Ja sam ivf trudnica u Petrovoj i to po drugi put i nikad cula da se zbog toga hospitalizira, a jos i prvu i ovu drugu trudnocu vodim kod svog mpo- vca.
Printable View
Ja sam ivf trudnica u Petrovoj i to po drugi put i nikad cula da se zbog toga hospitalizira, a jos i prvu i ovu drugu trudnocu vodim kod svog mpo- vca.
zbilja kako moeže biti ivf indikacija za hospitalizaciju?
ja sam bila ivf trudnica u svojoj 42. godini i nikakva hospitalizacija nikad nije spomenuta jer se radilo o urednoj trudnoći, način začeća-spontano ili ivf nema utjecaja na odluku o hospitalizaciji. trudnice se hospitaliziraju na temelju medicinskih indikacija a ne s obzirom na način začeća.
Drage cure,
jučer je nina70 rodila svoju curicu. :-)
http://forum.roda.hr/threads/85977-R...94#post2663994
A u Petrovoj bas nije tako. Ne znam jesi li i ti bila u Petrovoj ili ne, medutim, sve ( ako ne sve, a ono velika vecina) ivf-ovke cekaju porod na CEFi. Prvo, lezala sam prosle godine cijelo ljeto na CEFi sa njima, a drugo, prosli tjedan na kontroli mi je prof. Šprem rekla da cemo se iduci put dogovoriti za hospitalizaciju...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad tek vidim sve vase odgovore :D heheheheh IVF sam po sebi nije indikacija za hospitalizaciju, ali oni sve svoje bebe cuvaju i samim time sto su te ostavili da lezis do poroda kod njih na odjelu su se ogradili od bilo kakvih komplikacija koje se mozda mogu desiti ako si doma ( tak je to Šimunic meni objasnio). E sad, ja sam lezala tamo od 7-9 mjeseca i, naravno uz cure koje su dosle u bolnicu radi raznih komplikacija vezanih uz trudnocu, cca 80% ih je bilo cura koje nisu imale NIKAKVE komplikacije, NIKAKVE probleme, jedino sto su bile ivf trudnice i iz tog razloga su stavljene u bolnicu nekih tjedan dana prije termina. Dakle- vidjela ma svoje oci. A i velim, receno mi je tako na zadnjem pregledu prije tjedan dana. Sad, po cemu sam ja razlicita od ostalih- ne vem. Al sam spešl <3 hahahhahahahah
Floridita, ako je to doista praksa u Petrovoj, oni si fino time nabijaju potrazivanja od HZZO-a za troskove bolnickog lijecenja.
Nije ni cudo da nam je zdravstvo na tako niskim granama.
Netko bi ih stvarno trebao prijaviti nadleznoj inspekciji.
Odoh u cestitare jer me ovo samo naljutilo.
Mravak, cestitam i tebi na velikom djecaku! :heart:
Uzivajte!
Ja izgleda ništa od dolaska u bolnicu u zadnji tren i izbjegavanja dugog ležanja prikopčana na ctg :-( "Smješka" mi se indukcija zbog gestacijskog dijabetesa :evil: U mojoj je glavi to trenutno gore nego carski.
I meni je čudna hospitalizacija IVF trudnica, svašta :-o
Mi danas imamo pregled (punih 29 tjedana) i baš sam nestrpljiva. Već par dana imam neke mučnine, uglavnom ujutro, bez povraćanja, samo mi dođe loše i preznojim se, tlak mi je ok, baš ću danas pitati dr što bi to moglo biti. Ako izuzmemo to, osjećam se stvarno super, bez ikakvih tegoba.
