iz razgovora danas sam dobila dojam da vrtić radi obradu, ali nemam provjerenu info
Printable View
Ja sam danas bila u vrtiću, rekla mi teta u računovodstvu d apapire mogu donijeti do kraja mjeseca.
MM pokupio potvrdu iz Klovićeve, potvrda je do 30.11.
I naravno treba IP obrazac, kaže teta u vrtiću.Mislim kaj će im to ako nosim potvrdu o prosjećnoj plaći.
ne kužim kaj nije rečeno da samo onaj jedan papir dofuramo do 18 a sve ostale papire do 31,03
I ja imam problemčić. Bila sam početkom prošle godine na dugom bolovanju. Na PK 1 ispada da nisam primala nikakvu lovu tijekom dva mjeseca, a dobivala sam onu naknadu od HZZO-a, 65% plaće. Jel sad tu naknadu računam kao prihod ili da upišem samo ono što je na PK 1?
Ja zaposlena , dobila sam ip obrazac , a suprug je na zavodu za zapošljavanje vec 16 mjeseci, jel treba on kakvu potvrdu ?
Tako sam i ja skuzila ali zvala sam danas vrtic i zena mi je rekla da moraju biti potvrde poslodavca, izjave, kopije osobnih, dat cu privolu da provjere prebivsliste dijeteta, izjavu njihovu i za kredit kopiju ugovora.:roll: Znaci, po tome, sada sve papire...
do 31.3 trebam donijeti samo onda potvrdu iz Porezne.
tako tumaci nas vrtic.
Zaboravih napisati da moram jos u ovoj prvoj turi donijeti i potvrdu banke o uplatama po kreditu za stambeno zbrinjavanje.
Mene su neki dan u Poreznoj otpilili-nemaju još podatke do kraja ožujka ih možemo predati. Obrasce sam dobila u vrtiću uz napomenu da osim dokumenata iz porezne moram potpunu dokumentaciju predati do petka. I skupila i predala danas.
što je s alimentacijom, može li ona ući u olakšicu?
ja sam isto tako mislila, ali sam TAJ ČAS shvatila da nije tako
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kako, kako, kako i kada ću sve te papire prikupiti, i to po tom snijegu, i uz posao?!?!?!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne mogu vjerovat
nadam se da ću stići dobiti potvrdu iz banke
muž neće dobiti karticu s prihodima jer je njihovo računovodstvo neće stići izdati
zanima me, moram li predati potvrdu o prebivalištu za dijete koje ne ide u vrtić? i dal mi vrijedi stara potvrda (stara cca godinu dana, gdje piše da smo prijavili novorođenče na našu adresu)? ako mi kažete da moram i u petrinjsku ubićuseeeeeeeeeeeeeeeeee
moras za svu djecu uvjerenje, jer dajes izjavu da su s tobom u kucanstvu. ja bih se napravila luda s tom prijavom....trebalo bi proci, ako prolazi izjava da si sami provjere...
a ja se uopće ne sekiram
jer očekujem da nam ljudi u vrtiću vjeruju oko takvih budalaština kao što je adresa
pa znamo se 9 godina
Molim pomoć, ako ne predamo niti jedan papir (baš ništa) do 18.01. plaćamo 600 kn ili 1900?
potvrda od poslodavca je porezna kartica za 2012 ili potvrda o isplatama U 2012. godini.
izjava je ona koju su vecinom djelili u vrticu za popuniti tj izjava o prihodima zajednickog kucanstva u 2012.
u principu, ne bi ni ja znala da to sada treba donijeti sve odmah, nego sam onako usput pitala u racunovodstvu vrtica,kada sam zvala u koje radno vrijeme mogu donijeti izjavu a onda zena spomene da treba i sve ostale papire do 18.1.
ah, to ocito svatko vodi svoju politiku
Di mi to živimo? Prvo vele sve papire do 18.1. Onda kad skuže da je to nemoguće i neizvedivo jer porezna daje tek u 3. mj. podatke za prošlu godinu, onda vele do 18. 1. treba samo potpisati izjavu o prihodima, ratama i članovima kućanstva pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, a sve ostalo do 3. mj.
Sad na kraju svaki vrtić ima svoju politiku?!!! Predivno. Nikad kraja cirkusu.
No sikiriki :mrgreen:.
Ja bi ovu politiku pojedinih vrtića da sve osim iz porezne treba sada totalno ignorirala. Na stranicama od grada piše "sve do 31.3. osim izjave".
