dupinica, pitaj stogod te zanima, tu smo
Printable View
dupinica, pitaj stogod te zanima, tu smo
Dupinica, još neznam točan datum odlaska u Prag, al mislim da bi moglo biti tijekom prve polovice 11mj. Ovisno sve kako se bude odvijala situacija.
Drago mi je da ste dobili termin. Brzo će nam doći 11mj. :)
curke hvala!!
da.. 11-esti mjesec će brzo doći... taman stignem još neke nalaze napraviti...!! :-)
što se tiče potvrde za HZZO-nakon što ga ovjeri ginekolog, što dalje?? :-)
Dupinica, kada skupiš svu dokumentaciju i imaš ovjeren zahtjev onda to sve nosiš u područnu službu HZZO-a, mi smo nosili u Dalmatinsku 8, Zagreb.
Kada njima predaš sve to onda čekaš neko vrijeme :) i čekaš i zoveš i onda ti pošalju pisamce. Mogu i oni tebe u međuvremenu zvati ukoliko ti nedostaje neki dokument ili je potrebna još neka pretraga za obaviti. Uglavnom HZZO je nama za jedno 2 mjeseca dao povratnu informaciju da nam je odobreno plaćanje.
a kojim slučajem postoji li igdje popis tih pretraga koje je potrebno njima dostaviti?? :-)
osim toga, zanima me smiještaj u Pragu-Pronatal mi je uputio na gđu Medvedev za rezervaciju smještaja-budući da očekuju dosta ljudi pa savjetuju da se ranije rezervira...ako se ne varam to je hotel u sklopu bolnice?? netko nešto zna?? znate li da li postoji neka druga/jeftinija varijanta??
dupinica, ovdje imaš link i naša iskustva na hotele kraj Pronatala: Hotel Michael i Pronatalinn http://www.prag-putopis.com/index.php/smjestajmeni, inače, možete i samo naći preko booking.com ako pretražite Prag 4, gdje se nalazi hotel, tamo imate i kartu, kao i na našoj stranici, pa možete vidjeti koliko su hoteli udaljeni od klinike.
Aj nek mi neko pošalje koje pretrage traže klinike, kao i HZZO pa ću ih unijeti.
Dupinica, hosteli su dosta jeftini kad nije sezona, mi smo oba puta odsjeli u centru zbog razgledavanja grada. :-) Istina nije onda baš blizina klinike, ali podzemnom se brzo dođe.
Baš mi je jako lijepo vidjeti da vas ima koje se spremate, želim svima puno, puno sreće!!!!!!!!! Bluebella sretan put!
Cure, čekam nestrpljivo lijepe vijesti :-)
:kiss:
mare41 pa ovo je GENIJALNO!!! :-)
iskreno, pa ovdje se nalazi skoro pa SVEE!!
mrak... mrak.. mrak...
pretpostavljam da shvaćaš koliko ovom stranicom nama-koji idemo u Prag prvi puta-olakšavaš!!
hvala i svaka pohvala!!
hm.. danas sam puna pitanja... :-)
ok, trebam informaciju... u biti, budući da idemo na konzultacije-znači prvi put tamo-s tim smo gotovi u tom danu ili bi trebali uzeti i koji dan više?? :-)
thanks svima na informacijama!!!!!!!
pusa
ajme, dupinica, hvala, trudili smo se:-), i milivoj73 je jaaaako zaslužan, a slabo nam se javlja:-)
konzultacije se obave u istom danu, al nek pronatalke potvrde
pozdrav svim curama!
evo nisam sjedala tjedan dana za kom.sad sam sve pročitala i evo mare da ti kažem da sam cijeli postupak platila 4200e.
ovako vam je stanje kod mene, da sam na sebi primjetila prije tj. dana malo tem.,a iza toga neki osip,javim se ljekaru začudjenim me pogledom gledaše doktorice i pitaše jeli već urađen IVF,kažem da.nasta šutnja i svatih da nešto nije u redu.što je pitah ,a one 100% herpes zoster simples .dobih uputnicu kožnom ,ginekologu i savjet da ne uzimam ništa od tabl.skoro plačući sam napustila ordinaciju i tako krenula od jednog do drugog dokt.i molila boga da se ne desi trudnoća ,jer znate koje su posljedice.pa sam jutros ponovo se javila svojoj dok. to mi se još nije povuklo ,a ona me je utješila i rekla da je malo internetom surfala i da nebi trebalo biti problema, pošto misli da sam prije to imala kao djete da je to došlo od stresai pada imuniteta.pa evo sad opet se ponadah da će sve biti ok.i dalje sam u iščekivanju bete.