Ja mislim da to nema veza s Petrovom vec do doktora jer ja sam po drugi put ivf trudnica tamo i nikad nisam bila hospitalizirana zbog toga niti mi je najavljeno. Prvi porod bio 5 dana prije termina i to puko vodenjak i tek tad dosla u Petrovu
Quotam sama sebe čisto da ne mislite da padam s neba. :D Nažalost, moji strahovi nisu bili uzaludni, tjedan nakon svadbe počela krvariti i imala spontani. :( Sad sam morala tjedan dana mirovati i vratila sam se na posao. Sutra nakon kontrole u Petrovoj idem i kod svoje ginekologice i zatražit ću da mi napravi sve moguće briseve i pretrage. Užasno nas je to pogodilo i želimo učiniti sve da se to ne ponovi (iako znamo da se ne može na to utjecati :( )
Samo sam svama htjela podijeliti svoju tugu, bude mi lakše onda. Svima vama želim sreću i velike i zdrave bebice :)
Drage moje, mi sutra idemo doma,sve je ok,beba,cerviks 37mm, zatvoren :-)! Nova hospitaluzacija 26.9.radi odredenih pretraga!
Piki,sretno,da se na najbolji nacin susretnes sa svojom bebicom :heart:
Hvala Mury!
Sad 2 i pol tj. uživaj doma i sve polako pripremaj!
Ja ti vibram da krene samo ranije
Kad su ti rekli da bi isla indukcija?
I tko ti je rekao?
Inace, jako vole inducirati u zadnje vrijeme :roll:
Petrova onda radi gluposti, ako po defoltu zadrzavaju ivf trudnice, jer za tim nema ama bas nikakve potrebe
Srecom, pa nisam bila tamo
Bravo Mury!
Evo nas s pregleda, bebolina super, ima 1530 g, ja dobila 8,5 kg, kaze dr puno, moram napraviti ogtt, cervix 2,9 cm, otvorena prst, mirovanje!
Loly koliko si trudna? 8,5 kg da je puno?? Join the club nas vodoravnih :)
Mury divna vijest!!!
Loly,velika bebica :-D!!!
Samo miruj i bude sve ok :-)...i ja doma nastavljam horizontalu bez obzira na nalaze,dr.kazu nek ipak mirujem!
Danas sam točno 29 tjedana. Malo cu usporiti, ne moram strogo mirovati, ali sto vise to bolje! Beba je na zadak, kaze dr da bolje, jer da onda bar glavicom ne pritiska doli. Za tjedan dana opet cervikometrija, da vidimo kako se cervix drži.
Ginger, Lavko bi se slozila sa tobom sto se indukcije u Petrovoj tice :lol:
Opala sam na guk profilu...presudila mi je vecera: riblji stapici...citav dan dobar secer i onda se zdrndam sa vecerom, ponavljam za dva tjedna. Otisla doktorici da me poslusa i eto imam alergijsku astmu, isla na kompletnu obradu, dobila pumpicu kortikosteroide, antibiotik radi upale sinusa. Kaze doc da je taj pojacan umor koji osjecam posljedica nedostatka kisika...Bila gotova u jednom popodnevu.
Sutra uzv na Merkuru pa da vidimo koliko je sishmishica narasla :) Inace bar me zbog kila nisu zezali, stojim na 6-6.5kg bukvalno 3 mjeseca vec.
Loly ja sam dobila 11kg do sad. Nikakav komentar nisam dobila, OGTT uredan. Nitko mi nevjeruje jer se skoro sve otislo u trbuh. I spustila su mi se stopala. To mi je sad malo problem.
Zao mi je sto moras mirovati, sama kazes, usporit ces malo. Ja se toga bojim prije svakog pregleda.
Mury jako sam sretna zbog tebe, bebe, cervixa, urednih nalaza :heart:
Simunic mislim da malo pretjeruje. Kao i Spremica. Najlakse nas je strpati u bolnicu da pokupim jos koju infekciju radi mozda jednog pregleda dnevno kojeg obavi neki drugi doktor jer starog kao obicno nema.
Kris, ali nije piki u Petrovoj, nego u vž
A tu induciraju sakom i kapom :nope:
Mury :heart:
Loly 8,5 kg puno u 29 tt? :lol:
Kris ;-)
Pih, bas sam gledala, u zadnjoj trudnoci, 27 tt i +10 kg
Ogtt savrsen
Ja sam u trodnocama dobivala izmedju 16 i 18 kg
cure sa skracenim cerviksom ili otvorene- jeste osjetile sto kod skracivanja ili otvaranja?
