Super draga...jesu vam po dvije smrzavali ili? Ti si i neke nalaze jos radila ako se ne varam! Jel to sve uredu
Printable View
Super draga...jesu vam po dvije smrzavali ili? Ti si i neke nalaze jos radila ako se ne varam! Jel to sve uredu
Mi krećemo po pojačanje ovih dana...Danas bila kod dr L i sve dogovorila...sve poprotokolu - javiti mu se 1dc,kontrola3dc...itd...
Imam samo 2 smrznuta,za jedan postupak.
Kontrolirala sam tsh,sve je ok. Ako ovo ne uspije (a ovaj puta se stvarno ne nadam),onda trazim daljnje nalaze
Pa sta dr kaze dali bi on jos sta radio? Do cega je sta on kaze
On nista ne kaze. Mene zanima dal je sve ok (imunoloske pretrage). Al vidjet cemo
Sretna sam sto mi eventualna iduca stimulacija daje opet dosta embrija za smrzavanje, pa barem ne moram stalno sve prolaziti
Al ne da mi se vise o tome misliti, bezveze me iscrpljuje. Dan za danom,pa kako bude
Ma biti ce sve uredu... Stvar sudbine dobrog embrija, imuniteta...i kad se sve poklopi beta do krova
curke, malo su me zbunili danas u ljekarni; došla sam pitati za klomifen, a farmaceutkinja kaže da ne ide više na recept jer nema belupovog, nego samo u prodaji neki iz uvoza... mislim ako se ne proizvodi onaj što može preko hzzo-a zar nije zakonom određeno da se daje na recept zamjenski, tj onaj kojeg ima, s obzirom da je sastav lijeka isti
inače sam bila kod soc gin radila kontrolne briseve, pa usput i pitala... rekao je da nema problema, dobijem recept za klomid
Samo da javim da sam sutra kod dr L. 3dc...i krećemo! :-)
Sretno, Darkica!:fige:
Darkica sretno :klap:
evi i mene,od sutra (3.dc) počinjem s terapijom, nadam se chlomidom...
Jučer smo krenuli. Jučer sam popila 3x Klomifen i 3x2 Estrofem. Od danas pa do ponedjeljka, kada idem opet u ZG, trebam piti 2 Klomifena dnevno i 3x2 Estrofema. Vidjet ćemo što će reći u ponedjeljak.Ne znam jesam li spomenula u nekom od ranijih postova, ali idemo u polustimulaciju.
Darkice pratim te :mrgreen:, i ja planiram polustimulirani u veljači/ožujku u IVF centru, do sad probala dugi ( Mb) i kratki protokol (VV, IVF centar), pa eto došao i polustimulirani na red ;-)
Šalu na stranu, ali s obzirom da u zadnja sva postupka u kojima je bilo 7 i 11 stanica, imam transfere 3 dan i nemamo smrzlića, možda su polustimulirani 'my cup of tea'
Any, bubimitka kakvo je kod vas stanje
ja imam sličan protokol kao i Darkica danas 3 klomifena, pa nadalje po dva, a estrofem 2*2 na dan (od 2mg). Antralnih ima, ne baš strašno puno, desno 5 lijevo 7-8.
sve sam "posudila" u ljekarni dok im ne donesem recepte.
@cure koje su imale transfer pet dan i dobivale bostere - po kojoj shemi ste dobivale bustere, da li na dan punkcije i dva dana nakon transfera..ili kako?
hvala
Meni je transfer svaki put bio dva dana nakon punkcije...
Spodoba mislim da uvijek ide 5dpo i 10dpo ako dobro racunam.
Znaci ako vraća blastice na dan transfera i onda 5dpt
Pod dpo mislim na dane nakon punkcije
Hvala gabi. Jesil dobivala samo brevactid ili i decapeptyl?
Znam kad vraca 2.dan da onda na dan punkcije ide brevactid, dan nakon trasfera ako se ne varam decapeptyl, a dva ili tri dana nakon toga brevactid. I onda na kraju tj osam dana od transfera zadnji brevactid..
Stoga razmisljam kakvu shemu ako ide na blastice..