Domy, izjavu o prihodima imaš ovdje: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508,
a dijele je i u vrtiću kad dovedeš dijete. Osim toga imaš još dva lista koja treba popuniti - s podacima o članovima kućanstva. Pogledaj 1. i 3. dokument na ovom linku.
Mislim da ljudi imaju različite motive što su skupljali ovo sada, ja prvenstveno jer nisam znala koji bi iznos upisala. A ne znam ni sada.
Imam potvrdu od HZZO na kojoj su mi napisali krivi iznos, za 1500 kn više, i još piše da je do 30.11. (to su valjda samo u Klovićevoj tako radili), i nemam pojma hoće li me netko poslati da donesem novu potvrdu s uplatom za 12. mjesec i što će uračunati. Imam potvrdu od banke u eurima, ako računam po današnjem tečaju ispada 300 kn više nego kad računam pojedine uplate u kn po mjesecima... i još je tu neki iznos za osiguranje kredita koji je banka naplatila pod istim opisom kao rate, a pojma nemam jesu li ga uračunali u potvrdu ili ne... sve u svemu izračunala sam 9 različih ukupnih iznosa prihoda (minus kredit)... na sreću minimalna od maksimalne cifre se razlikuje samo 700 kn, i kako god okrenem u istoj sam kategoriji, pa se prestajem u potpunosti živcirati, i napisat ću jednu od tih 9 koja mi se ovaj tren čini najizglednijom (s obzirom na konačnu cifru HZZO-a i kredita).
A predajem sve nešto bezveze:
- kopije potvrda o prebivalištu iz 2009. koje imam doma
- netočnu potvrdu HZZO-a (ali ne idem ponovo dok me ne natjeraju)
- potvrdu banke u eurima
- potvrdu poslodavca koja ne izgleda kao IP obazac nego pišu samo u jednoj rečenici ukupni prihodi
To je sve što se za sad dobiti od mene.
Cure, sve potvrde o bolovanju i naknadi s burze isto treba prikupiti, tako piše:
"- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak)"
evo, da ne bi bilo zabune, nađoh ovo:
D O P U N A O B A V I J E ST I
O PRAVU NA OLAKŠICE - SUDJELOVANJU RODITELJA U CIJENI REDOVITOG PROGRAMA PREDŠKOLSKOG ODGOJA DJECE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA GRADA ZAGREBA
OD 1. SIJEČNJA 2013.
I. U Obavijesti o ostvarivanju prava na olakšice - sudjelovanju roditelja u cijeni redovitog programa predškolskog odgoja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba od 1. siječnja 2013. (KLASA:601-02/12-01/960 URBROJ:251-10-03-12-3 od 24.12.2012.), mijenjaju se propisani rokovi:
Zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu s traženom dokumentacijom dostavlja se predškolskoj ustanovi do 18. siječnja 2013., osim potvrda Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva – za koje se rok dostave produžuje do 31. ožujka 2013.
II. Predškolske ustanove će utvrditi akontacijski iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa na temelju dokumentacije dostavljene do 18. siječnja 2013., a konačni iznos sudjelovanja nakon dostave potvrda Porezne uprave.
III. Ukoliko roditelji iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti dostaviti potrebnu dokumentaciju do 18. siječnja 2013., dokumentacija dostavljena nakon tog roka uzet će se u obzir prilikom izračuna mjesečnog iznosa sudjelovanja roditelja u cijeni programa, počevši od mjeseca u kojem je dostavljena.
P R O Č E L N I K
Ivica Lovrić, v.r.
Ne Ekoi, sori krivo... to je stara obavijest, to su trebali maknuti, nakon par dana dodan je i 3. dopis (koji i visi u našem vrtiću)
KLASA:601-02/12-01/960
URBROJ:251-10-03-13-5
Zagreb, 4.1.2013.
DJEČJIM VRTIĆIMA GRADA ZAGREBA
PREDMET: Izjava o prihodima zajedničkog
kućanstva u 2012.
U prilogu vam dostavljamo obrazac Izjave o prihodima zajedničkog kućanstva u 2012. te molimo da ga odmah uručite svim roditeljima upisane djece, počevši od 7. siječnja 2013.
Zbog teškoća u prikupljanju propisane dokumentacije do 18. siječnja 2013. roditelji su dužni ispuniti priloženu Izjavu koja će poslužiti predškolskoj ustanovu za utvrđivanje akontacijskog iznosa sudjelovanja roditelja u cijeni redovitog programa predškolskog odgoja.
