Sretno svima!! Nek bude puuuno lijepih jesenskih beta! :*
Printable View
Sretno svima!! Nek bude puuuno lijepih jesenskih beta! :*
evo samo da vas pozdravim,nadam se da ste spremne za plodnu jesen i velike bete :-)
Sretno svima!!
phiphy, čisti inbox, sad sam ti ga ubila praznom porukom :)
Počišćeno :)
Oooopaaa! Počelo je! Phiphy, sretno!
I mi ćemo u prirodnjak u 10.mj. ako budu brisevi ok!
Znam da je protivno pravilima foruma, ali moram poslati puno AltGr+1 za plodnu jesen na našoj maloj Klinici, ali i ostalima! :-D
Juhuuu! I ja sam naručena za konzultacije! Startamoooo!
Akcija! Toooo! Baš je bilo pusto na temi!
Hvala, Sneki! Držim fige za briseve, a onda i sve ostalo!
Tigrical, dogovori s V. dobitni postupak :) !
Butterfly, Vulkan, sretno!
Hej cure, već sam se zabrinula da ću sama bit u akciji....ja sam se počela jučer bockati,sretna sam da smo krenuli ali sam i jaaaaako prestrašena, neznam koga vraga se tako bojim,nikad tako,ufa!
Ajmo cure,ajmo!!!:sing:
butterfly,sretno i da ovo bude zadnje bockanje... :-)
Butterfly, sretno! I da ti zaista bude zadnji!
hvala cure.....sa vama je definitivno lakše:love2:
Ajmo tko se nije javio, a može doći, otvorena je tema "Riječka kavica"!
Dugo nisam bila na forumu pa nisam vidjela poziv za kavicu :-(
Imam dobre i loše vijesti. Dobre su da ovaj mjesec idem u prirodnjak, a loše da nakon toga više neću imati pravo na besplatne postupke (dobna granica) bez obzira na to što sam iz prvog IVF-a ostala trudna... Šoldi niman tako da MORAM odmah ostat trudna.
Kakve su mi šanse u prirodnjaku bez stimulacije? Dr kaže da imaju lijepe rezultate, što god to značilo. Koliko otprilike treba novaca za jedan IVF (zanima me ukupna cifra) i da li bih imala pravo preko hzzo-a barem za heparin? Nisam pitala doktora jer bih se samo uzrujala a sada mi treba mir.
Baš sam razočarana - koja je onda 42-godišnjakinja kandidat za potpomognutu na teret hzzo-a? Lažljivci!
sramota nina i baš mi je žao, ja bih svakako pisala i povjerenstvu ako ti ne uspije sad od prve, heparin kupi od transfera do bete a kasnije nakon pozitivne bete ćeš imati pravo preko bolnice pošto imaš indikacije za to
Ne mogu vjerovat nina, pa je li ti dr. baš tako rekao, "Ne, vi sigurno niste kandidat za to zbog toga i toga" ili samo ništa nije sigurno dok ne dobiju naputke tko je podoban?
Da, ako žena koja je zatrudnila iz prvog IVF-a u 41. nije kandidat za iznimku od zakona, nije nitko, i slažem se s Mimi - svakako piši Nacionalnom povjerenstvu ako dođe do toga!
Nina, piši ne samo Nacionalnom povjerenstvu, piši HZZO-u, Ministarstvu... Ako ti nisi kandidat za postupak nakon 42. tko je?
Čini se da u Rijeci redom odbijaju sve žene koje su navršile 42. bez obzira kakve dobre rezultate imale.
Skupi svoju dokumentaciju, nauružaj se strpljenjem i živcima i žali se!
nina, ti si trudnoću ostvarila iz stimuliranog, šta ne - kakav ti je bio odgovor na stimulaciju?
kakav su prostor napravili za diskriminaciju, ne daj se nina!
Cure oprostite što se tek sad javljam ali nikako da stignem do neta.
Pitala sam dr zašto ja nisam kandidat kad sam iz prve ostala trudna, a on je nešto muljao o tome kako je zakon dvosmislen i kako su stavili doktore u nezahvalan položaj da rade razliku među ženama itd. Iz svega sam zaključila da nisam kandidat jer sam rizična trudnica (izgubila bebu u 3.tromjesečju).
Osjećam se jadno. Pod velikim sam stresom i nisam se htjela s njim previše natezat, ali ako bude trebalo hoću. To možda nekom nisu veliki novci, ali ja ih nemam i opet mislim da mi i te kako duguju besplatne postupke do 60-e a ne 42!
Cure hvala vam i držite mi fige. Će bit šta od tog mog prirodnjaka? Ja se kao veselim... Znači da ako dođe do transfera bolje odmah uzimati heparin.
Na 1. ivf-u sam bila u nekoj blagoj stimulaciji (dobila samo 2 js - obje se oplodile, ali do bete preživio 1 embrij), mislim da su bile samo 2 js jer od panike nisam dobila mengu pa nisam znala koji mi je bio 1.dan ciklusa te sam s Menopurima počela (u dogovoru s dr) tek 5.dan. Ma imala bih vam ja romane za pisat....
nina,želim ti svu sreću i držim fige jako,jako...
nina70, traži svoja prava, piši, viči! Sretno!
