samo ću skuhati poriluk s rižom
Mi danas ostaci od jučerašnjeg roštilja
I pureća juha i salata
Tanči, zvuči super njamii
povrtni rižot s ostacima pečenog mesa od jučer
Subota: juha od pačje sitnine, pečena patka, mlinci, salata od svježeg kupusa, kolači, torta (moj brat je slavio rođendan)
Nedjelja: šiš-ćevapi i pečenice iz grill tave, krumpir kuhan u slanoj vodi, sos od mladog kopra, paradajz salata
Danas: dinstane mahune s drugim povrćem (luk, češnjak, paradajz, paprika, mrkva, kopar), pečenice od jučer
Ujutro kruh od banane. Sada bolonjez.
Mahune + faširanci
Svekrva je poslala krpice sa zeljem - moji sinovi to obožavaju.
Moj doprinos: juha od gljiva i tri pileća batka sa zabatkom u woku.
Offt. Baš se spremam ugnjaviti mlađeg sina da preuzme kuhaču. Ja radim, a on sjedi doma i čeka rezultate državne mature, pa bi mogao uskočiti. Jedino moram unaprijed s njim dogovoriti i osigurati da ima sve sastojke. Ovo znači da ćemo jesti bolonjez, gulaš i paprikaš :-)
Mahune.
Krem juha od mahuna i amarantha
Junece snicle u saftu sa cesnjakom
Riza
pohane tikvice, dinstane mahune, mrkva i krumpir
Krastavci na salatu
Ja imam mahune za sutra, a sve mi se ne da - drvenaste su, mm se zaribao kad ih je kupio. Glupo mi je baciti, a nisu baš sjajne. Ni sama ne znam kakva će im biti sudbina. Mislim da ću ih skuhati u ekspres loncu, pa probati jesu li jestive ili ćemo ih darovati savskim ribama. Zapravo, vidjet ću kad budem čistila - možda bi se dalo probrati.
Alternativa - đuveđ bez mesa (luk, paprika, paradajz, patlidžan, tikvica - ne znam još hoću li staviti rižu ili krumpir...)
Ako uspijem ugnjaviti mlađeg sina da kuha - nema nam spasa, jest će se bolonjez.
Bolonjez i juha od junetine je jedino što ima povrće u sebi što moj klinac hoće jesti. Nije loše ni meni.
Juha
Pečena riža s bućom
puretina na naglo i slatko zelje
Srdelice. Možda još restani krumpir uz to.
Ako bolonjez tako dobro prolazi, pa nema veze - samo zamijeni vrstu mesa (mljevena puretina nama je isto dobra). Kad se sjetim svojih dečki u toj dobi - ribala sam tikvicu u mljevenu puretinu i radila faširance s povrćem. Dugo nisam vidjela Vindijinu mljevenu piletinu - nekad je toga znalo biti za smiješne pare, na akciji u Kauflandu 10 kn za 500 grama. U to meso znala sam staviti ribanu tikvicu, zobene pahuljice i začine (obvezni curry) i moji su uredno pojeli sve do kocena. I faširance od povrća su isto uredno jeli.
Inače, moji bi jeli bolonjez 3x tjedno i danas, hehehe... To je valjda prvo jelo koje je moj mlađi naučio kuhati, osim pečenog špeka :-). I da - skuhao je jučer taj bolonjez, jer meni se potrefilo da moram otputovati izvan Zagreba, pa mu nije bilo spasa. Ako to želi jesti, mora sam napraviti. Dobro su se pogostili. Ostavili su mi minijaturnu zdjelicu, samo da probam :-)
Ont. Ni danas ja ne kuham ništa - nek se ekipa snađe (odrasli su, vrijeme im je). Stariji sin je na redu za kuhaču, a to znači da će biti salata od graha i kuruze iz konzerve i još neko meso iz woka (kobase ili hrenovke). Ima i friških krastavaca i vrhnja - možda će i to napraviti. Moja kolegica Bosanka rekla bi "nebrigame" - ja imam danas radni ručak i jedem pržene lignje s tartarom, a moji muški nek jedu kaj god si pripreme...
Ja sam naučila svoju djecu da su pik-ove roštiljke odlične, pa kad god je njihov red za kuhanje znam što će biti na meniju... A uz to sve paše, hoćeš salatu npr. šopsku grah, mahune salatu,... ili zapečeni grah... ili neki čušpajz
#volimsveštodrugiskuhaju#
Da, Peterlin, tvoji stvarno jesu odrasli.
Lignje s tartarom zvuče super.
Danas sam radila mahune koje apsolutno nitko nije htio pipnuti, tak da sve što su jeli su keksi od sira i keksi od zobi koje sam radila.
S da napraviš mahune na salatu?
Ma još gore.
Klinke su ipak pojele svaka zdjelicu. Jej.
Danas ću nešto lijeno. Carbonaru.
Ujutro sam pekla pile s krumpirima, a sada po prvi put radim bistru juhu od junećih kosti. Držite mi palce.
Rosa, ja u životu nisam juhu kuhala 3h. Doduše ja koristim ekspres lonac.Meni to kraće traje.Slažem se da se tu nema što sfušat.
Zar je moguce u ekspres-loncu dobiti bistru juhu?