Roditelj je obvezan do 31. ožujka 2013. dostaviti predškolskoj ustanovi svu propisanu dokumentaciju kojom se dokazuju podaci navedeni u Izjavi i na temelju koje će se utvrditi konačni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa.
S poštovanjem,
P R O Č E L N I K
Ivica Lovrić, v.r.
Nisam baš previše noćas spavala, i kao nešto me muči u mom izračunu... i jesam, fulala sam...
Ovisno o tome prijavim li HZZO samo za 10. i 11. ili i za 12. mj. / te ovisno o tome kako preračunam kredit u kune, spadam za 5 do 16 kn u višu ili nižu kategoriju. Ha! :P
Uglavnom, ja znam što ću ja napisati, a nek si drugi misle što bi zapravo trebalo pisati...
on treba samo svoju sa porezne di ce se vidjeti da nije imao nikakve oporezive primitke, osim ako nije dobijao naknadu sa Zavoda za zaposljavanje
potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak
pogledaj gore sto sam zalijepila sa stranice Grada, morala bi imati i potvrdu sa HZZO za to dulje bolovanje.
puntica ma sta ti je? ne treba nista do 31.3.2013. pogledaj sta je kopirala BB, ako imas probelm s vrticem ili bilo tko drugi, ja bi im ovo isprintala i lijepo ih upozorila da prate svoja nadlezna tijela. ako bi gospodje u vrticu inzistirale na papirima, nazvala bih gospodje iz Gradskog ureda za obrazovanje i sport i zamolila ih da mi lijepo kazu da li sam u pravu i da to potvrde i gospodjama u racunovodstvu. ma daj, Grad jedno objavi, a vrtici samovoljno to primjenjuju.
nas vrtic inzistira na potvrdama o prijavi prebivalista, iz ovog mjeseca: na vidiku gadna svadja
hvala na najnovijoj obavijesti. sačuvale ste mi barem 10 godina života :)
i jos nesto: papir da sam na drugih 6 mjeseci ne zele uzeti jer to nije u opisu; grrrrrr
( a potvrde prebivalistu, ganc nove kao jesu)
Iako mislim da je njima jako tesko, niti ih tko obavjestava posebno vise nego nas. Imam osjecaj da forum zna vise od teta.
Sto se alimentacije tice nisam na sto razlicitih brojeva uspjela dobiti nikakvu informaciju. Ja sam jedno suprugovo dijete prijavila da je clan kucanstva ali on naravno zivi na adresi svoje mame. Teta iz racunovodstva mi je rekla da mi treba uvjerenje za njega koje nisam predala. Sramotno je da alimentaciju nisu uzeli u obzir. Ti se novci skidaju trajnim nalogom bas kao i rata kredita. Dakle, ja ih ne vidim. Jos cu pokusati pitati nekog do 31.3.
Odgovor iz GU na e-mail upit:
Citiraj:
Poštovana
Roditelji koji nisu dostavili ili do kraja trećeg mjeseca neće dostaviti nikakvu dokumentaciju, plaćat će najveći iznos od 600.00 K
Lijepi pozdrav
Devernay Bosiljka,prof., voditeljica Odjela za predškolski odgoj i obrazovanje
jospial isprintaj lijepo sve obavijesti sa stranice Grada, uzmi si adresu i ako imas problema, lijepo im reci da je nama ovo dano kao obavijest i da molis lijepo da vidis po kojem dokumentu/dopisu i sl oni traze to i to. naravno sve ljubazno i pristojeno. salzem se da ni nijema nije lako, ali ne moze ni od nas ocekivati visenego pise da treba.
zašto tog dopisa nema na stranicama grada? ili ga ja ne mogu naći?
nama su u vrtiću dali onaj prvi, najstariji dopis. Po njemu treba predati SVE sada. Ali mi je žena u računovodstvu rekla da ne treba jedino poreznu karticu
a ja došla s izjavom, sigurna da je to dovoljno, jer sam, pratila
ali nisam imala nikakve dokaze da nisam prolupala i sama izmislila tu odluku, a žena u računovodstvu me uvjeravala da sam u krivu?!?!?!?!
i sad bih ja taj dopis isprintala i odnjela, ali mi treba link na njega...ako ga ima
našla sam
to je pod Izjava o prihodima zajedničkog kućanstva
printam i nosim u vrtić
i baš me briga
a gdje se može nači rangovi po kojim će određivati koliko će tko plačati.
Ono tipa ako imaš do 2500kn onda je 100kn....
domy, plaćat će se 150, 300, 450 ili 600 kn.
Ima evo ovdje:
http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...Z%202013-1.doc