Podigla sam nalaze briseva: SVI SU NEGATIVNI/STERILNI! Iiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa! !! :-D Moram priznati da sam bila istrtarena do daske od mogućih nalaza!
snekice,super.. sretno i neka bude pozitivna beta i prije Božića :-)
ja sutra idem po svoje nalaze briseva,danas bili u Zg-tj.mm na spremiogram(mofrologija spermija)a ja spojila ugodno s korisnim :-)
čekamo taj nalaz pa da vidimo šta dalje..
Snekice bravo za nalaze
Nina70 držimo fige i ja i mrvica da bude dobro i da se ne moraš natezati sa povjerenstvom...AltGR+1
Bravo Sneki samo tako naprijed pa se brzo i vidimo...evo stigla M tako da i mi krečemo napokon!!!!sretno svima!!!
Upadam kao padobranac, vršim desant na topic!! :lol::lol:
Cure moje, znate koje, sretno vam od sveg srca!!!!
Ma svima želim da što prije promjenite avatare i potpise sa nekim ljepšim slikama i riječima!
Šaljemo vam oooooooooooooogromne :-*:kiss::-*
O mamice naša, pa nek si nas se ti sjetila!!! :P Falimo ti pa nam se laganim koracima vraćaš?
Vulkan, jučer sam cijeli dan mislila na tebe, ali nikako da te zvrcnem da vidim što je s tobom! Krećeš sa 3.dc? Koliko čega? Pišiii!
Ma mi stalno mislimo na vas! Kažem ja mom njokiću da mama pozna puno teta koje bi htjele jednu, dvije bebe pa neka on javi tamo gore u carstvo beba koje nas promatraju i traže roditelje da se malo požure jer je nama teško čekati, a on se blentavac samo smije ali mislim da me ipak posluša pa svako toliko pošalje požurnicu ;-)
Vidim da se kreče u napad, vruča jesen stiže nadam se! :heart:
:-PAjme koje iznaneđenje....puno puta se sjetim na vas troje,hvala na podršci i nadam se da čemo brzo tvojim korakom!!!!
Sneki ja ti idem u sekundarni a u 12 mj. imamo stimulaciju...naravno da se i dalje pratimo!!!
Veliki Bacin Mare i njezinom M od nas i neka on preko veze u carstvu beba nama pošalje jednu malu bebicu ili dvije čak!!!!
evo ja dobila suprugov nalaz morfologije,koji je jako loš :-( Dr. vjeruje da je to bio uzrok spontanih.
i sad neznan kako ni kamo dalje,sad je ovo nešto novo,nepoznato..
joj,imam osjećaj da smo nakon toliko godina borbe opet na početku..
vulkan,sretno!!
vulkan, nisam ni sumnjala u tebe hehe!
M. nemoj se samo smijati, radi nešto!!! Šalji te bebe iz njihovog carstva, kod nas je carstvo! :zaljubljen:
kiki30 :love2:
Sneki, vulkan - često pitam svoje bebe da zamole vaše bebe da se požure doći svojim mamicama - koliko god to glupo zvučalo. I prije spavanja, dok ih uspavljujem pričam im koliko dugo sam ih čekala i zvala da dođu. Pa neka oni vaše bebe zamole da dođu, da će im bit lijepo sa svojim mamicama...
Opet sve ispocetka...dosta je bilo tugovanja...barem sam si potvrdila da mogu , sljedeci cu ga put bolje cuvati , maziti i paziti :)
Premda je neobicano poceo i taj novi pocetak. Prvo mi suprug nije stigao na vrijeme a meni je vec punkcija obavljena. zadrzali su ga na poslu. A punkcija...uf...morala sam lezati u krevetu poslje u bolnici, ali barem je stanica bila tamo, nije pukla kako sam mislila da je a ostalo cemo zaboraviti. 22.9. vracaju bebicu nazad pa cekamo plusic naravno....sretno svima
kiki, jesi ti radili IVF ili ICSI?
phyphi,da evo ako je to razlog spontanih,dobro da smo ga konačno otkrili :-)
to sam sve radila po preporuci dr.R. nadam se da je kod tebe sve ok. i sretno!!
inesz,do sad smo uvijek bili na ICSI osim jednom u MB tamo smo na ivf-zašto pitaš?jel to bitno?
kod ICSI-ja biolog bira morfolški ispravan oblik spermija. kod ICSI oplodnje neće biolog uzeti spermija koji ima nepravilnu morfologiju.
ako su ti radili IVF u MB pretpostavljam da je spermiogram tada bio u redu, odnosno dovoljno dobar za IVF.
već neko vrijeme u nekim klinikama se radi IMSI metoda (intracitoplasmic morphologically selected sperm injection), modificirana varijanta ICSI-ja gdje se prilikom izvođenja ICSI-ja odabire morfološki najbolji spermij
znam,ali mislim da tu kod nas u Ri ne rade morfologiju prije ICSI oplodnje,neznam,jer ni u nalazu ne piše ništa o tome.Zato smo sad i išli u Zg.
za 3 tj. idemo ponovit nalaz,pa se javimo dr. koji će nas uputit kamo i šta dalje..