Ma nije meni problem biti u bolnici,samo da doguramo sto duze 2u1!Jos kad je stanje mirno,bez grceva,kontrakcija...idu dani :-)Hvala svima sto mislite na nas :heart:
Printable View
Ma nije meni problem biti u bolnici,samo da doguramo sto duze 2u1!Jos kad je stanje mirno,bez grceva,kontrakcija...idu dani :-)Hvala svima sto mislite na nas :heart:
Mury, stalno si mi u mislima, ljubim te
Mare41 :kiss: tebi i malim ljepoticama :heart:
Crvenkapice :heart:
Mury, super vijesti! Dan po dan :uteg:
Mislim na tebe :heart:
Tako je, ako ne pise nista na nalazu, ne trebas ponavljati. Sutra kad dobijem nalaz, vidjet cu sta pise.
A zasto si radila u 20tt? Znas li mozda?
ja sad idem treći put vaditi
Napisali su kontrola u 6. i 8. mjesecu trudnoće
Nista mi ne pise u nalazu. Iskreno- ne znam, samo mi je ginekolog napisao da odem to napraviti. Smatrala sam to necim sto se radi pod obavezno, nisam se puno raspitivala o.O
Ako ti nisu oni napisali,onda ne trebas.Bilo je dovoljno jednom.
aha, citam sad da se to ponavlja samo Rh negativnim trudnicama...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene moj ginekolog nikud ne šalje, a kolegicu je poslao na sve žive pretrage. Ne razumijem baš zašto, moram ga pitati jer mi je to već postalo čudno. Hm?
Vaki, koji si tjedan?
19 tt, a bila sam samo na običnim pregledima i na svoju ruku obavila kombinirani i 4D ultrazvuk. Nisam radila ni briseve, ni papu, a prošla je godina otkako sam to obavila.
Jesi li negativna krvna grupa?
Za briseve mislim da ima vremena, ja sam negdje u 25 tj radila, čini mi se
Na početku oko 12-og tjedna sam radila KKS i urinokulturu; jesi li to možda obavila?
Pri svakom pregledu mi provjerava mokraću, tlak, težinu i to je to.
Da, Rh -
Vaki posto si Rh - trebala bi primiti Rogham injekciju u 72 h od poroda. Bas neobicno da te ne salje. Meni je negdje na 2 pregledu cijelo cudo pretraga ispisala i tako ih obavljam. Ovisi u kojem tjednu se sta radilo. Brisevi su mi pred postupak bili stari cca 10mj., papa svjez. Al briseve ce pretpostavljam ponavljati. Daj ti malo pitaj. Radi sebe.
Vaki, po mojim iskustvima, do sad bi bilo dobro da vadiš krvnu grupu i test senzibilizacije
Evo gledam po papirima što sam radila sa 10 - 12 tjedana: kks, urin-sediment, urinokultura sa brojem klica, biljege na hepatitis, B12, TSH/Ft4
Pa sad bi bilo vrijeme da izvadis kks, uk sa abg-om, tsh/ft4 i krvnu grupu... S tim da cervikalne rade cak i kasnije, evo, meni ce ih radi tek sa 35 tjedana, a radila sam zadnje cb mjesec dana prije trudnoce. Tsh/ft4 radim svakih 4-6 tjedana, uk i krvnu sliku isto od negdje 16tt
P. S. Za papu vele da se kao nije niti mogao promijeniti od zadnji put pa ga nece niti raditi u trudnoci
curke,danas sam 40+1 i ništa se ne događa,sutra imam pregled pa ćemo vidjet...
Ja sam Rh - i u obje trudnoće su me na testove senzibilizacije slali tek početkom trećeg tromjesečja.
Mislim da je "problem" u tome što sam MPO trudnica pa sam radila sve žive pretrage prije postupka, no svi ti nalazi su stariji od godinu dana pa pretpostavljam da bi ih trebalo ponoviti. Krvnu grupu smo određivali i ja i suprug, oboje smo A-, zar ipak moram dobiti injekciju iako je i on Rh-? Mravak, sretno!
