Jadni poriluk s vama :-(
Danas za ručak varivo od jučer + pita krumpirača s jogurtom
Printable View
Jadni poriluk s vama :-(
Danas za ručak varivo od jučer + pita krumpirača s jogurtom
Na kraju je bila tjestenina sa svjezim sirom i brokulom zapeceno u pecnici i brdo zelene salate i bilo je MLJAC!!!!
Planirala sam napraviti varivo od nekoliko vrsta graha sa porilukom, ali ću si olakšati život i ipak spremiti kajganu sa špinatom.
Poriluku odrežem dno s brkićima i cca 2 cm gore zelenog i maknem vanjski omot, narežem na kolutiće/komadiće, stavim u cjediljku i operem pod pipom...
Jučer- paradajz juha i lisnato sa sirom-slano
danas- pizza domaća
sutra- pileća juha, pomfri, picek, šampinjoni i tikvica s roštilja, salata puterica
kako možete odrezati 2 cm odozgo, kada je svako pero različite dužine
sarma i pire..
francuski krumpir i zelena salata
Srdele i blitva i mozda smuckam neki kolac od smrznutog sumskog voca koje imam u frizideru.
Povrtna juha, batci i zabatci, mlinci, brdo povrća iz juhe, zelena salata, čokoldani kolač.
Bacam se na recepte Rudolpha Van Veena pa danas planiram isprobati ovo http://www.coolinarika.com/recept/pi...m-pahuljicama/ a uz to salatu od matovilca graha i kuhanih jaja
Zapečena tjestenina sa sirom
pileci zabatci i krumpir - sve u pecnici
salata od rotkvica
gulaš od liganja
Danas biftek ficleki za rucak, a večera tatarski biftek :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
juha od domaćeg pijetla,kuhano iz juhe,pečeni picek sa krumpirom,umak od vrganja,zelena salata
kolač od jabuka
Paprikaš od svinjskih nogica :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
onaj krkanski ručak koji valjda još nikad nisam napravila
juha (od karfiola)
pečeno meso
pečeni krumpir
zelena salata
ručak kakvog sam se uvijek užasavala
ali, to je bilo najjednostavnije i najbrže
i imala sve doma
Juha, punjena paprika , pire krumpir i zelje na salatu
Cheseecake
integralna tjestenina sa mladim lukom, šparogama i gljivama
becki, krumpir s blitvom, cikla salata
za desert jogobela
Danas smo ručali u Kentucky Fried Chicken :mrgreen:
Ali zato je sutra poriluk. Već sam ga rano jutros očistila!
nisam ja to mogla jesti :-/
na kraju sam umakala domaći kruh u bučino ulje i jela sa zelenom salatom
danas sam pročitala onaj neki članak koji kaže kako naši kupuju meso od Nijemaca; kod njih je rok trajanja smrznutoga mesa 6 mjeseci,m a kod nas godinu dana
onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe
ne mora biti da je istina, ali ja danas to meso, pa čak ni krumpir koji se pekao u istoj posudi - nisam mogla jesti
stavila sam u usta zalogaj i morala pljunuti, baš mi se smučilo
od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče
A tko te tjera da čitaš?? Ja namjerno stisnem oči i začepim uši jer ne želim znati istinu :mrgreen: Radije se pravim da je taj pajcek ravno iz krmetara utrčao u moju pećnicu :mrgreen:
Mi danas jedemo ostatke od jucer!
Picek nadam se nije uvozni smrznuti iz Njemacke:)) ustvari nije sigurno jer su kosti bile lijepe bijele:)
Apricot, za svinjce ti ne znam jer to bas ne kupujemo! Ali svake godine prije zime ( ok zadnje dvije godine tocnije ) kupimo super finu domacu govedinu i zamrznemo Ako hoces mogu ti javiti kad bude!
Mi jučer, pohanci, rizibizi i matovilac salata.
Danas prisiljeno zelje na varivo s grahom
Sutra neke povrtne lazanje!
svinjetina+mahune+mrkvica+krumpir-varivo
Juha od karfiola,riza sa porilukom i popečci od kelja, matovilac
LOL, koja dobra slika! Sigurno je imao i jabuku u ustima :mrgreen:.
Danas: umak od vrhnja, gljiva i luka, tjestenina farfalle, salata od cikle.
Sutra (utorak): kako nismo radili madjarski gulas u nedjelju - sutra dolazi on na red. Prilog nudlice i salata od svjezeg kupusa. Za desert homemade puding od limuna.
Srijeda: neka juha; cheeseburger, salata od cikle.
Cetvrtak: pureće šnicle u umaku od sira; kiselis-salata. Za desert homemade puding od cokolade.
Petak: povrtna juha; casseruole od tune, mrkve, karfiola, svjezeg sira i vrhnja. Za desert cheesecake od cokolade i vanilije.
Subota: homemade pizza od tofua, mijesana salata (paradajz, mozzarella, masline).
Nedjelja: kelj-varivo sa ljutom slavonskom kobasicom. Desert negdje vani. :mrgreen:
u kojem smjeru?
ništa nije nemoguće, ionako sam svjesna da sve to ne mogu ponaći ispod banova repa :-)
Danas grah s ječmom. Sutra vjerojatno juha od domaćeg pijevca i rizi bizi.