sorry što pitam... nije li sad dozvoljeno vraćanje maksimalno 2 embrija?
Printable View
dozvoljeno je u nekim slučajevima vratiti 3 embrija
Da, u pravilu se vračaju po dva embrija ali u zakon predviđa i Čl 7 st 3 "Kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika, ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti, dopušten je unos tri zametka u spolne organe žene."
Ne,nista.
Statistika ti je to. Ili losi geni kod zametaka,ili maternica nije bila za implantaciju, ili...ili...
Prosli put mi je nakon transfera rekao: da imam 3 para kao vi, 2 ce biti trudna. Znaci davao mi 66% sanse.
A mi smo ispali onaj treci par..
E, moja Vrci........5 puta mi govorili:to je to..60 % si trudna, mlada, zdrava, embriji za 5.... veliko 0 svaki put. Ostala sam trudna kad su rekli 10% sanse, ali dodji vaditi betu u Zagreb da se odma dogovorimo za slijedeći ciklus stimulaciju....a ono BINGO. Mislim da nije zahvalno i da doktori ne bi trebali PREDVIDJATI ishod prije bete.
anabanana ovo što si rekla mogu samo potpisati!
Meni nitko nije nikad govorio o šansama u postotcima, čak niti da su rekli imate oko 5% šanse kako se može naći postotak uspješnosti za 40+ u registrima o MPO zemalja koje te registre precizno vode i javno objavljuju.
Zahvlana sam na tome da nitko nije rekao kolike su mi male statističke šanse.
Meni osobno je jako bitno da znam kakvi su embriji jer volim biti informirana o svom lječenju. Nije to samo vezano uz MPO. I kod zubara me zanima jel velik karijes, jel se skupilo puno kamenca, misli li doktor da su mi zubi u dobrom stanju. Ok sad malo karikiram, ali to je poanta, ja želim i smatram da imam pravo biti informirana. Npr. možda ne ostanemo uvijek kod istog doktora, a i doktori se ne mogu sjetiti svih pojedinosti vezane uz naš konkretni slučai i smatram da je naša dužnost podsjetiti.
Tako primjerice nakon stimulacije menopurima u sloveniji sam od 10 js imala samo 3 dobre.mznači ne da su bile nezrele već su bile degenerativne (tipa falila im je jezgra). Taj podatak nigdje u otpusnim pismima ne piše, samo kažu aspirirano xx oocita, oplođeno xy, vračeno xz... E sad, ako znam da je takva situacija ja mogu doktoru reči prošli puta ste rekli da jembio taj i taj pronlem, onda doktor ima potpunije informacije za prilagoditi terapiju i povećati šanse za uspjeh.
Također, jedini put kad sam ostala T (bio je blighted ovum na kraju) je bilo kad smo imali super morulu na 4 dan. Inaće su nam embriji bili osrednji. Nije pravilo, ima svakakvih priča i "čuda" ali ja i dalje želim biti informirana.
tikki ali ovo o čemu ti pričaš je sasvim druga stvar i ja želim biti informirana, i znati kakvi su mi embriji ali mislim da nitko ne može znati u kojem postotku ćeš ostati trudna, jer puno je toga u ovoj domeni što ni doktori neznaju, meni je to na razini onih baba vračara a ne doktora. O postotku uspješnosti pojedinih klinika može se pročitati na njihovim stranicama i to sam davno pročitali i to mi je OK ali nagađati za svakog pacijenta e vi imate 60% ili 70%, otkud to itko može znati osim ako nije vidovnjak
Možda sam ja krivo shvatila gornje postove. Ja sam to shvatila više da je uspješnost implantacije odlične blastociste oko 60-65% u nekoj dobnoj skupini 27-33 (za godine nisam baš sigurna) i pod uvjetom da nema nekih problema/bolesti maternice (endometrioza, slab endometrij...), a ne da je to predviđanje za konkretan par. Pa da ako ti doktor kaže blastice su odlične, zdravi ste... šanse su 60%, da to znači točno ovo kako sam gore napisala.
Slažem se s Mali Mimi da nitko ne može znati koje su šanse za pojedini par za konkretan postupak i da su takva predviđanja na razini zurenja u kristalnu kuglu.
Potpisujem tikki.
Tikki je dobro rekla. Mi smo mladi, recimo zdravi :-) Imali smo super blastice, endometrij je bio dobar - zato je rekao da imam 60% šanse.
Sad nije ništa rekao, samo je Lana rekla da što se tiče embrija je super (što su potvrdila i druga dva "lošija" koja su poslije dogurala do lijepih blastica), ali treba vidjeti hoće li maternica biti receptivna...
