Nisam skužila koje su jednosmjenske - jezične?
Printable View
Nisam skužila koje su jednosmjenske - jezične?
krumpirić, ove o kojima smo mi pisale su opće (VIII, I, XI)
marija, hvala puno na iskustvu!:-)
Dvosmjenska nastava je djetetu koje se bavi sportom - noćna mora. Sad već u OŠ. Trening od 9-11.15, u 8 kretanje, u 12 doma, u 13 nastava.
Ako ga bude držao sport i dalje na ovoj razini (ima još 2g), nemam pojma kako bi se uskladio s dvosmjenskom.
krumpi od jednosmjenskih jezičnih gimnazija ti je samo IV jednosmjenska
Hvala! A vidit ćemo kad dođe na red za 2god hoće li ostati u mogućnosti uopće ići u gimnaziju. :)
Ima li uopće momaka? Sori, sad oftopičarim radi znatiželje. Ja sam išla u jezičnu i bila su ih trojica :)
Kod L. u razredu su trojica ili cetvorica, nisam sigurna :mrgreen:
U visim razredima ih bude i po 6.
identično i kod nas
tješi me jedino mogućnost da im u srednjoškolskoj dobi treninzi budu organizirani samo navečer (sin kaže da te starije kategorije imaju treninge u večernjim terminima), to bi bilo idealno
btw, i naša prijateljica koja je u VIII. ima svakodnevne treninge (takodjer vodeni sport) ali kako joj je nastava samo ujutro, sve uspije odradit i ostane joj dovoljno vremena za učenje i odmor
Krumpi, koji je sad razred tvoj sin? Sedmi? Pogubila sam se.
Jednosmjenska jezična je IV. na Kajzerici i mislim ni jedna više.
i ja mislim da je IV. jedina jednosmjenska jezična gimnazija
jezična ima još u križaničevoj i šalati ali one su dvosmjenske
i nama je ta u užem krugu, ali imamo još vremena
Iz osmog razreda mog starijeg sina cijela hrpa dečki je baš u raznim jezičnim gimnazijama. Eh, sad, ne znam koliko je cura u tim razredima.
S druge strane, kod mog L. u mat.gimnaziji je devet dečki i dvaput toliko cura, tako da ne može se reći da su mat.gimnazije za dečke, a jezične za cure... ima svega.
Pa razmisli o alternativama, ali ako razmišlja o jednosmjenskoj nastavi - to je ipak gimnazija. Moj E. je u tehničkoj školi i nema ŠANSE da se uz nastavu i vježbe bavi nekim sportom ili glazbom.... Ne uspijevamo mu naći ni odgovarajući tečaj ili školu stranih jezika, jer subotom ima radioamatere, pripreme na informatička natjecanja i druge programe po vlastitom izboru. Gimnazija nije loša.
Moj stariji ima najboljeg prijatelja u sportskoj gimnaziji i dečko je jako zadovoljan.
Kod moje u XVI (Križanićeva) njih petorica:-)
Mislim da je II. gimnazija baš specifična po tome da iz nekog neznanog razloga nju preferiraju cure. Nije mi jasno zašto.
Moji su srednjoškolci u Titušu i Lucijanki, opća gimnazija oboje, u obje škole ima blago više cura nego dečkiju ali gotovo da su u ravnoteži.
Elitnije škole imaju više cura.
Kod P. je u razredu u I. općoj, koja ima relativno visok bodovni prag, bilo šest mladića.
Kod D. (XIII. gimnazija, PM smjer) su ove godine svega četiri cure. S druge strane, u općim razredima je omjer pola-pola; bodovni prag škole je oko 70 bodova.
Kod mog u x pm, je pol pol
Barbi, mogu li pitati jeste li zadovoljni Titušem?
mislim da bi to bio dobar izbor za našu curu
Pa u MIOCU ima puno više cura u odnosu na ne-elitne škole istog tipa, tj. PM gimnazije. Što je za školu (istog tipa, znači u jednom košu su PM gimnazije, u drugom opće) niži bodovni prag, raste postotak dečki u razredu.
A to je i logično, jer su cure rane teen dobi uglavnom odgovornije nego dečki, mogu bolje shvatiti važnost ocjena za neposrednu budućnost i imaju bolje ocjene.
Joj Marija, pojma nemam koje su elitne (osim MIOCa ;) ) a koje to nisu.
Znam jedan uzork - a to je razred mog djeteta. I tam ima vise decki
pa rekla bih da su elitne škole one koje su na popisu najboljih u rh po rezultatima drzavne mature, od zagrebačkih to su MIOC, V., II., VII., XVI, Tituš, I.
Da. I onda moza stoji da u njima ima vise cura. Jedino i dalje muslim da u MIOCu nema
Taj izraz elitno-neelitno navodim samo zbog broja bodova potrebnih za upis; program im je ionako isti.
Mislim da je Jokić radio istraživanje o distribuciji ocjena prema spolu, i da se pokazalo da cure u prosjeku imaju bolje ocjene nego dečki, pa onda u prosjeku upisuju škole koje imaju viši bodovno prag.
ma negdje sam to prije vidjela, sad sam pokušavala naći na netu, ali nisam uspjela pa sam napisala po sjećanju
mislim da je na tom popisu i Lucijanka
mislim da VII baš nije u tom društvu
na ovom popisu iz 2015. jest, tu je i IV., ali nema Tituša:
http://drzavnamatura.hr/skole-ciji-u...zavnoj-maturi/
a na ovom popisu učenika s najviše bodova nema VII. na popisu, nema ni IV., ali tu su Tituš i Prelog:
https://www.srednja.hr/upisi-u-sredn...sanih-ucenika/
i IV. i VII. dobre škole, samo za njih treba nešto manje bodova za upis
edit - hoću reći, vjerujem da su sve škole koje se nađu na tim popisima dobre, bilo po rezultatima mature, bilo po bodovima upisanih učenika
što se tiče II. i VII., dobila sam oprečne informacije, od toga da je II. daleko "jača" od VII., do toga da je VII. jednako dobra kao i II., tako da ne znam što bih mislila o tome... ima li koga čije dijete ide u VII.?
hvala svima koji pišete svoja iskustva ovdje u ime nas koje čeka upis :-)
Marija, molila BiH (ludi tablet ne da pisat b i h nego be i ha :lool:) te iskustvo iz 13. kad uhvatis vremena :-)
btw.ja imam deset nećaka koji su završili srednje škole, išli su u Prelog, Tituš, prvu gimnaziju, Lucijanku, klasičnu .. (neki i u strukovne, špud, sportsku), koga god pitaš, svima je bilo super u srednjoj, super su im škole, ajde jedna je imala problema s matematikom u Prelogu, inače sve naj naj - jedino me malo zabrinjava što se nitko nije upisao na faks koji je htio :mrgreen: osim jedne koja je završila umjetničku akademiju. Ostali - nula.