danas pileći paprikaš i široki rezanci
Printable View
danas pileći paprikaš i široki rezanci
to sam modificirala onaj kolac s jogurtom pa sam salicu ulja i salicu jogurta zamijenila sa limenkom kokosa.
1 limenka kokosa
1 limenka ostrog brasna (kad istreses kokos, ona ti moze posluziti kao mjera)
0,5 limenke secera (ili manje)
2 jaja
1 prasak za pecivo
Sijeckana bijela cokolada, recimo 100g
Maline (radije uzmi svjeze jer smrznute puste dosta vode dok se peku pa se sve raskelji)
Postupak standardan: umijesas mokre pa suhe satojke (cokoladu i maline tek na kreaju stavis) i stavljas u kalupe.
Ako je smjesa pregusta, dodaj malo jogurta, ako je prerijetka, dodaj brasna.
kod mene u subotu losos na tavi i pečene roge punjene svježim sirom
nedjelja juha, teleći šniceli i pire
danas varivo od leće
Mladi grah varivo, pečene paprike
Teleci rizot na dalmatinski nacin. Muz dalmatinac, pa nesmijem na drugi nacin :-)
Nemam mašte - danas je jednostavan ručak. Curry piletina i lešada (zelje, krumpir, mrkva).
Ima od jučer juneće juhe s domaćim gris knedlima.
Možda Skradinski rižoto
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...li-dan-8788439
Bezmesni dan..krpice sa zeljem, pohani patliđani, salata od cikle, mahune hladne s češnjakom i bučinim sve iz mog vrta finooo
Svinjski šnicl u umaku od vrhnja s rižom. Najmanja je jela, dvoje starijih neće.
Pozovi moje dečke na ručak, njima bi se svidjelo. Obožavaju takvu hranu. Nadam se da će se i tvoji pripitomiti i zavoljeti takvu klopu. U ovoj dobi često štrajkaju iz čistog inata, onak bzvz, a za par mjeseci uredno jedu to što im kao nije bilo fino. Iskusili smo to. Ričet doma nije valjao, nego sam u vrtiću morala pitati kako to oni kuhaju, hehehe... Kad sam stavila u varivo mrkvu, odmah je bilo fino.
Ponedjeljak - burek i jogurt
Utorak - spageti u umaku od rajcice
Srijeda - varivo grasak, tikvice, mrkva, junetina
Cetvrtak - varivo od domace koke, jecma i kukuruza
Petak - necu stici kuhati, vjerojatno cemo naruciti pizzu
Subota - fasirane snicle, pire krumpir, mahuna na salatu
Ja sam jučer skuhala varivo od leće i faširance. Bit će nam i za danas, jer smo mm i ja sami - sinovi nisu u Zagrebu.
Danas popodne čeka me kuhanje zimnice, dobila sam hrpu paradajza, paprika i cikle.
ponedjeljak - povrće u woku u bijelom umaku plus penne
utorak - ratatouilee i špageti
srijeda - grah varivo s povrćem
četvrtak - plan je vege pizza
petak - vjerojatno ništa, dolazim kasno
Ponedjeljak - spageti bolonjez
Utorak - juha od telece koljenice, leso meso iz juhe, pire krumpir i salata od rajcica
Srijeda - zelje (jecam, suho meso, rastika, poriluk, blitva..sto god nadjem zeleno)
Cetvrtak - peceni bataci, dinstani grasak s mrkvom
Petak - zapecena tjestenina sa sirom
Subota - paprike punjene krumpirom
Švedske kuglice s pireom. Djeca su rekla da je fino, ali nisu pojeli sve do kraja, a još sam malo i stavila. :unsure:
Grašak varivo s junetinom
Popečke od leće.
spageti i kozice u bijelom umaku, za veceru tuna pasteta
Baš mi je ručak bio u slast, jednostavan a fin.
Pureća prsa kao odresci na žaru(roštilj), tikvice isto s roštilja, špecle, ribani kupus s domaćim bučinim uljem kao salata.
Za večeru ću bućinu juhu s croutonima i još nešto.
danas juha, zapečena riža s povrćem i oslić u pećnici.
Musaka, nakon puuuunoooo vremena
I baš nam je bila super
Ćufte s pireom. Najstarijoj i meni super. Dvoje manjih neće. Češnjak je bio čudan. Možda je to.
Punjene tikvice u bijelom umaku od kopra + krumpir pire
Netko tko ne pozna našu Peterlin, pomislio bi da ona stalno pokušava svoje sinove nekome uvaliti na ručak, ali mi koji je poznamo znamo da je to samo elegantan način podrške :heart:
Osim toga, prije bi ti momci nas nahranili, šta sve znaju i mogu, nego mi njih :mrgreen:
Meni je trebalo 28 godina da naučim skuhati pošteno jelo, tak da, svaka čast.
Danas grah. Najstarija pojela zdjelicu, najmanja dvije, a klinac je popio "juhu od graha". Morala sam mu precijediti jer ne voli grah.
Radila sam dakle krafne, pa sad neku vegetarijansku pizzu. Najmanja je strašna. Prvo je pojela zdjelicu graha za doručak, pa pečena jaja, pa krafne, pa opet zdjelicu graha, sad čekamo pizzu. Vjrv će kasnije opet grah. Ne moram reći da ostalo dvoje pušu na grah.
A ostali krafne?
Ha, krafne, to je otišlo brzo.
Srdelice, bile odlične. Mljaac!
Ima srdela. Ima i lokardi
Ako filetiraš srdele i pečeš na naglo s min ulja to ne smrdi ,ili meni ne smrdi
Možeš srdele peći i u pećnici
Peterlin, j aimam sreću da je kuhinja blizu balk.vrata, otvorim vrata i za par min ko da se nisu pržile srdelice :-)