Ja sam i u prvoj t bila ranije otvorena, nikad ništa nisam osjetila, kao ni sada. Dapače, osjećam se super, puna energije, ali ipak ću morati malo usporiti.
Dandelion - baš mi je žao što ti se to dogodilo. Glavu gore! Ubrzo ćete povećati svoju obitelj, samo budite ustrajni i hrabri... P. S. Pošto si nova, poruke ti se prikazuju naknadno pa mnogima promaknu. Sretno!
Mravak cestitam na velikom decku :heart:
Nina 70 cestitke na curetku.
Mury divne vijesti ;-)
Dandelion jako mi je zao zbog tvog gubitka, sad prvo dodji sebi a onda ce dat Bog da zatrudnis kad se najmanje budes nadala :love2:
Danas bile na uzv i velike smo 1840 g. :heart: sve mjere su za 31+4 osim nogica koje su u revijalnom tonu na tatu za 32 tt :)
Pozalila sam se na kontrakcije i u petak idem na ctg i pregled i ako se jesam nekaj otvorila odmah mi je rekao da ce preporuciti hospitalizaciju, rekla sam mu da cemo o tome jos pregovarati.
Dandelion - zao mi je zbog bebice :(
Nina 70 - čestitke na curki!
Samo sa vam javim da sam u bolnici. U utorak navečer su krenula stezanja koja nikako nisu htjela prestati pa sam jučer navečer dosla na hitnu i odlučili su me zadržati. Na tokolizi sam.
Tina koliko još imaš do termina?
Mravak čestitam!
TinaB, drži se
Ta stezanja: mene stalno nešto steže, pogotovo popodne i navečer. Ponekad i jako bolno ali nekako mislim da je to normalno pogotovo sad sa 36 tjedana..Valjda se sve priprema. Već tjednima ne mogu u šetnju npr jer je pritisak jak i stezanja bolna.
Hoću reći, sve manje i manje znam kad bi ta stezanja bila nešto "ozbiljno". :neznam:
U prvoj trudnoći je sve bilo crno-bijelo. Kad je krenulo - odmah je krenulo i to u terminu, na sam dan zapravo!
Da ne spominjem da sam neku noć imala crijevnu virozu koja me frkala u intervalima i stalno sam visila na wc-u. E tad sam ipak malo pomislila da je možda to - to.
Pa nije bilo :mrgreen:
Dandelion, jako jako mi je žao zbog gubitka.. :love2:
Tina evo vibre šaljem da izdržiš što duže~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sjeti se Crvenkapice koja je rodila s punih 36 i bilo je sve OK
Dan po dan
Tina, samo hrabro...imamo još jako malo do kraja...sretno! :heart:
Dandelion, želim ti što prije novu i urednu trudnoću, samo hrabro! :love2:
Jučer sam išla obaviti ogtt test...aliii šipak..ja došla u 8 sati..ova na šalteru kaže zakasnili ste, ogtt radimo od 7-7.30...:evil:...a baš sam se bila dobre volje, super sam se osjećala i vjerovala da će sve proći bez ikakvih mučnina i povraćanja...rekla mi je znači doći od 7-7.30, natašte, vađenje krvi, pa popit glukozu i da nakon toga nema mrdanja..nadam se da će me barem pustiti da vani na klupici sjedim, jer u čekaonici ima tona ljudi, zagušljivo, razno raznih mirisa...danas nisam išla jer mi je muž otišao na brod jutros:cry: moram se sa kumom dogovoriti kad može sa mnom pa da onda idemo...
Dandelion jako mi je žao zbog vašeg gubitka, iskreno se nadam da ćete se uskoro opet veseliti novom plusiću i da će ta trudnoća biti školska od početka do kraja.
Mury, uživaj sada doma, držim fige da do samog kraja ostane sve ok. I moj cerviks je na zadnjem pregledu bio slično ko tvoj, 3,75cm..gin kaže to je super iako je mislio dok me ručno pregledavao da je cerviks puno kraći..
Mene muči taj moj višak plodne vode, iako neznam koliki je afi..čitala sam malo o tome, i naravno google neće izbaciti ništa dobro, zato sam odlučila prestati googlati, samo se iznerviram...