Ja sam kod blastica 5dnt dobila booster. Ostale mi nije davao zbog prijetnje hipera pa ne znam kako idu ostali
Za 3dnevni trasfer sam dobila booster 2dnt, 3dnt decapeptyl, i 7 dnt booster
Danas 1 Klomifen + 2 Gonala...tako i sutra, pau srijedu opet k dr L. Kaže da je sve u najboljem redu...folikulića ima...endometrij dobar...
Bila na folikulometriji...opetu petak...Sve je ok,desni jajnik jačereagira nego lijevi,ali oba su dobra kao i endometrij...Nastavljam 1 Klomifen, 2 Gonala i 3x2 Estrofema...
Do petka!
Darkice draga, tebi moram posebno poželiti uspjeh.Naše bebe su "vršnjaci" a ti ponovno u akciji.Svaka čast i sretno!
Pozdrav svima!! Možete li mi reći kolika je cijena inseminacije kod dr. L? Iz Osijeka sam, u našoj bolnici dočekati termin je čekanje i čekanje.... Nadam se Zagrebu!!!
ja mislim da je 2.500
Draga odi par stranica u nazad Vrci ti je ispisala cijeli njegov cjenik!
Sretno Darkice
Drage moje pomagajte u velikoj sam dilemi,sutra ili u nedjelju imam transfer,i nemogu se nikako odluciti dali da vratimo jednu ili dvije js.,ako vratim jednu dali je uspjesnost jako mala a ako vratimo dvije opet me jako strah da se nedogodi ponovo prijevremeni porod ili slican scenari,sta biste vi na mom mjestu?
Joj elena ne znam sta bi ti rekla, sta je dr rekao?
Uh Elena nakon svega što si prošla vjerujem da ti odluka neće biti ni malo lagana. A jel imaš koji smrzlić?
A nezna ni on ,probao bi sa dva ,jer je sa jednim sansa puno manja,ali da mi odlucimo ,a nisam pametna sta da radim,nemano smrzlica ,dobila sam samo 3js
Draga Elena 85. Teške su to odluke.
Ja nisam imala iskustvo kao ti ranije (vjerujem da su rane friške, jako mi je žao što si to prošla, ne mogu ni zamisliti osjećaje!), pa sam ipak mjere opreza radi odlučila da mi vrate samo 1 embrij.
Mišljenja sam da je višeplodna trudnoća sama po sebi rizičnija i za majku i za djecu, i sigurno se (pogotovo nakon toga što si prošla) ne bih upuštala u to.
Mladi ste oboje, imate još puno vremena, znam da je želja za djetetom (djecom) jaka.
Ako je embrij kvalitetan primit će se i taj jedan.
Ima puno uspješnih trudnoća i iz FET-a ako se ne primi sada embrij - možda je i bolji postupak iz FET-a jer se tijelo malo odmori od hormona.
No, teško da ti mišljenje cura može utjecati na tebe (Vas) i odluke koje ćete donijeti, jer ti ćeš svejedno to sagledati iz nekog svog subjektivnog kuta i napraviti kako smatraš da je najbolje.
Ali - kad već pitaš "sta biste vi na mom mjestu?" - ja bih uzela samo jedan.
Iskreno, strasno je nezahvalna situacija...bilo bi licemjerno da kazem vrati 1 kad smo mi vracali 2 , a ja imam 27 god. Potpuno sam zdrava! I primila se jedna mrvica! E sad s obzirom sta ste prosli znam da je strah u kostima, iako cim se vi preispitujete, znaci da vjerovatno postoji i kod vas zelja od 50% da vratite 2 inace nebi pitala!! Evo ja bi vratila dvije jer ipak si i mislim kolika je sansa da se prvi put prime tri a drugi put dvije! Ali ipak mislim da ste tu najbitniji vi i vasi osjecaji! Povedi se instinktom i srcem. Drugo ne postoji u ovim nasim situacijama je nazalost razum neprijatelj
sa sadasnjim iskustvom-ja bi trazila transfer jednog embrija, a dva za fet, kad se ide na transfer dva embrija-treba biti spreman na blizanacku trudnocu!
Elena,
na tvom mjestu ja bih se odlučila za transfer jednog embrija.
neka preostala dva smrzne... pa možete po bracu ili seku za koju godinu :-)
puno, puno, sreće ti želim.