A promjena muževe plaće, ona je manja za otprilike 25% od početka godine, to isto onda prijavljujemo iduće godine?
Printable View
A promjena muževe plaće, ona je manja za otprilike 25% od početka godine, to isto onda prijavljujemo iduće godine?
Ok, hvala. Po meni bi po toj logici onda odmah trebali podnijeti zahtjev za promjenu kad se vraćam s porodiljnog na posao. Mislim, meni ovako ide u prilog, ali logično je onda da se svaka promjena odmah prijavi, zar ne?
naravno da bi
i tako bi i trebalo
ali nekako su nam ostavili mogućnost da biramo što nam je prihvaljivo
i da pronalazimo krivine kako znamo i umijemo
zna li netko što je s obrtnicima, kako se obrtniku računaju primanja?
Zna li itko da li se može predati IP obrazac kao dokaz o primanjima za 2012.?
"Blago" meni nezaposlenoj!
Donijet ću, pretp., kao i prošli puta, potvrdu iz PU na kojoj su same nule od 1.1. do 31.12.
Oprostite na off-u!
Mojoj malenkosti je danas 43.rođendan i maalo se čudno osjećam...
Teice, sretan ti rođendan! I još bar ti puta toliko doživjela :)
Meni će ovi mm-ovi bivši polupismeni poslodavci uzeti desetljeće života. Nitko ne zna potvrdu napisati.
MarijaP, hvala :) !
Eh, vidiš, polupismeni, nepismeni, svakakvi nekakvi, ali - poslodavci!
A toliko više nego pismenih - u "vojsci" nezaposlenih.
Nešto je trulo u državi "Danskoj", definitivno.
Sad bježim jer sam debelo u off-u...
marija si sigurna, to oni automatski znaju izvaditi.
U principu bi potvrda s porezne trebala bit dovoljna, ne kužim zakaj traže potvrdu i poslodavca, očito su i to prepisali iz dd.
obrtnicima bi se trebalo racunati kao i svim slobodnim zanimanjima, po godisnjoj preznoj prijavi koja se predaje do kraja veljače. samo, porezna do 31.3. nece i razrezati porez na dohodak a do tad je rok za predaju dokumentacije vrticima.Citiraj:
zna li netko što je s obrtnicima, kako se obrtniku računaju primanja?
OFF: Teice, sretan rodjendan!
nevena tnx
nije mi jasno što odnijeti u vrtić do 18.1., budući da ni moja porezna prijava još nije predana
kako izračunati?
1. zbrojim svoja i mm-a primanja
2.oduzmem 12 najamnina plaćena u 2012
3.podijelim na 3 (članovi )
4.podijelim na 12
točno?
al vi ljudi komplicirate
zašto bi se ti bavila matematikom, to je njihov posao
ti donesi ukupne prihode, svoje i muževe
i to što misliš da će se oduzimati
i dalje pustiš njima
i da ak imaš rate kredita ili najamninu za stan. Oni si dalje s tim ciframa sami barataju kako i apri kaže.
ali ja sam obrtnik, nemam platnu listu koju bih im odnijela...
pa ukupni prihod umanjen za te odbitke podijeli sa 36
nisam uspjela sve pročitati pa ne znam da li negdje piše kako dokazuješ da je riječ o prvoj nekretnini jer sam ja recimo platila porez za tu nekretninu jer je bilo prije onog oslobađanja mislim 2003.
kako su krenuli, još malo že i bunde biti olakšice
imali su dvije godine da se pripreme i razrade prijedlog i opet sve nedorečeno i na ho-ruk
da su uzeli samo 5 žena s ovoga foruma, mogli su imati fantastičnu stvar!
Danas sam krenula po potvrdu na HZZO , pa zapela u snijegu ispred zgrade. Sreća da su se mladi studenti ponudili da me poguraju. Pa sam spasena i sa papirom koji sam dobila za 2 minute. Ponavljam pitanje : da li moram i po prihode od DD na mirovinsko ?
Ja sam računala samo isplačene plače od 1.1-31.12.2012,jel to ok.
Na listi hzzo -a pišu isplate od 1.1.2012.-31.12.2012. ( ja sam na njezi) nije uracunata naknada za prosinac 2012. uracunata je naknada za za prosinac 2011. do studenog 2012.
Ja jutros u jukicevoj. Zanimljivo kako su različite .
ja mislim da onda ne preostaje nego procijeniti prihode i upisati to a onda kad se podnese porezna prijava i kad se bude znalo tocno, donijeti taj papir kao dokaz pa ili traziti povrat ili platiti razliku. ovo sa trazenjem povrata se bojim, nekako im bas ne vjerujem, ja bi radje procijenila na manje pa platilia eventualnu razlikuCitiraj:
ali ja sam obrtnik, nemam platnu listu koju bih im odnijela...
ima li itko informaciju, obrađuju li podatke vrtići ili GU?