Vrci,
reproduktivno zdravlje je u pitanju. Na žalost, PCOS i oligoastno iz tvog potpisa, ne predstavljau zdravlje. :-(
Znam to. Zato sam rekla "recimo zdravi"... Jer i pcos i OA je riješeno kad je u labu embrij... veći mi je problem onda hashimoto
Al barem je dr uvijek oduševljen js i embrijima, kaže da su prekrasni :heart: Samo da se jedan progura biti beba
Iskreno, mene strah da imam nešto što mi neće dati da se taj lijepi embrij implantira. Ne znam zašto, znam da pretjerujem, ali strahovi su inače iracionalni :lol:
Meni uskreno optimisticnost doktora pomaze.... Ali to sam samo ja! Uvijek izadem vesela od doktora! A zelim vjerovati da ce i to pozitivno utjecati na oshod! Znam da one koje su se opekle ne vole takve price. I razumijem vas, a nadam se da ce prognoza u mom slucaju biti opravdana!
Meni je statistika sasvim dobra početna informacija, ali je statistika ujedno samo hrpa brojki sa zajedničkim nazivnikom na jednom mjestu. Sve je stvar pojedinaca kako će je uzeti i protumačiti si je, jer dijelom statistike postajemo tek rezultatom, a ne prije njega. OK mi je da mi doktor realno procijeni šanse temeljem statistike, svog iskustva i naše dijagnoze, ali ako se ta procijena temelji samo na kvalitetnim embrijima, onda mi ne drži vodu. Imali smo ovdje nekoliko "rasprava" o kvaliteti embrija i, iako neki liječnici imaju maksimu kako je sve u dobrom embriju, ima nas podosta koji smo sa savršenim embrijima i/ili blasticama imali veliku nulu od bete, pa izgleda da ipak baš nije tako.
Različiti smo, i dok su nekima potrebne egzaktne informacije od liječnika i biologa, drugima je dovoljan optimizam i topla riječ doktora, a najčešće je ipak kombinacija navedenog.
Meni je osobno bila najdraža studija koja je dokazivala da pozitivno mišljenje ne utječe na ishod IVFa; dok sam nad većinom ostalih, koje su govorile o ishodu i potrebnom broju js/et kod azoospermije kako bi se ostvarila trudnoća, mogla samo sjesti i plakati, ova mi je davala pokriće za sumnju u uspjeh. Jer da je optimizam mjerilo uspjeha IVFa, ja drage moje ne bi nikada došla do transfera, valjda bi imala i negativnu aspiraciju... A viđe potpisa :mrgreen:
bas si to ljepo rekla big
blue! i najbitniji je tvoj potpis <3 nakraju pozitivan ishod!
To i ja kazem BB.kad su mi dali nikakve sanse, ja sam bila potonula i nisam uopće razmišljala da bih mogla biti trudna..kad ne vjeruju doktor ni biolog, kako bih ja. A prije toga sam bila sva sretna i optimistična, pa ništa.
Naravno da je to samo moj slučaj, i da je uspjeh MPO spoj svih kombinacija, zvijezdanih, nebeskih i tjelesnih...da se dogodi i odrzi takvo čudo kao što je razvoj i rodjenje djeteta. Dobitnu kombinaciju zna samo onaj gore :) a mi se možemo samo nadati !
Sretno svima!
drage moje, dali netko zna gdje privatrno radi Prof. dr. sc. Dubravko Barišić, iz Petrove. On nije mpo lječnik, ali je navodno veliki stručnjak za miome i endometriozu. hvala vam i sretno svima.
željkica, i moj transfer je bio 2.10.
beta iduću srijedu
Ja sam i dalje u laganim grčevima, po noći mi najgore. Eto danas mi krenule pomalo i grudi.
Al ne, ja nisam trudna, dok se ne dokaže drugačije :lol: Lakše mi se tako nositi s porazom
Vrci,tako mi je i samoj danas grudi počele bolit liva više :lol:mislim se da napravim test al neznam jel rano!!!
Jesi primila koji booster?
Primila sam Coragon a 1500 IU 2x primila sam na dan transfera i u utorak, možda će ti biti smiješno al neznam točno šta je booster?
To je to, hcg injekcija. Ja sam dobila Brevatcid, oko 1000 na dan punkcije-29.9. (nije htio dati cijelu dozu), i primila sam 4.10., ali ne znam da li cijelu dozu ili opet manje (mislim da sam vidjela da nije sve, ali nisam ziher).
Znači isto u utorak.
Prošli puta mi je 4.dan nakon injekcije beta bila 6, tako da je test bio negativan. Sad bih taako htjela sutra opet raditi test, ali ne betu, samo clearblue (doma je :lol:). Jer je mm-u rođendan pa ono...
željkica, evo što kaže net
Wait 14 days after a 10,000 IU injection, 10 days after a 5,000 IU injection, or 7 days after a 2,500 IU injection.
hvala ti na informacijama!!!!!!!!!a vidit ćemo za koji dan pa šta bude,sreeeeeeeeeeeetnoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! !!!