Kolindi je po njenoj želji Radojka Šverko pjevala Ljubim te do bola. Ne znam je li mi bolja pjevačica ili pjesma, izvedba je bila fantastična!
Printable View
Kolindi se moglo doći samo s pozivnicom (toliko o prisustvu "naroda"), a kod Zokija je bilo 40 ljudi, bar polovini njih bila je muka što moraju biti tamo.
Ajme, jadna Josipa, netko ju je tužio za kazneno djelo povrede ugleda RH. Tip je redikul neki, ali njoj je to veliki stres.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...stivo/9996274/
Moram biti fer i reći da mi se na trenutke činilo doista kao da se ruga.
Kakav bizaran tip i kakav izbor rijeci, da penetrirala u himnu:mrgreen:..
Mozda je do mojih apatridnih osjecaja, ali uopce baviti se subjektivnom interpretacijom dozivljaja subjektivne interpretacije izvodjenja mi je totalno suludo. A sramiti se toga sto si Hrvat radi toga kako netko pjeva himnu i ne sramiti se radi toga sto predsjednici u svecanoj lozi sjedi Tomislav Mercep je isto zanimljiv kut gledanja.
To ti nije na istom nivou povezivanja.
Josipa pjeva himnu (meni je bilo smijesno) je prvi nivo.
Ako Mercep sjedi u publici, treba se sjetiti koji su njegovi grijesi, pa se zapitati kako je on tamo ipak dosao, pa zakljuciti da to nije u redu. A to ti je vec 3. nivo.
Treba to povezati. Nije lako ako si od onih koji niti jedan korak unaprijed ili unatrag ne mogu pretpostaviti.
Ni ja nisam imalam pojma kakva je bila Kolindina inauguracija, nego je Ankica Mamić netko tko obično govori neutralno i pametno (barem kad sam je ja slušala ili čitala) pa mi je njen komentar, kako sam i napisala, bio zanimljiv - jer moja prva reakcija je bila "decentno", a ne "elitistički".
Išla sam sad guglat, inauguracija bivše predsjednice jest bila i za građane, ne u smislu da svi pozvani, nego su bila događanja i na ulicama, prije same svečanosti. Ima ovdje program: https://net.hr/danas/hrvatska/nakon-...ocast-zastavi/
A vidim sad na samom kraju teksta i preporuku građanima do kada da dođu na Markov trg, dakle moglo se valjda i prisustvovati samoj inauguraciji, u stajaćem dijelu za raju, pretpostavljam :D
Meni je izvedba bila koma, za ne povjerovat losa (mumljanje rijeci, neke distonancije) al opet je i hajka isto koma. Bas sam opet gledala mali negovetic, njena verzija mi je avion u odnosu na ovu. Nisam gledala inauguraciju, al sam pogledala izvedbu kad se toliko prasine diglo. Cak mi sam aranzman nije los, koliko mi se cinilo da Josipa nema vise glasa za izvest to sto je zamislila. Mozda bi trebao netko iz protokola procekirat to prije nego sto se s nekim dogovore, ne znam jel to moguce.
"Josipa Lisac, molimo vas, ajde dođite na probu, da vidimo znate li još pjevati u tim poznim godinama." :mrgreen:
Ide li i vama Zoki lagano na živce? Pojavi se pred kamerom, izgovara neke pripremljene, politički korektne rečenice. Fikus do bola.
Štogod da se događa napuhne se kao žaba i mlati praznu slamu.
nekako ga uopće ne primjećujem :mrgreen:
Ja ne gledam dnevnik.
A ne vidim po portalim previse njegove ime.
I to mi odgovara.
Definitivno mi ne ide na živce jer ne skače iz paštete ko KGZ. Bože šta se ta naslikala i nadrobila gluposti o svemu i svačemu kroz 5 godina od čega ništa nije imala ni ovlasti provesti niti se išta promijenilo. Sjetim se samo onog cirkusa seljenja ureda po RH, koliko nam je to donijelo koristi da čovjek ne povjeruje. Ovo je osvježenje.
Srećom ni MŠ ne iskače pretjerano, što je isto dobro, zadnje kad sam pročitala što je izjavio sam bila stvarno jako jako sretna da nam nije predsjednik...
Ne ide mi na živce.
Stoput sam pomislila što bi Kolinda, da je ostala predsjednica, izvodila sada za vrijeme ove ugroze.
Sigurno bi bauljala okolo u uniformi Civilne zaštite i svaki dan imala svoj privatni šou
i vjerojatno zapjevala koju :lool:
Obrisala sam post greskom
Napisala sam kad procitam sta sve Trump izjavljuje fakat sam sretna sto nemamo poput njega nekog na vlasti.
Ne ide mi na živce. Osim izbora savjetnice za obrazovanje, ne sjećam se da me s nečim drugim uzrujao. Bio mi je dobar u razgovoru vezanom za COVID19, pošteno rekao što ne zna, nije laprdao o stvarima za koje nije stručan, čime je indirektno naglasio važnost struke. Za sad ne vidim da radi štetu, a to je već nešto. Možda sam preoptimistična ako se nadam da će tokom mandata iz sjene povući i koji mali, ali pozitivan potez.
