Da kod njega sam bila na laparoskopiji.Istina da je malo nonšalantan ali jednostavno ga moraš takvim prihvatiti
Printable View
Da kod njega sam bila na laparoskopiji.Istina da je malo nonšalantan ali jednostavno ga moraš takvim prihvatiti
Još imam pitanja...
Jeste vi sve cure u braku?Jer treba priložiti i neke papire koji dokazuju da si u braku ili u izvanbračnoj zajednici?
snupi,vama nisu priznali s-gram koji nije rađen kod njih?
Nama su priznali,dva s-grama,bez problema.
I mislim da nemora Tinica ići u zg napraviti markere,ako se može u kc valjda se može i u vž,mi smo za to i kg vadili krv na odjelu transfuzije.
Dobar je dr. Strelec,nemam primjedbi na njega i nebi ga mjenjala.A bila sam kod par dr. tamo..A najdraža osoba u Petrovoj mi je sestra Irena,kao što je neko nadavno napisao..ona je dobri duh Petrove,bar na humanoj:-).
Ako se odlučiš sama si davati injekcije,budeš vidla nije strašno..sve smo mi bile skomirane prvi puta,a nakon toga ide glatko i bez problema!Do srpnja se educiraš..znaš več koje ljekove budeš dobila ili ti još dr. nije odredio protokol?
Ne mogu sa sigurnošću reći koje mi je sestra Iva rekla da budem dobila lijekove ali koliko mi je ostalo u sjećanju mislim da Gonalf ili Menopur.
Ja ne znam koja je to sestra Irena ali ako je to ona sestra što je za pultom kako se ide prema sobama onda je stvarno ljubazna i simpatična.
Cure a kako se ti lijekove onda piju?
Žužy ja nisam u braku,ja sam u izvanbračnoj zajednici s time da sam ja prijavljena na jednoj adresi a moj dragi na drugoj adresi.Znači li to da ćemo morat jedan od nas mijenjat adresu?
ne nama je rekao dr S da ne prizna niciji osim njihovog jer ima neke parametre koje druge bolnice nemaju- tipa morfologije. Markere u vž u bolnici ne možes napraviti jer nemaju reagense za niih jer dok sam ja isla u Mbu lupala sam od nemila do nedraga a o ovo joj je sve na jednom mjestu- kad vec vadi krv onda nek sve rješi u Petrovoj na transfuziji. Irena je žena koja je super i sve joj bude objesnila kaj kak i treba samo neka ju pita.
e da nemoj zaboraviti izvaditi stanje hormona. Piju se jedino kontracepijske u slučaju da dobijes dugi protokol!
Stanje hormona!?!Hmm a gdje budem to vadila?
mozes sve u varaždinskoj bolnici, za štinjaču traži bolnicu jer se tamo ne čeka i za dan dva ti nalaz dođe poštom a AMH vuk vrhovac ili ako imas 100 i nesto kn za platit privatno u suncu ili adarti!
Pa nisu mi rekli da to trebam - vaditi hormone štitnjače?
A inače sam prošle godine vadila u Vž toplicama ali na nalaz sam čekala 3 tjedna,poslali mi ga poštom.
A ne znam šta je to AMH
Snupi, zar vama u petrovoj doktori ne kazu koje pretrage morate napraviti? Mislim da nema potrebe da se pretrage potrebne za postupak sugeriraju po forumu, ne zahtjevaju svu dijagnoze isti tretman.
Tinica,nemoj se brinuti,reči će ti dr. koje sve nalaze moraš izvaditi.I što se tiče hormona i štitnjače ...snupi bi ti izgleda kompletnu krvnu sliku još danas dala izvaditi:mrgreen::kiss:
Ovdje su ti detalji o zakonu http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_86_1962.html
:love2:
Lijepe moje ljubim vas sve i hvala vam do neba :-* :-* :-*
Ali stvarno mi nitko nije rekao za hormone štitnjače :neznam:
Tinice,pusti sad hormone štitnjače...odmaraj,nije puno prošlo od laparo.
bubek,snupi nam je vrijedna žena pa je (zlu ne trebalo) skupila sve potrebne i one ostale nalaze :-),svaki doktor ima individualni pristup svakom pacijentu,i nemoramo svi vaditi sve i iste nalaze.Tinica ima povijest bolesti,dakle...