Drage moje evo prolazi i 8 dnt. Simptomi , lijeva (.) bolna, zatvor, vjetrovi,pospanost, nadutost a sve od utrogestana tako da na to ni ne gledam kao na simptome jedino što je drugačije to je manjak apetit ( jedem jer moram) i prvih 5 dana neka nelagoda u maternici koja je sada prestala. Ne znam kako izdržati još ovih par dana. Mare kad mogu raditi betu ako je transfer bio 30.08. Malo sam praznovjerna jer sam prošlu betu radila u petak 13. Sada ako radim 12.09. to je 13dnt, četvrtak je 13.09., a 14.09. je opet petak. Preostaje mi da čekam 17.09. kao što je i rekla dr., ali tko će to dočekati. Sara jako mi je žao, ali valjda će sve dobro završiti. Sejlice sretno trudnoći, a sve ostale putnice nek vam Bog da ono što vam želim.
lili (i svi nestrpljivi kao što sam i ja), možeš radit ranije betu, čak i 12.9., ali naša dr ne prizna te ranije bete pa budi spremna na ponavljanje ako ćeš vadit ranije, ali i tako će biti pozitivna beta pa će ti biti dobro da ponoviš da vidiš duplanje...:-)
sara, jesi se javila u prag s tim? naša dr će ti najbolje sve reći jer baš ne znam da je sve tako kako su ti rekli, al reći da se prekine s terapijom....držim fige da sve bude dobro!
draga mare, poslala sam i njima u prag e-mail.
da ne uzimam ništa od ljekova,da uzimam dosta tečnosti i vitamine b-complex,i da se nadaju pozitivnoj beti
to je sve što su mi javili.
Bluebella sretno!
evo me da sari i lili poželim sreću s betama, i da putnicima zaželim sretan i uspješan put!
čitajte nas i dalje http://www.prag-putopis.com/ stavili smo link na booking da olakšamo rezerviranje, i opet molim nekog da mi na pp pošalje koje prag pretrage traži i koje pretrage traži hzzo pa ću i to unijeti, hvala.
Embrio transfet obavljen... beta 28.9 :-)
kaze dr. Kostakova da jedino trebam two drops of luck.....
BBela, sretnoooooooo! meni je zadnji put bila dr Kostakova, i bas mi se jako dopala....
Bluebella, lili, sara, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BBella, sretno!!! lili, sara sretno! svima sretno!!! :)
Mare41, sutra ti pošaljem poruku sa pretragama da dopišeš na listu. Malo sam u gužvi jer sam bila kod doktora (usklađujem ciklus pa sam u pripremama :) )
Cassie, znači akcijaaaa, super!
ajmo, cure na druženje http://forum.roda.hr/threads/75800-Z...-10-2012-u-17h
Bluebella, drzim fige, a drzi i ti meni, jer je FET bio jucer (vracena su mi 3 eskimica, sva sam se juce toplila da ih ugrijem ;)), a betu radim tek 27, no ako ne dobijem za 7 dana-bingo, znacu sta je! Transfer mi je radjen 20.dan ciklusa.
P.s. kako vec imas vrijednsot bete, ako je FET bio danas?
Info za ostale cure: hotel Park je savim ok, blizu klinike, blizu tram station i oko 15' do grada pjesice.... Drzim fige svim cekalicama (svega i svacega)! <3
klasična greska, nije to vrijednost bete nego datum kada ce ga raditi
nisi jedina koja je zatiltala
drage moje,jučer i jutros sam radila kućni test i on je negativan,a betu izvadila jutros i biće tek u četvrtak gotova .eto tek tako sam je vadila da vidim dali je se šta dešavalo.sada neznam dali da prekinem sa terapijom ili da uzimam ova još dva dana.
svim čekalicama sretno!
nisam u prici bas, koji ti je dan?
ak je 17 i test negativan mislim da nista od toga
ak je manje dana radije pricekaj
ma svakako odradi jos ta dva dana nije tako strasno
ja sam u priči, sara, žao mi je, beta neće nažalost postat pozitivna, al dr traži da se radi po njenom datumu, tako da produži još s terapijom i ponovi betu:-(, a bit će drugi put!