Pa nema kaj delati. Funkcija predsjednika je ceremonijalna, a za to sad nema prostora. U kućnom je pritvoru, kao i drugi ljudi. Nije se izletavao s nikakvim izrazitim glupostima, a to je već plus u odnosu na njegovu prethodnicu. Vidjet ćemo tek kasnije kako se snašao. Nadam se da se u miru priprema za neka bolja vremena, kao i svi mi ostali.
Izvrstan tekst Jurice Pavičića o kninskoj kraljici, odnosno okorjelom i ukorijenjenom, sustavnom klijentelizmu hrvatskih političara https://www.jutarnji.hr/komentari/ju...izmu/10377634/
Bliže nam se izbori, treba se pripremiti za informiranu odluku :-)
Bliže nam se izbori a vi tu nezainteresirane?!
Ja sam se odlučila još davno, istupi mojih odabranih svakim danom mi samo potvrđuju da mi je ok odabir, ljudi koji im se pridružuju isto tako.
Izlazite li, hoćete li glasati za nekoga ili protiv?
Da, izlazim, dapace, propustam vikend s prijateljicama kako bih bila sigurna da cu moci glasati.
Moj glas ide koaliciji Mozemo. Odusevili su me svojim radom u Zagrebu, pravi su politicki aktivisti, a ne oportunisti. Gup bi primjerice prosao da nije bilo njih u zagrebackoj opoziciji.
Inace, ne znam jesam li ostarila ili sta, ali su me ovi izbori najvise zapalili. Prije sam cesto bila rezignirana i indiferentna a sada kada konacno imam glasati ZA nekoga, sam valjda rasplamsala i ovaj dio PROTIV. Pa sam tako nasla kandidate koji nadilaze uobicajeni prezir prema politicarima i prelaze bas u gađenje. Npr gade mi se i Skoro i Raspudic. Gadni su i ostali ali ova dvojica su bas ljigavo gadni. Skoro sa svojim humorom i doskocicama krcmarskog tamburasa i raspudic s krajnjim licemjerjem (sto se privatnog i politickog djelovanja tice) i neviđenim lupetanjima (ukidanje ustavnog suda, zabrana pobacaja i sl.)
Betty kao da sam ja pisala. Potpisujem te u svemu, iako nisam iz Zg pa me se djelovanje koalicije Možemo ne tiče direktno.
I napisala sam dans post tu jer mi se smučilo od nekog naslova gospođe Raspundić, priče o oltaru ...
Inače me zaboli privatan život javnih osoba, ali ovo dvoje, rijetko viđena licemjernost
Nisam dosad nikad propustila izbore, pa neću ni ove. Betty, slažemo se s izborom što se glasanja tiče ;)
Istovremeno, sin gimnazijalac se totalno zapalio za politiku i izbore i stalno bi pričao samo o tome :mrgreen: mislim da će taj jedva dočekati prve izbore na kojima će i sam smjeti glasati. S jedne strane mi malo ide na živce, s druge strane, drago mi je da nije apatično nezainteresiran za društvena zbivanja kao toliko ljudi oko nas.
Kosjenka i Tanja, bas mi je drago! Svjesna sam da nece osvojiti mandat za sastavljanje vlade, ali sam sigruna da ce sa svojih par zastupnickih mandata biti bolja opozicija (bilo kojoj vladi) nego sto je ijedna druga stranka bila.
E, da i Vili Beros mi se strmopostao u ocima nakon one izjave da je djeci bolje u domu.
Tanja, pa super da se zanima za politiku! Ja doista mislim da je poznavanje politickih okvira dio opce kulture, a politika sama je mjesto, gdje se bruse argumenti, gdje se izravno sukobljuju partikularni i opci interesi, a znati razlikovati jedne od drugih je vazna vjestina.
Sjetilo me to, moja baka je devetogodisnjoj meni snazno predbacivala sto ne znam raspravljati o politici :lool:
Na izbore ću izaći, opcije koje mi dolaze u obzir su Dalija/Pametno/Fokus ili Možemo, još nisam odlučila.
J sam se još zimus dvoumila između Pametnog i Možemo, no iako izuzetno cijenim pametno Možemo ipak više djeluje. Onog trena kada je Glavašević došao knjima više nije bilo dileme za mene.
Kod mene je dileme nestalo kad im se pridružio Kekin.
Ni ja nikad ne propuštam izbore, ali šaram listić jer sam odselila i nije mi fer sudjelovati u toj odluci. Tako ću i ovaj put. Dok ne dođe netko pametan tko će mi napokon ukinuti pravo glasa.
Inače mislim da bi Možemo mogla ostvariti dobar rezultat. Svakako su osvježenje kao treća opcija i čuje ih se daleko više nego dosadašnje treće opcije.
Imam iste sentimente i nagnuca ko betty, ali moram priznati da mi radnicka fronta po obicaju djeluje nebulozno.
Ja bih voljela da oni malo stanu na loptu ili se bar suzdrze u ovo predizborno vrijeme da ne kvare dosada odlican dojam platforme Mozemo.