Pekla sam ga na tavi, vidjela sam da tako radi Jamie Oliver, ili netko od ovih s 24kitchen, i ispao je bezveze.
Printable View
Pekla sam ga na tavi, vidjela sam da tako radi Jamie Oliver, ili netko od ovih s 24kitchen, i ispao je bezveze.
Meni losos kad sam ga jednom u pećnici pekla isto ispao nekako suh
imala sam osjećaj da sam ga prepekla, zato ga uvijek radim u tavi jer onda imam bolji osjećaj kad je gotov
vidiš, nisam ga odavno, baš bih mogla sutra losos i pečene paprike i salatu
Krasni bolonjez. Baš je fin. Mada je sve krupnije nasjeckano jer je nož tup.
Bravo, vještina dolazi s iskustvom.
Za tupe noževe nabavi brus, ovako nešto https://www.dugirat.com/kultura/108-...1anja-v15-6393
Ima toga na većini placeva za desetak kuna. Moj je s Hrelića.
Ne valja mi link, probat cu opet...
https://www.ledhunter.com/index.php?...product_id=464
Nikad čula da se celer stavlja u bolonjez. Pa to daje sasvim drugi okus. A kapulu se može smiksati.
Meni je celer bitan, ali to je stvar ukusa.
I ja cjeckam luk, mrkvu i celer. Peršin stavljam sušeni.
Okusom dominira luk.
Očito je nama svima bolonjez naziv za razna jela :)
Meni ide samo meljeno meso i konzerva od pomidora. Pa dugo dinstati.
U originalni bolonjez ide najmanje pomidora. Pravi bolonjez zahtijeva strpljenje, ostalo je mljeveno meso u umaku od poma.
https://www.google.com/amp/s/www.gre...agu-recipe/amp
O bolonjezu imamo temu. Tamo je raspravljeno i koliko se dugo kuha, ide li mlijeko ili ne, ide li korjenasto povrce ili ne.
http://forum.roda.hr/threads/61554-K...uhate-bolonjez
Pa sta je to nego koncetrat rajcice?
u bolonjez uvijek stavim maslinovo ulje, luk, sitno ribanu mrkvu i korijen celera, češnjak, mljevenu junetinu, pasatu, origano, sol i papar, takav najviše volimo, ali ga ne kuham dugo, oko sat i pol
Jedna od luđih tema je ona o bolognesu..lako za celer i origano, to je stvar ukusa, nego...koliko ono..6-8 sati kuhanja?:mrgreen:
Zadnje upozorenje. Imate temu o bolonjezu.
Nastavite li ti malo cu se igrati s kartoncicima :aparatic:
apropos suhog lososa, i meni isto tako ispadne kad ga pečem na tavi.
ja volim samo sirovi, mogla bih ga svaki dan jesti
prokletstvo je što je tako skup :-(
tuna na žaru mi je isto presuha, imam neki recept za tunu ala pašticada, to mi se čini da bi moglo biti ne suho ... samo nikako napraviti
danas smo ručali bečki odrezak, kuhani krumpir, blitvu na lešo. paradajz.
za desert sladoled
Tang :-) i ja sam isto pomislila, al sam se suzdržala.
Spajka želi da tema o bologeseu oživi :D
Ja nemam termometar za kuhanje tako da pecem tunu 4 min s jedne strane i 2 s druge. I tako mi nije suha. I bili su kod nas neki kojo su tvrdili da im je tuna suha pa su se iznenadili da nije.
Prije toga napravim smjesu u putru npr. s mladim lukom i koricom od narance. Imam recept, ali nekad mi se ne da ni gledat. Tu smjesu zamotam u papir za pecenje, kao salamu i stavim u zamrzivac par sati prije rucka pa svakom odrezem šnitu od par mm i stavim na peceni odrezak na tanjuru.
Ispohala pile.
Kod nas mahune varivo i piletina na naglo s curryjem.
danas planiram mahune na salatu i ratatouille
Danas piletina i povrce na kineski. Riza uz to.
Danas nisam ništa kuhala. Bili smo na radnoj akciji pranja prozora i zavjesa kod mojih roditelja, a tam smo dobili pečenog odojka i krumpir salatu.
danas pastrve u rolu, sirnica, paradajz/paprika/krastavac salata
Danas ostaci od jučer, za sutra planiram krpice sa zeljem. Ne znam kakvo meso uz to, možda nikakvo.
Jao, krpice sa zeljem... Moji ih bas ne vole pa ih rijetko pravim, a volim ih.
Peterlin, mozda otkosteni batak i zabatak pa samo ispeceni u tavici. To mi nekako ide uz ovo jer nije presuho meso.
Mi cemo danas pohano i pire, klinci su se zazeljeli. Mahune na salatu i mijesanu salatu.
jučer: varivo grašak-mrkva, ječam. štapići od tikvica u pećnici, veganski burgerići na tavici. paradajz.
danas ne znam što ćemo, planiramo u toplice, pa kad se vratimo nešto nabrzaka
Zaboravih prijaviti muffine od kokosa, bijele cokolade i malina.
Juha od junetine. Opet djeca jela. Super.