Maja, držimo fige!
Maja... drzim palceve :-)
28.9 vadim betu... pisem sa mobitela pa je mozda malo zbrkano ispalo :-)
sara69 :-( jako mi je zao!
sara, oprosti sto sam pisala kao da je beta negativna, mislila sam na test, cekamo nalaz bete i svakako terapija do tad!
sutra sam po njihovom trebala vaditi betu,ali evo zbog posla sam morala danas odraditi.
čim su dva testa pokazala negativno,
nemaš više čemu da se nadaš
ubuduće se nadamo boljem rezultatu za sve nas koje nismo uspjele
Saro...zao mi je...ali nada zadnja umire...sve to covjek zaboravi kada jednom stigne do cilja...
Eto ja i moj muz nemamo nikakve dijagnoze...sve je da ne moze biti bolje ali i posle 10 god braka mi ne uspjevamo prirodno da zatrudnimo...zasto je tako...niko nam nije znao odgovoriti...Govorili su ako rodis jednom i sa potpomognutom sledeci put ima da zatrudnis prirodno...ali malo sutra...nista od toga..
Jer cudni su putevi gospodnji...
Bleubella ,Majo..ogromne bete zelim...
Sejla da uziva u trudnoci..svima ostalim veliki poljubac i sve najbolje
Sara drži se, šta bude bit će, ali odustati nemoj jednom mora BITI, to je moj moto. Ja bila u apoteci, ali uspjela sam izići van, a da ne kupim test. Ovaj put ću pričekati 14.09. iako mi je to 15dnt, ali 16dnt je subota, a toliko ipak živaca nemam. "Uživam"u blaženom neznanju.
Bluebella i Majo nek vam se posreći. Ja brojim sitno, još dva dana. Hvala Bogu na utrićima pa većinu dana prespavam.
mare sve je ok. ta sve znamo više unaprijed ,ta maratonke smo u ovome.
pipi, sa mnom je prošli put bila žena koja je 15 god. u braku bila na potpom. i ništa, a evo se sada priprema za FET.
lili, ja vjerujem daće kod tebe biti pozitivno,po svim ovim simptomima,jer ja od prvog dana nikakve promjene nisam primjećivala i stalno sam ponešto radila, nisam mogla mirovat ,niti mi se kad spavalo od tableta.svim curama u pripremama sretno!
i ja, sara, mislim da nam je lili trudnica:-)
Lilli mislim da si ti ovaj put trudnica...uzivaj
Cure moje drage, kako lipo zvuči "lili je trudnoca". Bez vas bi puno teže prolazila kroz sve ovo. Još dva dana sam u nadi, a u petak ili ćemo se veseliti ili ćete me tješiti.
sara, žao mi je... :love2:
čekalice, navijam za visoke bete!!!!!!
Sara, :-( no, glavu gore, nema predaje!
Lili, ~~~~~~~~~~ da bude BFP!
Cure, hvala na podrsci, sjajne ste!
Bok cure!
Ne znam na koju temu da se priključim pa ću pitati ovdje...
Naime, meni su iz HZZO-a odbili zahtjev za liječenje u inozemstvu (suprug ima azoo, ja jedan neprohodan jajovod i nizak AMH i u naglom padu) i bili smo sigurni da će to proći bez problema, ali naredili su mi da prvo moram na laparoskopiju pa će onda tek donijeti odluku (rješenje) dal' će nam to refundirati ili ne... I to je riječ o inseminaciji 6 puta pa onda IVF ako ovih 6 puta ne uspije... Uglavnom, odlučili smo se za Prag privatno i to odmah in vitro, a moje je pitanje imam li bar nekakva prava od HZZO-a za ljekove? Pogotovo ako se oglušim na njihovo rješenje i odem u Prag na svoju ruku... Idu li uopće ti ljekovi na recept? Niti od jednog doktora od njih 5 u zadnjih 10 mjeseci ja nisam dobila jasne odgovore na pitanja koja sam postavila....
Hvala cure!