A za postupak bude nabavila sve kaj i treba za postupak.
Tinice...i ja varaždinka,na prvom postupku sad u 3 mj. Pa ak ti pomogne...papa,brisevi...to napravi kod svog gin kojih 2mj prije....ali pazi jer se papa čeka 6mj ako ne naglasiš i platiš 70kn. Onda ti dodje za 7 dana. Spolni hormoni-ja ih radila na vuk vrhovcu,AMH isto. Sve na uputnicu. Naručiš se na broj njihovog laba 01/2353-883,nalazi su za 10 tak dana. Hormone štitnjače radila u toplicama i Tsh mi je bio 3,5 pa me doktor vratio doma kad sam trebala dobiti lijekove za postupak, bez lijekova da odem endokrinologu po terapiju jer je previsok. Ponovila tsh u poliklinici sunce ovih dana i sad je 2,44 pa je to kao ok i ipak idemo u postupak. Tak da ti je dobro taj tsh napraviti što ranije pa ako je iznad 2,5 se posavjetovati dal ide kakva terapija. Čisto da ti se postupak ne oduži ko meni skoro ;) . Hepatitis...biljege i krvnu grupu radiš u Petrovoj 3 u zg. To si složi isti dan kad ideš na vuk vrhovac jer se za petrovu nemoraš naručivati nego samo dodješ s uputnicama. Isto 10 dana nalazi. Sve uputnice ti piše gin, a za dragog opća praksa. On treba samo spermatogram i to u Petrovoj i biljege u Petrovoj 3. I to ti je sva mudrost za početak ;)
Trebaš još sve nalaze kopirati jer će si oni njih arhivirati. I još ti trebaju Oib od obadva,vj list ili neznam kaj ide ak niste u braku i kopije osobne.
Tak sam ja odradila svoje. I iskreno da nije ovog foruma još danas nebi znala kud i kak...ovak čak i ja mogu dijeliti savjete :mrgreen:
Sretno!
gle ja sam rekla sve prijevremeno, ne znamo jos kakav te protokol čeka. Ja sam za prvi mpo u petrovoj trebala: cb briseve, papu, vjenčani list, krvnu grupu, markere hiv i hepatitis i ja i mm, spermiogram, oib od oboje i hormonalni status. I to sve kopije dokumenata.
snupi, da nam Tinica na traumatologiju- nije traumatološki zavod nego zavod za transfuzijsku medicinu... ;-)
i nama su prvi put priznali tuđi nalaz s-grama.. ja sam imala nalaze iz drugih bolnica, iz Petrove samo briseve. pred sam postupak, s-gram iz Petrove.
tinica mislim da morate imati zajedničku adresu ali pitaj
hvala u pravu si da transfuzijski zavod, ispričavam se kaj sam krivo napisala!
ljubi kak se osjecas?
snupi hvala, dobro sam.
polako iz dana u dan u nove pobjede :-)
Cure ja danas dobila mengu, znaci od sutra uz decapeptyl i Gonali... Tamo na onom papiru pise da se trebam javiti kad dobijem M ali mi u Petrovoj to uopce nisu spomenuli. Jeste se vi javljale? Rekli su mi jedino da se javim ako ce mi prvi uzv biti za vikend, a hoce, prvi uzv iducu nedjelju.
Ej libice,evo ja sam sad dok smo bili pitala sestru Irenu upravo to,dali da joj se najavim ako mi prva fm pada za vikend,i dali joj se opče moram javiti s 1. dc.
Rekla je da ako mi 8. dc,odnosno prva fm,pada u subotu ili nedjelju onda da ju nazovem tam u četvrtak oko podne da joj se najavim da dolazim.Vjerojatno da zna najaviti doktoru..eto :-)
Cure molim vas ..hitno mi treba informacija...Naime, ja sam počela osjećati da mi Menga stiže i to ranije...sad me uhvatila panika jer ne znam kako se računa...ako dobijem na večer...a rečeno mi je da dođem vaditi krv 2 dan ciklusa...dali onda moram odmah iduće jutro biti u zg. ili kako već...ja sam iz zadra i sad sam cijela u panici. možda postavljam glupa pitanja , ali evo sam se sad izbezumila...do sad o tom nisam niti mislila..spasite me molim vas....