Mravak, drz se :heart:
vaki i ja sam mpo trudnica i opet sam radila neke pretrage ponovno. Vec sam pisala da muza nitko nije trazio KG i Rh faktor, injekcija koju primamo nema veze s muzevom KG nego koliko sam ja shvatila zbog iduce trudnoce. Mi smo klasicne trudnice kao i svaka druga trudnica. Samo ti pitaj, ja pitam sve zivo i nezivo sta me zanima i dr mi uvijek lijepo objasni.
Mravak napeto cekamo :fige: I nas ceka pregled ovaj tjedan i veselim se sto cemo se ponovno gledati. Cak je i muz sanjao nasu bebicu :zaljubljen:
Suprug i ja smo A pozitivni,nisam dobivala injekciju nakon poroda,ali je cimerica koja je bila Rh pozitivna a suprug Rh negativan.
u 12 tj.trudnoće sam vadila krvnu grupu i rh faktor,premda imam nalaz iz prve trudnoće i kako sam MPO pacijentica prije postupka smo istu stvar radili.
Negdje u 7 mj. trudnoćegin. me je pitala koji sam rh faktor ,kada sam rekla da sam rh pozitivna komentirala je da nema potrebe ponovo vadit krv.
PS.ne znam kako je slučaj u drugim bolnicama kod nas u Ri na početku trudničke knjižice se upisuje krvna grupa i rh faktor sa njihovom ovjerom.
Cure hvala,jedva čekam da rodim i da ga upoznam :D
Mravak,sretno,da cim prije grlis svoju bebicu :heart:
Ako si rh- nema veze sto je muz. Gleda se sto je beba. (To ima drugacija pravila nasljedivanja)
Bebama rh negativnih mama odreduju krvnu grupu kad se rode. Ja sam rh-, beba je rh+ i dobila sam injekciju
Zanimljivo, mislila sam da beba ne može biti Rh+ ako smo mi oboje Rh-.
Ništa, reći ću ginekologu da je već vrijeme da me pošalje na neke pretrage... :-D
Hvala vam mame!
http://www.roditelji.hr/trudnoca/102...or-i-trudnoca/
Moras izvaditi kg bez obzira kaj ti znas svoju krvnu grupu jer ti oni ne budu razmisljali o tome prilikom tvog poroda vec se budu konzultirali s tvojom trudnickom knjizicom/ povijesti bolesti gdje to pise. I jos uz to pise da se Rh- trudnice dodatno kontrolira, a ti si "negativka" ;)
Ja ni nemam trudnicku knjizicu. Zar to jos postoji?!?! Mislim, ocito postoji kad pisete o njoj
Postoji,ali sve manje ih zena ima. Koliko sam skuzila.
Ja sam imala samo svoje papire
u kojem si tt trudnoće? Nisam ni ja dobila odmah, nego tek tamo sa 12 tt.
Nama je dr rekao da se rh ne nasljeduje tako matematicki,da tu ima vise stvari. A sad,ne znam detalje
Ne znam, tako kako sam rekla pise i na onom linku koji je floridita stavila :zbunj:
Beba NE MOŽE biti Rh + ako su i mama i tata Rh- . U tvom slučaju, tvoja beba je sigurno Rh- i ne moraš ići ni na kakve pretrage radi toga.
No, tata na papiru i tata u životu nisu uvijek istog Rh faktora, zato liječnici uvijek određuju krvnu grupu i Rh faktor bebi negativne trudnice, da ne bi slučajno bilo iznenađenja.
Ovako, ako je Rh- trudnica rodila ili pobacila Rh+ bebu ( znači bebin tata je Rh+), treba dobiti "injekciju" da ne bi imala problema u eventualnoj idućoj trudnoći sa Rh+ djetetom. Samo u tom slučaju može biti beba bolesna.
Rh+ trudnica ne treba nikakve injekcije, bio tata Rh+ ili Rh-.
Moram dodati da i Rh+ tate mogu imati Rh- bebu.
Mama Rh +, tata Rh+ = beba može biti Rh + ili Rh -
Mama Rh+, tata Rh- = beba može biti Rh+ li i Rh-
Mama Rh- , tata RH+ = beba može biti Rh+ ili Rh-
Mama Rh-, tata Rh- =beba može biti samo Rh -.
:)