Glow ne razmisljaj o tome jer meni je s prvim ditetom bilo kao u obicnom PMSu... nikakva razlika samo se taj PMS nastavio :)
Printable View
Glow ne razmisljaj o tome jer meni je s prvim ditetom bilo kao u obicnom PMSu... nikakva razlika samo se taj PMS nastavio :)
Draga @Golden, hvala ti od srca na ovome :*
I tebi želim lijepu veliku betu drugi tjedan, #DanRazlike :)
Ufff (drzim fige) najdraze mi je kad kazu ne opterecuj se ma normalno je da se opterecujem i opterecivqt cu se jer to zelim
Danas je bio uzv i vidjeli smo srculence. :klap: E, sad se osjećam ko službena trudnica.
Hvala vam, cure! :-)
Cure, molim vas za pomoć!!!
Upravo sam bila kod svog soc. ginekologa koji mi je rekao da se ni ne čudi što nismo uspjeli jer sam koristila estrofem! Da se to daje starijim ženama, tipa 40 god., a nipošto mlađima, tipa meni koja imam 29 god. kaže da to ubija sve što je imalo dobro!
Odmah mi je na pamet pao moj AMH od 8,3 pa sam mu rekla da možda zbog toga - jer ipak sam po njegovoj vrijednosti slična ženama starijim od sebe, al on se i dalje ne slaže i savjetuje mi da neizravno pitam mpo dr. zašto to uzimati, a ako opet neuspijemo da ga na svoju ruku ne uzimam.
Zatim, utrogestan, zašto vaginalno kad je bolje oralno! tako on kaže! Ja koliko vidim, sve cure ga uzimaju vaginalno...
Ne moram vam ni govoriti u kakvom sam šoku i koliko sam ljuta! Naprosto ne mogu vjerovati da bi bilo koji mpo dr. koji pošteno radi svoj posao bio toliko neinformiran da prepiše tako nešto i stvarno se nadam da ovaj moj priča bedastoće!
Molim vas, šta vi kažete???
Hvala Leona29!
Evo sad čitam da je to potpora žutom tijelu i da služi za podebljanje endometrija kako bi se pospješila implantacija. Pa mislim stvarno ne mogu vjerovat kak si ljudi svašt dopuštaju i kakve dezinformacije šalju.
Mislim, nova sam u svemu tome, ovo mi je prvi ivf i naravno da ne znam sve cake. S druge strane, trebalo mi je 4 god. da dođem do ovoga jer sam slušala različite dr. koji su me uvjeravali da je "sve ok" i stvarno sad više nemam živaca za rekla-kazala.
Ali vjerujem svojoj mpo dr. na Sv. Duhu i sigurna sam da je ipak bolja u tome o soc. ginekologa.... Baš me ljuti takav pristup kod ovako osjetljivih stvari...
Ja bih na tvom mjestu mjenjala soc. ginekologa jer to nije u redu na takav nacin prezentirat nesto o ćemu oćito nema dovoljno informacija..
Mimsi, utrogestan je puni bolje vaginalno kiristiti jer je bolja absorpcija i lokalizirana je te su manje nuspojave kao vrtoglavica i umor. Inace sve sto ti je doktor dao je dobro i pomaze povecanju endometrija (djelivanje utrogestana) za koji je zasluzan progesteron nakon sto se dogodi ovulacija prirodno. Umjetnim progesteronom se stvara ugodno okruzenje za embrio ako se dogodi implantacija. Mislim da ti je tvoj MPO dao dobru terapiju i cudi me da ga njegov kolega dr tako "blati" i prica gluposti jer to mi samo kaze lose za tog tvog dr...
Na tvom bi mjestu malo porazgovarala sa MPO i mozda se informirala oko nekih nejasnoca.
Mimsi moja frendica je u zadnjem postupku u kojem je i ostala trudna, pila estrofem za zadebljanje endometrija! A za utrogestan svi kažu da ako ide oralno da nema isti učinak kao vaginalno..mislim i da to piše na uputama o lijeku za kaj se pije oralno,a za kaj ide vaginalno..
Hvala vam, cure!
Potvdrile ste mi sve što sam i sama mislila i umirile me :-)
Svakako ću porazgovarati sa svojom mpo dr., ne zato što joj ne vjerujem, nego čisto da budem još mirnija.
Draga mimsi, i ja sam kao i Leona29 trudnica i jos uvijek sam na Estrofemu i Utrogestanu (vaginalno). Jedino sam za vrijeme krvarenja (hematom) uzimala Duphastone oralno umjesto Utrogestana, jer se lakse podnose. Imam 33 godine, a amh mi je 31,5. Stvarno ne znam odakle sve te informacije tvom soc.ginekologu. Ja sam isla u FET uz pripremu endometrija sa estrofemom.
Hvala ti, draga Rebecca!
Nemam komentara na lika...
Cure, žao mi je. Glavu gore i u nove pobjede...
Po nekoj logici estrofem nema veze sa AMH. AMH su rezerve jajnika, ako ste vi dobili lijepe oplođene jajne stanice, to nema veze sa estrofemom koji se uzima za endometrij. Znači, veze s vezom.
Zato socijalni ginekolog nema specijalizaciju za humanu reprodukciju i ne bi se trebao petljat. Meni moja socijalna kaže, ja to ne znam i reci cu ti nešto krivo u što se ne kuzim.