Ako ti dođe naveče to se ne broji, sutra ti je onda 1 dc, mislim da dako dođe iz 18 h , 1 dc se broji slijedeći dan.
Draga Mami2 hvala ti...jer ja sam se sad totalno prepala..ako dobijem na večer ...odmah bi noćas tj. sutra rano u jutro morala krenuti za zg...
podpisujem mami , preduhitrila me sa odgovorom!
jutro Petrovke moje.... mi danas krećemo s Gonalima :-D
žužy :shykiss: hvala hvala ti puno... onda ju ja zovem u četvrtak jel mi prvi uzv pada u nedjelju
bubaba meni su u Petrovoj rekli ako dobijem do 17 popodne onda se taj dan računa kao 1DC, a ako je iza toga onda se dan iza računa kao 1DC...
libbi da pikas puno toga dobroga! dobar dan svima!
libicaa sretno!!!
Boli me lijevi jajnik nakon prvog dana Gonala? Jel to normalno ili kaj? Tamo mi je bila ona nesretna cista... baš sam zabrinuta ... bojim se da mi ne prekinu postupak :-(
Znaš kak "čujemo" jajnike u raznim djelovima ciklusa,kad smo u postupku još se dodatno osluškujemo pa smo samo dodatno u brigi..
Ciste nije bilo sad zar ne,nadam se da se nije pojavila opet i da bude sve prešlo dobro na prvoj fm :love2:.
Prvo pikanje dobro prešlo?
Cista je bila nažalost tamo prije mjesec dana, ali budući da sam operirana u 10.mj dr. je rekao da nema smisla čekati i da idemo u postupak, ali mi je zato dao AB pilule i dugi protokol. E sad, možda nje više ni nema ili mi možda sam s M odlazi pa me zato boli.
Pikanje prošlo super, lakše puno nego s decapeptylom, samo sam malo osjetila kao neku vrućinu po trbuhu i leđima nakon davanja.
Eto...i ja se spremam psihički na pen,nije mi bed pikanje već dal bum ja to kak treba odvrnula i ubrizgala ono kaj treba, ili zraka:lol:
Nego,tek sam sad,skoro tjedan dana nakon kaj smo dobili ljekove,skužila da nisam dobila štopericu.Na onom papiriču s kojim podižete ljekove kod sestre Vesne je pisalo puregon i ovitrele,a dala mi je samo puregon.Naravno,ja sam bila fokusirana samo na puregon i zamolila ju da mi objasni o njemu i tak nisam registrirala da nisam dobila štopericu.Tek mi je sad došlo iz guzice u glavu:roll:Nadam se da nije unesla u knjigu da sam ju podigla,opče nisam čitala kaj sam potpisala.
Malo me brine to kad sam za prvi postupak,odma ju dobila.Ima tko da ju je dobil kasnije?
I da,kak nam je barkica?
evo i mene nakon drugog vremena..dobili termin za podizanje ljekova krajem 3mj. napravljen 3D (R obavezno trazi tako mi je rekao dr koji ga radi)...tsh drzim pod kontrolom i novi nalaz je ispod 2 (na pocetku prvog postupka je bio 6)..svi stari nalazi se priznaju ali napravite papa i cb..sad cekamo
Nisam ni ja dobila, dobit ćeš dan, dva prije nego kaj si ju trebaš dati. Ne brini...
Pen je mila majka, lagano za poluditi, samo narihtaš, pikneš i klikaš, mi smo imali jučer 4 klika. Sretno s pikanjem :-)
libce drago mi je da je krenulo i da si se snašla! Sanjalice tko za lijekove i tebi bude brzo došlo , ja čekam kraj 5. mjeseca za svoj novi start!
sad me je manje strah nego na pocetku..samo me majka stalno nagovara da dam zahtjev za posvojenje..
Evo me,tu sam! Hvala na brizi:) Citam ja vas svaki dan,sam nisam bas aktivna u pisanju;)
Sutra je punkcija,pa cemo vidjeti kaj ce biti! Ima nekoliko komada,samo je pitanje koje su kvalitete. Vidjet cemo.
Nadam se,nadam se....
barkica,nadam se da su bolovi prošli? Sretno sutra!