A ovi što nam govore da se opustimo,daj Bože da nikad ne iskuse nešto ovako jer ne bi imali snage za prolaziti sve to što mi prolazimo. Ili kad krenu pricat neke slučajeve ko da smo sve iste. Kako da se opustim ako neki imaju mehanički problem tipa nemaju jajovode, endometrioze....pa nije psiha pitanju. Pa nitko ne želi djecu više od nas....pa sve dajemo sve od sebe.
E da....i ovaj iintramuskularni menopur me svaki dan vraća u djetinjstvo kad smo one injekcije dobivali. Koma.
I ja na VV imam terapiju sa estrofemom i utrogestanom
Mpo dr definitivno zna bolje od običnog. Utrogestan se bolje apsorbira vaginalno. Nek on popije tri put dnevno i hoda ravno. Meni ne uspijeva. Lik lupeta. Ja sam sad koristila estrofem da izbjegnemo ovulaciju (ne znam zasto se jos koristi). Slucajno sam reproduktivno stara, al mi je amh 25. I bebica u trbuhu.
Cure, vadila bih privatno betu jer nisam prije puta, uzela uputnicu kod primarnog gin.
Sad em nisam u svom gradu, em ne znam jel to rade privatne ginekoloske klinike ili kome da se obratim?.
Jel vi znate koji tip privatne klinike da potražim? Hvala
@mimsi samo hrabro narprijed, slažem se s curama da su mpo doktori stručniji od primarnih ginića. Ja bih ga mijenjala čisto da me ne opterećuje u ionako iscrpljujućim psihičkim situacijama koje prolazimo.
Hvala cure, odmah prosurfam!!
Hvala, cure! :-)
Glow, zelim ti veeeliku betu!
Hvala ti @Mims :)
I ti sada na mali odmor pa lagano dalje! Da bude sretno...
Utorak je moj d dej. Još uvijek se nadam naravno, samo mi je previše poznato ovo grčenje dole, pred ciklus. Nastojim ne misliti, samo biti pozitivna. Sve znate. Čujemo se!
Glow, držim fige da bude lijepa beta :-).
Meni je danas 2dnt...Fet 3blastice... jedna losa, dvije u super stanju,nadamo se pozitivnom ishodu...
Pusa svima...
@Romeo hvala ti puno!!.. :)
I ja tebi želim da ti vrijeme brzo prođe i da dočekaš veeeeeliku betu!!!!
Još bi dodala, isto koristim utrice i estrofem... :-)
Hvala ti, idem na more, pa se nadam da će sve biti lakše :-)
Pozdrav svima,
meni je ovo prvi postupak icsu i danas mi je 10dnt. Od početka transfera sam imala bolove u stomaku, grudi su me pocele boljeti 3-4dnt i još bole, neku hranu ne mogu jesti. Non stop spavam i jedem ali sve to mogu biti simptomi hormona. Kolilo sam vidjela vecina s ovakvim simptomima je bila trudna, ali nista ne vjerujem dok ne vidim betu.
@petra @romeo di ste radile umjetnu?
@Petra85 dobrodošla i sretno!!!
@Petra i meni je danas 10dnt :)
Nek bude sretno - svim čekalicama, Bože dragi pomozi, a našim trudnicama, lijepa trudnoća....
Mi smo išli u Samobor kod dr. Škvorc.
GoldenB u ivf centru...
Petra sretno s betom. .. znaš kako mi to obično volimo reći, trudne smo dok se ne dokaže suprotno :-)
Hvala ti Zenii ... i tebi sretno, i samo tako pozitivno, tako treba :-) :-)
Romeo i Zenii sretno! Sretno svim curama!~~~~~~~~~~~~~
Romeo, zašto je Lučinger napravio transfer tri blastociste?!
Romeo Zeni sriiitno :***
Inesz zato jer je jedna loša a dvije dobre...a ja se nebi žalila na blizance..
Romeo sretno. Vjerujem da si vrlo blizu trudnoće-mlada si, prošli put je došlo do implantacije...
~~~~~~~~~~~
Ali, zbilje je potrebno se osvrnuti na transfer 3 blastociste :-(
Kada se rutinski i neselektivno vrši transfer 3 blastociste tada se krši ne samo dobra klinička praksa već i zakon.
Znam da je želja za djetetom velika i da da pacijentice imaju pravo na svoje želje i osjećaje, ali liječnik je tu da nas informira i educira o rizicima višeplodnih trudnoća-trudnoća s blizancima i trojkama. Liječnik je u profesionalnoj i zakonskoj obvezi misliti na zdravlje žene i budćih beba.
Transfer 3 blastociste (ma kako god bile ocjenjene njihove morfološke karakteristike - ma kako god ih opisivali kao "dobre" ili "loše") mladoj ženi koja je dobila u prvom stimuliranom postupku velik broj blastocista, u 2. tranferu po redu - predstavlja neodgovorno ponašanje prema pacijentici i kršenje zakona.
Svi želimo dijete, ali jesmo moramo biti svjesni da transfer većeg broja zametaka ujedno povećava i rizike za:
-spontani pobačaj
-prijevremeni porod
-novorođenčad male porođajne mase
-sva stanja kod beba povezana sa prijevremenim porodom i malom porođajnom masom
-preeklampsiju i enklampsiju u trudnoći
-gestacijski dijabetes
-porođaj carskim rezom
https://www.zdravobudi.hr/clanak/833...lodna-trudnoca